Albano djursjukhus!

På kvällen var vi iväg till Albano hela lilla familjen. Kiara skulle ögonlysas och Casper skulle vaccineras. Allt såg bra ut på Kiara, men hon hade ett pyttelitet hårstrå som växte inåt på varje ögonlock. Därför fick hon en liten anmärkning, men allt annat väsentligt såg fint ut. Pratade även med hennes uppfödare som sa att detta inte sätter stopp för framtida avelsplaner. Man får bara vara lite extra noga med att kolla upp den blivande hanen och dess släkt, så att de inte har felväxande hårstrån de med :) så de var ju skönt att höra iallafall! Så nu kan jakten på en snygg make till Kiara fortsätta ;) 
Mysdag deluxe!

Idag har vi myst, matat och myst lite till. Sen gick vi en timmes promenad i solen när Calle kom hem. Jätteskönt! På eftermiddagen kom även Ellen och hälsade på, och träffade Liam för första gången. Så fina var dom! Han myste i hennes famn i typ två timmar, jättenöjd såg han ut :) 
Förlossningsberättelse del 3

Här kommer sista delen av förlossningsberättelsen :) 
 
Det står i min journal att det akuta kejsarsnittet startas på grund av svår preeklampsi med organpåverkan. Låter lite läskigt måste jag säga. Men så var fallet ;) 
 
Minns att det kändes som om jag var med i en tv-serie, typ Greys anatomy när de precis startade operationen. Alla presenterar sig med namn och yrkesroll och kl. 23:22 så kör de igång. Sen diskuterar de vad de sysslat med under sommaren. Någon hade köpt ett hus i Falsterbo och någon annan hade varit utomlands. Lite komiskt egentligen, men var ganska kul att lyssna på. Narkosläkaren sitter som tidigare nämnts bredvid mig och pratar lugnande till mig, samtidigt som han berättar vad som sker på operationsbordet. Sen säger han, nu kommer de ta ut bebisen och det kan kännas lite buffande sådär. Jag hade ju ingen känsel alls från bröstkorgen och ner, men buffade det gjorde de verkligen. En person tröck högst upp på min mage, medan en annan letade rätt på Liam och försökte få ut honom. Jag vobblade omkring på operationsbordet men kände såklart ingenting.Det var oerhört lugnande att ha narkosläkaren vid vår sida helatiden, så man visste vad de gjorde trots att vi inget såg. 
 
Klockan 23:27 föds Liam, och de går iväg med honom till rummet bredvid för att få igång honom lite. Tillslut hör vi ett litet ynkligt skrik och vi båda börjar gråta. Vi hade ju inte fått se honom, och att sen bara höra vår sons första gråt, var helt magiskt. Medan de syr ihop mig ropar de "kom hit nu pappa och ta kort så mamma får se". Calle går iväg till rummet bredvid och hälsar på vår lilla pojke medan de undersöker honom och sätter på honom en syrgasmask som han får ha på sig i 3-4 minuter för att komma igång med andningen. Sen klarar han andningen alldeles utmärkt själv. Calle kommer tillbaka med lite foton på en alldeles kladdig liten bebis full med fosterfett. Var väldigt svårt att relatera till att det var min bebis, när allt jag såg var någonting litet, smalt och kladdigt. Men Calle tog nya foton när han inte var så kladdig och då såg han mer och mer ut som en bebis :)
 
De mäter och väger och fixar och donar med Liam medan jag sys ihop. Hans huvudomfång var 31cm, längd 46cm och vikt 1960gram. När allt var färdigt med mig så rullade de mig vidare in i rummet där Liam var och jag fick se honom för första gången. Calle höll honom mot sitt bröst och jag fick röra vid vår fina lilla pojkes hand. En magisk känsla! <3 
 
Klockan 23:49 var operationen klar och jag kördes vidare till intensiven för att fortsätta få dropp och tillfriskna lite mer. Liam kördes iväg till neonatalens grupprum med dygnet runt observation för prematur födda små bebisar. Timmarna fram tills jag skulle få se vår son igen verkligen sniglade sig fram, det var helt olidligt. Calle sprang mellan Liam och mig hela natten och jag minns att jag sa tänk om jag inte tycker om honom? flertalet gånger till Calle. Jag var så oerhört orolig över det eftersom jag inte fått hålla i honom direkt efter han föddes. Men Calle tröstade mig med att jag till och med kan känna känslor för en invalid fågel som ligger längsmed vägkanten, så det var väl klart att jag skulle känna samhörighet med vår son, sa han. Så vid 14 tiden dagen därpå fick jag äntligen åka iväg för att hälsa på vår fina fina lilla pojke. Då fick jag också hålla i honom för första gången och mitt hjärta bara smälte. Underbara lilla varelse, så fin han var <3 Vi var där någon halvtimme innan jag var tvungen att köras tillbaka till intensiven. Vid 22 tiden samma dag hade jag behandlats klart på intensiven och kördes iväg till avdelning 16B, där jag varit inlagd tidigare i veckan.
 
På natten var vi hos Liam i flera timmar och bara myste. Vi hade båda lite svårt att förstå att han var våran eftersom allt hade hänt så himla fort. Sex veckor förtidigt kom han och var så himla perfekt, världens finaste lilla pojke. Det var så skoj att se vilka likheter han hade med oss och vem han såg ut mest som. På måndagen den 8/9 flyttades vi till BB Sophia pga platsbrits på Danderyds sjukhus, för att få ett privat rum på neonatalen där vi alla tre kunde bo tillsammans medan Liam fick sin prematura vård. Liam fick gulsot, sov i vattensäng för att kunna hålla värmen, hade övervakning av syresättningen och matades med sond. Men allt eftersom avvecklades dessa saker en efter en, så efter 9 dagar fick vi åka hem och påbörja hemsjukvård istället. Och nu är det bara sonden som ska bort och amningen som ska in på heltid, så kommer vi skrivas ut helt från sjukhuset och hemsjukvården sen.  
 
Dethär har kort sagt varit en väldigt omtumlande upplevelse med massor av sjukhusvistelser, en väldigt läskig havandeskapsförgiftning och en ganska många veckor för tidigt född bebis. Det som har varit jobbigast var att jag inte fick den vaginala förlossning jag så länge velat ha och att jag inte fick hålla Liam direkt när han hade fötts, utan fick vänta i 14 timmar innan jag fick hålla honom för första gången. Men bortsett från det hade jag gjort om allt tusen gånger, för vi fick ju den absolut finaste belöningen. En frisk och helt perfekt liten pojke <3 

Underbara höst!

Har nyss varit ute på en timmes promenad i solen med Liam och hundarna. Det var första gången som jag gav mig ut själv med allihop och det gick riktigt bra! Kände inte av något i snittet och hundarna skötte sig bra :) Det är ju sjukt vad varmt det är trots att det är slutet på september! Underbart :)

Imorse var hemsjukvården här igen. Hon vägde Liam och bytte sida på sonden. Det var skönt eftersom han varit så täppt i näsan inatt, vilket hade sin förklaring i endel snor som fastnat i sonden. Skönt för honom att bli av med det! Sen i fredags hade han gått upp 70 gram och väger nu 2.390 gram. Så nu bestämde sköterskan att sondmatningen kunde minskas lite, så nu får han 25 ml i den vid varje mål :) nu ska jag lägga mig och vila en stund med lillfisen och hundarna. Hoppas ni njuter ordentligt i solen :) 
Dietstart!

Idag var första dagen på min nya kost! Dock bestämde jag och Calle att mjölk är okej att ha till frukostgröten och pyttelite sylt likaså. Men inget bröd/yoghurt/flingor eller sånt tjafs. Så idag bestod frukosten av två kiwi, tre ägg och havregrynsgröt. Till lunch och middag är det dock mer noga med att inte äta mejeriprodukter :) får se hur det funkar den här veckan! 
Corporal VDL!

Titta vad Malin Baryard la upp på sin instagram. Vår blivande fölis pappa, den fantastiska hingsten Corporal VDL har varit i Umeå och tävlat. Han var bland annat felfri och 3:e placerad i 140cm. Ska bli kul att följa hans utveckling, speciellt med tanke på att vi kommer ha en avkomma efter honom om allt går bra :) 
Första mötet <3

Idag träffade jag Tollan för första gången på lite mer än 4 veckor. Lycka! Hon var så rund och go min fina pärla. Mor min har tagit hand om henne så väl så. Och Liam fick träffa Tollan för allra första gången. Tänk om det kanske blir en liten hästkille av honom så småningom? ;) 
Förlossningsberättelse del 2

Här kommer fortsättningen på förlossningsberättelsen :)
 
Efter att ha ringt och meddelat och smsat de närmaste kring vad som skulle ske, så hjälpte barnmorskan mig att plocka ihop alla mina saker. Sen hämtades en rullstol och en spypåse och jag skjutsades ner till förlossningen av undersköterskan, med huvudet väldigt nära påsen. Blev så nervös att det kändes som jag skulle bajsa på mig och kräkas på samma gång. Ingen underbar känsla direkt! Diskuterade lite med undersköterskan som körde rullstolen och vi kom fram till att jag nog aldrig förstått hur allvarlig min sjukdom faktiskt var. Från lindrig, till måttlig, till svår havandeskapsförgiftning på bara några dagar. Sjukt vad fort det eskalerade! Vi småskrattade lite åt att jag tjatade helatiden om att få åka hem istället för att vilja vara övervakad dygnet runt. Jag förstod verkligen inte allvaret alls, förrän när de gav mig beskedet att Liam skulle plockas ut med akut kejsarsnitt. Då blev allt verkligt för mig på något vis! 
 
Sköterskan väntade med mig i ett rum på förlossningen tills det kom in en ny läkare för att prata med mig och informera om allt som skulle ske den kvällen. Han undersökte mig en gång till och då konstaterades även att jag hade början till njursvikt, eftersom jag hade så ont på höger sida under bröstet. Därav mina extremt låga utsläpp av urin tidigare under dagen. En ny barnmorska och en sköterska kom då in för att sätta urinkateter på mig och jag kunde verkligen inte ligga stilla. Hela min kropp skakade och jag hade ingen kontroll över den. Väldigt obehagligt och jag fick lite panik över det. Under tiden ringde Calle och var väldigt stressad för att alla dörrar på sjukhuset var låsta. Han kom inte in någonstans, men tillslut kunde personalen guida honom så att han hittade fram till rummet där jag låg. Fortsatte sättandet av katetern och sköterskorna fick hålla i mina ben för att de darrade så mycket. Har nog aldrig känt mig så hjälplös någonsin. Kunde verkligen inte slappna av. Undersöktes av en ny barnmorska som ville kolla för säkerhets skull så att jag inte öppnat mig något, för isåfall skulle en vaginal födsel vara aktuell sa hon. Dock hade jag inte öppnat mig alls så det bestämdes att akut kejsarsnitt var min enda utväg.
 
Sen skulle de ge mig magnesium dropp i vänster armen, igenom kanylen jag redan hade där. Detta för att motverka mina skakningar, så att jag lättare skulle kunna få kontroll över kroppen och kunna slappna av. Den gamla kanylen hade sköterskan dock satt fel, så det gjorde svin ont. Därför togs den ut och en ny sattes in på ett annat ställe. Inte så konstigt att den gamla hade orsakat sån smärta. Innan magnesiumet sprutades in i kanylen varnade sköterskan och sa att nu kan det brännas lite. Brännas? Hurdå brännas? sa jag. Varpå sköterskan säger att "jag har aldrig fått magnesium dropp själv men de som fått det säger att det bränns". Okej, kör på då, sa jag. Och då kom den sjukaste känslan i kroppen! Kändes precis som när man är iskall och dricker någonting alldeles för varmt alldeles för fort. Det brändes igenom hela kroppen, ända ut i fingertopparna, upp i nacken, i pannan och ut i tårna. Jättekonstigt! Jag svettades som en gris, så Calle fick badda mina tår och pannan med en blöt handduk för att jag inte skulle känna mig så vidrigt svettig. Sen skjutsades jag iväg till intensiven, och när vi kom fram fick jag någon konstig kanyl i höger armen som jag inte riktigt vet vad den var till för. Därefter sattes elektroder lite överallt på min bröstkorg för att kunna mäta mitt blodtryck och mina värden helatiden. Fick ligga kvar på intensiven och vänta ett tag tills operationssalen skulle bli ledig. Och magnesium droppet fortsatte att pumpa på helatiden, så Calle fortsatte baddandet med den blöta handduken. 
 
Mellan 22:00 och 22:30 satt vi och stirrade på klockan helatiden och var sådär otroligt nervösa och förväntansfulla. För 22:30 hade vi plats på operation, vilket innebar att vi snart skulle få se våran fina lilla pojke! Klockan slog halv och några minuter till, innan de rullade iväg oss till operationssalen. Det var mörkt ute och lite sådär halvt kusligt när de körde runt mig i korridoren, på väg till operationssalen. Jag minns när de körde mig igenom en kurva och det kändes lite som att åka karusell, så jag sa "wiiiie", varpå båda sköterskorna föll i skratt. Typiskt mig att försöka skämta och skoja när någonting jätte allvarligt sker. 
 
Väl framme på operation klär de på Calle operationskläder och jag får en speciell mössa att ha på huvudet. Sen lägger de över mig på operationssängen och så kommer narkosläkaren fram och ber mig att lägga mig på sidan. De ska lägga bedövning mot spinal ryggbedövningen så han ber mig att försöka dra in magen och kuta med ryggen som en katt. Lättare sagt än gjort när man har en stor mage som sitter ivägen ;) Precis när läkaren håller på och förbereder sprutorna kommer vi på att vi glömt båda våra telefoner på intensiven. Calle få springa tillbaka och hämta dem lite snabbt, så att vi ska kunna fota bebis första tid i livet. Under tiden ber jag en sköterska hålla mig i handen när läkaren sätter bedövningen, eftersom jag hatar sprutor. Det gjorde ont men var överkomligt och när Calle kom tillbaka var det bara några områden kvar att bedöva innan den riktiga ryggbedövningen kunde sättas. Calle vet hur rädd jag är för sprutor så han sa gång på gång, luugn älskling, andas älskling. Tillslut fick jag säga till honom att sluta låta så rädd, för det gör mig inte direkt lugnare ;) haha.. Nu var ryggbedövningen avklarad och jag lades på rygg. Sen tog läkaren en blöt papperstuss och drog lite överallt på min mage och frågade hur det kändes. Trots att vattnet var iskallt så kändes det ljummet, vilket var precis så han ville att det skulle kännas. Just eftersom det betydde att bedövningen verkade så som den skulle. Ett grönt skynke hängdes sen upp framför mig och Calle så att vi inte skulle kunna se någonting av operationen. Sen satte sig narkosläkaren bredvid mig och sa, nu börjar dom operera. 
 

Dagens outfit!

Igår hade vi besök av två av Liam's små kusiner och deras mamma. Det var såå skoj att se hur spännande smågrabbarna tyckte att det var att hälsa på lilla Liam. De kommer nog ha roligt ihop i framtiden! Liam fick en fin present också. En jättefin body och byxa, som vi satte på honom idag när vi skulle ut på promenad. Och gud så fin han blev! 


En annan rolig sak är att jag orkade gå en promenad på ca en timme utan att få ont. Det går ju väldigt väldigt sakta, men det går! Dock blev jag pinsamt trött i benen.. Har ju inte kunnat gå ordentliga promenader på över en månad så min ork är inte den bästa. Men snart så är jag på G igen :) 

Förlossningsberättelse del 1

Eftersom det snart har gått tre veckor sen Liam föddes tänkte jag nu ge mig på att skriva en förlossningsberättelse. 
 
Tisdagen den 2/9 blev jag inlagd på sjukhuset för att mina värden hade blivit mycket sämre och de ville hålla mig under observation. Fick berättat för mig att havandeskapsförgiftning är en sjukdom som snabbt kan eskalera och bli riktigt allvarlig på bara några timmar. Det var av den anledningen de valde att lägga in mig över natten. Gjorde även ett tillväxt ultraljud innan jag lades in och då konstaterades att Liam var 13.5 % mindre än en genomsnittsbebis i vecka 34. Näringsflödet var dock fortfarande bra mellan Liam och moderkakan. 
 
Dagen därpå lyckades jag övertala sköterskorna, barnmorskan och läkaren att få åka hem på permission och sova. Jag grinade och sa "jag vill inte vara hääär" , lite sådär halvt hysteriskt.. Så efter många om och men, efter diverse kontroller och efter att ha tagit en blodtryckssänkande medicin, lät de mig åka hem. Men de var mycket noga med att berätta att känner du minsta lilla försämring MÅSTE du åka in direkt till oss. För du kan faktiskt få en blodpropp i hjärnan och kramper och gud vet vad. Sagt och gjort, 20:30 åkte vi hem och sov och GUD så skönt det var att sova i sin egen säng. Dock var jag tvungen att vara tillbaka på sjukhuset kl 8 dagen därpå igen. Behövde verkligen få sova hemma, nu var jag laddad och lite mer motiverad till ifall det skulle bli fler dagar på sjukhuset. 
 
Torsdag 4/9 började mitt blodtryck eskalera lite mer och jag fick börja mer kontinuerligt med blodtrycksmedicin vid frukost, lunch och middag. Det hjälpte till bra och höll mitt blodtryck under kontroll. Läkaren som gick rond sa att jag kommer vara inlagd tills bebis är ute och att det är max tre veckor till, men kan bli kortare om sjukdomen eskalerar. 
 
Fredag 5/9 börjar symptomen såsom huvudvärk, ögonflimmer, illamående och svullnad att bli värre och jag börjar få skakningar i kroppen. Ganska lindriga än så länge. Fick avstå blodtryckssänkande medicinen på kvällen pga detta. Sattes även en kanyl i vänster arm för att snabbt kunna få medicin om skakningarna eskalerar. Gjorde ont som fan! Läkaren som gick rond sa även att de räknar med att bebis ska vara kvar i magen på måndagen.
 
Lördag 6/9 börjar bra, jag känner mig utvilad och på bra humör. Men huvudvärken har blivit betydligt värre och börjar krypa ner bakom ögonen, det blev så flera gånger under veckan då trycket var högt. Barnmorskan tyckte jag såg mycket svullen ut i ansiktet, så blev även tillsagd att börja kissa i en potta för att kunna mäta hur mycket vätska som gått ut i urinen respektive ut i kroppen.
 
Calle och Camilla kommer över på eftermiddagen för att umgås med mig. Vid 17 tiden åker Camilla hem och vid 18 tiden åker Calle. När de har åkt blir skakningarna värre och jag meddelar den gulliga barnmorskan. Hon mäter då även min urin och ser att jag endast gjort av med 300 ml på 8 timmar, vilket är väldigt lite. Då tillkallas läkaren, som ber barnmorskan att ta nya blodprover och kolla nytt blodtryck på mig. Blodtrycket låg nu på 160/105, vilket är det högsta jag har haft sedan jag lades in i början av veckan. Detta trots att jag tagit blodtryckssänkande medicin.
 
Läkaren kommer in och undersöker mig lite snabbt och mäter mina reflexer. Benen näst intill flög iväg för att mina reflexer var så livliga. Inte bra alltså! Och efter att ha sett mig ligga och skaka som om det vore 20 minusgrader, så bestämdes att jag skulle förlösas samma kväll med akut kejsarsnitt. Tydligen var skakningarna förstadier till kramper, vilket kan sätta både mitt och bebis liv på spel. I panik ringer jag Calle och säger halvt gråtandes, halvt skrattandes, du måste komma tillbaka! De ska plocka ut bebis ikväll! Ringer sen mamma och pappa och meddelar dem vad som ska hända. Jag är halvt hysteriskt helatiden och barnmorskan försöker lugna ner mig och pratar väldigt lugnande med mig. Och så sa hon någonting som fick mig att börja kämpa istället för att gråta. Hon sa, Emma nu ska du bli mamma <3

Kostprogram och vikt

Nu har hemsjukvården nyss varit här och kollat till Liam igen. Han fortsätter att gå upp i vikt och man märker verkligen att han har vuxit på sig. Idag vägde han 2.320 gram så han börjar bli en riktig liten tungviktare ;) Skämt åsido! skönt att han går upp i vikt helatiden iallafall :) 
 
Och i måndags började jag förresten mitt nya nyttigare liv. Mjukstartade lite och har under veckan börjat med att avstå från godis, chips, läsk, bullar, kakor osv. Har ätit frukt istället om jag har blivit sugen på något gott att äta. Det har funkat bra! Har till och med tackat nej till choklad och diverse godsaker. Känner mig lite stolt över det! På måndag ska jag börja med ett litet kostprogram som Calle körde med tidigare i våras. Det innebär att jag inte får äta mejeriprodukter, socker, pasta eller bröd. Ska testa med dethär nu under tiden som jag inte kan träna så får vi se om jag ökar på kolhydratsintaget senare. Ska bli kul! Ska fundera över om jag ska ha en såkallad "ätardag" på lördagar eller om jag ska avstå från det. Hoppas iallafall kunna inspirera någon därute som vill komma i form :) Nu jäklar ska jag bli snygg och vältränad igen ;) hehe 
 
Bjuder på en bild på mina två prinsar och mig själv. Casper är verkligen precis lika förälskad i Liam som jag och Calle är. Innerst inne visste jag nog om att han skulle vara underbar mot vår lilla pojke, men man vet ju inte hur de kommer gå förrän de har träffats <3
 
 Återbesök och hemsjukvård!

Idag har vi varit iväg på ett återbesök på Danderyds sjukhus, på obstetriska mottagningen. Fick träffa den gulliga barnmorskan som hade hand om mig den dagen då det bestämdes att lilleman skulle plockas ut. Kändes såå bra att få träffa henne igen! Verkligen en supergullig och trevlig liten kvinna :) sen fick vi träffa läkaren och de sa att jag nu var frisk från havandeskapsförgiftningen :) Äter ju inte längre någon medicin mot blodtrycket, och ändå låg det bara på 120/80. Så snart borde det vara nere på mitt normala värde! Fick även prata lite om själva kejsarsnittet och hur läkningen går och så. Sen diskuterade vi även lite om hur det skulle gå till om man skulle vilja få fler barn nån gång i framtiden. Skönt att få prata ut lite om sina funderingar :) 

Sen åkte vi hemåt, hela lilla familjen och inväntade hemsjukvården. När vårdaren väl var här fick vi veta att Liam hade gått upp 80 gram sen i måndags, och vägde nu 2280 gram. Huvudomfånget var även 32,5 cm nu, till skillnad från de 31 cm de var när han föddes :) han växer och frodas den lilla prinsen! Min helt perfekta och underbara lilla älskling ❤️
En människas bästa vän

Vi trodde att hundarna skulle vara buffliga mot vår lilla prins. Men redan dag två här hemma så såg det ut såhär. De är verkligen små nannydogs, precis som det står i alla rasbeskrivningar om dem. De vill mysa, pussa och gosa helatiden. Och när Liam gråter så går de fram och kollar på honom, ungefär som om de vill kolla så att allt är okej. Tror de kommer vara helt underbara mot vår lilla pojke när han blir äldre. Våra underbara små djur ❤️ 
Måndag 22 september

Idag har det verkligen varit ett riktigt oväder här i Vallentuna. Spöregn i stort sett hela natten och halva dagen. Usch! Nu verkar det dock vara uppehåll så efter middagen ska vi ge oss ut på en kort promenad :) 

Idag var hemsjukvården här och vägde Liam + fixade med hans sond. Nu vägde han 2200 gram och hade gått upp 90 gram sen i fredags. Vilket innebar att vi kunde minska sondmatningen från 35ml till 30ml. Underbart! Nu är hel amningen inte långt borta :) 

I lördags kom pappa och Marre över med superfina kläder till prinsen. De hade lyckats hitta i storlek 44 som satt jättemycket bättre på honom än vad storlek 50 gör. Skönt att ta på ett plagg som han inte ser ut att drunkna i :) så idag fick han ha en av de bodysarna på sig, gulleprinsen :) 


Två veckor sen ❤️

Idag blir Liam två veckor, vilket innebär att det även är två veckor sen mitt kejsarsnitt gjordes. Det är sjukt vad kroppen återhämtar sig snabbt egentligen. Havandeskapsförgiftningen gjorde ju att jag samlade på mig jättemycket vätska, så många kilon var nog bara vatten, men ändå! Sista magbilden som togs var dagen innan jag förlöstes och den såg ut såhär. Då vägde jag 79 kg. 19 kg över min normala vikt :)  


Imorse tog jag en ny bild för att se och jämföra resultatet litegrann. Och kolla vilken skillnad! Sjukt egentligen :) I torsdags hade jag gått ner till 68 kg, och då har jag ändå bara legat stilla på sjukhuset. Så kilona verkligen rasar av mig! 59-60 kg är där jag trivs bäst, så i december när vi ska utomlands, då ska jag ha uppnått min målvikt + lite mer muskler. Det har jag bestämt mig för! 


Eftersom jag inte kan träna nu på ett par veckor så får jag nöja mig med nyttig kost och promenader. Hoppas det räcker för att få ner det några kilon till iallafall :) nu ska jag mysa vidare med lillbebis! Ha en trevlig lördag! Rutiner och Hemsjukvård

Hej folket! Nu har vi varit hemma i två dagar och det känns helt underbart bra. Första dagen var lite svår i och med att man måste få in en rutin på allt, men nu börjar vi få ordning på grejerna tycker jag :)

Idag kom även hemsjukvården och besökte oss. Hon kollade lite allmänt på prinsen, vägde honom och diskuterade lite angående amning och sondmatning med oss. Nu väger han hela 2110 gram, vilket är en rätt bra ökning sen dippen ner till 1830 gram, dagarna efter han kom ut. Så det går framåt, vilket vi är mycket glada för!

Dock är han ju fortfarande liten för sin ålder. Idag skulle jag ha gått in i vecka 37 om jag varit gravid, och då skulle hans vikt legat på åtminstone 2700 gram. Så vikten är något vi får kämpa på med! När han väger runt 2500 gram trodde sjukvårdaren att han skulle kunna orka att amma helt själv och inte behöva sondmatas mer. Så vi får vänta och se och hoppas på det bästa :) 

Bjuder på en bild på Liam i sina mycket för stora kläder :) så söt! 
Äntligen hemma!

Idag fick vi äntligen ta med oss prinsen och åka hem. Ingen är gladare än vi och hundarna tror jag ❤️ 
Emma 22 år!!

Igår var det min 22 årsdag, och jag spenderade den såklart på sjukhuset. Men både pappa, mamma, Fredde och Calle kom förbi med godis, tårta, blommor och lite fina presenter till mig och Liam :) den finaste presenten av dem alla fick jag ju dock lite i förskott. Våran underbara son ❤️ så det blev en trevlig dag ändå, trots att vi inte firade den så mycket. Tänkte ha lite försenat födelsedagsfika hemma i helgen, om vi orkar :) för imorgon ska vi ju nämligen få åka hem!! Äntligen!! 

Liam gick igår över 2 kg gränsen och vägde idag 2048 gram. Så det går sakta men säkert framåt :) igår tog de även bort vattensängen så nu har han inga hjälpmedel förutom sonden. Helt underbart! Men nu måste jag vila en stund innan det är dags för mat igen. Hoppas ni har en bra dag! 
Händelserik dag :)

Hej hopp alla glada! Dagarna bara flyger förbi här på BB Sophia och snart är det dags för oss att åka hem till vår lägenhet och vardagen. Känns nästan lite overkligt för mig efter snart två veckors vistelse på sjukhus. Längtar så oerhört mycket efter vår säng, våra hundar och min häst. Och såklart efter känslan av att bara vara hemma och kunna äta vanlig mat :) 

Imorgon ska sköterskorna prata med oss om hemsjukvården och hur den går till. Eventuellt får vi åka hem redan imorrn, men troligtvis blir det på tisdag :) vore ju dock sjukt bra med hemgång redan imorgon, speciellt eftersom det är min födelsedag. Men så blir det säkert inte ;) lika bra att förbereda sig på att stanna här längre, så man inte blir så besviken om det visar sig att man måste stanna ett par dagar till :) 

och juste! igår skickade vi in namnpappren där vi skrivit vad vår lilla son ska heta. Liam Carl Milian blir hans fullständiga namn :) väldigt fint tycker vi! Men nu måste jag förbereda lite inför matning av gossen och så nattning av mig själv. Ha det gott! 


Underbara fredag!

Yees! Idag har det hänt massa roliga grejer här på BB Sophia. Liam's gulsot är borta och hans övervakning av syresättningen likaså. Amningen går bättre och bättre helatiden och igår hade han börjat gå upp i vikt. Dessutom var vikten fortfarande stabil idag. Skönt! Så nu har de sagt att i början på nästa vecka får vi åka hem! Troligtvis blir det på tisdag eller onsdag :) 

Så det enda som vi väntar på nu är att kunna ta bort hans vattensäng helt och att han fortfarande ska kunna hålla värmen :) skönt med så många framsteg! Idag skulle jag ha gått in i vecka 36 om Liam hade legat kvar i magen. Så idag räknas han som 35 fulla veckor och har bara två veckor kvar innan han räknas som en fullgången bebis :) Idag blev jag dessutom utskriven från sjukhuset, men bor ju såklart kvar här tills Liam får åka hem också :) happy friday!
Uppdatering lillbebis :)

Dagarna går fort här på sjukhuset och jag räknar ner dagarna tills vi får komma hem. Igår sa de att vi kommer få åka hem nån gång nästa vecka, så det känns ju oerhört skönt! Det är lite saker som Liam måste klara av innan vi får åka hem :) Dock kommer vi fortsätta få hemsjukvård i några veckor när vi väl är hemma eftersom han är en prematur bebis :) 

Lilleman har fått gulsot så han har behandlats mot det i några dagar, men behandlingen är snart klar. Han håller temperaturen bättre och bättre så snart slipper han värmedynan som han sover på. Och igår började han förstå hur han ska suga på amningsnappen för att det ska komma mjölk osv. Han orkar ju inte amma så länge, men en liten stund orkar han och den korta stunden är han väldigt duktig :) annars funkar allt som det ska och han är en mycket underbar liten bebis! 

Ska försöka knåpa ihop en förlossningsberättelse också :) mest för min egen bearbetnings skull, men också för att det är roligt att dela med sig av! 
Flytt!

Igår blev vi flyttade till BB Sophia, för de hade ett eget rum över till oss på neonatalens avdelning. Danderyd hade tyvärr fullt så dethär blev bästa lösningen :) Så nu får vi bo med vår lilla groda inne hos oss helatiden :) han är såå himla fin och jag är helt kär. Världens underbaraste lilla mirakel ❤️ 
Välkommen Liam!

I lördags kl 23:27 förlöstes jag med akut kejsarsnitt och vår lilla prins Liam kom till världen. 1960 gram vägde han och var 46cm lång. Helt perfekt ❤️ 
Vecka 35!

Idag gick jag in i vecka 35. Nu är det enligt läkarna max tre veckor kvar tills bebis är ute. Kan ju bli tidigare också, men ju fler dagar i magen, desto färre dagar på neonatalen med vår lilla prins. 

Nu är han ca 45cm lång och väger strax över 2 kg. Egentligen ska de ju väga ca 2,5 kg men vår lilla skrutt är ju liite mindre än genomsnittet :) annars så är det centrala nervsystemet snart helt klart, och matsmältningsapparaten är snart färdigutvecklad. 

Bjuder på en bild på svullna mig och fina magen ❤️ 
Nu går det undan!

Idag har 85% av graviditeten gått och det är 42 dagar kvar till beräknat datum, alltså även 6 veckor. Varje dag vi närmar oss vårt beräknade datum är bra för lilla bebis i magen. Dock är ju varje dag en kamp för oss numera, eftersom jag bara blir sjukare och sjukare i havandeskapsförgiftningen. Nyss hade jag 145/110 i blodtryck och fick blodtryckssänkande medicin. Väntar nu på vad läkaren ska säga om proverna jag tog för nån timme sen + att de ska ta nytt blodtryck. Detta för att se om medicinen hjälpte något eller om de behöver öka dosen. Nu tror jag bebis ankomst är nära... :) 
Update sjukhusvistelsen!

Igår fick jag åka hem på permission över natten vid 20:30 ungefär, men var tvungen att vara tillbaka på sjukhuset kl 08:00 imorse. Var dock väldigt skönt att få sova i sin egen säng! Hade knappt sovit något alls natten till igår, när jag låg kvar på sjukhuset. Men nu känner jag mig rätt utvilad! 

Igår steg mitt blodtryck så jag hade som högst 160/100 och 150/110. Vad jag förstår är det undre trycket mest allvarligt. Så jag fick lite blodtrycksmedicin och då sänktes det till 150/100 iallafall. Men så började jag få mycket förvärkar så de var tvugna att hålla koll på det också på CTG. Barnmorskan sa att det kan va så att bebisen vill ut tidigare pga att kroppen känner av att jag blivit sjukare. Att kroppen försöker göra sig av med problemet typ. Men eftersom de inte ökat i styrka på några timmar så gjorde de inget åt det :) så vi får se hur allt fortsätter idag! 
Sjukhus tisdag!

Idag började dagen med ett sjukhusbesök på Danderyd. Fick göra ett tillväxtultraljud som visade att vår lilla pojke ökat ca 300gram i vikt på två veckor, och han vägde nu ca 1950 gram. Han var nu bara 13,5 % mindre än genomsnittet istället för 14 % mindre, som de sa för två veckor sen :) så det går åt rätt håll! 

Sen fick jag göra alla vanliga tester och prover, och vänta på läkarens dom. Och det visade sig att mitt läckande av äggvita i urinen ökat till +4 istället för +2 som jag haft innan. Sen hade mitt blodtryck ökat till 140/95, vilket är ganska högt. Såå nu bestämde de att jag skulle stanna kvar på sjukhuset för observation över natten. Vilket är as trist både med tanke på att vi missade sista föräldrautbildnings kursen och med tanke på att jag vill vara hemma i vår egen lägenhet med våra djur och min man. Meen här sitter jag nu, all alone i en sjukhussäng. Och kollar på idol och dricker äppeljuice. Och hoppas verkligen innerligt på att få åka hem imorgon!