Globen horse show

Sitter i Globen på Stockholm horse show med Gabi, Linda, mamma och Gabis mamma Monica :)


Snö kaos!

Sitter på praktiken och idag är det dag 4 av 10! Snön lyser alldeles vit på marken och taken och jag bara längtar efter att åka till stallet och mysa i det här vädret :) Vi hörs lite senare för nu är min rast snart slut :) Ta det lugnt i snö ovädret! Kram Ems


Onsdag 28 november

Dag tre på praktiken var riktigt bra. Vi lekte i gympasalen med barnen, hade massage sagostund. lekte massor och sen var det kalas för två av barnen på eftermiddagen :) Dagen var riktigt bra! Bortsett från när jag fick bevittna när en vuxen slog ett barn. Det är verkligen INTE okej! Och jag blev så sjukt ledsen och chockad över att se detta. Pratade med min handledare och vi ska prata med förskolechefen imorgon. Struntar i om jag inte borde skriva det här, för jag måste ventilera mig lite och hoppas på att det löser sig... 
 
Åkte sen och red på mitt lilla fina lyckopiller Thonia och GUD så fin hon var idag! Vi rider ju inte tok avancerat den här veckan eftersom vi fortfarande håller på och kommer igång efter vilan. Men hon kändes så himla elastisk och luftig i gångarterna idag. Kändes verkligen som om vi red i uppförsbacke, så härligt! Linda i stallet tyckte också att hon såg fin ut, så det var ett vittne som såg det också ;) Nu sitter vi och kollar på Arga snickaren och myser och ska strax ut och promenera med hundarna i snöovädret :) Ha en supertrevlig kväll nu! 
 
 

Tidigt i stallet + praktik dag 2

Idag var jag i stallet 6:50 och satt på hästen 07:15, helt redo för ett lugnt dressyrpass :) Tollan var lite seg och morgontrött, som alltid när jag är i stallet tidigt. Men hon kändes fin! Dock tror jag att en kiropraktor skulle behöva knäcka henne lite i korset/ländryggen. Det känns inte som hon arbetar igenom riktigt så bra som hon brukar i bak kärran. Men det är nog lättjusterat! För övrigt känns hon väldigt elastisk och fin i sidorna. Det är som sagt mest bakbensaktiviteten som jag har lite i åtanke helatiden :)

 

Började praktiken vid 9 och idag var det dag 2 som gällde. Och det gick bra, men det bekymrar mig lite att den här förskolan är så pass traditionell som den är. Jag skulle velat ha lite mer modernare tänk, så jag får känslan av att jag faktiskt lär mig någonting själv och tillsammans med barnen och inte bara är barnvakt helatiden. Men som tur är så är min handledare väldigt vettig, så jag hoppas att hon och jag kan förnya verksamhetens tänk litegrann. Händer inte det, så måste jag nog byta förskola tyvärr. Känns tråkigt isåfall eftersom jag klickat så bra med min handledare. Känns dock som att jag vill utvecklas och lära mig nya saker och metoder helatiden. Inte bara stå och trampa på en och samma plats i ett gammalt traditionellt inrutat tänk :) Hoppas att det löser sig! Annars var dagen bra och barnen precis lika underbara som igår :)

 

Nu har vi precis ätit fiskpinnar och ris med sås. Och nu tänker jag bara slappa resten av kvällen :) Ha en trevlig tisdagskväll. Vi hörs imorgon :) Kram Ems

 


Lyckorus!

Första ridturen på 15 dagar. Lyckorus!


Första praktikdagen :)

Idag har jag min första praktikdag under min tvåveckors period av praktik. Jag började 7:30 och nu har vi käkat frukost och lekt litegrann, och nu sitter jag på min första rast. Det här kommer nog bli jättebra, åtminstone tror jag det om jag litar på min magkänsla :) vi hörs senare :)


Kiaras debut!

Har anmält Kiara till hennes första utställning! Gud så spännande :) den 12 januari går den av stapeln :) Längtar!


Min fina klänning!

Kommer ni ihåg att jag hade lite svårt att bestämma mig för vilken klänning jag ville köpa för ett par veckor sen? Bestämde mig iallafall för den här klänningen igår. De hade sänkt priset 50 % så jag slog till och beställde den, så den kommer i veckan. Den är sååå fin och jag fullkomligt älskar den :) 
 
 
 
 

Julpynt och lussebullar!

Idag har det varit julpynt och lussebullsbak för hela slanten här hemma. Har köpt nya fina ljus, tagit in julstjärnor och lite annat smått och gott som hör julen till och ställt i fönstren :) Nu är det typ bara julgranen som fattas, och ett par julgardiner kanske. Men det har jag inte råd att köpa, de pengarna ska jag köpa träns för i globen, haha :)
 
På eftermiddagen kom Calles äldsta syster Linda och hennes fästman på besök och fikade lite med oss. Det var trevligt! Här kommer några före-efter bilder på mitt lilla inredningskaos + en bild på de underbart fluffiga små lussebullarna :) 
 
Safron buns
 
 
Köket före
 
 
Köket efter

 
Vardagsrummet före
 
 
Vardagsrummet efter
 
 
Sovrummet före
 
 
Sovrummet efter
 
 
Jag blev riktigt nöjd! Dock blev inte efter bilderna i lika bra kvalite eftersom det
var mörkt ute när jag tog dem. Men ni ser ju lite hur det ser ut iallafall :) 

Födelsedagsfirande i förtid :)

Nu har vi precis kommit hem från Calles pappas födelsedagsfirande. Det bjöds på middag och efterrätt :) vi hade trevligt men nu är vi trötta, och lite avundsjuka på de vi passerade på vägen hem som får gå på SHM konserten ikväll på friends arena... Menmen, vi får gå på nån annan konsert där istället :) Nu ska vi mysa framför en film :) kram Ems


Emmas häst och hundfix ;)

Nu har vi fixat Tollan och gått en långpromenad med hundarna :) sen när vi kom hem från promenaden så fick båda hundarna ett bad + alla klorna klippta :) så nu får de sitta här bakom gallret i hallen en stund, tills de har torkat :)


Gårdagskvällen :)

Vi var ju på pubkvällen igår och det bjöds på fajitas och vin bland annat :) sen satt vi och snackade och hade det trevligt i ett par timmar. Lite dans hann vi med också :) någon timme efter att vi kom dit kom dessutom min fina vän Chloe dit, som inte jag har träffat på typ en månad. Så kul! Bjuder på några foton från kvällen :)


HEN

Fick ett önskemål om att skriva om begreppet hen samt vad vi kom fram till när vi diskuterade detta ord/fenomen/pronomen i skolan igår. So here we go! Jag kan säga såhär att, min lärare brinner väldigt mycket för de könsrelaterade ämnena och speciellt genus. Vi får ofta diskutera varför alla tjejsaker är så rosa och pnuttigulliga och killsaker har så mörka, dystra färger. Men vi får också diskutera hur man bemöter en flicka respektive pojke om denne har gjort illa sig, behöver hjälp med något, missköter sig osv. Och då har det kommit fram i viss forskning att man faktiskt bemöter pojkar och flickor på helt olika sätt i näst intill likadana situationer. Man är ofta mer framåt och pushig när man pratar med en pojke, jämfört med när man pratar med en flicka har man märkt, speciellt då pedagoger har filmat sig själva "in action" i sitt arbete. 
 
Men för att återknyta till frågan. Begreppet hen uppstod ju egentligen för att minska just de könsbundna frågorna som i princip bestämmer vad som är feminint respektive maskulint och hur man tillmötesgår detta. Kanske till och med i vissa fall då man inte vet vilket kön personen i fråga har, så kan man kalla denne för en hen. Men just i vår grupp såg vi väldigt negativt på detta begrepp. Just för att det känns som att folk vill skapa begreppet hen och radera begreppen han och hon ur verkligheten. Och det känns helt fel för mig! Att dra alla över samma kam och se oss alla som precis likadana människor är ju helt fel. Vi är ju så olika! Jag vill inte ses som en han och definitivt inte som en hen, jag är ju för fan en hon! Sen detta hysteriska snack om att allt från leksaker till kläder, ska vara så himla neutralt till både färger och konstruktion tycker jag bara är konstigt. Ska alla saker bli gula eller beigea då bara för att man anser att rosa är en tjejfärg? Börja dra in killar i det rosa träsket istället, och bryt mönstret. 
 
Jag tror att om man låter barn och vuxna klä sig i de färger de själva känner sig bekväma med, och leka med de leksaker de tycker om så räcker det väldigt långt. Och självklart ska man inte behandla barn olika beroende på kön, men behövs verkligen begreppet hen för att styrka detta? Man ska väl kunna behandla alla likadant ändå? Så jag säger NEJ till ordet hen. Det känns löjligt, larvigt och bara som ett ord som uppkommit i brist på annat vettigt att göra. Jämlikhet ska fungera ändå, utan ett sånt löjligt begrepp. Punkt. 
 
Hoppas det svarade lite på din fråga :) Godnatt!

Mot pubkvällen!

Nu sitter jag, mamma och Calle i bilen påväg upp till söderby. Idag är det pubkväll och massa annat mys där :)


Nya transporten :)

Igår fick mamma äntligen hämta hem vår nya transport! Och den är så himla fin! Man blir så lycklig av att bara titta på den :)


Tenta resultatet har kommit!

Jag fick veta resultatet på min andra tenta idag. Jag fick ett D vilket motsvarar G+ i gamla betygsskalan. Den tentan var så sjukt svår så jag är så jäkla glad!! Sitter för övrigt i skolan just nu och diskuterar fenomenet hen ;) hörs!


Thanksgiving

Igår var det ju thanksgiving i USA, och eftersom jag känner mig lite sådär besatt av det landet just nu, så tänkte jag passa på att nämna lite saker som jag är tacksam över här i livet. 1. Att jag har en underbar familj och släkt som är frisk och mår bra. 2. Att jag har en mamma som stöttar mig i allt jag vill göra. Skjutsar, groomar och curlar och allt vad hon nu gör! 3. Att jag har fått flytta hemifrån och förlovat mig med mannen i mitt liv, vid så pass tidig ålder. 4. Att Calle och jag har två underbara små hundar och en satans fin bil tillsammans. 5. Att jag har betygen men också möjligheten att gå på universitetet och utbilda mig. 6. Att jag har så många vänner som betyder så oerhört mycket för mig. Och som alltid stöttar och finns där för mig vad som än händer. 7. Att jag har möjligheten att våga drömma stort och ibland kanske väldigt galna drömmar. Som jag ändå hoppas nån gång kommer slå in! Och tror och kämpar man tillräckligt mycket, så kan man göra precis allt man hoppas på här i livet. Livet är långt och jag tänker drömma stora drömmar. Men även uppskatta det jag har samlat på mig under resans gång. "Sikta mot stjärnorna, så kanske du når upp till molnen" Kram Ems


Afternoon walk

Tänkte klä på mig och ge mig ut på en promenad med hundarna. De ser sugna ut, eller??


Glad och förväntansfull :)

Precis hemkommen från stallet och mitt VFU möte med min handledare Elin. Min handledare är 30 år gammal och har jobbat som förskollärare i 3 år. Hon har haft en tidigare elev innan mig som hon har handlett igenom dess praktik. Hon verkade urgullig och väldigt jordnära, tror vi kommer komma väldigt bra överens :) jag ska vara på en avdelning som heter Tulpanen, med allt från ettåringar till sexåringar. Barnen verkar jätte underbara och tillmötesgående. Gud vad taggad jag blev nu! Det här ska bli så himla roligt :)


VFU möte

Har precis ätit frukost och känner mig riktigt utvilad. Ska strax gå ut på en liten morgonpromenad med hundarna och sen ska jag åka till stallet :) Men annars så är jag så sjukt nervös just nu. Eftersom att klockan 13 ska jag vara på möte på min praktikplats och prata med min VFU handledare. Känns spännande men ändå så sjukt läskigt! Hoppas bara att arbetslaget är trevliga, glada och positiva människor så man inte hamnar hos ett gäng surpuppor. För då kommer jag fan inte att stå ut! Håll tummarna för mig idag :) 

Mys med sambo och hundar :)

Jag har precis ätit en plocksallad från Ica kragsta och Calle åt en kebabsallad :) Nu sitter vi och kollar på arga snickaren, som råkar vara min sambos favorit program.. Men man får väl stå ut, så länge jag får kolla på greys anatomy vid 21 sen :) Mina hundar är för övrigt helt utslagna och ligger bara och sover. Min mamma har motionerat flitigt med dem idag medan jag var i skolan. Tack så mycket mamma :) lägg förresten märke till Casper, som helt frivilligt går och lägger sig i den stela buren istället för i soffan :) Här kommer bildbevis! Ha en trevlig kväll :) Kram Ems


Promenad med stjärnan

Just nu går jag runt på uteridbanan och promenerar med Tollan. En 15 minuters promenad fick det bli idag, eftersom jag måste skynda hem sen och plugga :) Hon verkar lite piggare idag iallafall, vilket är ett stort plus!


VFU informationsdag

Idag har vi en VFU informationsdag i skolan mellan 9-12. Just nu har den inte gett mig någon vettig information alls.. Men jaja, man får väl härda ut i 50 min till! Vi hörs senare :) Kram Ems


Holy macarony

Dagarna går i ett just nu, därför har jag inte hunnit blogga idag. Men stallet, skola, plugga är typ det jag gör just nu. Imorrn ska jag försöka hinna skritta ut på min pärla till häst. Hoppas på bra väder då! Nu ska jag öppna min underbara bok "femtio nyanser av mörker" och läsa nått kapitel eller två. Sen är det sovdags! Imorgon är en ny dag. Vi hörs då! Kram Ems


Måndag hela veckan?

Idag har jag pluggat, myst med Tollan + promenerat lite med henne i 15 min i ridhuset :) Sen hade jag insläppet av hästarna, precis som varje måndag. Calle köpte hämtmat på valla thai på vägen hem från jobbet, och sen satt vi och åt och pratade massor med tända ljus överallt i hela lägenheten. Mysfaktor på hög nivå. Nu ska jag unna mig själv lite egen tid och förlora mig själv i "femtio nyanser av mörker". Ha en trevlig kväll. Kram Ems


Målen med livet

Mina mål med livet. Det är någonting jag ständigt funderar över. Kanske låter löjligt att tänka så och typ helt deppa ner sig över ens framtid. Men sån är jag. Jag ältar, grubblar och deppar. Sen ältar jag lite till. Så hamnar jag som i trans och deppar typ helt ihop. Upplevt det någon gång? Jag vet att jag just nu pluggar till förskollärare och har en bit av min framtid utstakad redan. Men jag får ändå lite panik. Jag tycker att det ämnet är jätteroligt och tror verkligen att jag kommer älska att arbeta med det. Men så börjar jag ju grubbla och kommer att tänka på massa saker. Typ om man ska bo i Stockholm hela sitt liv? Eller om man ens ska bo i Sverige "när man blir stor"? Vore kul att testa något nytt. Kanske jobba som förskollärare i typ USA eller England? men jag vet inte... 
 
Och de som känner mig vet att jag har väldigt livlig fantasi och drömmer helt sjuka drömmar på nätterna. Så det vore kul att någon gång typ skriva en bok. Det ska jag göra någon gång inom en snar framtid. För jag är en jävel på att komma på historier. Har faktiskt några som redan ligger och gnager ;) Och hästar och hundar kommer jag alltid vilja syssla med. Att rida och tävla, promenera, mysa med hundarna och ställa ut dem, är saker som ligger mig varmt om hjärtat. Hästar och hundar är liksom en byggsten som behövs för att jag ska fungera :) Och de båda vill jag föda upp i framtiden på min alldeles egna, perfekt skötta lilla hästgård.
 
Och sen funderar jag på andra saker. Vad ska man göra i framtiden? Ska jag bara vara förskollärare för att jag har pluggat till det nu. Eller ska jag bli unghästutbildare, hopptränare, skådis, sångerska, författare eller journalist efter det? Whatever, jag vet inte! Min hjärna är galen just nu... Men vad jag än gör så kommer det att bli grymt. Just nu är jag bara lite förvirrad och galen. Men det är ju ingen nyhet direkt ;) Jag tror att man oavsett vad man gör, alltid kommer känna sig lite förvirrad och så över vad framtiden erbjuder. Jag menar, man vill ju få ut det mesta av livet :) Men jag är säker på att allt löser sig så länge jag följer mitt hjärta. Gud vad skönt att skriva av sig lite, även om ni nu kommer tycka att jag är fullkomligt galen :) Men det skiter jag i. Kram Ems

Söndag 18 november

Idag har jag haft den lugnaste och mysigaste söndagen på länge! Pluggade nån timme på morgonen, sen åkte vi iväg till stallet och myste lite med Tollan. Därefter pluggade jag i 4 timmar medan Calle var på gymmet. Och sen när han kom hem så lagade vi fajitas som vi åt framför en hyrfilm : 21 Jump street, som var helt grym. Så jäkla rolig och bra! Ska strax plugga lite till men annars så blir det bara mys resten av kvällen :)

 


Uppe med tuppen :)

Idag är jag uppe med tuppen. Pluggade lite mellan 8-9, fixade stallet mellan 9:30-10:30 och nu är jag påväg hem :) Bara kvar att lämna Casper hos mamma och sen bär det av till systra mi! Hörs senare. Kram


Fredagskväll :)

Plugg, god middag och X factor har min fredagskväll bestått av :) Och trots mitt pluggande så har den faktiskt varit riktigt trevlig. Det var också en väldig tur att inte Isak åkte ur X factor, det hade fanimej varit katastrof. Imorgon blir det en tidig morgon i stallet och så hoppas jag hinna plugga någon timme också innan vi ska iväg till min kära syster och hjälpa henne att lägga klinker i hallen + sen även äta middag hos dem :) Men nu ska jag hoppa ner i sängen och läsa lite i min underbara bok "femtio nyanser av mörker" :) Godnatt folket! 

Hästmys en fredagsmorgon :)

Precis varit i stallet och fixat lite med Tollan. Hon verkade pigg och glad idag med, men såg lite fundersam ut när hon inte fick följa med in från hagen. Utan stå kvar där och njuta av vilodag nr 6 :) Ska äta lite lunch bestående av lasagne hemma hos mamma. Sen bär det av till skolan för att ha föreläsning mellan 13-15 :)


15 november 2012

Idag hade jag skola mellan 9-11 och sen åkte jag iväg till stallet. Pysslade lite med min lilla pärla till häst och gjorde de andra vardagliga sysslorna. Idag var hennes femte vilodag och jag tror verkligen det har gjort henne gott! Hon verkar väldigt pigg och glad nu :) Här kommer en liten bild på min lilla prinsessa som följde efter mig som en liten svans i stallet idag :)
 
 
Sen när jag kom hem så gick jag en timmes promenad i solskenet med mina fina små hundar. Och därefter hann jag även med ett par timmars plugg!
 
En liten notis också, idag har jag och min älskling varit tillsammans i 3 år och 11 månader. Jag älskar dig Calle!

Breaking dawn part two

Fy fan vilken jävla film!!! Helt sjukt bra och det känns som om jag lever i trans. Dehär filmerna är så fina, töntiga och urhäftiga på samma gång! Åh. Nu ska jag pussa lite extra på min egen Edward <3


Hästmys och sambomys

Nu har jag varit i stallet och pussat på den lilla prinsessan. Fick mycket riktigt lite cupcakes av bullmamman också. Det var gott! Putsade av några träns och en magplatta också, så nu är allt rent och fint igen. Nu ska vi strax åka iväg till Täby centrum och kolla på sista filmen i The Twilight saga : breaking dawn del 2 :)


Onsdag 14 november

Vill ni veta en rolig sak? Våran transport såldes igår! snabbt, smidigt och enkelt :) Och vi skulle ha hämtat vår nya idag men den var tydligen tvungen att typas om så vi får vänta ett par dagar till. Men det gör inte så mycket eftersom Tollan ändå har sin vila den här veckan :) 
 
Nu har jag precis avslutat dagens pluggande. 3.5 timmars pluggande närmare bestämt! Har precis fått i mig lite fisksoppa á la freddes mamma och ska nu bara klä på mig och gå ut med hundarna. Sen är det dags att åka och pussa på min lilla häst :) Kanske lyckas flirta till mig en nybakt cupcake av fröken bullmamma också ;) Vi hörs lite senare! 

Snabba bud!

Vi har köpt en ny transport!! Det blev en vit Thule excellent Grand prix :) Superfin verkligen!


Solig morgonpromenad :)

Är ute på en underbar morgon promenad med hundarna i den härliga solen :) sen ska jag och mamma ut på äventyr. Avslöjar senare vad det är :)


Nyfixad frilla :)

Idag efter skolan så åkte jag till min frisör Ann på salong klipporna och

slingade plus toppade håret :) Har inte klippt eller slingat håret sen i maj så det

var riktigt skönt att få göra det nu. Såhär såg jag ut innan vi började :)

Och såhär fin och blond blev jag efteråt :) 

Visst blev det fint? 


Pappas farsdags tårta!

Dagen till ära. Såhär såg pappas tårta ut :) 
 

Transport till salu + Fars dag firande

Idag har vi haft en sån där skön dag. Först en lång sovmorgon och sen bar det av till stallet :) Vi mockade, fixade maten och fyllde på lite vatten i Tollans hage och kollade så att hon mådde bra :) Sen bar det av mot mamsen. Hon skulle ta med Casper på en 8 km promenad, medans Calle tvättade vår bil och jag storstädade transporten både in- och utvändigt. Och allt detta gjorde jag för att:
 
Nu ska vår transport säljas! Tryck på länken för att läsa annonsen. 
 
http://www.blocket.se/stockholm/Star_trailer_Diamant__06_43874301.htm?ca=11&w=3
 
 
 
Sen bar det av till pappa för att fira farsdag tillsammans med honom, min låtsasmamma Marre, min syster Rebecca och hennes tjej Sara :) Det bjöds på bulle, kaka och tårta. Mums! 
 
Hann plugga i en timme idag också, så mycket har hunnits med. Men nu sitter vi bara och myser i soffan och ska strax kolla på solsidan :) Hoppas ni får ett trevligt slut på veckan! 
 
 

Video Södertälje!

Här kommer videon från dagens 140cm där vi fick 8 fel.
 

Vår plan de närmaste veckorna :)

Tollan och jag har gjort ett sånt himla fantastiskt tävlingsår tillsammans! Några saker som jag minns speciellt från det gångna året är utomhus sm och vår 150cm debut. Min placering i 145cm i Tierp och min felfria runda i 145 GHS kvalfinalen i Strömsholm som slutade med en trejdeplats. Sen har vi haft många fina rundor i 140cm som ibland har varit lite stolpe ut, med något nedslag hit eller dit. Så var det speciellt under våren, men i somras så släppte det mer och mer och nu under hösten kändes det verkligen som om jag har hittat alla knappar och det var så skönt! 
 
Så nu ska Tollan ha vintervila hela vecka 46. Sen ska hon skrittas ut varannan dag vecka 47. Och vecka 48 ska jag börja rida igång henne lite lugnt. Sen vecka 49 ska hon ridas som vanligt och också ha första markarbetspasset efter vilan. Så alltså kommer hon att få typ 3.5 veckas hoppvila allt som allt också. Sen är de bara hårdträning resten av vintern och bara att slipa på alla detaljer så att år 2013 bara kan bli så bra som möjligt. Såhär ser vår närmaste tävlingsplan för nästa år ut iallafall. 
 
  • vecka 3, Strömsholm
  • vecka 6, Helsingborg GHS kval 3
  • vecka 8, Borås GHS kval 4
  • vecka 10, Billdal Inomhus Sm
  • vecka 15 Kungsbacka GHS kval 5 (sista kvalet)
Så nu jäklar! Hoppas vilan går fort så jag får börja trimma snart igen :) Oj vilket långt inlägg det blev, haha :) 

Årets sista tävling i Södertälje

Idag åkte vi till Södertälje för att rida årets sista tävling, och jag red en 140cm klass som var en A:0. Jag har känt hela veckan att hon har känts lite slö för skänkeln och i onsdags på träningen jobbade vi väldigt mycket med att ha en bra galopp mellan hindren. Så när jag red fram idag tänkte jag på att ha en bra galopp med bra tryck i. Men Tollan kändes som sagt lite slö och inte riktigt så alert som hon brukar. Testade att försöka väcka henne med spöt, men det verkade inte hjälpa. 
 
Så sen när vi kom in på banan var hon lite slö fortfarande och sög inte riktigt tag i hindren så mycket som hon brukar. Så hon klarade 1,2,3 felfritt. Sen från 3:an till 4:an var det 5 galoppsprång och där fick jag driva fram henne till 4:an som var en oxer, varpå hon blev lite flack och rev den. Klarade sen 5,6a+b och sen var det 8 galoppsprång fram till en oxer, där hon inte riktigt lyssnade på min förhållning och kom liiite nära och rev. Fast hon brukar inte riva i såna lägen så jag blev lite chockad faktiskt. Sen klarade vi 8a+b,9 och 10. Så vi fick totalt 8 fel och alltså två nedslag. 
 
Inte hela världen men min summering av dagen var att hon känns lite trött i kroppen. Brukar inte få jobba så mycket för att kunna hålla ett bra grundtempo, som jag fick göra nu. Och ändå kändes inte galoppen så ärtig som den ska och kan göra. Så jag tror att en mix av brunst, pälssättning och en ganska så hård säsong har gjort att min lilla häst är lite trött i kroppen. Vilket är helt förståeligt! Så nu, från och med imorgon, så ska hon få avnjuta en mycket välförtjänt vintervila. Min vackra lilla pärla. 
 
 

Hetsig eftermiddag, lugn kväll :)

Då har jag pluggat, powerwalkat en timme med hundarna, varit på återbesök hos veterinären med Kiara, som nu är helt FRISK! Calle har bytt till vinterdäck på bilen samt satt på dragkroken. Och nu har vi också hunnit med att fylla på luft i däcken och veckohandla! Och äntligen sitter jag nu i soffan och äter ost och broccoli soppa och X-factor börjar precis i detta nu :) äntligen dags att varva ner och ladda inför årets sista tävling :)


Äntligen fredag!!

Nu är det äntligen fredag! Sitter på Tollan och håller på att skritta fram. Det är -5 grader här i stallet och solen skiner över de frostiga ängarna :) Vackert! Ska försöka hinna hem till 12, så jag hinner promenera med hundarna + plugga lite innan Kiaras återbesök hos veterinären 14:30 :) vi hörs lite senare!


Gårdagens Helena Schiller träning :)

Igår var det ju Helena Schiller träning igen :) vi fick göra många roliga övningar och jag fick jobba väldigt mycket med att använda benen. Tollan har blivit så himla lydig nu, så hon hamnar i lite fyrtaktsgalopp ibland när jag har för svag skänkel. Och det är så himla svårt då att bara tänka framåt eftersom, hon är så pass lätt i handen nu och inte lika stark som förrut :) men Gud så jag fick jobba! Har träningsvärk i skinkorna idag till och med :) När jag hoppade banan var Tollan så himla fin, jätte kvick i benen också, riktigt kul faktiskt. Så nu känns det jättebra inför lördagens tävling i Södertälje som också är årets sista för oss. Såhär såg banskissen ut :)


Mongo torsdag

Hade föreläsning mellan 10-12. Sen skyndade jag mig hemåt och åkte raka vägen till stallet. Där var jag mellan 13-15. Sen raka vägen hem och plugga. Skulle läsa tre olika böcker idag plus anteckna i mitt lilla block. Pluggade mellan 15:30 och 19:45. Nu är jag heeelt slut och ska strax kolla revenge med Alexandra och Calle på datorn och sen invänta bästa eclipse som de visar på 5:an idag :) Hoppas ni får en trevlig kväll!


En onsdag i skolan :)

Har precis haft mitt första seminarium för den här kursen. Kursen verkar rolig och det känns som det här kommer att bli riktigt kul! Min nya arbetsgrupp verkar också riktigt bra :) Nu har jag och mina fina Jossor precis ätit en god lunch och ska strax iväg på föreläsning som pågår mellan 13-15. Bjuder på två bilder på mina fina vänner :)


Twilight :)

Sitter och kollar på Twilight med Calle och hundarna :) Jag älskar den filmen! Nu ska jag fortsätta min myskväll. Vi hörs imorgon!


De tre staffarna :)

Stjärna, Kiara och Casper efter dagens promenad :)


Täby häng :)

Åkte sen en stund till Täby C och fikade med Josse ifrån min klass :) vi lunchade och pratade och hade det trevligt i ett par timmar! Och jag fick dessutom med mig en klänning, en ögonbrynspenna och följetongen av den nuvarande boken jag läser hem :) Köpte också en blå orkidé som jag tyckte var ur cool! Men sen när jag hade betalt så sa tanten i kassan att när den blommar nästa gång så blir den vit. Blev helt paff, så åkte hem och kände mig lite smått irriterad. Har ju faktiskt redan 3 st vita orkideer och behöver knappast en till. Så sen åkte jag faktiskt tillbaka, med pappa som moraliskt stöd, och lämnade tillbaka den. Kände mig lixom lite förd bakom ljuset och då får det va tycker jag :)


Trimmar tisdag :)

Trimmade Tollan lite imorse och hon kändes lite stel idag. Hon mjuknade lite mot slutet av passet men kändes ändå inte riktigt så fin som hon kan vara. Tur att det är markarbete imorgon så hon får bli lite lösgjord!


Aktuell ställning i GHS young rider krafft cup

Nu äntligen har de lagt ut listan på den aktuella ställningen i ungdomscuperna, och därmed också i GHS young rider krafft cup. Jag ligger just nu delad 12:a, vilket inte är lika bra som efter förra omgången, men lite väntat eftersom jag inte gick till final i Billdal. Men nu jävlar ska vi träna inför Helsingborg i februari och se till att min nervositet inte tar över då, så vi samlar på oss ännu lite fler poäng :) Det är ju som sagt de 16 bästa som tar sig vidare, så än är det inte kört :)

Härliga måndag :)

Har haft en riktigt lugn förmiddag. Gick upp och promenerade i 45 min med Casper och Kiara. Sen tog jag med mig Stjärna och promenerade iväg till pappas jobb. Där vi stannade i någon timma och fikade + skrev ut lite papper som jag behöver i skolan :) sen gick jag hemåt igen och la mig och läste lite i min nya bok :) Nu har jag precis köpt lite torvmix och är påväg till stallet för att fixa med Tollan och ta in hästarna. Tollan har sin vilodag idag :) vi hörs lite senare, nu måste jag skynda :)


Femtio nyanser av honom

Jag har börjat läsa en bok som heter "Femtio nyanser av honom" som jag fick av min kompis Chloe i 20 års present :) Har läst två kapitel och den verkar faktiskt riktigt bra! :)


Finaste Qumulus :)

Igår fick jag ett samtal från Johanna, Musses nya ägare :) De var och tävlade igår, tror det var i Lurbo. Och de hade varit felfria i 110cm! Så duktiga. Så sen bestämde de sig för att debutera 120cm och fick 8 fel :) Så duktiga! Är så glad att han har fått hamna hos en sån fin familj som är så duktiga och måna om hans välmående. Dock så hade jag mycket hellre haft honom själv och tävlat och ridit honom ;) Jag tyckte verkligen om den hästen och vi passade verkligen bra ihop! Men men, det finns många fina hästar och just då var det inte läge för oss att ha två hästar. Så då får man vara glad att han hamnade på en så bra plats, hos en sån fin familj istället :) Vem vet, i framtiden kanske vi får möjligheten att ha två hästar igen, men just nu så är det Tollans tid att glänsa och utvecklas tillsammans med mig :) 
 
 
Finaste Musse <3 Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta <3

Video från Billdal :)

Här kommer videon från fredagens 135cm klass i Billdal :) 
 

Video från Hamre :)

Här kommer videon från gårdagens 140cm klass :)
 

Ritt i dimman :)

Sitter på hästen just nu och ska rida ut på ängarna. En lugn och mysig tur står på schemat. Dimman ligger som ett täcke över marken och jag hoppas på att inte träffa på någon älg eller gris :) vi hörs!


Mys med mami <3

Idag efter tävlingen så åkte jag och mamma och köpte godis, sen åkte vi hem till henne och myste :) först åt vi lasagne och sen satte vi oss och kollade på filmen "I hennes skor" resten av kvällen. Sen kom Calle förbi och hämtade upp mig och så bar det av hemåt. Nu kollar vi på reprisen av "Så mycket bättre" och ska strax sova. Imorgon lägger jag upp videon från dagen :) Kram på er!


Tävling i Hamre :)

Sitter i bilen på väg hem från Hamres tävlingar. Idag red jag en 140cm klass och hade ett litet förargligt pet på 3b, som var helt mitt fel. Hade lite dåligt tryck i galoppen på a hindret. Men förutom det så kändes hon skitfin! Så skönt att äntligen få lite revansch från Billdal. Det var bara 4 felfria av 23 starter och jag hamnade på en 10:e plats. Så några utanför placering, men det gör ingenting :) hon är så fin och underbar min lilla häst!


Fredagsmys med gamla kollegor :)

Precis hemkommen från ännu en myskväll med underbara vänner. Mina gamla kollegor som jag inte hinner träffa så ofta numera, gud så fina de är! Vi åt middag, snackade, åt onyttigheter och kollade på X-factor. Så underbart! Men vi kom överens om, att nästa gång ska vi gå ut och dansa :) men nu måste jag sova så jag orkar upp imorgon! Godnatt :)


Stall fix :)

Nu har jag mockat, fixat maten, putsat allt och fyllt på vatten. Står just i detta nu och longerar Tollan med pessoa selen :) sen är det bara schamponering kvar innan det bär av hemåt :)


Lugna sköna fredag!

Idag tog jag sovmorgon till 9:30 ungefär och ska strax ut på den första promenaden med hundarna :) Tänkte vara i stallet vid senast 12:30 och mocka, fixa maten, rida, bada Tollan och putsa allt inför tävlingen i Hamre imorgon :) Senare ikväll ska jag iväg till Jessica för att ha myskväll tillsammans med henne, Petra och Bea :) Nu måste jag börja klä på mig om jag ska hinna med allt som ska göras idag. Ha en trevlig dag så hörs vi senare! 

Mysig eftermiddag och kväll :)

Idag vid 17 tiden så hämtade jag upp Linda i Mörby centrum och sen bar det av till Täby centrum. Där strosade vi runt en stund och sen mötte Gabi upp oss och så gick vi till Palma pizzeria och åt middag och pratade massor! Därefter åkte vi vidare hem till mig en sväng och myste vidare i nån timme och pratade ännu lite mer innan jag följde dem till tåget :) så kul att få träffa dem och hitta på någonting vardagligt :) men nu ska jag sova, är så sjukt trött. Godnatt


Finaste ponnyn!

Min gamla D ponny Amigo, har fått en urgullig ny ägare. Hon skickade det här kortet på honom idag. Det var precis innan de skulle ut och rida i regnet :)


Återbesök på gamla jobbet :)

För en liten stund sen så hälsade jag på gamla kollegor och elever på mitt gamla jobb :) de har höstlov så det var full rulle med massa olika aktiviteter på fritids. Jag kom dit mitt i ansiktsmålningen och förberedelserna inför halloween discot. Som jag också stannade kvar och medverkade en stund i :) såhär såg barnens disco buffé ut :)


Trimning i dressyr :)

Idag trimmades det dressyr för fulla muggar i ridhuset. Började med skänkelvikningar från medellinjen och ut till väggen. Varierade mellan att flytta för höger och vänster skänkel. Sen när jag kom ut till spåret så la jag en ungefärlig 7 metersvolt där hon ska böja igenom sig ordentligt i sidan. Sedan började jag om övningen igen, gång på gång tills hon kändes bra. Därefter travade jag på medellinjen och gjorde en öppna undan höger skänkel. När jag kommit till X så gjorde jag en ungefärlig 7 metersvolt till vänster och därefter flyttade jag en öppna undan vänster skänkel fram till väggen. Gjorde denna övning ett par gånger också och ibland gjorde jag även en ökning i trav snett igenom för att få ett lite friskare tempo. När det var dags för galopp så började jag med att minska på kortsidan och öka rejält på långsidan. Sedan gjorde jag galoppslutor från medellinjen och ut till väggen och därefter förvänd galopp. Bytte varv med ett byte och gjorde sen samma sak i andra varvet. Sen la jag mig på stora mittvolten och gjorde slutor i samlad galopp i båda varven, därefter ett varv på volten i ett högre tempo. Och så höll jag på så tills hon kändes bra. Därefter travade jag av i en lång och låg form. Och GUD så bra hon kändes! Superfin idag verkligen. Dessa övningar fungerade superbra på Tollan som ofta blir väldigt stel i bak kärran och behöver aktiveras mycket där för att sen mjukna i handen och arbetas fram till bettet.