Täby Ryttarcenter & Täby Centrum

Idag på morgonen var jag och red i Täby ryttarcenters ridhus, det var dessutom första gången jag körde transport med en liten Tollan i :) Men hon stod som ett ljus och jag körde som en riktigt erfaren trailerförare :) Det gick iallafall jättebra och i ett ridhus som är 120m långt kan man ju inte annat än stormtrivas, så dit kommer vi åka många fler gånger :)

Sen åkte jag och älsklingen till Täby centrum och köpte lite kläder till honom för hans presentkort som han fick när han fyllde år och då impulsköpte han bla en Iphone 4G :) Och då kom jag fram till att nästa år ska jag också köpa en sån fast en vit! (de finns ju bara i svart nu).



Här är en bild på Calle och Ester från i fredags :)



Cory efter ridturen. Han var trött :)



Lilla Casper i fredags framför TV:n



Musse i gången innan min och mammas ridtur tidigare i veckan :)




Min kompis Alexandra's lillebrors hamster som jag blev djupt förälskad i igår. Så himla söt. Jag upptäckte dock att lille Zid som de sen i somras trott var en kille, faktiskt var en tjej :) Zidney fick hon heta istället :)

Höstlov

Nu har jag höstlov och idag är det 6 månader kvar till vår mösspåtagning :) Yippie! Längtar galet mycket till studenten och de tiderna nu:)

Men idag efter skolan så red jag Musse och mamma red Cory på en liten skogsrunda :) Det gick jättebra och blir mer och mer fascinerad av min lilla musseman :) Han kommer bli så fin när han blir stor :)

Ikväll ska jag och älsklingen äta kyckling med pommes och bearnaise sås :) Och sen även något gott att äta medan vi tittar på Idol. Saknar honom nu och tycker han jobbar alldeles för mycket, men pengagalen som han är så bryr han sig inte särskilt mycket om vad jag säger :) haha

Nä, nu ska jag nog lägga mig framför TV:n och mysa lite med Casper, som är lite halt för tillfället och behöver ta det lite lugnt ett tag framöver, vilket är lättare sagt än gjort för min lilla hund.

Vi hörs sen folket! Ha en trevlig fredagskväll <3


Jag orkar inte mer nu

Jag orkar inte mer nu! Seriöst, känner mig helt utmattad. Vill jag dethär? Vill jag inte dethär? Vad ska alla andra tycka? Kommer jag ångra dethär beslutet? Kommer jag ångra att jag inte tog dethär beslutet? Vad ska jag göra? Det som känns bäst för mig kanske vore bra, men vad känns bäst för mig då? Jag vet inte. Och jag orkar inte mer nu...

Känner mig som en jävla hottentott som inte kan ta något vettigt beslut. Tror igentligen att jag vet exakt vad jag vill men är rädd för vad som ska hända då. Vore så oerhört skönt att bara ta hästarnas bästa i förhand och sen gå efter det. Jag vet inte vad jag vill och vågar inte veta. Tänk om det blir fel, tänk om.

Måste ta ett beslut snart, och vet inte vad det blir, jag har sån himla ångest just nu. Och det känns inte bra alls.

Fan också, vill inte vara vuxen. Vill vara 6 år igen och bara göra som mamma och pappa säger. Men det lär väl inte hända direkt.

Nu ska jag prata med mor min, min andra kloka halva :)

Klippte förresten Tollan idag, hon blev riktigt fin och ikväll är det hoppträning för Pontus Westergren, taggad till tusen är jag. Och det kanske får mig på lite andra tankar, för en stund iallafall.

Hejdå!

Första snön och bilder<3


Lotta :D

Om du ser dethär Lotta så vill jag bara säga att jag saknar dig min kära vän. Känns mycket mer tomt i stallet utan dig. Du är omtänksam, underbar och jättehärlig att umgås med. Min andra storasyster har du alltid varit och blir lite tårögd när jag tänker på att vi inte kommer träffas lika ofta längre.

Jag tycker om dig väldigt mycket Lotta, du är tamejfan den bästa extrasyrran man kan ha<3

Farmor 82 år + snö&slask ute...

Idag vaknade jag av att Calle viskade "älskling det är snö ute" i mitt öra. Ångest var det enda jag kände just då. Jag vill inte ha en till vinter som är så fruktansvärt kylig och jobbig!

Idag fyller iallafall farmor 82 år så vi ska hem till henne o fika lite ikväll och sen ska jag och Calle hem och kolla idol och bara ta det lugnt! Längtar till TV:n och dess härligheter men först väntar stallet o alla hästar som ska ridas:D kram på er o kör försiktigt i snöslasket!<3

Älskling 20 år!<3

Idag fyller min älskling 20 år :D Känns ganska ofattbart med tanke på att han var 18 när jag träffade honom. Tiden går så läskigt fort! :) han fick en pannkakstårta/plättårta av mig med chokladgrädde och hallonsylt på :D

Här kommer lite bilder från vår morgon<3



Pannkakstårtan, tröjorna han fick i present av mig och en nyvaken älskling
som håller i sin fina tårta!<3

Ridtur, regn och rusk

Imorse började jag med att fodra hästarna kl. 06:00 och var sen i stallet till kl. 10:00 då jag åkte hem och gjorde mig redo för skolan. Under tiden i stallet hann jag fixa klart allt plus rida Musse 8 km rundan med Mamma&Tollan:D Det var jätteroligt och kändes oerhört kul att kunna rida tillsammans med mamma och inte bara ha henne ståendes brevid mig :D

Efter filosofilektionen åkte jag raka spåret till stallet och red Cory på ridbanan i regnet :D Det gick ganska bra men han är rätt så stel i nacke&hals. Men däremot är han väldigt lydig, han kan rygga, öppna, sluta och skänkelvikning så jag är riktigt imponerad av det :D Dessutom skrittade jag på långa tyglar tillbaka till stallet och när jag *proade* stannade han direkt. Duktiga lilla hästen<3

Crux däremot fick ha vilodag, efter hans mästerliga insats i gårdagens ridpass :D

Nu ska jag kolla på TV och vänta in älsklingen som strax kommer hem från övertidsjobbet :) 

Imorgon fyller han 20 år min lilla älskling. Och jag har massa fina saker att ge honom som ni ska få se bild på imorgon :)

Godnatt<3




Cory<3



Ester, Casper och Ruff
(en hund som vi passar)
Tyckte bilden var lite söt, alla somnade i en hög :D

Missförstånd&skor&en jäkla massa hästar ;)

Igår var en rent ut sagt hektisk dag. Ett missförstånd reddes ut mellan mig och 2 tjejer i skolan, skönt som sjutton! Jag red Cory&Crux medan mamma longerade Musse med inspänning och red Tollan. Efter det så åkte vi raka spåret till skopunkten och köpte jättefina stövlar!

Jag köpte ett par med foder i som var lite mer menade som vardagsskor men kan användas vid finare tillfällen också. Men det andra paret hade en separerad klack om man säger så och var lite mer till för festtillfällen men kan också användas i skolan :D Mammas stövlar var också jättefina med en liten klack på! :D

Idag har jag tagit en sovmorgon och ska strax börja dra mig iväg till skolan, om en timme eller så :)

Efter det blir det ridpass av Cory,Crux & Tollan och så får mamma longera Musse med inspänning igen, tror det är riktigt bra för honom som inte riktigt vågar ta stöd på bettet. 

Har helt glömt bort att ta bilder på Montesuma eller Cory som han kallas, men ska fixa det idag, JAG LOVAR:D

Ha en bra dag utan missförstånd och trubbel:P

Nu har Montesuma kommit<3

Idag kom Sophies andra häst till stallet. Montesuma heter han och är jättefin! Ska prova att rida litegrann på honom imorgon :) Riktigt roligt :)

Idag hoppade vi litegrann med de andra tre hästarna och det gick jättebra. Musse förstod inte riktigt vad han skulle göra men tillslut när han förstod att han skulle hoppa över de små kryssen så hoppade han jättehögt över och bockade till och med lite efteråt :) haha

Tollan fick hoppa lite studs och även en lite högre oxer, var lite stel i början men mjuknade upp på slutet :)

Crux fick sig också en liten hoppträning. Hoppade kanske 60 cm men han hade ett riktigt avstamp och verkade tycka det var superkul och riktigt bjöd mot hindren, dock orkar han inte så länge så nu börjar konditionsarbetet på riktigt :D

Nu ska jag njuta av kvällen med min älskling. Imorrn börjar hans sista vecka som 19 åring, och tonåring också för den delen. Längtar redan till nästa helg. Godnatt<3



Montesuma :) Fler, lite finare bilder kommer imorgon.

Linnéas 18 års firande :)

Igår fyllde ju min kära vän Linnéa 18 år och vi började kvällen med en middag hos henne och sen utgång till the bridge. Det var riktigt roligt och vi dansade som tokar nästan allihopa :D



Vad fina vi är<3

Höstig ridtur!

Idag red jag och älsklingen ut på en mysig ridtur i höstvädret :) Fast det var ioförsig bara jag som red, älsklingen gick med, med hundarna Ester och Casper :)

Älskar sånna här lugna lördagar :) Idag fyller Linnéa 18 år så ikväll blir det partey med henne och hennes vänner samt mig och älsklingen :D Ska bli riktigt kul!

Här kommer lite bilder från dagens ridtur!



Ivriga hundar som verkligen ville hänga med i mitt och Tollans tempo :D



Världens finaste totto<3



Lite mer avslappnat såg det ut här, kanske ;)

Ny höstig header

Vad tycker ni om min nyare, mycket höstigare header? Jag fullkomligt älskar den, och är lite småstolt över att jag fixade det alldeles själv. Me like :)

Nä, nu ska jag dra mig iväg till Ica och handla lite fredagsmys!


Kylig höstdag!

Började min morgon med att åka till stallet vid 8 och pysslade lite där innan Camilla kom till stallet någon timme senare för att rida ut tillsammans med mig och Tollan :D Vi red en lång runda på 8km och det var riktigt mysigt, lite kyligt och inte alls lika blåsigt som igår!

Efter det red jag halva den rundan på Crux, han fick galoppera på lite mer än vanligt. Måste öva upp hans flås&kondition lite. Just nu rider jag i 25 minuter i trav och galopp men nästa vecka ska vi ge oss på 30 minuterspassen! måste öka successivt.

Efter det gav jag och mamma oss ut på en liten skrittrunda på Musse i ca 25 minuter, eftersom kiropraktorn blev tvungen att knäcka honom lite i bäckenet igår, och gav honom en behandling så var vi tvugna att ta det lite lugnt :) Efter detta så last/åk tränade vi honom och han var jääätte duktig :)

Och nu sitter jag här hemma och väntar på älsklingen som fått punka på sin firmabil någonstans ute i Sthlm, och hoppas att han inte kommer hem alltför sent! Saknar honom.

Ha en trevlig fredagskväll och glöm inte bort att kolla på Idol :D



1år&10månader<3

Idag har jag och käraste älsklingen 1 år och 10 månader tillsammans :) så längesen var det som jag fick hans nummer, kan ni tänka er? Och jag är mer förälskad nu än någonsin. Känns som jag alltid har kännt honom och som att han alltid har funnits i mitt liv, underbart! Skulle inte vilja leva en dag utan dig älskling.

Jag älskar dig mest av allt på hela jorden<3

Hoppträning för mamma idag :)

Idag skulle jag igentligen ha hopptränat för Daniel Svensson, men hans kollega hade avlidit igår så träningarna blev inställda. Därför bestämde vi att jag skulle hoppträna för mamma istället, men hemma på i vårat stall :)

Travhoppade en liten bana med småhinder först, och sen höjde vi och jag började galoppera över dem istället. Vi red en linje med tre galoppsprång där det var mellan 14-15m i avstånd, räcke först och sedan en oxer. Tillslut hade mamma höjt oxern till 150 i bakkant och Tollan bara flög över! Idag hoppade hon riktigt bra, men vi hade provat ett annat bett också(det med rullar på som vi fick låna av våra vänner), så hon blev mycket mer styr- och reglerbar :D

Vi hoppade också ett räcke som låg snett igenom och ett räcke som låg på den andra långsidan. Det gick verkligen jättebra, vi övade både på omhoppningssvängar och att hoppa lite högre. Och allt fungerade som det skulle, nu kändes Tollan som sig själv igen<3

Ha en trevlig kväll!



Tollan efter hoppträningen för mamma<3



Tollan i hagen med vattnet som utsikt! Älskar dig fina häst! <3

Sista valpkursen!

Igårkväll var det sista valpkursdagen. Det gick jättebra, vi fick öva på sitt, ligg och vänta :D Vilket Casper redan kan ganska bra så det var inga problem :) Sen gick vi in i klubbhuset och tränarna bjöd på fika :D Mums!

Älskling och Casper inne i fikarummet<3

Bilder från idag :)

Här kommer lite bilder på allén upp till stallet, samt huvudbilder på Musse och Tollan :D

Förresten, visst ser allén riktigt höstig och mysig ut? Vill inte ha vinter redan, vill inte. Kan inte hösten vara här för att stanna? :)




Musse och Crux

Idag på morgonen red jag Musse och Crux. Det var första gången jag red Crux helt själv utan att någon följde med mig till ridbanan :D Det gick riktigt bra och jag galopperade tom några varv i i både vänster och höger galopp. Han orkar än så länge bara ridas i ca 20 minuter men nästa vecka ska vi nog öka det till 25 minuter istället :D

Sophie sa också idag att nästa vecka ska vi börja hoppa lite smått med honom :) Det ska bli jätteroligt! I fredags fick han också skor runtom, så nu känns gångarterna mycket mer luftiga och härliga än förrut :)

Musse fick ridas ut i ca 30 minuter i trav och skritt, mamma promenerade med mig ifall att jag skulle behöva lite assistance :P Det gick bra och var jättekul! Nu har han fått behandling med Martinas magnettäcke i 4 dagar, och på torsdag kommer kiropraktorn och ska känna igenom honom. Och om det inte är alltför mycket som måste jobbas bort så kanske vi kan börja småhoppa lite med honom nästa vecka också :) Men då pratar vi 10 cm hinder och bommar :) haha

Här kommer en bild på Musse från imorse när jag precis hade släppt ut honom i hagen.


Casper 5 månader i lördags<3

I lördags blev vår lilla plutt 5 månader gammal:) tiden går riktigt fort! Den 8 oktober hade vi haft honom i exakt 3 månader:-) finaste lilla hunden i hela världen<3



Casper på vårat rum på strömsholm, och på läktaren i deras ridhus med sitt nya täcke :D

Valpkurs:)

Igår var jag riktigt otaggad på valpkursen men när jag väl kom dit var det faktiskt riktigt roligt:D halva lektionen bestod av olika övningar. Bl.a. En början av att lära dem gå fot, och sen fick vi göra en övning som skulle lära dom lite mer vad varsegod och vänta var för något:) vi fick också öva ytterligare på att ropa hundarnas namn medan de mötte en annan hund:) och andra halvan av lektionen var teori:) roligaste lektionen hittills!

Ridtur på Crux!

Här kommer lite bilder från gårdagens ridpass på Crux :) Det gick faktiskt riktigt bra och han lyssnade jättebra på skänkeln :) På slutet blev han lite trött och orkade inte riktigt lyssna, men vi övar ju så snart borde det bli bättre :D Vi övade också på att flytta honom lite för skänkeln och det gick faktiskt riktigt bra, han kunde tom flytta litegrann i trav :D Men som sagt, vi övar på :)



Den sista bilden är lite suddig men den ser så cool ut så jag var bara tvungen att ta med den :D


Cybergymnasiet i ett nötskal..

Stressade som en tok imorse för att hinna med lite saker i stallet innan skolan, funderade på om jag verkligen behövde åka till skolan men bestämde mig för att åka ändå, bara för att vara duktig. Och så kommer man till lektionen o får veta att den är inställd. Så sjukt irriterande, menmen, nu blir det att åka hem Istället och äta lite snabbt för sen ska jag rida Musse och Crux:D Ha det så bra så länge!:D

Casper 21 veckor, och 9 timmar väl spenderade i stallet..

Idag är Casper 21 veckor gammal! Stora pojken. Satt alldeles nyss inne på Facebook och beundrade bilder på honom från när han var 8 veckor och vi precis hade hämtat hem honom, den lilla sötnöten :D

Tollan fick bli riden lite markarbete idag på volten, en övning som fortsättning på markarbetsjobbet i förrgår. Det var en enkel övning med två bommar utplacerade 21 m efter varandra längs med långsidan. Sen ett hinder mitt på medellinjen, som jag red som i en åttvolt över, där vägen var noga planerad. Övade också på tempoväxlingar :D Det gick riktigt bra!

Crux fick sig en liten ridtur på volten. Vi övade igångsättningar från skritt till trav och tvärtom. Han var ganska så seg, men tillslut fattade han att om man inte travar när hon där uppe trycker med skänkeln, då får man sig en liten pisk av spöt :D Så då lyssnade han lite mer :D Vi övade också på att flytta honom lite för skänkeln, vilket han förstod mer och mer under tiden vi red.

Musse fick bli riden för första gången på Rydboholm idag. Han skötte sig riktigt bra men blev lite rädd för en stol som stod på ridbanan, och försökte nog testa mig lite igenom att inte vilja gå dit. Men när jag pickade på honom lite med spöt, och pratade med honom, då gick det bra att rida förbi stolen :D Vi red lite i alla gångarter och han kändes riktigt fin, till och med bättre än när jag provred :D

Vi drog också tråd i Musses nya hage, och fyllde på vatten till både Musse och Tollan :D Det blev även en liten klippning av Vera (Camillas medryttarhäst) på schemat :)

Nu väntar mys med älsklingen framför TV:n<3



Musse och jag efter vår första ridtur :)


Musse är hemma i stallet..

Musse är nu hemma i stallet, vägen dit kändes väldigt lång och han stampade på som bara den en bra bit. Ett tag lät det nästan som transporten skulle demoleras totalt, men Musse kom ut ur den utan en enda skråma, (dock lite trött efter resan), med transporten i bra skick :)

Jag är så himla glad över denna lilla häst, han är så himla söt! Men känns väldigt mager just nu, och omusklad. Så nu sätts operation "muskla musse" igång under kommande veckor. Fri tillgång på hö och Build up müsli hoppas vi ska göra susen för honom :D

Red även Crux idag också. Jag och Sophie skulle ha skrittat en liten tur i skogen med honom, men bestämde oss för att rida lite på ridbanan istället. Vi skrittade mest men travade även litegrann, dock ska jag ta med mig ett spö imorgon när jag ska rida (han är ganska så seg), och vill slippa sitta och gnida fram en reaktion från hans sida. 

Tollan fick gå några varv på travbanan, och gick faktiskt riktigt bra efter min och mammas lydnadspass på henne igår. Riktigt kul! :) Bästa hästen, helt klart.

Imorgon ska Musse få sig en liten skritt tur :D Längtar efter att komma igång lite med honom. Men som sagt, kiropraktorn ska få ge sig hit innan det blir något mer avancerat än så :)

Här kommer lite bilder på både Crux och Musse! De nya små stjärnorna :)



CRUX, Brun Valack född 04 e. Santa Cruz




MRC QUMULUS, Mörkbrun valack född 07 e. Quantum



De nya stjärnorna! :D

Qumulus, mössor o myskväll!

Vi har köpt Qumulus! Han kommer imorgon:D så himla kul! Jag längtar! Men just nu väntar mössprovning i skolan och sen myskväll hos Chloe tsm me massa vänner:D