Mina mål 2012

Lite roligt. Jag kollade igenom mina mål för året bara för att se hur det går för mig att uppfylla dem. Såhär skrev jag i början av året: 

"Mina mål i hästväg år 2012 är följande. Att rida inomhus Sm och få en bättre placering än förra gången. Att Tollan ska debutera 150cm hoppning med mig eller annan ryttare. Att hon ska bli lydigare på marken. Att vi tillsammans ska starta minst 1 dressyrtävling under årets gång. Hoppas att vi uppnår alla dessa mål tillsammans :)"

  1. Vårat första inomhus SM gick inte jättebra. Men jag tog mig runt och var helt ok nöjd. 
  2. Utomhus SM:et hade vi inte tänkt åka på. Men vi gjorde det, gick till final och debuterade 150cm med ett godkänt resultat. 
  3. Hon har nu med hjälp av bästa tränaren Helena Schiller blivit mer lydig på marken och därmed också börjat denna inomhus säsong med bravur. Lydnaden är det oerhörd skillnad på nu, om man jämför med för ett halvår sedan. 
  4. Vi har startat en LB:3 och ska i slutet på oktober även rida LA:1. 

Hur bra är inte detta!? Har uppfyllt alla mål, förutom att det skulle gå bättre på inomhus SM än vad det gjorde. Men det tycker jag att jag uppfyllde på årets utomhus SM. Ett bättre resultat än föregående år alltså. Sen kan man inte riktigt jämföra inomhus och utomhus SM med varandra eftersom de är så himla olika rent banmässigt. Inomhus är trängre och hindren kommer fortare och utomhus kräver en större galopp och har högre hinder och längre transportsträckor. 

"Men mitt mål för hösten/vintern 2012 är att få fler placeringar och felfria rundor i 140cm och göra så bra som möjligt ifrån mig på GHS kvalen :)" 

Och förresten. Har jag inte en helt fantastiskt enastående häst? 

 

Gävle videos!

Min fina häst i fredagens 140cm klass, dubbelt felfri och en 18:e placering av 60 starter. 
 
 
Söndagens 140cm klass med 4 fel. En 13:e placering av 39 starter :)
 
 
Nästa gång tar vi dom! 

Gävle dag 2 :)

Hade ett ner i dagens 140cm klass. Hon bjöd mot fel hinder så jag fick styra undan vilket resulterade i en anridning i obalans mot tvåan, som hon petade. Annars en super runda där hon hoppade mycket bättre än i fredags :) tyvärr kom jag 3 utanför placering idag igen.. Men det gör ingenting. Nu har jag en superbra känsla inför Strömsholm istället :)


Framme i Gävle :)

Då var vi tillbaka i Gävle för tävlingsdag nummer två :) Idag rider vi en 140cm klass, som de borde börja bygga om banan till när som helst :) Håll tummarna för oss nu, så skriver jag mer sen när jag har ridit :)


Duktiga Qumulus!

Idag debuterade Musse och Johanna 115cm i Stäket och var felfria! Så himla duktiga :) Så kul att det går så bra för dem :)


Mysdag!

Mitt på dagen åkte jag och mamma iväg för att shoppa lite olika saker tillsammans med Alva och Jeanette :) vi köpte bland annat ett nytt batteri till min klippmaskin och olja till den. Sen även ett glittrigt pannband, en nummerlapp och ett par nya handskar. Sen fick jag även en ny kingsland jacka av min fina mamma! Hon är bara bäst :) åkte sen till stallet och fixade inför imorgon och trimmade Tollan lite i ridhuset, och hade dessutom Gabi och Scilla som sällskap :)


Höstpromenad :)

Imorse gick vi på en mysig promenad i skogen med hundarna. De var så glada och bara skuttade och strosade omkring :) vi träffade på en huggorm också som Casper var påväg att tugga på, men han ångrade sig i sista stund, som tur var! Bjuder på lite bilder :)


Kiara och syster Nova :)

Här är en bild på Kiara och så en bild på hennes söta syster Kronjuvel "Nova" :)


Gävle dag 1 :)

Jag var dubbelnolla i 140cm idag! Årets första inomhus tävling var det dessutom. Och det var lite kul för det var totalt ca 60 starter och jag kom på en 18:e plats, och typ hela Senior eliten var med i min klass :) Lite kul tycker jag att man inte var sämst när så duktiga var med :) Just nu är vi lite i valet och kvalet om vi ska rida 145cm imorgon eller 140cm på söndag. Ska ringa och prata med Helena imorgon och hoppas på att komma fram till någonting vettigt :)


Tävlingsdags!

Idag är det tävling i Gävle som gäller. Jag ska rida en 140cm klass och det är första inomhustävlingen för i år :) Jag startar inte förrän tredje sist på hela dagen så vi har allt annat än bråttom. Vi ska åka ifrån stallet vid tidigast 13:30 så just nu sitter jag i soffan och kollar på repriser av Desperate Housewives. Ska strax börja fixa mig och ta en sista promenad med hundarna innan det bär av mot stallet. Håll tummarna för mig idag! 

Torsdag

Imorse trimmade jag Tollan litegrann inför morgondagens tävling i Gävle och hon kändes riktigt fin! Lite trött, men tror mest det var morgontrötthet eftersom jag red vid 8:30 :) Förutom det kändes hon faktiskt jättebra :) Putsade alla saker och fixade klart allt så nu är det bara att bada Tollan imorgon så är allt klart :) 
 
Åkte sen till skolan och hade seminarium nr 6 och en redovisning i min arbetsgrupp. Det gick bra och jag pratade mest, som vanligt ;) Nu har jag dessutom lämnat in min examination som inte har deadline förrän på tisdag nästa vecka, så nu kan jag njuta av ett par dagars ledighet innan nästa kurs börjar :) 
 
Nu ska jag och Calle boka en sak till bara oss. Vad det är får ni veta sen :) Vi hörs imorgon! 

Stackars liten

Idag hälsade jag på lilla Stjärna som inte alls var sig lik. Hon opererade korsbandet igår som hon lyckats ha av för ett par veckor sen när hon sprang in i altanen. Stackars liten, helt svullen i benet och jätte ont hade hon :( hoppas hon mår bättre snart, lilla hjärtat..


Onsdagen och dess bestyr!

Idag har jag hunnit med mycket! Har varit med Kiara till Arninge Djurklinik för 12 veckors vaccinationen. Har avmaskat och badat båda hundarna och sen har Casper fått ett nytt regntäcke. Skrev klart examinations uppgiften och gick sen en promenad i höst rusket med hundarna. Därefter åkte jag till stallet. Red lite dressyr på Maggan och tränade för Helena Schiller på Tollan. Vi fick öva på lite olika banor med bland annat en linje och lite knixiga svängar som man skulle arbeta hästarna igenom. Tollan kändes fin och hyfsat lydig. Men lite slö i kroppen, vilket kan ha berott på att hon stått ute i regnvädret hela dan och spänt sig. Har precis ätit mammas nybakta fruktbröd och ska nu lägga mig och sova. Hoppas ni har haft en trevlig dag :) Godnatt!


Tisdag kväll

Har idag hunnit med tre timmars plugg och har därmed blivit klar med två tredjedelar av examinations uppgiften :) Härligt! Nu sitter vi och kollar på X factor och ska strax gå sista promenaden med hundarna :) vi hörs imorgon!


Morgonmys i stallet, sen skola

Var i stallet vid 8 imorse. Fixade allt och sen red jag och Tollan ut tillsammans med Linnea och Malou (Carinas andra 5 åring). Vi skrittade mest eftersom Malou inte hade ridits ut på 1 månad, så hon var lite pigg :) Men lite trav blev det också :) Nu sitter jag på tåget påväg till skolan och det är svinigt kallt ute kan jag säga. Inte kul! Slutar 15 idag och sen ska jag hem och skriva på examinations uppgiften som ska vara klar på tisdag.. Vilken hets alltså.. Såhär såg mina andra byxor och skor ut idag på perrongen. Hehe


Fullt upp!

Då har man pluggat som en liten gnu hela kvällen då. Skönt att äntligen vara klar :) Nu ska jag hoppa i säng och bara mysa med mina små vovvar och Calle en stund innan det är dags att sova. Imorgon väntar ännu en dag full av seminarium, plugg och stallmys. Vi hörs imorgon! Godnatt på er! 

Äkta vänner

Under föregående vecka har det varit lite turbulens mellan mig och en av mina vänner. Jag har alltid funnits där för denna vän, stöttat, motiverat och framförallt tröstat vid många många tillfällen. Precis som en vän ska! Men sen fick jag veta att hennes kille sagt saker om mina vänner. Vilket gjorde mig skogstokig. Så när jag konfronterade vännen fick jag svaret att det var jag som bråkade och gjorde ett onödigt tjafs av ett missförstånd. Jag sa ifrån ganska så hårt och vännen blev sur och valde att ignorera mig i ett par dagar. När jag sen hörde av mig och bad om ursäkt för om jag gått lite hårt fram och undrade om vi kunde prata och försöka lösa detta, så blir jag än en gång ignorerad. Tycker det är tråkigt att man inte ens får uttrycka sin åsikt utan att det blir tjafs. Och att vännen tar killens parti trots att vi varit vänner i över 15 år och hon och killen, inte ens ett halvår.. Min vän, som hon var förrut. Rolig, glad, positiv och sprallig har nu blivit en helt annan person. Tråkigt! Känns som hon glömt bort vad som faktiskt är viktigt. Menmen, det är väl sånt som händer när man är nykär.. Man glömmer bort vänner och tänker bara på killen. Sen en dag kanske inte killen finns där längre och då är vännen borta för längesen. Hoppas verkligen för all del att det håller mellan henne och killen, men hoppas också att hon står upp för sin egen åsikt och sen även låter mig förklara utan att bli sur. Och gör hon inte det, ja då är hon nog inte den vän jag trodde att hon var..


Måndag igen..

God morgon! Står på perrongen och väntar på tåget som ska ta mig till skolan. Idag är det lite grupparbete + en föreläsning som gäller. Spännande! Bjuder på en bild på nya byxor och skor :) Kram!


Täby C och Arninge :)

Nu har vi kommit hem från både Täby centrum och Arninge. Handlade två par byxor, två nagellack och en nagelfil. Sen även tre par skor på skopunkten :) Blev riktigt nöjd med mina inköp :) Sen köpte vi också en sånhär var. Calle valde en very berry och jag en coco sunshine, gott som satan var det :)
 
 
Sen åt jag också precis lite av min mycket goda soppa som jag gjorde igår. Såhär såg den ut precis innan jag åt upp den :) 
 
 
Snart ska jag även åka iväg och hämta upp Alexandra på hennes jobb. Hon ska komma hit och äta middag med oss ikväll :) Har inte träffat henne på jättelänge så det ska bli skitkul :)

Stallmys :)

Började morgonen i stallet med utsläpp av alla 14 hästar. Sen red jag ett lite lugnt dressyrpass på Tollan eftersom hon var lite trött efter gårdagens hårda pass. Men hon kändes jättefin! Så det var kul :) Har nu precis ätit lunch och ska strax iväg till Täby centrum och Arninge med Calle. Vi hörs senare!


Vilken dag!

Herregud vilken dag detta har varit! Var i stallet strax efter 9 och då kommer Nina till mig och berättar om morgonen av kaos. Tydligen hade 4 hästar från stora stallet sprängt en hage vid ett ihopsläpp, där Gabis häst Scilla var inblandad, och sprungit hela vägen till Frösunda i full galopp på den asfalterade bilvägen. Vilket är ganska många kilometer. Tur att jag var där eftersom Gabi jobbade, så jag kunde kolla hur Scilla mådde. Det verkade dock inte vara några större fel på henne, förutom att hon var väldigt varm. Så det var bra :) 
 
Sen red jag ett dressyrpass på Tollan som var hur fin som helst i traven. Gjorde klockrena halter, serpentiner, skänkelvikningar, öppnor och slutor. Så duktig! Även jättefin i galoppen men lite tjafsig när jag skulle öka och minska, eftersom hon inte ville minska när jag ville det. Dock släppte det efter ett tag och då lyssnade hon riktigt bra. Sen skulle jag rida en åttvolt i galopp med ett byte på mitten. Det hade hon jättelätt för från höger till vänster galopp men inte tvärtom. Hon bara tog bettet och drog, galopperade i korsgalopp och var allmänt jobbig. Så jag tragglade och tragglade och tragglade. Och efter 20 minuter gav hon sig äntligen och gjorde rena, fina byten i båda varven. Då var hon dock rejält trött och hade gått ett väldigt hårt pass på 1h och 20 minuter. Men imorgon kör vi dressyr igen så då får vi hoppas att hon känns fin och inte är så himla jobbig ;) 
 

Soppa, plugg och pruttar :)

Efter stallet lagade jag lite soppa, med inspiration från min kära vän Camilla som lagade det igår ;) Det blev en purjolök, morot, saffrans soppa med kräftstjärtar och räkor i, riktigt god! Tog sen en dusch och satte mig i soffan och pluggade. Pluggade väl i 2.5 timme innan jag var färdig med omsorgs uppsatsen som blev tre sidor lång :) Nu ska jag strax iväg och skjutsa pappa och Marre till en 40 årsfest och sen ska det inhandlas lördagsgodis och chips :) 

 
Här är en bild på vår knäppa lilla hund. Detta var när han försökte undvika Kiara en morgon då han var jättetrött och inte orkade med henne riktigt :) Casper la för övrigt precis världens mest ljudliga mök ;) haha knäppisen <3

Uteritten igår :)

Ett bevis på hur duktig Casper var på uteritten igår med Gabi :) Det var Gabi som fotade om ni inte lyckades klura ut det ;)


Fredagsmys

Min fina sambo har fixat åt oss ikväll. Mys!


Fredag

Var i stallet imorse och hoppade Tollan, superfin var hon! Hoppade en linje med räcke-oxer med 28 meter mellan. Varierade mellan att rida på 7,8 och 9 galoppsprång. Höjde sen oxern till 140cm och räcket till 125cm och varierade då mellan 6 och 7 galoppsprång. Hon hoppade verkligen hur fint som helst och var jätte spänstig och högt över hindren. Så kul! Sen hoppade jag Magnifique också och fick mig en liten flygtur! Men efter det var hon duktig :)
 
Sen åkte jag hemåt och mötte upp Chloe som kom vid 13 tiden och har varit här sen dess :) Vi lagade ugnspannkaka och gick långpromenad med Casper och Kiara, Kiara fick vi dock fick bära en längre bit :) Vi har iallafall haft det jättemysigt och har pratat massor :) Snart ska Chloe åka hem och då blir det fredagsmys för hela slanten. Bjuder på en bild på min fina vän :) 
 

Herregud!

Vilken dag jag har haft! Efter skolan var jag i stallet i 3.5 timme. Red först ut på en mysig tur med Gabi och Casper fick springa med oss. Han tyckte det var så mysigt och skötte sig jättebra :) sen red jag Magnifique en kortis på uteridbanan, hon var lite stel i högersidan men kändes fin på slutet :) Sen bar det av hemåt för att laga spaghetti och köttfärssås till mig och Calle och därefter har jag haft plugg maraton i 3 timmar! Nu är jag äntligen klar och ska gå och lägga mig, så jag orkar med morgondagen :) Godnatt alla glada!


Bästa Chloe :)

Har ju helt glömt bort att berätta för er! Min fina fina barndomsvän Chloe tog körkort igår! Är så förbannat stolt över henne. Fyfan vad hon är duktig :) vi ska fira detta i helgen med en liten lunch och en åktur med henne som chaufför :)


Påväg hem :)

Hej på er alla! Vilken trevlig dag det blev idag :) Solen, skiner och fåglarna kvittrar och hösten är precis som när den är som bäst! Jag bara älskar hösten :) har precis varit på mitt sista seminarium för denhär veckan och det var minst sagt intressant! Satt i skolan mellan 9-12 och nu är jag påväg hemåt. Idag ska det vankas mys med Gabi i stallet och jag ska även rida en liten sväng på Magnifique :) sen ska jag hem och mysa med vovvarna och Calle. Och så ska jag försöka plugga lite också :)


Onsdag 19 september

Idag var det dags för föreläsning igen mellan 10-12. Omsorg i förskolan hette den föreläsningen :) väldigt intressant måste jag säga! Sen när den var klar så fick vi leta lite bord och efter nån halvtimme när jag och min lilla arbetsgrupp äntligen hade hittat ett bort så kunde vi börja diskussionen. Först skulle vi diskutera ang. Föreläsningen och hade en del frågor att svara på. Sen skrev vi lite på vår utforskande uppsats och var klara vid 14 tiden. Tidigare än väntat! Satte mig då och åt lite lunch med Josefin i min arbetsgrupp och pratade lite, i nån timme eller så och sen åkte jag hemåt :) därefter bar det av till Täby Centrum, där jag mötte upp Linnea och så shoppade jag lite saker. Bland annat tre tröjor, en kofta, ett par byxor, en sjal och en höstjacka. Sen köpte jag även en jättefin tröja till Calle och en liten lila duk till vårt matbord :) käkade lite middag på Palma pizzeria och sen bar det av för att hämta hundarna, tanka och åka hemåt. Gabi var dessutom världens bästa och mockade åt Tollan idag när jag hade en fullspäckad dag. Tack bästa! Men nu ska jag sova. Imorgon är en ny dag, med seminarie nr 4 :) Godnatt!


Plugg, plugg, plugg

Det är två veckor kvar tills examinationen och det enda jag gör nu är typ att plugga och vara i stallet :) har pluggat konstant i 4 timmar och nu ska jag äntligen sova. Imorgon har jag föreläsning så måste lägga mig i god tid! Vi hörs imorgon :) Godnatt!


Myskväll!

Stallet gick jättebra idag. Red ett dressyrpass på uteridbanan och Tollan skötte sig förvånansvärt bra :) sen tog jag in lite hästar eftersom jag har insläppet på måndagar :) Hästarna var riktigt vilda utan blåsten men det gick bra :) åkte sen hem och busade lite med Kiara på baksidan och tog lite kort på henne. Dock blev de flesta väldigt suddiga men fick två som ändå såg helt okej ut :)


Måndag morgon

Hej på er! Har precis avslutat mitt pluggpass för idag. Har läst igenom en text av Gunilla Halldén som heter Daghem eller förskola och gjort en liten tankekarta kring det inför onsdagens föreläsning. Sen har jag även gett en respons på min klasskamrats text om lek. Färdigpluggat för idag och det är så skönt! Nu ska jag äta lite lunch, promenera med hundarna och sen åka till stallet och rida + ta in alla hästarna :) Vi hörs lite senare! Kram 

Mysiga Söndag

Gick inte och la mig förrän vid tretiden inatt så jag var riktigt trött imorse och gick inte upp förrän vid 10:30. Då hade Calle redan promenerat med hundarna så vi satte oss istället i soffan och åt en riktigt god frukost. Baguetter med rostbiff, salami, prosciutto, ost, brieost och paprika :) Riktigt gott! 

Sen när tvättmaskinen var klar och vi hade hängt upp tvätten så begav vi oss iväg för att kasta lite glasflaskor, panta flaskor och lämna tillbaka plankan som vi hade all mat på igår :) Sen bar det av till stallet! Jag skulle rida ut på Tollan och Calle följde med me Casper. Jag red på ängarna bakom stallet och när Calle släppte lös Casper så sprang han som en tok! Det var säkert 100m mellan mig och Calle helatiden och han bara sprang, fram och tillbaka, fram och tillbaka helatiden! Helt galen! Han tyckte att det var sååå himla kul. Ska försöka lära honom att kunna följa med själv också utan att Calle är med. För idag var han faktiskt väldigt duktig. Det enda problemet är om man möter en annan hund, då kan det nog bli lite jobbigt att få honom att lyssna. Men man får väl ha med sig hans koppel i fickan eller något :) 

Sen åkte vi hem och åt en sen lunch och jag pluggade litegrann. Skrev bland annat klart en text om lek som ska vara inlämnad imorgon. Så nu har jag bara lite läsande och en respons att skriva imorgon och sen är jag redo inför nästa föreläsning som är på onsdag :) Men nu ska jag mysa lite med hundarna. Vi hörs! 


Presenter

Tänkte göra ett separat inlägg kring vad jag fick i present :) Så håll i er för här kommer det :)
 
  • Presentkort på Ticket och H&M, 20 st rosor - Från pappa, Marre, Sara och Beccan 
  • Pengar, pikeur ridbyxor, två flaskor rosévin, en vas, en blombukett och en kragstaplanka - Från mamma och Fredde
  • Ett fint kort och pengar- Kusiner med familj + Mormor
  • Pengar - Från Hasse och Ann-Maj
  • En blombukett - Från Calles pappa
  • Pengar och en blombukett- Från farmor
  • Skvaller tidning, mascara och choklad - Från Hanna och Kim
  • Ett jättefint ljus - Från Linnéa och Peter
  • Två små hjärtan och ett doftljus - Från Camilla
  • En dressyrsadel!! - Från Gabi <3
  • Vita benlindor - Från Gabi och Linda
  • Ett spel, ett par rosa trosor, ett champagneglas - Från Bea, Petra och Jessica
  • En bok - Från Chloé
  • En speciell tidning, två superfina vinglas och en body butter burk - Från Ellen 
  • En övernattning på sandhamn med middag, frukost och spa med massage - Från Älskling <3
Så med andra ord har jag fått huuuur mycket presenter som helst! Helt galet verkligen. Är så nöjd med dagen, presenterna och framförallt vädret. Detta har varit den bästa födelsedagen på länge. Är så sjukt glad och lycklig över att mitt liv är så bra. Tack till alla som firat denna dagen med mig! När jag fick veta att Gabi gav mig dressyr sadeln så kunde jag inte sluta gråta. Fasiken vad glad jag blev. De som inte förstod så mycket om hästar tyckte väl att jag var galen. Men de förstår ju inte heller hur mycket en sadel kostar. Jag blev så sjukt glad, dels för att jag verkligen inte förväntat mig detta och dels för att jag blev så jävla lycklig över att jag fick den. Tack bästa bästa Gabi <3 Men nu måste jag verkligen sova. Annars kommer jag inte orka med morgondagen och dess bestyr :) Kram och Godnatt på er! 

Kalaset!

Vid 18 tiden åkte jag och hämtade/lämnade och mötte upp gäster hej vilt här hemma :) Alla som ville fick ett litet glas med rosévin som en liten fördrink och sen högg vi in på kragsta plankan :) Massa kallskuret med bland annat rostbiff, skinka, kalkon, prosciutto och sen lite melon, ananas, kiwi, oliver m.m. Sen bjöds det på potatissallad och bröd med vanlig ost eller brieost till :) Därefter pratade vi en liten stund och sen bjöd jag på efterrätt :) Man fick välja mellan kakor/muffins, Marres tårta eller min morotskaka :) 

 

 

Sen öppnade jag lite presenter och därefter spelade vi ett spel som

jag fick i present som hette "Hur fan visste du det?" :) Sen tog jag

fram lite chips, dipp och godis som alla märkligt nog fick i sig

trots att vi hade ätit så mycket innan :) Här nedanför ser vi min fina och

underbara vän Gabi och min vackra hund Casper, de är bästa vänner :)

Världens vackraste och mest underbara fästman och sambo <3

Min fina vän från gymnasiet som jag inte har träffat på ett år!

Blev så glad att se henne att jag började gråta <3 Fina Elli <3



Två av mina föredetta kollegor :)

Tack alla för en underbar kväll! Hoppas att ni hade trevligt, för det hade jag :)

Puss och Kram på er! 

 


Min födelsedag idag :)

Idag är det ingen vanlig dag, för det är min 20 års dag, Hurra Hurra Hurra! Dagen har varit helt toppen :) Fixade Tollan imorse och sen åkte jag och fixade det sista inför mitt firande :) Vid 13 tiden kom mina första gäster, vilket resulterade i mina familjemedlemmar från både mammas och pappas sida :) De fikade, skrattade och skojade lite och för en stund sen åkte de vidare :) 

Nu har vi precis städat undan lite papper och sånt och ska strax gå ut i skogen en stund med hundarna. Och sen börjar allt om igen :) Vid 18 tiden kommer mina vänner hit och ska äta middag, efterrätt och mysa hela kvällen :) Vi blir sammanlagt 14 personer och jag tror att det kommer bli jätte trevligt :) 

Denhär tårtan här ovanför har min låtsasmamma Marre bakat :)

Så himla fin och speciellt gjord för mig med en liten hästsko på :) 

Och här ovan är min morotskaka :) Som fick lite barnslig klang på sig :)

Och här är alla blommor jag fick av familjen. Plus lite överblivna

kakor och födelsedagskort :) 


Fix och trix

Idag har jag fixat hur mycket som helst inför min födelsedag imorgon. Började med att åka och handla allt som vi ska ha imorgon och sen bar det av hemåt för att storstäda lägenheten. Nu har jag dock bara putsningen av fönster kvar, sen är vi helt redo :) Sen åkte jag och fixade lite i stallet. Longerade Tollan med pessoa selen och hoppade sen en liten bana på Magnifique, som ska läggas ut i hennes annons :) Sen åkte jag hem och åt lite pizza med Calle och bakade därefter en morotskaka som ska avnjutas av mig och mina gäster imorgon :)


Knas hästen!

Idag efter mitt tredje seminarium i skolan så åkte jag till stallet för att mysa lite ute på ängarna med min fina häst :) Men för att komma dit så måste vi passera den livsfarliga skrittmaskinen. Tollan håller på att krypa ur skinnet varenda gång vi ska passera den. Idag tog det 20 minuter att komma förbi den. Innan dess skulle det stegras, hoppas och skuttas omkring tyckte Tollan. Och det konstiga är att hon var helt livrädd! Har aldrig sett henne såhär förrut. Helt vettskrämd verkligen! Men tillslut kom vi förbi och kunde fortsätta vår tur mot de underbara ängarna :)
 
 
På vägen hem skrittade vi i skogen också :) Fullt av björkar var det där, super mysigt! :) 
 
 
Tollan har inte riktigt förstått sig på dethär med att rida runt en äng ännu. Vi har ju aldrig haft tillgång till det på de tidigare stallen vi har stått på. Men idag verkade hon förstå att man faktiskt får bli pigg när man ska galoppera där :) Söt hästen! 

Helena Schiller träning!

Idag var det träning för Helena igen :) vi fick rida mycket åttvolter och forma hästarna i sidorna och sen även rida i en jämn och stadig galopp mellan de små hindren runt i åttvolten. Därefter fick vi rida en lång serie på medellinjen som man travade in i :) En riktigt rolig och givande träning idag och Tollan var riktigt stel men fy satan vad hon hoppade! Riktigt fin var hon. Så nu har jag anmält mig till VW Grand Prix i Gävle till att börja med. Sen får vi se hur det går där, för i Strömsholm har de både GHS kval och VW kval så började med att anmäla mig till GHS kvalet så får vi se om jag har ändrat mig eller inte efter Gävle :) Här kommer iallafall banskissen från dagen :)


Maqnifique!

Idag hade jag knoppat Magnifique och gjort henne fin så vi skulle kunna fota lite till hennes annons :) Sen red jag lite dressyr på henne som vi även filmade :) Jag bjuder på några bilder från dagen :) Här kommer hennes annons som jag knåpade ihop här om dagen :) 
 
5 årig talang e. Maloubet de Pleville

Nu ska jag sälja min fina uppfödning Magnifique SG e. Maloubet de Pleville. Ett sto född -07 som har flertalet felfria rundor i 1m och även har startat 110cm med bra resultat. Hon är en samarbetsvillig häst med bra ridbarhet som har kapacitet för högre klasser. Är kvick i benen och hoppar med bra språngkurva och scoop. Säljes endast pga. tidsbrist! Priset kan diskuteras med rätt köpare.

Löshoppnings video på fadern, Maloubet de Pleville: http://www.hhklubben.se/hast/filer/177_46279.mov

Magnifique SG:

Tävling 1m:

http://www.youtube.com/watch?v=8X6neA73hBI&feature=plcp

Hoppning:

http://www.youtube.com/watch?v=QgoX7BDmqOw&feature=bf_prev&list=UUN7SYcnwfwuX8b8HI_YA58Q

Dressyr:

http://www.youtube.com/watch?v=0DG8LZTq9Kw&feature=youtu.be




 
 
 
 

Inbjudan till Volkswagen Grand Prix!

Idag fick mamma ett brev hemskickat till sig. När hon öppnade det så stod det följande i brevet :) Lite häftigt att Svenska ridsportförbundet anser att jag tillhör Sveriges bästa ryttare :) Men nu blev jag i vilket fall som helst lite taggad att anmäla mig till kvalet i Gävle till att börja med :) Ska rådfråga lite med Helena ikväll på träningen också, men i vilket fall som helst. Såhär såg brevet ut :)

 



Jag är fan stolt över mig själv! Kanske låter larvigt och ja, det må så vara. Men jag är fan jävligt stolt över denna "utmärkelse", eller vad man nu ska kalla det :) 

 


Föreläsning :)

Sitter på Roslagsbanan påväg hem från en föreläsning som handlade om förskolans läroplan. Nu ska jag bara hämta hundarna och sen åka hem och plugga lite. Trodde fan inte att det skulle vara såhär mycket att göra i skolan. Menmen, det är bara att bita i det sura äpplet :)


Thonia vs :)

Har fått en till bild ifrån SM i Henriksdal som jag tänkte bjuda er på :) 
Ni får ursäkta min dåliga häl ;) Men Tollan hoppade jättefint på detta
kortet så därför ville jag ha det :) Lyckades inte heller lista ut vilken klass
dethär kortet tillhör men det är antingen 140 eller 145 :) 
 
 
Världens bästa häst <3

Första dagen på veckan :)

Idag har jag haft en såndär härligt fullspäckad dag. Började min morgon med att kliva upp tidigt och sen satte jag mig och pluggade i ett par timmar :) Åkte sen iväg till stallet och red ut en kort sväng med Gabi och Scilla i det soliga vädret. Det blev en väldigt lugn tur men det var bara bra för lilla Tollan tror jag, efter hela förra veckan som var full av dressyr. 
 
Sen tog jag in lite hästar och fixade det sista med Tollan :) Därefter blev det ett dressyrpass på fina Magnifique som var jätteduktig idag :) Hon kändes mycket bättre idag än sist jag red. Nu var hon stadigt på tygeln i alla gångarter och kändes jätte följsam och fin :) Tog bort alla kardborrar ur hennes svans idag också som för övrigt såg ut som en enda stor dreadlock :) Sen fick hon ett litet bad efter att jag hade ridit också :) 
 
 
Sen åkte jag hem och lekte lite med vovvarna på gräsplan :) Casper uppskattade det väääldigt mycket, söt pojken! Sen pluggade jag lite till och nu ligger vi och kollar på ensam mamma söker :)
 
 
Vackraste hunden <3

Video Högvreten :)

Här har ni min ritt från idag :) Bortsett från att jag glömde volten så tycker jag att det var riktigt bra :) 
 

Kiara 9.5 vecka :)

Idag fick ju Kiara vara med på sin första hästtävling :) Det tyckte hon var lite underligt men också väldigt spännande. Många ville klappa och krama på henne för de tyckte hon var så gullig :) 
 





Dressyr debuten :)

Idag har vi debuterat i dressyr, jag och min fina lilla häst :) Vi red en LB:3 på Högvreten i Upplands väsby, så det var inte alltför långt att åka :) Men iallafall så gick det jättebra! Red fram lite längre med flit, för att hon inte skulle vara så stirrig och spänd. Så hon kanske var liiite aningens trött inne på banan och sprang inte på riktigt lika vackert som på framridningen. Men hon gjorde alla rörelser klockrent! Dock så glömde jag en 10m volt i traven så fick 2 minuspoäng pga det. Men förutom det så var hon så jäkla duktig, slutade på 62.42 % :) Jag fick 6:or och 7:or rakt igenom hela programmet, så det måste man väl ändå säga är godkänt :) Det de hade att "klaga" på var att hon var lite för öppen i formen emellanåt. Men det var ju mest för att hon blev lite spänd eftersom detta var första gången. Så när hon blir lite mer bekväm i detta så kommer hon ju förmodligen bli mer avslappnad och då får vi nog ännu bättre resultat :) Så nu övar vi vidare mot Österhaninges LA:1 den 20 oktober :) Så hoppas vi på att bli godkända även då! Här kommer lite bilder från dagens tävling :)
 


Hon är så fantastiskt vacker min häst <3


Fix och trix!

Idag har vi fixat massor här hemma! Vi har klippt gräset, tagit bort min lilla rabatt, krattat, plockat in grill, kol och lite annat i förrådet :) Så nu är vår baksida jättefin inför min födelsedag nästa helg :) så nu är det bara kvar att rengöra fönstren och städa lägenheten så är vi helt klara :) men det tar vi nästa vecka :) nu ska jag klä på mig och åka iväg till stallet, för kl 19 ikväll rider jag min första dressyrtävling :)


Film och mys

Just nu har vi film mys och ligger i soffan och kollar på Dear John. En fantastisk film, med världens bästa och snyggaste manliga skådis i huvudrollen :) Nämligen Channing Tatum ;) Det är en sjukt fin och sorglig film, så jag sitter här med gråten i halsen helatiden. Här kommer en bild som beskriver hur det ser ut när Casper och Kiara myser :)


Hund träning :)

För ett par timmar sen gick jag ut och tränade lite med Casper på gräsplanen på vår baksida. Övade lite vid sidan gående samt positioner. Sen övade jag på backa, hoppa (över mina smalben), gå mellan mina ben i sick sack och så försökte jag lära Casper att krypa :) sen lekte jag också lite med Casper och hans favoritleksak :-) han tyckte att det var jättekul och blev väldigt trött, trots att vi bara tränade i 35 minuter :)


Stallfix, plugg och hundmys!

Idag gick jag upp i lagom tid och satte mig och åt en riktigt god frukost :) Sen bar det av till stallet och trimma Tollan lite inför morgondagens tävlingar på Högvreten :) Red även igenom programmet två gånger och hon kändes riktigt fin :) Putsade av dressyrsakerna och det var ju faktiskt inte alls mycket om man jämför med hur mycket man måste fixa inför en hopptävling :) 
 
Sen åkte jag hem och pluggade litegrann. Läste igenom en text på ungefär 10 A4 sidor och skrev en sammanfattning om det :) Så nu har jag bara texten med 60 sidor att traggla mig igenom också innan jag är klar. Men det tar jag tag i på måndag :) Nu ska jag ut och busa och träna lite lydnad med Casper, han är helt vild nuförtiden :) Sen blir det lördagsmys för hela slanten med Calle och våra fina hundar! 
 


Hoppas ni får en riktigt mysig lördag! 

Sol och seminarium

Är på väg till skolan och veckans andra seminarium :) Solen skiner och jag är glad :)


Kvällsmys

Idag har jag även hunnit med att plugga massor. Har läst 100 sidor i en bok, tagit ut citat och analyserat dessa :) sen har jag också myst massa med mina små bus vovvar :)


Förmiddag i stallet :)

Var uppe tidigt imorse för att möta hovslagaren i stallet :) Han var där vid halv 7 för att hinna sko Tollan innan utsläppet och det passade mig alldeles utmärkt :) Hellre för tidigt än för sent! Sen red jag lite markarbete i ridhuset med Tollan i ungefär 45 minuter. Red över en liten trestuds som hade 2,3 m mellan varje hinder och var 60cm hög ungefär, alltså väldigt trång, för att öva spänsten lite extra. Sen hade jag även två blockhinder på ca 40cm på ena långsidan med ca 21m mellan. Där varierade jag galoppsprången mellan 5,6,7 och 8 galoppsprång :) I början var hon lite stel men sen lossnade hon och blev jättefin! 

Därefter provred jag ett fux sto e. Maloubet de pleville som är 5 år gammal :) Det är Carinas (som äger söderby) uppfödning som hon ska sälja. Jag ska hjälpa henne att rida den någon gång i veckan, annonsera, visa för kunder samt åka på nån tävling :) Så får vi hoppas att den blir såld sen :) Såhär ser hon ut, lilla Magnifique SG :)

 




 

 


Onsdags mys :)

Just nu sitter jag här med Calle och min kära barndomsvän Chloe :) vi har inte träffats på evigheter så det är jättekul att äntligen träffas igen! Men nu har vi precis beställt mat och ska strax åka och hämta den :) Vi hörs lite senare!


9 veckor :)

Igår fyllde lilla Kiara två månader och idag blev hon 9 veckor gammal :)

Söt som socker är hon, kunde inte ha fått en mer charmig liten kompis till Casper :)


Seminarium ett :)

Idag hade jag mitt första seminarium i skolan :) Vi fick en liten inblick i vad just denna kursen skulle handla om och sen fick vi även en liten uppgift att göra tills på torsdag :) Just nu ligger jag i soffan och kollar på Svenska Hollywood fruar, men ska strax gå och sova. Ska vara i stallet 06:30 imorgon och möta hovslagaren :) Godnatt!


SM Final & 150cm debut!


Söndagsmys!

Idag klev vi upp tidigt och åkte iväg till stallet :) Jag red en timmes dressyrpass i det stora ridhuset och Calle hjälpte mig lite och agerade domare när jag red igenom dressyrprogrammet ett par gånger :) Tollan var riktigt fin sista gången jag red igenom det :) men nu i veckan ska vi öva massor så vi kan det som ett rinnande vatten :-) sen åkte vi förbi pappa och hämtade lite överblivna kakor från gårdagen. Och sen kom Hanna över och fixade mina naglar och pratade lite :) När hon hade åkt hem så åkte vi och handlade en sväng och därefter kom Calles pappa över på en fika och hälsade lite på Kiara och Casper :) Imorgon är det en ny vecka och då ska jag fixa massor i stallet! Kram på er! God natt :)


Kräftskivan :)

Igår var vi ju som sagt på den årliga kräftskivan hos min pappa och hans sambo Marre :) Alla hade tagit med sig kräftor och det de skulle dricka så bjöds vi på sallad, bröd och västerbottenpaj som pappa hade lagat :) Sen fick vi också en massa olika småkakor som Marre hade bakat :) Super gott verkligen! Vi hade en väldigt trevlig kväll :)


Dressyr donnan :)

Imorse red jag ett ganska så lugnt dressyrpass på Tollan :) Red i ca 45 minuter och red mycket öppnor, slutor, ökningar och minskningar :) Hon kändes fin! Imorgon ska vi öva på dressyrprogrammet inför nästa helg :)