Valborgsmys!

Calle lagade köttfärssås och spaghetti, tände ljus och gav mig ett glas rose. Sen kände jag mig inte så deppig längre! Min fina man<3 Därefter tog vi en liten promenad till pappa och Marre, fikade litegrann med dem och gick sen hem igen. Sen satte jag mig och åt lite fruktsallad och bara myste i soffan med min älskade. Mitt nyttigare liv började ju igår, så idag har jag klarat två dagar utan godis och onyttigheter :) Nu jävlar ska jag bli fit! Men för att komma i form måste man också sova. Så det tänker jag göra nu. Godnatt!


Ångestladdad förtjusning

Just nu känner jag mig så deppig och jag vet inte varför. Känns som jag fortfarande är så besviken på mig själv efter tävlingarna, fast jag intalar mig att vi gjorde så gott vi kunde. Vill bara göra om och göra rätt! Måste verkligen bli bättre på att inte grubbla så mycket. Man ska tänka på vad man gjorde fel, vad man kunnat göra bättre, och sen lägga det bakom sig! Att grubbla blir man inte lyckligare av, men ändå så gör jag det... Skärpning!

Hur som helst så verkade Tollan allmänt pigg idag. För i gången höll hon på och steppade omkring, nafsades och skrapade med hovarna. Jätte jobbig men lite gullig ;) Jag skyndade mig på och så fick hon longeras på utebanan i ca 25 minuter i alla gångarter. Det blev ett väldigt lugnt pass eftersom hon mest ska joggas nu efter tävlingarna men hon verkade pigg och glad ändå och sprang på för glatta livet :) Gulle hästen! 

 

 

Jag kom att tänka på det nu.. Jag kommer ju aldrig kunna sälja denna lilla pärla. Hon betyder alldeles för mycket för mig! Oavsett hur gärna man skulle vilja ha en till häst med ännu mer kapacitet, så skulle det bara aldrig gå. Usch hemska tanke! Jag får helt enkelt vänta på att en sponsor kommer och ger mig pengar och hästar. Det låter som en mycket bättre idé tycker jag ;) Någon frivillig? 


Finaste små fyrbenta <3

Lite bilder från dagens promenad med hundarna :)
 
 
Mina vackra små hjärtan <3

Måndag 29 april

Imorse var jag i skolan mellan 9-12 och sen bar det av hemåt. Gick då en 45 minuters promenad med hundarna i det blåsiga, men soliga vädret. Och sen blev det två timmars läsande i min lilla kursbok som jag för övrigt läste ut idag. Skönt! Sen åkte Calle och pratade med bilverkstaden och bokade tid för lagning av vår krockskada från i vintras. Så i slutet på maj ska vi äntligen laga den :) Därefter bar det av till kyrkan för att prata med vår präst som ska genomföra vigseln. Hon är för övrigt en av mina bästa och äldsta vänners mamma. Denna vän är också min brudtärna för den som vill veta :) Vi pratade mycket med prästen om hur saker och ting ska gå till samt vilka psalmer och sånger vi ska ha osv. på vår vigsel. När vi övade på att läsa upp löftena började jag till och med gråta! Så pinsamt! haha.. Jag kommer ju böla som en gris på bröllopsdagen. Måste skaffa vattenfast mascara ;) 
Såhär fin ser kyrkan ut inuti iallafall :)
 
 
Denhär hittade jag också i kyrkan. Tyckte den var lite rolig! 
 
 
Sen åkte vi vidare och köpte en liten hundsäng till hundarna. Eftersom Kiara behagade att
bajsa ner hela den gamla hundsängen förra veckan, så vi fick slänga den. Men såhär fin är den nya iallafall :)
 
 
Sen lagade jag en god middag till mig och min pojke :) En kassler sallad med fetaost bjöds det på :)
 
 
 

Min vackra <3

Det är sjukt vad man kan längta tillbaka alltså! Jag vill bara gå tillbaka i tiden och rida i Scandinavium flera gånger om. Det var en så fantastisk känsla att få rida in i ett applåderande Scandinavium med vänner och bekanta som skriker "heja Emma", precis när man fått startsignal. Obeskrivligt! Hoppas så innerligt att jag får vara med om detta fler gånger. Helt fantastiskt var det! Och vad bra Tollan skötte sig. Jag trodde hon skulle vara rädd för  saker runt omkring och vara lite harig sådär som hon kan vara, men nej hon bara travar in där som om hon inte gjort annat och beter sig som hon har varit därinne flera flera gånger. Hon fullkomligt älskade det! Båda dagarna när vi hade kommit ut från banan så såg hon sådär nöjd ut. Hon tyckte att hon var bäst av alla ;)
 
Även om min häst kanske inte har lika mycket kapacitet som de andra hästarna som var där, så är hon faktiskt en riktig guldklimp ändå. Hon försöker alltid och gör alltid vad hon kan, det finns inte i hennes huvud att stanna eller göra något annat dumt. Hon är en helt underbar individ och är så himla fantastisk på alla sätt. Och gud vad jag har lärt mig mycket på henne och vilket självförtroende hon har givit mig under dessa 4.5 år. När jag provred henne för över fyra år sedan vågade jag som sagt inte hoppa mer än 110cm och jag trodde aldrig någonsin i min vildaste fantasi att jag skulle få möjlighet att debutera 150, rida sm finaler och Scandinavium.
 
Tack min fina, underbara och fantastiska häst för att du är så himla underbar. Jag lär mig så oerhört mycket på dig och har verkligen utvecklats något så otroligt under tiden med dig. Jag har gått från att vara en osäker och höjdrädd ryttare som backar in i hindren. Till att bli en säker, modigare ryttare som rider med bestämdhet och precision. Vilken utveckling jag har gjort när man tänker efter. Ska leta fram filmen från provridningen någon dag, så ni får se :) Men nu tänker jag hylla min fantastiska lilla häst som givit mig så mycket glädje. Jag älskar dig Thonia vs, du är oslagbar <3
 

Trötta söndagen..

Sov till 10:40 idag och tror jag har fått 11 timmars sömn eller något. Jag var så himla trött eftersom det knappt blev någon sömn alls natten mellan fredag och lördag. Så det var skönt att få sova ut! Sen åkte jag iväg till stallet och fixade lite + red ett 30 minuters uppmjukande dressyrpass i ridhuset på Tollan. Hon var lite stel idag, men inte alls lika stel som efter tävlingarna i Kungsbacka, så det var skönt! Red mest serpentiner och skänkelvikningar i traven samt förvänd galopp, ökningar, minskningar och byten i galoppen. På slutet kändes hon riktigt fin! Idag var dessutom Alva, Jeanette och Erik i stallet och kollade på boxplats i vårt kollektiv på söderby. Sjukt kul att de ska flytta till oss med sin lilla ponny Fluff :) Sen skyndade jag hem och kollade världscupen och i pausen skjutsade Calle hem mig till mamma eftersom han skulle iväg till gymmet. Så kollade jag vidare på världscupens andra del där :) Sen åt vi alla tre middag från valla thai tillsammans och det var riktigt mysigt! Nu ska vi ut och gå sista promenaden med hundarna och sen tänker jag sova. Imorgon har jag redovisning i skolan igen, sjukt omotiverande... Så jag bjuder på en bild på världens finaste prinsessa från i helgen, för att få upp humöret lite :) 
 

Scandinavium 145cm video!

Här kommer videon från gårdagens 145cm final. En kombination av att Tollan var lite trött och jag lite nervös och ville för mycket, gjorde att vi fick ganska många bommar ner. Men annars tycker jag att det överlag var en bra runda. Dock tycker jag kommentatorerna är idiotiska i sina uttalanden. Alla kan ju inte ha en häst som hoppar 50cm över hindren liksom :) Vi kämpade på bra och jag känner mig ändå stolt, även om man såklart är besviken att det inte gick bättre resultatmässigt :) 
 

Scandinavium 140cm!

Här kommer videon från fredagens 140cm klass i Scandinavium :)
 

Scandinavium sista dagen :)

Andra dagen i Scandinavium bjöd på en 145cm Young rider final. Jag hittade en fin rytm och känsla och Tollan kändes sååå fin. Men tyvärr var Tollan lite trött så trots att hon kom rätt så rev hon några hinder. Så även fast det känns lite tråkigt att resultatet inte blev så bra idag, så tänker jag ge mig själv en klapp på axeln och vara nöjd över min bedrift denhär helgen. Jag har ju för fasiken ridit i Scandinavium!! Och det är bara 18 stycken utav alla Young riders i hela Sverige som tagit sig dit i år. Det är faktiskt en bedrift bara det :) Så jag tänker vara stolt över mig själv och min lilla häst som kämpat och haft så otroligt kul hela helgen :)


Scandinavium dag 1 :)

Hade två ner i 140cm idag i Scandinavium. En riktig super runda med sånt bra flyt! De två bommar vi rev rullade av sådär retligt. Imorgon ska jag rida precis på samma sätt men sätta liite mer tryck i henne. En oerhört häftig känsla att få rida i en sån här arena när folk applåderar och skriker ens namn. Obeskrivligt! Och att jag får dela denna upplevelse med min fantastiska lilla häst gör bara saken ännu bättre. Men nu måste jag sova. Klockan ringer 5:00 imorgon. Godnatt!


Framme i Scandinavium :)

Har installerat Tollan i boxen, veterinärbesiktigat, startanmält och ätit middag. Nu är det dags att kolla världscuphoppningens andra omgång med Helena, mamma och Gabi :)


Fredag förmiddag :)

Gabi morgonfodrade Tollan imorse och sen åt vi lite frukost. Vid 10 tiden satte jag mig i sadeln och red ett 45 minuters trimpass i Mimmis ridhus. Vi skuttade över lite småhinder för att få henne mjuk och rörlig tills ikväll. Och hon kändes fin! Sen tog jag en dusch och åt lite lunch. Nu sitter vi i bilen och är strax framme i Scandinavium :)


Eftermiddag i Vara

Vi kom fram till Mimmi vid 16:30. Jag trimmade då Tollan över lite trav och galoppbommar i ridhuset. Hon kändes lite spänd först men blev sen avslappnad och fin. Sen putsade Gabi grejerna och jag fixade med Tollan. En kompis till Mimmi fick komma hit och rita av Tollan i FEI passet också, som vi måste ha med oss tills imorgon :) Sen fick vi träffa min lilla mormor en stund, som kom hit och hälsade på. Det var trevligt! Och därefter bjöds det på god middag och världscuphoppning på tv :) Men nu är det sovdags! Vi hörs imorrn. Natti!


On the road :)

Jag, Gabi och mamma sitter i bilen påväg mot Scandinavium. Idag ska vi dock stanna hos Tollans gamla ägare och sova där över natten. För vi får inte tillgång till boxen på Scandinavium förrän imorgon kl 15 :) Nu har vi ungefär 10 mil kvar innan vi är framme! Kolla förresten på bilden här nedan. Fredde har satt på text med mitt namn på släpet. Jättefint! Så nu kan alla se vem som är ute och åker :)


Wednesday duties

Började morgonen med att läsa s.7-93 i min lilla retorik bok. Sen övade jag lite på mitt tal som jag ska hålla på seminariet på måndag. Så nu har jag gjort alla uppgifter som ska göras. Skönt! Sen blev de lite lunch och promenad med hundarna. Och sen satt jag på en väldigt flummig föreläsning som pågick mellan 13-14:30. På eftermiddagen blev det lite fixande inför tävlingarna i Scandinavium. För imorgon åker vi! Tollan fick bli klippt och så fick hon tvättade ben och pälsglansad svans :) sen putsade jag av lite saker också! Fick hjälp av Gabi att putsa det ena tränset :) Sen var det bara att åka hem och packa! Men nu är jag så trött så jag bara måste sova. Mer uppdateringar kommer imorgon. Godnatt.


Plugg och hästmys!

Började dagen med retorik kursens första seminarium som pågick mellan 9-11:45. Idag stod redovisning på schemat, precis som på följande 2 seminarier också... Jag skakade som ett asplöv i hela kroppen och var så nervös. Men det gick bra och jag blev godkänd på del 1 av 3 på kursen. Skönt! Sen åkte jag vidare till Täby centrum för att hämta ut våra ringar på Guldfynd. De var såå himla fina! Och min gamla ring som jag har förminskat lite, den satt som en smäck :) 
 
Sen åkte jag hem och åt lite lunch + rastade lite hundar innan det bar iväg till stallet. Tollan fick sig ett 35 minuters barbacka pass i stora ridhuset och vi fick sällskap av barbacka mästarna Gabi och Scilla. Mys! Tollan kändes väldigt mjuk och fin i kroppen idag. Ibland ville hon hänga på i handen, men bara jag la om benen så släppte hon direkt och gav mig istället ett jämnt stöd på bettet. Red mycket volter, rakställningar och även lite skänkelvikningar idag :) Sen fick jag ett litet samtal från några som behövde hjälp med insläppet. Så fast jag igentligen inte hade tid fick jag ställa upp! Maria hjälpte mig också, vilket var jättesnällt. Sen när det var klart så klippte jag lilla ponnyn Hippie, som blev riktigt fin! 
 
 
Skyndade sen hemåt och fick då skriva klart min andra uppgift i retorik kursen. Den ska redovisas på måndag men eftersom vi ska vara borta hela helgen och tävla fick jag göra den idag! Sen gick vi en promenad ner till pappa och skrev ut lite papper + promenerade förbi statoil och köpte lite nödvändigheter ;) För någon timme sen kom vi hem och då var tanken att jag skulle sätta mig och läsa i min nya kursbok. Men jag orkar verkligen inte! Istället ska jag lägga mig och sova och försöka få en skön natts sömn. Det är verkligen välbehövligt efter Kiaras lilla bajs incident inatt. Då Calle och jag fick spendera 45 minuter mitt i natten med att torka bajs. Inte kul! Så, nu tänkter jag sova och förhoppningvis slipper jag någon bajs överraskning ;) Godnatt! 
 
 
 

 
 
 

Stallmys :)

Mockade åt Tollan + fixade mat och vatten. Sen tog jag in alla hästarna. De fick komma in lite tidigare idag för det blåste så jäkligt! Sen red jag ett lätt markarbetspass på Tollan i stora ridhuset. Hade ställt ut ett sockerbitshinder på medellinjen, sen ett kryss 10 m brevid det och sedan ytterligare ett sockerbitshinder 10 m brevid krysset. Alla dessa hinder stod alltså på medellinjen och jag red över dem på en stor volt,  i en lite snirklig 8:a samt på en volt där jag gjorde små volter emellan varje hinder. Tollan var lite framtung och stark först.. men efter att ha galopperat över dessa hinder i båda varven, i alla olika övningar ett par gånger, så kändes hon luftig och mjuk i alla gångarter, jättefin alltså! Det är otroligt vad lite låga hinder kan hjälpa till mycket :) sen åkte jag hem och lagade köttbullar med sås och pasta till mig och älsklingen. Han har jobbat ett 12 timmars pass idag så jag tyckte han var värd lite lyx :) men nu ska jag mysa vidare med min pojk! Ha en trevlig kväll :) 

Måndags sysslor :)

Idag har jag hunnit med ganska många saker. Vid 10:30 var jag på Sats Täby och skrev på ett nytt anställningsavtal. Så från idag är jag extra anställd på Sats igen. Sååå kul! Sen smög jag in på minisats en stund och hälsade på mina gamla kollegor Regina och Isabell :) Sen fick jag åka och köpa två säckar fibergi, hämta ut min kavaj från kemtvätten och dessutom boka florist till vårt bröllop. Åkte hem och åt lunch och gick med hundarna en snabbis och nu är jag i stallet och ska rida och fixa allt det vanliga + ha insläppet :) vi hörs senare! 

Söndag :)

Idag sov vi ända till klockan tio, så skönt att få sova ut ordentligt. Sen efter att vi hade ätit frukost så gick vi på en 1.5 timmes promenad med hundarna i den helt underbara vårsolen :) Efter att vi hade vilat litegrann så åkte jag iväg till stallet och Calle åkte och tränade. Tollan fick gå ett 50 minuters dressyrpass på uteridbanan idag. Det var vårat första pass på utebanan detta året. Så härligt att äntligen kunna rida dressyr ute i solen och slippa sitta i ridhuset så fort man ska trimma lite. Hur som helst så skrittade jag väl kanske 20 minuter lite utspritt på dagens ridpass, men övriga minuter spenderade jag på serpentiner, sidvärtsrörelser och volter i trav. Med fokus på att hon inte skulle hänga sig fast i handen. I galoppen red jag mycket byten snett igenom, men arbetade henne även i galopp på stora volter här med. Fokus var att hitta en bra takt där hon var avslappnad och inte rusade iväg eller hängde sig fast på handen. Tillslut fick jag en riktigt fin känsla och det kändes jättebra :) sen åkte jag hemåt och vi satte oss ner och planerade vidare inför bröllopet. Så nu har vi förhoppningsvis bokat alla stolar/bord bestick/tallrikar osv. :) I veckan ska jag försöka hinna fixa lite mer saker också! Annars så har vi bara myst och kollat tv hela kvällen. Vi båda var väldigt trötta så orkade inte göra mycket mer. Men imorgon är en ny dag med nya äventyr, så nu måste jag sova. Godnatt på er! 
 

Underbara lördag

Idag gick jag upp hyfsat tidigt, speciellt för att ha varit ute och dansat halva natten. Detta var mest för att jag skulle hinna med stallet på morgonen. Calle följde med mig dit, och sen så red jag en kortis till Granby medan han promenerade med me hundarna :) Det blev en 40 minuters runda och grusvägarna var helt perfekta att rida på. Jag travade och galopperade fram och tillbaka på vägarna ett par gånger och när hon kändes fin så avslutade jag henne. Hon var lite hängig på handen och stark i början. Men det är ju inte så konstigt med tanke på att hon har tagit det lugnt i stort sett varje dag denna veckan. Men såsmåningom lossnade hon och blev jättefin! Kändes luftig och fin i gångarterna idag och jag kunde bara sitta där och njuta större delen av ridturen :) Så skönt med såna dagar då man känner att man kan rida igenom henne även fast man är utomhus och rider :)
 
 
Sen skyndade vi oss hemåt igen. För vid 14 tiden skulle vi vara hemma hos pappa på lite fika och tårta ätande. Marre hade gjort två tårtor som vi skulle provsmaka och ge feedback på + att hon hade bakat lite bullar också som vi fick trycka i oss :) Det var trevligt att få träffa en liten del av familjen idag <3
 
 
Sen åkte vi hemåt och så följde jag med Calle när han skulle ut på en timmes springrunda. Jag cyklade med och pga det lyckades han springa på så bra att rundan tog 45 minuter istället. Det var riktigt mysigt! Speciellt eftersom det var sån underbar kvällssol ute och vi cyklade/sprang omkring i nybyggda uthamra´s område i vallentuna. Husen där är heelt magiska, speciellt dem som ligger vid vattnet. 
 
Våran dag har varit helt underbar. För någon timme sen åt vi pizza och nu sitter vi i soffan,
kollar på film och bara myser. Ha en trevlig lördagskväll nu!  

Bilder från gårdagen :)

Hittade några bilder i min telefon ifrån gårdagens bravader på tegel.
Först en liten bild på mig och min vän Regina. 
 
 
Och så en liten bild på mig och min bästa, finaste och absolut mest underbara 
vän på denna jord. Gabi <3
 
 
Och så en bild på lille Jojo. Aka miss Nuupaa. Eller il bartendro. 
 
 
Tack för en rolig kväll fina ni <3

Fredagsmys :)

Idag har jag inte gjort så mycket. Tog en lång sovmorgon och sen åkte jag och veckohandlade på Ica + köpte hundmat på Granngården. Sen åkte jag till stallet och fixade med Tollan. Det blev mest en pysseldag idag, för Tollan hade vilodag. Men hon fick ändå springa lite lös i ridhuset, för att hon skulle få röra på sig lite. Och oj vad hon bockade och busade! Ingen stelhet kvar idag inte. Så det var jätteskönt :) På kvällen sen så åt jag och Calle en god fajitas middag och nu skjutsar han mig till tegel. Ska träffa en gammal kollega där, som jag inte har träffat på ett tag för att hon har varit i Australien. Ska bli kul! Hoppas ni har haft en trevlig kväll :)


Toooooorsdaaaaag!

Min snälla mamma hämtade mig vid skolan idag och så fick jag låna hennes bil, så jag skulle slippa åka kommunalt till stallet när vår bil var på service. Det fullkomligt spöregnade i stallet under hela tiden då jag var där, så man kan ju säga att Tollan var liiite blöt och frusen när jag tog in henne från hagen. Hon skulle egentligen ha fått sin vilodag idag men eftersom hon var lite frusen så red jag ett 45 minuters barbacka pass i stora ridhuset istället. Idag kändes hon pigg och glad och inte alls stel. Skönt att linimentet jag kletade på både igår och idag, verkar ha gjort susen! Sen åkte jag och hämtade ut min sadel hos sadelmakarna i vallentuna också. Lämnade ju in den på lagning och stoppning i måndags och nu var den redo för uthämtning. Annars så har jag bara tagit det väldigt lugnt hela kvällen. Lagade lite kycklingpasta till middag + en kladdkaka till efterrätt, till mig och älsklingen. Supergott! Skulle ha träffat mina blivande små brudtärnor efter stallet egentligen, men jag fick ställa in vår dejt eftersom jag kände mig så sjukt sliten. Imorrn tänker jag sova ut ordentligt så jag kan känna mig helt utvilad någon gång. Ska bli så jäkla skönt! Bjuder på två bilder på min vackra prinsessa. En från idag och en från igår :) Sov gott! 
 


Regn och rusk

Sitter just på tåget. Fick cykla till stationen idag i spöregnet eftersom vår bil mycket passande nog är på service hela dagen. Jag ser ut som en dränkt katt med trollhår. Inte en vacker syn! Eftersom jag lämnade in min tenta för föregående kurs igår så ska jag ha mitt första seminarium för retorik kursen idag mellan 9-11:45. Hoppas ni får en trevlig dag i regnet!


Tolletuff

Idag fick Tollan bli lite tömkörd igen. Började med att longera utan inspänning i ca 10 min i båda varven, i både trav och galopp :) Hon var inte alls lika stel i bogarna idag, men fortfarande litegrann. Så jag bestämde mig för att tömköra henne lite i trav och skritt, på volter och i serpentinbågar, samt i tempoväxlingar i 30 min. Hon får nämligen en tendens till att vilja trava jättesakta när jag står på marken, och då sträcker hon ju inte ut de muskler som hon är stel i. Så jag fick jaga på henne lite och då gick det bra att länga på steget lite :) Avslutade sen med att longera utan inspänning i trav igen, i båda varven och då hade hon blivit betydligt mjukare. Skönt! Fick sen låna lite liniment av Gabi att smörja på hennes bogar. Och oj så varm hon blev kring området där jag masserade! Får hoppas att det funkar och att spänningarna har släppt lite mer tills imorgon :) Men jag har bestämt att hon ska få ta det lugnt torsdag och fredag ändå :) Men nu ska jag hoppa i säng, för jag är så sjukt trött! Godnatt folket :) 

Caspers pappa :)

Caspers pappa tog sin första "pinne" i agility häromveckan. Tänk om Casper kan bli såhär duktig på agility en dag! Då skulle jag vara jätte glad :) Men vi har ju ett mål att kunna starta honom i agility inom en snar framtid, så vi får hoppas att det kan gå ;)
 

Agility kurs 2

Idag har vi varit på det andra kurstillfället på nybörjarkursen i agility. Casper tyckte inte alls om en bordercollie som är med i vår grupp. Och därför kunde jag inte ha honom lös i början. Men sen när vi fick vara långt ifrån den så kunde vi släppa honom lös och gud så duktig han var! Vi fick öva mycket på "broar" i olika storlekar och även pröva på vippbrädan. I slutet fick vi öva på slalom och enskilda hinder lite till också, och man kände verkligen att Casper förstod mycket bättre idag än förra gången. Sen avslutade vi dagen med att hoppa en serie med hinder - tunnel - hinder och Casper var superduktig! Han gjorde det bäst av alla till och med :) 
 
 
:)
 
 
Kiara fick testa på att springa lite i tunnel också och hon var superduktig! 
 

Tentaplugg och hästmys

Idag har jag inte hunnit med att göra särskilt mycket. Mellan 10-13 skrev jag lite på min tenta. Och sen bar det av till stallet. Jag tömkörde Tollan i ridhuset i 30 min medan Gabi red Scilla. Det var trevligt med lite sällskap av Gabi och hennes mor :) Annars så fokuserade jag mest på att få Tollan uppmjukad i sidorna. Hon var lite stel, men inte alls lika stel som igår då jag red :) Lät henne springa över en liten bom som låg på marken, i både trav och galopp och tror det var ganska bra ur uppmjukningssyfte! På slutet såg hon fin och rörlig ut, men verkade fortfarande lite trött, så hon ska få ta det lugnt onsdag och torsdag också :) När jag kom hem på eftermiddagen så satte jag mig och pluggade igen. Så mellan 18-23 har jag skrivit på min tenta och då blev jag äntligen klar! Skönt med tanke på att inlämningen är imorgon :) Men nu måste jag hoppa i säng om jag ska orka med alla morgondagens måsten. Godnatt! 

Plugg, hästmys och lyxmiddag!

Idag har jag skrivit på min tenta mellan 10-15, som ska lämnas in på onsdag. Sen åkte jag iväg till stallet och fixade lite + hade insläppet. Behövde dock inte ta in så många hästar för de flesta var inne redan. Sen åkte jag iväg med min sadel till sadelmakarna för den gick sönder i helgen. Så den ska sys lite och dessutom fyllas på med lite stoppning för den var lite sne. På torsdag får jag hämta den! Sen åkte jag tillbaka till stallet och red Tollan i 40 minuter. Hade först tänkt skritta henne men när jag såg hur stel i kroppen hon var så kände jag att det var bäst att jobba igenom den värsta stelheten lite. Red mycket ökningar, minskningar samt sidvärtsrörelser i alla gångarter. Hon var som sagt lite stel i kroppen och en aning hängig i handen idag, vilket är helt förståeligt. Men det blev mycket bättre mot slutet. Innan och efter ridpasset stretchade jag henne också, så att hon skulle få sträcka ut de stela musklerna ordentligt. Imorgon ska jag antingen försöka tömköra lite, eller jogga lite lätt då med. Men bara med syfte att mjuka upp, så hon hinner återhämta sig! 

 

Calle tyckte att min kvalificering till scandinavium skulle firas, så han hade lagat biffar med brunsås och couscous sallad till mig. Och till efterrätt hade han köpt cheesecake! Grymt gott och jag blev såå mätt. Nu ska jag hoppa i säng, för imorgon måste jag skriva ännu mer på min tenta. Godnatt!


Scandinavium!!

Detta är helt jävla sjukt. Fick ett samtal idag från svenska ridsportförbundet. En junior hade valt att rida morgondagens vinnare, så nu har jag fått en plats i finalen i Göteborg horse show!!!! Efter att jag hade pratat färdigt med killen från förbundet så la jag på luren, satte mig i soffan och började tok grina! Kunde inte sluta. Helt sjukt glad är jag. Så sjukt att detta händer lilla mig och min fina lilla häst <3


Videos från Kungsbacka!

Här kommer två videos ifrån Kungsbacka! Först ifrån 130cm klasse
n i fredags där vi hade 4 fel. Är sjukt stolt över första svängen :)
 
 
140cm klassen från i lördags där vi hade 1 tidsfel men var felfria på hinder. 
Slutade på en 12:e plats av 57 starter :)
 
 
I 145cm klassen var hon trött och jag red inte lika lugnt och bra som jag brukar pga min
grova nervositet.Därför tänker jag inte lägga upp den filmen. Har analyserat och ältat färdigt,
så nu tänker jag fokusera på dessa två super rundor istället :) 

Kungsbacka dag 3 :)

Idag red jag 145cm finalen i Kungsbacka, som var det sista kvalet till Scandinavium. Lite trötthet och stelhet från Tollans sida och nervositet från min sida gjorde att vi fick fyra nedslag, på en bana med 13 språng. Men övriga språng kändes hon fin! Fick med mig 14 poäng iallafall och slutade på en 17:e plats av de 43 unga ryttare som hittills varit med i alla delfinalerna. Olyckligt nog är det bara 16 som går vidare till Scandinavium... men två av dessa är juniorer, som egentligen ska rida morgondagens vinnare. Så väljer de att rida sin juniorklass så kommer jag vidare :) Imorgon får jag veta, så håll tummarna!!


Kungsbacka dag 2 :)

Igår drog allt ut på tiden så hann inte blogga någonting. Men Tollan var iallafall superfin igår och var felfri i 140cm kvalet och slutade på en 12:e plats av 56 starter. Fina hästen! Blev så lycklig så jag grinade. Så idag blir det final. Jag hoppas verkligen att det går bra och att formen håller i sig även idag :)


Morgonjogg :)

Imorse innan tävlingarna började så longerade jag Tollan i 15-20 min. Mest bara så hon fick jogga igång och bli av med lite stelhet från gårdagen. Och det behövdes verkligen! Tog ett tag innan hon slappnade av och jobbade på. Annars så verkar det bli en lång dag idag med, så jag rider nog någon gång i eftermiddag :)


Kungsbacka dag 1

Idag red vi en 130cm klass, jag och Tollan. Allt drog ut väldigt mycket på tiden så jag red inte förrän vid halv 7 på kvällen. Sjukt segt! Men Tollan kändes väldigt mjuk och fin idag. Jag kunde ta några bra svängar och kände att jag red väldigt bra på hinder! Dock blev hon lite tom i handen mellan hinder 8-9 så då kom ett litet löjligt pet på 9:an, som var näst sista hindret. Men så himla härligt att hon hoppade så runda, fina språng och fightades med mig. Imorrn ska jag bara rida med lite mer tryck så kommer det bli kalasbra :) Godnatt på er!


Tenta resultatet

Juste! Jag har ju glömt att berätta! Igår fick vi veta resultatet på vår första tenta dethär året. Dendär engelska utvecklings psykologi tentan ni vet, som gav mig ångest varje dag i över en månad. Och jag fick ett B!! Vilket motsvarar VG+ i den gamla betygsskalan. Jag blev så himla glad. En sån lättnad :) Det var mitt högsta betyg sen jag började denna utbildning också, så det var lite extra kul!


Framme i Kungsbacka :)

Nu har vi stationerat oss i den lilla stugan i Kungsbacka, sen ett par timmar tillbaka. Vi var framme vid Kungsbacka ridklubb vid 17 tiden. Då packade vi in alla saker, och sen red jag Tollan i 40 minuter. Hon kändes så jäkla fin idag! Så härligt! Sen åkte vi mot stugan och köpte med oss varsin pizza. Och nu ska vi strax hoppa i säng så vi är utvilade imorgon.


Stallfix

Idag red jag lite dressyr i stora ridhuset. Tollan kändes bra men var liiite stel. Red lite uppmjukande övningar, men inget avancerat. Mest volter, serpentiner och sidvärtsrörelser i traven. Och i galoppen fokuserade jag på att hon skulle lyssna på gas och broms. Gick även in på en stor volt lite då och då och flyttade henne i slutor i galoppen, för att få henne lite mjukare i sidorna :) På slutet kändes hon fin. Red sammanlagt 40 minuter! Sen fick jag hjälpa Johanna att rida loss Scilla lite också, som var lite stelare än vanligt idag. Så nu är jag lagom mör i benen! Sen fick Tollan sig ett bad och jag putsade alla saker :) Mamma var snäll och mockade + gjorde maten idag, så att allt skulle gå lite snabbare för mig :) skönt! Sen hade Calle köpt hem thai mat till oss som vi åt tillsammans. Gott! Nu har jag precis packat min väska och ska hoppa i säng. Är så sjukt trött! Godnatt folket!


Plugg och skola!

Idag försov jag mig ju såklart. Vaknade halv 9 när jag skulle börjat plugga 8. Inte så bra! Men jag hann läsa allt jag skulle innan föreläsningen ändå. Så nu har jag bara kvar att skriva tentan, som ska lämnas in om exakt en vecka :) Just nu sitter jag i varje fall på föreläsningen som pågår mellan 12-14. Sen ska jag iväg till stallet och rida, bada Tollan och putsa alla saker. Mycket att göra idag med. Men jag gillar det! Nä nu ska jag försöka fokusera lite. Även om det är svårt när allt jag vill är att sova... Bjuder på en bild på min mycket motiverade gotländska!


Nybörjar Agility 1

Idag var det ju som sagt dags för min och Caspers första Agility kurs tillsammans. Det var stockholms hundungdom som anordnade kursen i Kista. Först var Casper lite muttrig och gillade inte att vi skulle sitta i ett trångt rum med massa andra hundar som stirrade på honom. Men alla fick presentera sig och vi fick veta hur saker och ting skulle gå till på dagens lektion. Och under tiden matade jag honom med köttbullar, så tillslut slappnade han av mer och mer och verkade tycka att det var helt okej med massa främmande hundar runt omkring :) Sen gick vi ut och började lektionen på riktigt! 
 
Först fick vi hoppa små enkelhinder och lägga godis i en skål på andra sidan hindret. För att de skulle vilja springa till godiset och på så vis hoppa över hindret med egen vilja. Sen la vi till ett till hinder så det blev på samma sätt men med två hinder i följd. Casper sprang först lite fort för att han bara ville äta godis, så då rev han typ 2 gånger. Men sen förstod han att man skulle lyfta på tassarna och hoppade jättefint och högt över många gånger! Sen fick vi testa på tunneln. Vi la en godisskål med godis i, i andra änden av tunneln och så skulle hundarna springa igenom och få belöning direkt. Casper ääälskade tunneln och ville bara springa igenom heelatiden. Knas vovve! Kiara fick också testa detta men hon var lite mer skeptisk och tyckte den var väldigt konstig. Sen smög hon igenom väääldigt försiktigt. Gulle grisen! Sen fick vi testa lite slalom. Vi fick lära oss att hundarna alltid skulle springa till höger om första stolpen. Och sen fick vi lära oss lite teknik kring hur man bäst lär hundarna slalom. Casper var lite ivrig först, men blev sen bättre och bättre på att vänta och tänka efter. Då gjorde han slalomen jättefint! 
 
Sen fick vi testa på lite alla möjliga hinder som vi ville testa. Så vi testade en längre tunnel, en hög ramp och en lite längre men lägre ramp. Eller vad man nu ska kalla det :) Casper var superduktig på allt och tyckte det var jättekul! Han skötte sig också över förväntan, trots många andra spralliga hundar runt omkring och blev mer och mer avslappnad ju längre lektionen gick. Tillslut kände jag nästan att han hade kunnat vara lös utan att springa fram till någon annan hund, för att han var så lyhörd. Så det kändes bra! Här kommer lite videos som visar precis vilken naturbegåvning min lilla vita hund är ;) 
 
 
 
 
Visst är han duktig? vår lilla prins.

Tisdagshets

Idag har jag hunnit vara i skolan mellan 10-12. Och sen åka som en liten vilde till stallet för att mocka och fixa åt Tollan, som för övrigt fick ha sin vilodag idag. Sen passade jag på att klippa henne också. Fick lite hjälp av Gabi att bremsa henne under tiden, så hon skulle stå still och vilja bli klippt på benen och bakom öronen utan att bitas ;) Alla metoder är bra utom de dåliga! 
 
Åkte sen som en liten galning till Guldfynd i Täby centrum, för vi fick ett alldeles för dyrt kostnadsförslag på våra ringar. Fixade och trixade lite och nu kommer vi få skitfina ringar, men till ett myyyycket bättre pris. Skönt att ha det fixat! Och juste, Igår blev det dessutom bestämt att min kusins kille Magnus, ska vara fotograf på vårt bröllop. Han tar superfina bilder så det kommer bli jättebra tror jag! 
 
Men iallafall! Hann inte plugga någonting, som jag hade tänkt. För när jag kom hem var det bara att börja laga mat (spaghetti och köttfärssås) och sen for vi vidare mot Kista, där vi skulle på Agility kurs med Casper. Behöver jag säga att min dag har gått i ett? ;) Nu sitter jag iallafall hemma i soffan och är heeelt slut. Men gud vad jag älskar när man har mycket att göra. Känns verkligen som tiden används till något vettigt och att man inte "slösar" med tid på något vis :) 
 
 
 
 
 

Monday

Idag har min dag bestått av massa timmars läsande. Inte så kul! Men härligt när det är klart :) Därefter var jag med på en väldigt lugn men lösgörande träning för Helena S. Vi red fram över ett litet blockhinder där vi övade på att samla respektive länga stegen i anridning mot hindret. Sen red vi igenom en liten serie med kryss-räcke-oxer. Och därefter gjorde vi en liten bana med serien, en ensam oxer och ett ensamt räcke. Både lite längre och kortare, men kontrollerade svängar red vi i anridning mot hindren. Jag kände att jag fick igenom Tollan väldigt bra och hon kändes super lösgjord när jag avslutade henne. Sprången idag var superfina! Känns bra inför helgen :) När jag kom hem hade älsklingen lagat mat till oss. Mys! Men nu ska jag sova så jag orkar med ännu en dag full av aktiviteter :) Godnatt


Fina papi <3

Fick dethär fina kortet skickat till mig idag. Det är från i mars förra året, då Mille
hade sitt dop. Tror att vi satt och kollade på presentöppningen på dethär kortet :)
Jag och min fina pappa :)
 
 
 

Söndags bestyr!

Idag har jag tagit en rejäl sovmorgon. Sen bar det av förbi Stockholm ridsport
och Hööks för att göra lite nya inköp. Köpte en jacka och ridskor på Hööks och 
supersköna kingsland ridstrumpor på Stockholm Ridsport. 
 
 
 
Sen åkte jag till min lilla häst och longerade i 25 minuter med pessoa selen. Hon var jätteduktig idag!
Verkade mjuk och följsam och arbetade på bra :) Sen tvättade jag hennes sår i karlederna också och
nu är nästan allt borta, bara lite småskorpor kvar. Så himla skönt! Om en vecka borde allt vara helt borta :) Sen bar det iallafall av hemåt för att äta lite thai mat med min älskling. Calle åt phad thai och jag åt en mellansushi. Supergott! 
 
 
 
Hoppas ni har haft en trevlig söndag! 

Jungle George

Caspers son Kronsäters Jungle George fick excellent och vann hanarnas
juniorklass på en utställning i Norge idag. Superkul ju!


Hästmys!

Idag efter att vi hade tvättat bilen och åkt till diverse bilförsäljare för att titta på bilar så åkte vi hemåt igen. Calle gick en 1.5 timmes promenad med hundarna och jag åkte till stallet. Hämtade upp lilla Hanna vid tåget och sen åkte vi upp till stallet! Först kollade vi på lilla Scilla som skulle debutera i dressyr med Johanna, på söderbys dressyrtävlingar. En LA:3 red dem, så de debuterade ju inte direkt i en lätt klass! Men de var superduktiga och allt såg så fint ut :) Här får ni några smakprov! 
 
 
 
 
Sen red jag och Hanna ut på en timmes mysig ridtur mot Granby, i det härliga vädret! Tollan kändes jättefin och verkade tycka att det var väldigt underbart :) Grusvägarna var helt perfekta att rida på där de hade hunnit tina, så om några veckor lär de vara helt perfekta att ligga och galoppera på :) 
 
 
 
 
Sen åkte jag hem och så lagade Calle revbensspjäll och couscous sallad för första gången till oss :) Det blev väldigt gott och köttet var jätte mört! Men nästa gång ska vi testa att ha lite mindre glaze på, för nu blev det lite väl knaprigt på sina ställen ;) 
 
 
 
 
Nu ska vi mysa vidare och njuta av lördagskvällen. Hoppas ni får en helt underbar kväll! 
 
 
 
 

Biltvätt!

Just nu är vi och tvättar bilen på snabbtvätten i Danderyd. Eller Calle tvättar och jag tittar på ;)Men ett mycket smidigt system måste jag säga!


Giftermålsringar

Idag har vi varit på Guldfynd och lämnat in lite guldsmycken som vi inte använder, samt våra förlovningsringar. Det guldet ska vi smälta ner och göra nya ringar av :) Calle hittade en jättefin ring och jag fick hjälp att designa två jättefina ringar som jag ska ha :) Så om ni inte har förstått det ännu, så är detta på grund av att vi ska gifta oss i juni! Helt sjukt, jag vet... Men det ska bli så himla kul! Så nu får vi vänta i tre veckor lite drygt tills våra ringar är klara. Och det känns så grymt tomt på mitt finger. Hoppas tre veckor går fort!


Gårdagen :)

Missade helt att blogga igår. Och jag orkade det heller för den delen.. Men annars hade vi en bra dag och kväll som inkluderade skola, häst och kvällsmys med supergod middag och lets dance :)


Kompis, hund och hästmys!

Började morgonen med lite pluggande. Sen åkte jag och hämtade min lilla Alexandra i mörby centrum, och sen åkte vi direkt till valla thai och köpte sushi och phad thai till lunch. Det var grymt gott kan jag säga! Därefter testade Alexandra en klänning som hon ska ha vid ett alldeles speciellt tillfälle i sommar ;) Sen gick vi på en 45 minuters promenad i solen med hundarna, så härligt. Helt vindstilla, inga moln och varmt och skönt väder var det idag på promenaden. Jag älskar att våren är här nu! 
 
 
Sen åkte jag till stallet och red Tollan för första gången på en vecka. Red med pelham bettet för att jag inte skulle bli alltför frestad att trimma gärnet. Joggade lite uppmjukande i alla gångarter i ca 30 minuter och hon kändes jättefin! Riktigt stor skillnad på hur hon galopperade idag, jämfört med för en vecka sen. Nu riktigt kände man hur hon trampade under sig, trots att jag knappt krävde något alls av henne. Såå kul! Tror att en sån här "quick fix" är väldigt behövlig för Tollan 1-2 gånger per år :)
 
 
Sen fick jag rida lilla Scilla, eftersom Gabi har hjärnskakning och stallförbud. Scilla var väldigt fin idag! Det var lite svårare att ställa till vänster, utan att hon försökte trycka sig inåt. Men absolut inte märkbart mycket! Så jag red lite serpentiner, volter och flyttade längs långsidorna i öppnor i traven. Sen galopperade jag i lätt sits och försökte få henne i en låg och rund form i en större galopp, innan jag satte mig ner och arbetade henne på volt, lite mer samlat. Sen travade jag av i låg form och hon var jättefin! Men oj så mycket ben man behöver ha när man rider henne. Är helt slut i ryggen och benen nu ;) Såhär såg min dag ut i varje fall! Nu ska vi börja fixa iordning oss här hemma och sen är det sovdags. Godnatt! 
 
 


Brunmåla återbesök!

Idag har jag inte hunnit med så himla mycket! Men, jag har läst kapitel 3 i våran kursbok, varit på föreläsning mellan 12-14 och varit på återbesök med Tollan på Brunmåla iallafall. Idag var det ju exakt en vecka sen vi var och gjorde en liten "quick fix" utav lilla Tollan. Och idag kl 15 hade vi tid för återbesök! Vid 18:15 blev det vår tur pga diverse förseningar, så vi fick alltså sitta i solen och vänta i över 3 timmar! Men Tollan fick låna en gästbox där hon kunde stå och njuta av solen, så det gjorde inte så mycket. Och väl värt väntan var det, för hon var väldigt fräsch idag! Axel sa att han var mycket nöjd med hur hon verkade idag, både på böjprov och longering var hon fin, så vi fick klartecken att åka och tävla sista GHS kvalet i Kungsbacka nästa helg. Jiiihooo! Så nu sa Axel att jag bara ska jogga/mjuka upp henne lite lugnt varje dag, fram till tävlingen. Så hon håller sig fräsch och fin :) 
 
 
En extra bra grej idag var att min fina Gabi ringde. Hon mådde bättre idag, så de va ju jättebra! Såå skönt att höra hennes röst :) Meeen, dock var hon ute och åkte bil för att hämta sina päron på arlanda. Inte okej när man har hjärnskakning. Då ska man ligga i sängen och vila, inte vara ute på motorvägen och köra bil. Menmen, hon är ju lite känd för att inte göra som hon blir tillsagd. Så what to do liksom.. Tur att jag tycker om henne ändå ;) 
 
 
Nä nu måste jag sova. Imorrn ska jag göra massa roliga grejer som jag måste vara utvilad inför. Godnatt! 
 

Kaos i stallet

Idag efter skolan så åkte jag till stallet och myste med Tollan. Fixade lite mat och vatten åt henne och sen tog vi en 30 minuters promenad i ridhuset. Chloé, som var i stallet och hjälpte sin mamma, joinade mig på promenaden så vi fick lite tid att prata och umgås en kort stund. Vilket var helt underbart, för jag har saknat min fina vän! Under tiden så hjälpte mamma mig att mocka och fylla på ny halmpellets. Så jag kunde börja tvätta Tollans sår direkt efter promenaden. Tack mami! 
 
 
Men rätt vad det var så kom mamma springandes. Gabi hade blivit översprungen av en häst, blödde ifrån huvudet och behövde åka till sjukhuset. Eller ja, mamma praktiskt taget tvingade henne eftersom hon aldrig förstår sitt eget bästa! Hon verkade helt virrig i bollen och såg väldigt chockad ut, så jag frågade henne om hon ville ha hjälp med något. Då sa hon: Longera Scilla och spola benen + ringa Martin. Så jag ringde lilla Martin och informerade om läget, longerade lilla Scilla i 20 min i ridhuset och hon var jääättebusig. Bockade och pep och busade som bara den, sen spolade jag hennes ben och la på henne ett täcke också. Lille skruttan <3 Men jag kan inte sluta tänka på min lilla vän. Fick veta av Martin för en stund sen att hon fått en rejäl hjärnskakning och att hon inte mådde så bra! Hoppas verkligen att hon kryar på sig snart, min fina underbara bästa vän. Blir så ledsen när jag vet att hon inte mår någe bra!  
 

Mysmorgon!

Idag har jag hunnit läsa kurslitteratur, duscha och gå en 45 minuters promenad med hundarna. Nu sitter jag och äter lite lunch och sen bär det av till hägernäs för att hämta min fina gotländska. Sen blir det skola och seminarium mellan 13-15 :) ha en trevlig dag!


Måndag 1 April

Första dagen i en ny månad, såå härligt! Har ni blivit lurade något? Idag har jag läst lite i mitt älskade kurskompendium. Inte så värst intressant, men tyvärr ett måste. Sen gick jag och Calle på en timmes promenad i den helt underbara vårsolen med hundarna. Precis som alla andra dagar denhär veckan :)
 
 
Efter det var det dags att åka iväg till min lilla häst. Idag blev det först lite allmänt fix såsom mockning, göra mat/vatten osv. Sen när jag var klar med det så gick vi ut på en promenad, runt hela ängen bakom stallet. Solen sken och allt var så himla underbart! Bortsett från att det prasslade i skogen och att vi då höll på att skita på oss av skräck båda två!! haha, jag och min tuffa häst... Hon verkade ju pigg och glad iallafall och det är ju alltid positivt :) Sen myste vi och jag borstade henne lite, och efter det hade jag insläppet av alla hästarna.
 
 
Sen bar det av hemåt. Väl hemma så hann jag bara byta om lite snabbt för sen var det dags att åka till mamma och Fredde på middag! De bjöd på fajitas/tacos och så glass till efterrätt. Vi var där hela kvällen och pratade och åt massor. Det var trevligt och gott! Men nu är jag så trött så mina ögon går i kors och imorgon är det skola, så nu tänker jag sova. Godnatt på er!