Middag :)

Idag har vi varit på middag hos mamma och Fredde tillsammans med Freddes föräldrar. Vi skulle fira Fredde som fyllt år och mig som fyller år om två veckor :) Det bjöds på oxfilé och potatis sallad med bearnaise sås. Sen fick vi även en tårta till efterrätt, men eftersom jag inte är så förtjust i tårta så fick det bli en vaniljbulle till mig istället :)  Det var väldigt trevligt att umgås litegrann, men nu är vi så sjukligt trötta att vi ska gå och sova en skön natts sömn. Hoppas ni har haft en trevlig fredagskväll! Godnatt :)

Skolstart!

Idag var det registrering för mig på Förskollärarprogrammet vid Stockholms Universitet :) Träffade några jämngamla trevliga tjejer att prata med och sen delades vi in i 6 olika grupper, varav jag hamnade i grupp 3. Sen fick vi en rundtur på universitets området och det behövdes verkligen! Jag kände mig såå vilse där omkring. Bland annat visade vår handledare oss runt i de "blå husen" och gav oss tips om olika nödvändigheter :) Sen väntade en 3 timmar lång föreläsning om vad hela utbildningen skulle handla om osv. Det var ganska jobbigt att ta in så pass mycket information på en dag, men det kändes verkligen som om jag valt rätt program iallafall :) Så nu är min nästa skoldag på tisdag, då jag har mitt första seminarium! Jag är sjukt taggad och vill bara komma igång :) Det ska bli så kul att äntligen ha ett mål att sträva emot igen :) 

Flytt till Söderby!

Idag har vi flyttat min vackra lilla häst till Söderbys kollektiva stall :) Det blir både billigare och bättre för oss nu när jag har börjat plugga. Och dessutom verkade Tollan stormtrivas i sin nya box! Imorgon ska jag åka förbi Upprätta och säga hejdå till alla och hämta de sista sakerna. Sen ska jag och Calle åka vidare till Söderby för att fixa lite saker och så ska jag även rida ett dressyrpass på Tollan i Söderbys stora fina ridhus :) 
 


 

Våra Hundar :)

De är så underbart fina och har idag träffats för första gången! Casper är

hur snäll som helst, precis som han varit mot Stjärna och vill bara

pussas med Kiara helatiden. Det enda vi måste hålla lite uppsikt över är att

han gärna busar lite för hårt med henne :P



 

 

 


Välkommen Kiara :)

Nu har vi precis varit och hämtat hem vårt nya tillskott i familjen! Lilla Kiara, 8 veckor gammal. Helt sjövild, superglad och väldigt pratig :) Så underbar! Mamma ska ha Casper inatt så vi får bekanta oss i lugn och ro med den lilla idag, så får de träffas imorgon :) Men gud så jag saknar min stora prins! Tänk att nu har vi äntligen två hundar :)


Måndag

Idag har jag jobbat ett par timmar mitt på dagen. Sen har jag packat, putsat och pysslat om Tollan i stallet :) och därefter åkte jag hem och plockade kantareller med Calle och Casper ute i skogen. Riktigt måndagsmys!


Utomhus SM Videos

Förklassen 135cm felfritt och en 3:e plats!
 
 
Kval 1 140cm 8 fel
 
 
Kval 2 145cm 4 fel
 
 
SM Finalen och 150 debuten, 20 fel och en väääldigt trött kämpte till häst <3
 
 
Så, nu kan ni njuta av alla fina rundor vi gjort i helgen, jag och min underbara häst :)
Hon är verkligen one in a million <3

Kronsäters Korona 8 veckor

På tisdag ska vi hämta vår lilla Kiara :) Här är det senaste fotot vi har på henne :)


Amigo van de katelynekouter

Min gamla D- ponny som vi sålde till en tjej i Märsta för 4,5 år sen, hade honom i ungefär 2 år innan hon bestämde sig för att sälja honom. Då valde de att skicka honom till Anna Hassö för försäljning. Han stod där i 8 månader. Tydligen hade de inte ridit honom så väl där plus att de hade ridit honom massor på graman osv. Så han blev inte riden i rätt form. Detta berättade Ottilia som äger honom nu, igår när vi hälsade på. Så tydligen hade hon hunnit ha honom i ungefär 3 veckor innan han fick kotletsinflammation och hovledsinflammation plus att han var väldigt sned i nacken, så de var tvungna att ta ut kiropraktor flertalet gånger. Så de första 3-4 månaderna hon hade honom fick han i princip stå på boxvila. Väldigt konstigt eftersom vi haft denna ponny i 4 år och han var aldrig sjuk på detta vis under hela denna tiden! Men nu hade hon som sagt ridit honom i ett par månader och de tog det väldigt lugnt för att vara säkra på att han inte skulle gå sönder igen. Sen i september så ska de starta sin första dressyr tillsammans :) och så skulle de successivt påbörja lite hoppning allt eftersom han blir starkare :) Känns så bra att han har kommit till ett så himla bra hem och att han mår så bra. Det var 3 år sen sist vi träffade honom och både jag och mamma började gråta av lycka när vi fick se honom. Denna ponnyn är verkligen speciell och har en stor plats i mitt hjärta.


Henriksdal dag 2 & 3

Igår red jag en 140cm klass med bedömning c vilket innebär att man får 4 sekunders tillägg för varje rivning. Jag hade två ner och rundan var verkligen super! Men dock så var jag ganska långsam så många med fler fel än mig låg bättre till. Jag låg på en 30:e plats inför dagens andra omgång som gick över 145cm hinder.

Sen kom då denna dag :) En 145cm bana med många tekniska svårigheter och 15 språng totalt. Där hade vi ett ner på näst sista hindret men Tollan var sååå jäkla fin! Fy fan vilken häst jag har alltså. Slutade på en 13:e plats och 20 st gick till final! Så nu väntar en 150 debut med min pärla på söndag och SM final! Det är så sjukt och jag har fortfarande inte förstått vad som hänt.


Henriksdal dag 1

Idag red jag en 135cm klass över 10 hinder och 13 språng :) Det var en trekombination, en tvåkombination och en lång knallblå vattengrav med i denhär klassen :) Tollan hoppade jättefint och var felfri och slutade på en 3:e plats :) Så kul! Dock var hon väldigt tjafsig i munnen så det ska jag försöka trimma bort imorgon :)


Däckbyte & Dagens ridpass

Nu har vi varit och köpt ett nytt däck på Sjöbo däckverkstad som också har monterats på transporten, så nu är den fit for fight igen :) sen har jag ridit Tollan en sväng på en gräsbana här på Henriksdal och hon kändes både mjuk, följsam, lydig och snabb i reaktionerna. Skitbra med andra ord! Ville aldrig sluta rida, en så bra känsla hade jag. Bådar gott inför morgondagen :) Nu ska vi iväg till mammas kompis där vi ska bo och äta lite middag med dem och så :) vi hörs imorgon!


Framme :)

Nu är vi äntligen framme på fantastiska henriksdal, 8.5 timmar och en punktering senare :) ska promenera lite med prinsessan och sen trimma henne lite inför morgondagen :)


Utveckling :)

Hittade en bild på Tollan på nätet :) Den är från när Helena Liljedorff tävlade henne för fyra år sen :) Ser ni vad kantig och omusklad hon är? Hon ser lite ut som en giraff med sin beniga hals tycker jag. Lite skillnad på hur hon ser ut nu, som tur är :)


Mot Henriksdal!

Nu är vi påväg mot Henriksdal och årets young rider Sm :) Tollan är trött, men laddad :)


Packat och klart!

Har varit i stallet i ett par timmar efter jobbet och fixat med allt inför vår resa till Skåne och Henriksdal imorgon. Har mockat, gjort mat, ridit, badat Tollan och putsat alla saker. Sen har jag och mamma packat in all Tollans mat inför veckan och all hennes utrustning i transporten :) 
 
Jag red Tollan i 40 min i ridhuset och trimmade litegrann inför SM. Hon kändes fin men var lite stirrig pga att det stod en fyrhjuling i ridhuset och att flera dörrar var öppna in dit så hon kunde inte riktigt koncentrera sig. Men förutom det så kändes hon väldigt fin. Efter ridpasset så fick hon stå en halvtimme i solariet och torka efter badet samt mjuka upp musklerna litegrann :) 
 
Nu är jag väldigt taggad inför resan och tävlingen och hoppas att det kommer bli en bra tävling som ger oss ännu fler bra erfarenheter att ta med oss hem :) Så får alla hålla tummarna för att Tollan hoppar precis lika bra som i Tierp och att jag rider lika bra som då, för då kommer vi garanterat kunna uppnå bra resultat! Men nu måste jag packa det sista och hoppa in i duschen. Klockan ringer 04:45 imorgon ;) 

Sommarträff bilder :)

Här kommer lite bilder från Sommarträffen 2012 :) Den första är på Casper och fyra
av hans små barn. Två av tikarna och två av hanarna :)
 
 
Och så två små bilder på lilla fina Kiara också <3 
 
 
 

Söndagsmys :)

Är sjukt trött efter gårdagens aktiviteter, så vad passar bättre än att söndagsmysa med min fina häst i det mulna höstvädret :) Strax kommer mamma och hämtar upp mig i stallet och då bär det av till Söderby för att planera lite inför flytten :)


Sommarträffen 2012!

Idag klev jag upp i ottan och åkte iväg till stallet för att morgonfodra och släppa ut hästarna, vid 9:30 tiden var jag klar och åkte hemåt igen. Tollan fick ha vilodag idag, eftersom vi skulle iväg till Gävle på förmiddagen och vara med på Kennel Kronsäter samt Kennel Cometstaffs årliga sommarträff. 
 
Vi kom fram vid 12 tiden och då höll de på för fullt med klickerträning. Vi gick då för att hälsa lite på Kiara och hennes syskon :) Hon hade vuxit som bara den och var precis lika glad och lycklig som förra gången vi träffade henne! 
 
 
Sen gick vi iväg för att äta lite lunch och därefter fick vi prova på lite agility och då passade jag även på att öva lite mer på lydnaden. Casper var riktigt duktig! Tror jag ska åka iväg till hundklubben någon dag för att öva lite mer agility :) Vi fick även se Caspers dotter Rinkelii göra lite olika agility övningar och hon var såå himla duktig! 
 
Sen visade Rosemarys son, Casper i en liten "låtsas utställning" för att förklara för andra som inte varit på utställning hur det igentligen går till. Casper skötte sig helt exemplariskt! Därefter fick Calle öva lite utställning på Casper och jag fick öva lite på hans mamma Rut :) Här nedan har vi mamma Rut till vänster och Casper till höger :)
 
 
Sen fotade jag även fyra stycken av Caspers sex små bebisar, som blev 6 månader gamla i torsdags. 
 
 
 
Så himla underbara små bebisar. Alla är glada, framåt och ser jättefina ut! Sen på kvällen grillade vi lite tillsammans och avnjöt en utsökt middag. Men sen bar det av hemåt i hyfsad tid så vi var väl hemma vid 20:30. Vi har helt enkelt haft en jättebra dag och nu ska vi mysa framför tv:n innan det är sovdags. Imorgon är det en ny dag och nya äventyr väntar :) 
 
 

Dressyrhästen

Idag fick Tollan vara dressyrhäst igen :) Hade lindor på alla fyra benen och dressyrsadel och grejer! Passade på att rida fram litegrann i alla gångarter och mjuka upp henne lite, dock var hon redan väldigt mjuk efter gårdagens lösgörande arbete för Helena :) Sen red jag igenom LB:3 programmet två gånger. Hon kändes faktiskt riktigt fin i båda rundorna, men om jag ska klaga på någonting så är det att avsaktningarna blir lite väl abrupta. Skulle vilja att det blev lite mer "schwung" i dem och att de kändes lite mer luftiga. Och sen behöver jag öva på att hon inte ska bli stressad om jag trycker ut henne i hörnen osv. med innerskänkeln, för då finns det risk för att hon blir trippig. Men det ska jag öva på de kommande tre veckorna :) Men förutom det så kändes hon skitbra! Eva i stallet, som för övrigt blev placerad i LA:1 förra helgen, hjälpte mig litegrann och gav mig lite bra tips! Hon sa också att hon tyckte hon såg väldigt stadig och fin ut i formen :) Så det var kul att få höra från en dressyrtant ;) haha! Imorgon har jag morgonfodringen i stallet och Tollan ska få lite massage och sen få en lugn vilodag. Sen ska vi iväg till Gävle på sommarträff med hundarna :) Vi hörs imorgon! 
 
 
Bilden har duktiga Isa i stallet tagit på min vackra lilla häst!

Skolböcker

Nu har mina två första skolböcker kommit! De heter " I lekens värld" och "Lyssnandets pedagogik" :) Idag är det dessutom två veckor kvar till skolstarten. Jag är så sjukt taggad och vill bara komma igång nu :)


Träning, promenad och fika!

Idag tränade jag för Helena Schiller igen :) Tollan var väldigt lösgjord och fin att rida idag, så det kändes jätteroligt! Vi fick rida trav och galoppbommar, sen även öva på olika sorters ridvägar, samt lösgöra hästarna i anridningen mot de små hindren. Vi red även en serie med 21 meter till en oxer i galopparbetet :) Tollan var som sagt väldigt lydig och fin idag :) känns bra inför Sm! Efter att jag hade kommit hem, duschat, käkat middag osv. Så kom Camilla över och gick en timmes promenad med mig och hundarna, som för övrigt var helt sjövilda! Sen bjöd jag henne på lite bulle och saft innan hon åkte hem :) mys! Men nu ska jag sova för imorgon är det äntligen fredag! Godnatt


Ett år redan

Fick ett litet ryck igårkväll och bestämde mig för att baka vaniljbullar till mig och Calle på vår ettåriga förlovningsdag :) Närmare 40 st blev det, och goda som satan var dom!


Kronsäters Jungle Jewel

Caspers dotter Rinkelii på sin första utställning :) 6 månader gammal imorgon :) 


Hundträning!

Igårkväll tränade jag lite lydnad med hundarna på vår baksida, där vi har en stor gräsplan. Jag tränade i ungefär 25 minuter med Casper och i 15 minuter med Stjärna.

*Övade först på en lite enklare variant av platsliggning, där jag övade på att hundarna skulle ligga kvar fast jag gjorde olika sorters störningar.

*Sen övade jag på vid sidan gående, alltså inte fot utan lite mer avslappnat än så. Men varje gång jag stannade så skulle de sätta sig ner och när vi började gå igen fick de inte ha näsan i marken utan skulle försöka hålla ögonkontakt med mig. Stjärna tyckte detta var ganska så svårt eftersom det luktade så mycket gott i gräset, men hon var duktig ändå! Casper har ju övat på detta mycket förrut så han visste vad det var frågan om :)

*Sen övade jag också på en kontaktövning som vi fick lära oss på vardagslydnadskursen med Casper. Man ska låta hunden gå tills kopplet blir helt utsträckt, då stannar man och smårycker 1-2 gånger i kopplet och när hunden vänder sig om för att få kontakt med en, då ska man belöna. De var duktiga och Stjärna som aldrig har gjort detta förrut förstod ganska snabbt vad det handlade om, så nu ska vi bara repetera kontinuerligt så hon kommer ihåg det också :)

*Övade litegrann på "hoppa" med Casper också, där han ska hoppa över mina smalben på kommando :) Han var duktig, lillskrutten! 

 *Sen gjorde jag en sak med Stjärna för att få henne att inte vara så glupsk, som vi även gjorde på valpkursen med Casper. Man ska hålla en godis inuti en knuten näve och hålla den handen framför hunden. Då börjar den slicka och kanske smånafsa lite efter godisen man har i handen. Då ska man alltså bara hålla kvar godisen tills hunden slutar slicka och blir passiv, då belönar man! 

Träningen gick bra och var väldigt rolig! Tänkte att jag ska börja träna lite sånt här 1-2 dagar i veckan och söka upp lite olika saker på internet som man kan öva på med sin hund för att få lite mer tips! Känns som att det är bra att göra nu och även fortsätta med när valpen kommer. Speciellt eftersom vi har bestämt oss för att inte gå någon vardagslydnadskurs med Casper i höst :) 

Fina små vovvarna när vi var ute på en kort promenad i värmen idag när jag kommit hem från jobbet :) 


Medryttare hittad :)

Började morgonen med en uteritt tillsammans med min blivande medryttare Therese :) Hon red på Tollan och jag red på Gabis häst Scilla, vi var ute i en timme ungefär. Det blev en lugn tur i solskenet och vi skrittade och travade mest. Men Therese galopperade även en liten snutt på Tollan, mest för att känna av lite hur hon kändes att galoppera på utomhus :) Allt gick bra och nu är det alltså bestämt att hon är min nya medryttare och  hon kommer alltså börja rida Tollan två dagar i veckan från och med v.36 :) Känns så bra att äntligen ha hittat någon som verkar vettig :)
 
 
 

Kiara!

Nu har hon fått sitt namn! Kronsäters Korona "Kiara" :) Imorgon är det bara
två veckor kvar tills vi får hem henne :) Längtar!

Mys måndag

Idag har jag haft en såndär mysig måndag. Var i stallet vid 9:30 och då red jag lite dressyr med både Gabi och Linda i ridhuset. Red lite olika övningar som finns med i L:B programmet, som alltid nuförtiden när jag rider dressyr :) Men det kändes väldigt kul att Tollan har blivit så mycket bättre i dressyren sen jag börjat öva mer på ökningar, minskningar, rakriktning, halter, 15m volter och serpenbågar i alla gångarter :) Så roligt att allt slit ger resultat! Men innan vår dressyrdebut den 9 september så måste jag öva lite på dressyrstaket och dommarbord också, så hon inte blir rädd för det sen när vi väl är ute på tävlingsbanan :) Idag fick jag också veta att min vän Camilla följer med oss på dressyrtävlingen, det ska bli jättekul! 
 
Sen när jag var klar i stallet så åkte Gabi med mig hem. Efter att vi hade käkat lite lunch och duschat osv. så åkte vi iväg till Heavenly Ink i Åkersberga för att boka tatueringstid :) Det blev tyvärr bara jag som bokade en tid, men så kan det vara ibland! Men allt kändes iallafall väldigt bra och i början av oktober ska jag dit och tatuera mig! Tjejen som gjorde min hästsko & ros tatuering förra året ska göra denhär också :) Det blir som en liten 20 års present till mig själv :) Jag längtar verkligen! 
 
Nu har vi precis ätit middag och ska strax gå den sista promenaden med hundarna för idag. Men först ska vi ta det lite lugnt en stund i soffan :) Hoppas ni har haft en riktigt bra måndag! 

Finaste <3

Här kommer lite bilder från gårdagen. På mig, mamma och vår underbara häst! 


Videos från Tierp

Världens finaste häst i gårdagens 140cm :)
 
 
Bästa Tollan i dagens 145cm klass :) Lite mer vild mellan hindren dock, hehe :)
 
 
Gud vad jag älskar dig underbara varelse!! 

Tierp dag 2

Idag red vi en 145cm klass som var en bedömning A:0 med 11 hinder och 14 språng. Tollan var inte i ett enda hinder och hoppade felfritt! Hon var inte lika lydig mellan hindren som igår, så det måste vi jobba lite på inför SM som går om två veckor :) Men fy fasiken vad hon hoppade spänstigt! Vi slutade dessutom på en 6:e plats av ca 50 starter och jag kunde inte sluta grina, lipsill som jag är. Och gud så glad jag är över att det gick så himla bra idag :) Men nu ska jag sova! Godnatt :)
 

Tierp dag 1

Tollan hoppade som en Gud idag! Såhär fint har hon inte hoppat på hela året. Hon var säkert 20 cm över varenda hinder och ville verkligen inte riva :) dock så rev vi a-hindret i kombinationen i grunden. Fram till kombinationen så var det 5 galoppsprång lite framåt, från en trippel. Men jag drev på lite för mycket och hon blev lite flack på a-hindret så den bommen föll tyvärr. Men det gör inte så mycket för nu har vi en superbra känsla till morgondagens 145! Hörs då :)


Framme i Tierp

Då var vi äntligen framme i Tierp! Men min klass börjar inte förrän tidigast 18:30 så vi har ett tag kvar att vänta :) Tollan håller på och äter lite just nu och snart kommer mamma med maten till oss. Sen jävlar ska det ridas! ;) hör av mig senare :)


Lugnt och skönt

Tog en rejäl sovmorgon idag, vaknade vid 9:30 och var väldigt utvilad. Tävlingarna i Tierp började vid 7:00 imorse men min klass kommer inte börja förrän sent på eftermiddagen idag så vi ska åka från stallet vid 13:30. Så jag begav mig ut på en 40 minuters powerwalk med lilla Casper istället och hann precis hem innan spöregnet kom :) Så nu ligger jag och tar det lugnt en stund framför tv:n men ska strax byta om och börja åka till stallet :) Hör av mig senare!

Tårta

Såhär såg Freddes födelsedagstårta ut som vi glatt mumsade i oss igår. Den var supergod! Innehöll mosade jordgubbar, vaniljkräm och grädde bland annat! Sen var det hallon ovanpå såklart :) Vi hade en mycket trevlig kväll hos min mami och låtsasfar :)


Fullspäckat schema

Såhär ser mitt schema ut de kommande veckorna! Helt ointressant jag vet, men händer ändå mycket roligt så jag ville bara visa er detta :) 
 
v. 33
 
Måndag: Fix i stallet på dagen och träffa Gabi på em. 
Tisdag
Onsdag: Jobba 
Torsdag: Jobba
Fredag: Jobba
Lördag: SOMMARTRÄFFEN! 
Söndag: 
 
v.34
 
Måndag: Jobba
Tisdag: Åka till Skåne, Henriksdal och Utomhus SM!
Onsdag: Förklass 135cm
Torsdag: Sm- kval 1 140cm
Fredag: Sm- kval 2 145cm
Lördag: 
Söndag: Final 150 cm (om vi mot förmodan skulle gå vidare)
 
v.35
 
Måndag: Jobba
Tisdag: Jobba. Sen hämta hem lilla Kiara efter jobbet! 
Onsdag: Jobba
Torsdag: Jobba
Fredag: Upprop och registrering i skolan
Lördag: Kräftskiva hos pappa
Söndag: 
 
 
Gud vad mycket kul jag har att se fram emot! 

Fix och trix

Idag har jag fixat massor inför fredagen och lördagens tävlingar i Tierp :) Trimmade Tollan i 35 minuter i ridhuset och hon kändes väldigt fin! Red på ett tredelat smalt D-rings bett och fick en väldigt fin kontakt med henne på det bettet. Red mycket sidvärtsrörelser på små volter i traven och sen ökningar, minskningar och slutor i galoppen. Så nu är hon mjuk och fin! Sen putsade jag alla sakerna och packade allt så att vi bara behöver fixa Tollan imorgon innan avfärd :) Sen fick även Tollan sig ett rejält bad och blev skrubbad riktigt ordentligt! Så nu står hon redo och laddar i sin box :) Vi kommer inte åka från stallet förrän vid 13 tiden imorgon så hon kommer få stå inne ett bra tag, men det får hon stå ut med. Så hon kan ladda batterierna litegrann :) 


Grattis Fredde!

Idag fyller min kära låtsaspappa år! Grattis grattis till dig, världens bästa du :) Ikväll ska vi äta middag hos han och mamma för att fira honom litegrann. Det ska bli trevligt men framförallt mycket gott :) Men först ska jag kolla färdigt på OS finalen i hoppning och Calle ska hinna komma hem från jobbet. Men sen ska vi åka iväg! Michaela har Tollan idag också så det blir verkligen en lugn dag idag. Skönt! 
 
 

Markarbete

Idag red jag och Tollan ett markarbetspass tillsammans med Linda och Guardian. Vi värmde upp över lite upphöjda travbommar samt galoppbommar. Då tänkte jag inte så mycket på hennes form, då jag mest fokuserade på att få igång hennes bakdel.
 
Sen red vi igenom en ganska så tajt 4-studs där varje hinder var ca 50cm högt. Då kände jag att hon började mjukna till lite och var inte alls lika träig i handen längre. Tänkte verkligen på min sits och att inte tjuvhålla i handen igenom studsen.
 
Sen gick vi vidare till två plank räcken som stod som på en volt. Där red vi på en stor volt med hindren i följd efter varandra. Men vi varierade också med att göra en liten volt inuti den stora volten ibland, för att få hästarna lite mer på bakdelen. Vilket fungerade alldeles utmärkt! Både Guardian och Tollan var riktigt duktiga på detta och kändes spänstiga.
 
Sen red vi ett relaterat avstånd med plank räcke till vattenmatte oxer där det var 4 galoppsprång lite framåt. Vi hoppade först igenom den en gång på ca 50cm höjd och sen höjde vi till 1 m. Båda hästarna hoppade jättefint! Tollan kändes riktigt fin och spänstig, speciellt över oxern! Känns kul inför helgen. Så nu ska Michaela få rida ut på henne en kortis imorgon och lufsa lite, sen på torsdag trimmar vi lite lätt i ridhuset och kollar så att allt känns okej inför fredagen :)
 

Sorgens tid

Just nu är det en lite sorgsen tid i våran familj. Calles farmor gick bort idag, hon blev 94 år gammal och trots att jag aldrig har träffat henne och att det var säkert 6-7 år sen som Calle träffade henne sist, så kunde vi inte låta bli att bli lite ledsna. Hon bodde neråt i landet och vi har under hela vårt förhållande fått höra av Calles pappa hur hon åkt fram och tillbaks på sjukhus. Så dethär kanske var det bästa för henne. Men sorgligt är det...
Känner mig lite löjlig som gråter, men det är mer för min älsklings skull <3

Trötta killar!

Calle har varit lite hängig hela helgen och idag stannade han hemma

från jobbet pga det. Eller rättare sagt, jag tvingade honom att stanna hemma

eftersom han aldrig inser när han är för sjuk för att jobba! Men iallafall

så fick jag denna bild skickat till mig imorse. 

Han var lite trött vår lilla Casper <3


Tjejkväll

Igår kväll träffade jag mina älskade kollegor Bea, Jessica och Petra igen :) Vi var hemma hos Jessica och hade myskväll. Vi åt chinamat och pratade massor! Sen avslutade vi med lite grönsaker & chips med dipp. Onyttigt men gott! Sen fick vi träffa Jessicas gulliga lilla hund Daisy också :)


Dressyrtanten

Idag klev jag upp tidigt för att hinna leka dressyrtant med Tollan på förmiddagen, innan OS- hoppningarna började vid 12 tiden :) Innan jag red så klippte jag även bort all hennes tjocka päls på kropp & ben. Hon var lite sur på mig när jag skulle klippa vid ljumsken och på frambenen, så då försökte hon bita mig i huvudet. Knasiga häst! När jag var klar med friseringen så passade jag på att låna Gabis dressyrsadel litegrann och rida ett ordentligt dressyrpass. Vi red i ungefär en timme i ridhuset och Tollan kändes faktiskt riktigt fin! I början var hon lite framtung och väldigt stirrig. Alla solkatter i ridhuset var fullkomligt livsfarliga! Men efter nån kvart så lugnade hon ner sig och gjorde klockrena serpentinbågar och 15m volter i traven :) fick lägga lite extra vikt på ökningarna och minskningarna idag, eftersom hon hade lite svårt att lyssna på mina förhållningar. Speciellt när jag skulle minska traven och galoppen efter en ökning. Men så rätt som det var så släppte det också och hon blev väldigt lyhörd :) så sista halvtimmen satt jag bara och njöt över att få rida min underbara, vackra häst! Imorgon blir det en uteritt, med fokus på ökad galopp och att träna upp Tollans kondition litegrann :)


Lugn dag

Idag har jag haft en grymt lugn dag på jobbet. Jag och Petra jobbade och det kom bara en gullig liten flicka till fritids, som ska börja i ettan. Alltså bara ett barn på hela dagen :) så vi har mest gjort pärlarmband, pratat, kollat på film & OS och bara lekt med vår lilla elev :) En lugn men mysig dag! :)


Promenad

Efter många om och men lyckades vi fota de bästa vännerna, som mest bara ville busa helatiden :)


Jakt på medryttare

Idag kom det en tjej och provred Tollan. Hon har stått i samma stall som oss för flera år sen, när jag hade min ponny :) Det gick jättebra tycker jag! Hon verkade väldigt ordningssam och noggrann. Sen red hon Tollan trevligt också :) Dock hade hon knappt nån ork att rida för att hon har haft uppehåll ett par månader efter att hon fick barn :) så Tollan fick ett lugnt ridpass idag :) Men jag hoppas ändå på att hon vill rida Tollan. Det skulle kännas så bra! :)


Kronsäters Jungle Jill

Här nedan har vi djungeldjuret Jill, som även hon är Caspers dotter :) 
5,5 månad gammal :) 
 

Sommar


Helena Schiller träning

Idag var det Helena Schiller träning igen. Som jag har längtat! Vi har inte tränat för henne på säkert 5-6 veckor, vilket är alldeles för lång tid. Men vad ska man göra när det är sommar och alla åker på semester? Inget att göra åt :) Hur som helst så gick träningen jättebra. Det var väldigt mycket fokus på lydnad och lösgjordhet. Avsaktningar och igångsättningar, minskningar och ökningar. Väldigt nyttigt! Sen blev det även mycket studsarbete vilket är bra för Tollan och sen även ett relaterat avstånd på 4 korta galoppsprång mellan räcke-räcke, där jag fick lite tips angående hur jag ska tänka när jag helst vill börja dra i tyglarna och kontrollera för mycket. En trekombination med kryss-oxer-kryss fanns även med och var otroligt nyttig för oss. Tollan känns som om hon är i toppform. Hon hoppar spänstigt, lyssnar väldigt bra mellan småhindren och känns väldigt pigg och glad. Dock så blir hon fortfarande liite för vild så fort man höjer upp hindren, men de är ju ett positivt "problem" :) 
 
 
Här ovan ser ni banskissen! 

Kärlek vid första ögonkastet

Idag efter jobbet så åkte jag och Calle iväg till Caspers uppfödare Rosemary i Gävle för att kolla på vår nya familjemedlem för första gången. Hade inställningen att det inte spelade någon roll vilken valp vi skulle få, just eftersom jag då inte skulle bygga upp några förhoppningar i förväg. Dock så ska jag ju inte sticka under stol med att pied tiken alltid har varit min favorit!
 
När vi kom fram sa Rosemary att den röda tiken och pied tiken var de som hon tyckte att jag skulle välja mellan. Och då kändes det ungefär som om denna lilla hund förstod precis vad vi pratade om. För då började hon springa omkring överallt, och ville vara hos mig helatiden. Skulle sitta i knät, pussas i ansiktet, nafsas i händerna och bara vara allmänt charmig. Och så kollade hon på mig sådär bedårande med sina mörka små ögon och jag smälte som smör i solsken. Så underbart vacker liten donna som vi ännu inte vet namnet på :) 
 
 
Och sjöng det gjorde hon också, mest helatiden.
En riktig liten sångfågel dendär lilla flickan :)
 
 
 
Behöver jag ens säga att jag är kär?

Jobba jobba joobbaa!

Jobbet är ganska så mysigt när man jobbar på loven. Och eftersom det är så få barn kan man hitta på lite extra roliga grejer. Som att baka rulltårta tillexempel :)