Våren är här!

Jag var i stallet tidigt imorse och myste runt i det helt underbara vädret! Först fixade jag mockning, mat, vatten och allt till Tollan. Under tiden fick Kiara springa runt och leka lite, vilket hon tyckte var jättemysigt :) Sen red jag, Gabi, Kristin och Hanna iväg ner till ängarna och Casper fick följa med i släptåg också :) Först red vi ett varv allihop tillsammans, sen red Gabi och Kristin hem medans jag, Hanna och Casper fortsatte i två varv till. Sammanlagt var vi ute och red i ungefär 50 minuter och det var sååå himla mysigt! Det var helt klart värt det att rida ut istället för att rida dressyr idag :) Tollan kändes väldigt mjuk och fin idag också så det gjorde bara allt lite extra underbart! Nu har jag precis duschat och ätit lunch och strax bär det av till skolan, för sista gången denna vecka :) Hoppas ni får en heeelt underbar dag! 


Laios Blaze

Lilla Bläsen fick sig ett lugnt 30 minuters pass på travbanan. Travade och skrittade mest, men det blev även en liten galopp i båda varven. Han kändes fin idag och var väldigt pigg och glad! Kanske var det vårkänslor han kände i den underbara vårsolen? Jag blev iallafall grymt lycklig av dagens väder. Helt underbart! 

 


Vilken dag!

Kom precis fram till skolan. Sitter och väntar på min kära klasskamrat i solen och bara njuter :) Nu ska vi göra en grupp uppgift mellan 11-12:30 och sen mellan 13-16 är seminarie 3 :) Sen bär det av till Valla för att rida lilla Bläsen, och därefter blir det plugg resten av kvällen :) ha en bra dag!


Härliga onsdag :)

Idag har Tollan vilodag men jag har utsläppet så är i stallet nu på morgonen :) börjar skolan vid 11 så måste vara hemma strax innan 10. Så nu är det snabba ryck som gäller :)


Pluggeliplugg

Mellan 14:15-20:00 har jag suttit och läst i min oerhört fantastiska (eller inte) utvecklingspsykologi bok, på engelska. Tog mig så lång tid att läsa 50 sidor bara för att varje sida är så himla stor. Är så trött på dendär boken nu, men med min planering så borde den vara utläst på onsdag nästa vecka :) På bilden nedan kan ni se några av de oerhört intressanta ämnena jag läser om just nu. Idag läste jag för övrigt klart kapitel 5 och hann börja på kapitel 8. Så skönt! Nu ska jag mysa med min fina lilla carl-henrik <3
 
 

Bläsen

I förmiddags åkte jag ju som sagt hem och käkade lite lunch och gick en kort promenad med hundarna :) Sen bar det av till Vallatorp och lilla Bläsen, som skulle ridas lite lugnt efter att precis ha gjort sitt sista återbesök hos veterinären :) Han var pigg och glad och kändes verkligen jättefin! Det blev fram- och avskrittning utomhus och så red jag i ca 20 minuter i trav och galopp i ridhuset. Red honom i en låg form och fokuserade mest på att få honom lugn och avspänd. Det var ett väldigt kravlöst ridpass idag. Den här ponnyn är verkligen såå fin att rida. Mjuk i munnen och väldigt lyhörd för hjälperna och precis sådär lagom pigg och alert. Gillar honom mycket! 

 

 
 
 
 
 
 

Mysmorgon

Nu har jag fixat klart allt kring Tollan som ska göras för dagen. Jag har även hunnit rida ut en sväng i morgonsolen, med lilla Casper i släptåg ;) Tollan kändes superfin även idag. Mjuk, lösgjord, väldigt spänstig och lydig. Så kul! Nu ska jag bara äta lite lunch och sen bär det av till Valla stallet för att rida lilla ponnyn Blaze :)


Aktuell ställning GHS Young rider cup

Nu har de lagt ut den aktuella ställningen för GHS young rider cup efter 4 kval. Jag ligger på en 18:e plats just nu, när det är ett kval i Kungsbacka kvar, och det är de 16 bästa som går vidare till Scandinavium. Men då är två av dem som är före mig i listan juniorer, som ser ut att kvala till både morgondagens vinnare och GHS young rider cup och man får inte rida båda finalerna i Scandinavium. Så vi får hoppas att jag går till delfinal den sista omgången i Kungsbacka och samlar massor med poäng, och att juniorerna väljer att rida morgondagens vinnare istället för GHS cupen ;) Marginalerna är ju så himla små om poängen just nu, så ännu är det inte kört. Håll tummarna för mig så ska jag träna som en tok och hoppas på att Tollan finner sin toppform på SM och att det håller i sig till det sista kvalet, så att vi får rida i Scandinavium!  
 

Föreläsning

Har haft föreläsning mellan 13-15 som handlade om Jean Piaget. Kan inte påstå att den var så jäkla rolig, men något bra måste den väl ha fört med sig. Nu är jag i varje fall påväg hem och solen skiner som bara den. Mys!


Uppmjukande dressyrpass

Dagens uppmjukande dressyrpass gick så himla bra! Red serpentinbågar och flyttade undan inner skänkel i traven. Sen red jag mycket byten i en stor åttvolt i galoppen. Hon blev lite hetsig ibland men då gjorde jag bara en halt och började om. Sen travade jag av i en låg form men med aktiva steg. Hon kändes jättefin idag! Så det var kul :)


Mot stallet!

Är på väg till stallet. Idag blir det ett uppmjukande dressyrpass i stora ridhuset. Jag hoppas hon känns bra så jag kan sluta älta dendär jäkla gårdagen någon gång. Sen ska Tollan få mysa i hagen i solen hela dagen :) Solen skiner och jag är glad!


Borås Gina tricot Grand prix!

För en timme sedan ungefär, så kom jag hem från tävlingarna i Borås. Jag glömde min laddare hemma så har inte  kunnat blogga för att jag har velat spara på batteriet så mycket jag har kunnat. Men i vilket fall som helst så tänkte jag berätta lite hur det gick, för er. 

 

I lördags red jag GHS kvalet som gick i 140cm. Jag hade 12 fel, alltså tre nedslag. Men det kändes ändå som en väldigt rytmisk och fin runda och Tollan hoppade väldigt väl hela banan och jag red så himla bra! Tyvärr blev det något knas med vår filmkamera så vi lyckades inte få någon video på rundan.. Men min runda räckte hur som helst till final så jag var superglad! 

 

söndags, alltså idag så red jag det fjärde GHS delfinal kvalet på 145cm. Tollan var så himla fin på framridningen och det kändes verkligen super! Jag gick ut som nr 2 i startlistan och hon före mig utgick pga att banan var så svår! Det var verkligen den mäktigaste banan jag någonsin har ridit! Så sjukt teknisk och svår. Tyckte faktiskt att banbyggaren hade tagit i lite väl mycket i alla finalklasser idag! Men jag tog mig i vilket fall som helst igenom banan på 14 språng, med 4 nedslag. Plus att på ett hinder blev det ett jättemissförstånd. Jag ville att Tollan skulle hoppa av lite stort på ett räcke och hon försökte verkligen, men det var på tok för långt ifrån, så hon stannade. Första gången i världshistorien som hon gör det. Men det var som sagt för att hon kom heeelt på tok för fel. Vi hade kraschat om hon hade hoppat så det var bara klokt av henne att göra så.

 

Hon fick 10 st väldigt fina språng på banan iallafall och det kändes som att hon äntligen börjar hoppa lite mer väl, precis som hon gjorde i höstas. Dock är det stundtals som hon är lite väl nonchalant, men det brukar bli bättre ju längre in på säsongen man kommer. Både pga att hon får mer rundor i kroppen och pga att jag rider mer och mer bra. Men om jag ska säga någonting jag är nöjd över med min runda idag så var det att jag red beslutsamt och framåt i svängarna. Jag red precis på det antal galoppsprång jag hade planerat överallt, vilket var skitbra :) 

 

Fick med mig 6 poäng i kampen om GHS poängen. Ligger just nu på en 18:e plats och 16 går vidare till scandinavium. Men två som är före mig i listan är juniorer, och de borde hellre vilja rida juniorkvalet till scandinavium som kallas "morgondagens vinnare". Men mycket kan hända och det är ju som sagt ett kval kvar :) Och då jävlar tänker jag kämpa! Men först ska vi ladda upp inför inomhus SM som är om två veckor :) 

Världens finaste lilla häst <3


Mot Borås!

Imorse fixade jag stallet tidigt och longerade Tollan med pessoa selen. Hon såg mjuk och fin ut! Sen blev det att packa in allt i transporten inför tävlingarna i helgen. Sen skynda hem och gå i skolan mellan 13-16. Och vid 16:50 hämtade mamma upp mig hemma med Tollan i släpet och sen bar det av mot Borås! Nu är vi i Mariestad och har väl någon timme kvar till Mimmi och Elin som vi ska bo hos :) Det är dom som vi köpte Tollan av förresten :) Bjuder på en bild på mina nyputsade träns :)


Dagens ridpass!

Idag fokuserade jag mycket på att bara få henne lösgjord inför helgens tävlingar, utan att rida ett alldeles för ansträngande pass. Började med att trava stora serpentiner över hela ridhuset, där jag ställde igenom ordentligt och rundade runt innerskänkeln i svängarna. Sen red jag lite öppnor längs med långsidorna och därefter vände jag upp på medellinjen för att sen flytta ut henne i en skänkelvikning undan höger eller vänster skänkel. I skänkelvikningen fokuserade jag på att ha henne rakställd, men att jag samtidigt försökte få henne i en jämn form där hon tog stöd på båda tyglarna. När hon tjafsade emot var det bara att ha en stark skänkel och hålla kvar i handen tills hon släppte. Märkte att detta var väldigt lösgörande idag! 
 
Sen gick jag vidare till galopparbetet. Började med att rida runt fyrkantspåret, där jag gjorde rejäla ökningar på långsidan men utan att tappa formen. Sen samlade jag upp henne när jag kom till kortsidan och bröt av till skritt, därefter ville jag få henne att skritta i en lugn takt innan jag fattade galopp igen. Viktigt här att hon lyssnade på mitt kommando precis när jag ville att hon skulle galoppera. Gjorde hon inte det, så började jag om, skrittade lugnt och gjorde om tills hon lyssnade. Därefter red jag i ökad galopp på långsidan, bröt av till skritt, och sen började jag om igen. Gjorde såhär i ett par varv åt båda håll. 
 
Sen gick jag in på stora mittvolten där jag red i en stor ökad galopp, med en fin takt. Jag arbetade henne i den stora galoppen i några varv, för att sen samla henne i en kort, men spänstig galopp. Ställde inåt och utåt, galopperade med sluten och öppen bakdel. Varierade detta litegrann och lirkade fram och tillbaka. Gjorde även detta i både höger och vänster varv. Såsmåningom lossnade hon och blev så himla fin! Då travade jag av henne i en låg form, där jag flyttade och formade henne runt innerskänkeln i svängarna. Ridpasset blev ungefär 45 minuter. Hade en enormt härlig känsla idag!
 
 

Helena S träning :)

Idag var det som sagt träning för Helena Schiller igen. Vi fick rida mycket serier och en kombination, som var lite för att jag skulle få öva inför helgen. Speciellt eftersom många av hinderfelen jag fick i Helsingborg var på just kombinationer så var det bra att öva lite extra! Fokus idag låg mest på att ha en bra galopp utan att stressa Tollan. Samt att vara lugn med både kroppspråk och överliv i anridning och över hinder. Att ha avslappnade armar med mjuk eftergift över hindren övade vi också på mycket. Det var en givande träning och Tollan kändes pigg och glad och hoppade bra när jag red bra :) 


Beyonce!!

Världens bästa Gabi har bjudit med mig på konsert med Beyonce den 29 Maj! Jag längtar som en tok!


Onsdag 20/2

Imorse gick jag upp tidigt och sen satte jag mig och läste lite i min engelska utv. psykologi bok. Det blev lite effektiv läsning mellan 8:30-12:30 och sen var jag så trött i huvudet så orkade inte läsa något mer. Jag hann iallafall läsa hela kapitel 2, så det var bra :) Sen åt jag lite god lunch, rester från gårdagens köttfärssås och spaghetti. Mums! Nu ska jag promenera lite med mina söta hundar, som har sovit som små stockar ända sen jag började plugga imorse :) Sen är det lagom tid att åka till stallet och träna för Helena S! Idag är det superbra och roliga övningar som vi ska få rida, så jag är riktigt taggad :) Vi hörs senare mina vänner! 

 

 


Fullt upp!

Den här dagen och gårdagen har verkligen gått i ett, det är också därför jag inte har hunnit blogga. Igår ägnades dagen åt praktik, stallmys och plugg. Så den tiden som fanns kvar ville jag ägna åt min fina pojke. Idag var jag först i stallet på morgonen och fixade allt med Tollan som hade vilodag idag. Sen mellan 9-13:30 var jag på praktiken. Därefter åkte jag hem och läste i min fantastiska kurslitteratur om utvecklingspsykologi som dessutom är på engelska. Därefter var jag med på ett kvällsmöte mellan 17:30-20 på praktiken. Sen hem igen och fixa lite nödvändigheter som jag kommer avslöja här på bloggen i veckan. Och idag var det min sista praktikdag för denhär terminen också, så från och med imorgon blir det lite mer "lediga" dagar och egenplanerad tid för mig. Det är också ganska skönt även om jag fullkomligt älskar jobbet på förskolan :) Men nu är det dags att sova, precis som dehär två små underbaringarna gör brevid mig just nu <3
 

Upplands Väsby hundsportcentrum

Idag har vi varit i Upplands Väsby hundsportcentrum på den såkallade vinterspecialen för år 2013. Kiara var först ut i valpklass tikar 6-9 månader. Hon fick jättefin kritik men domaren tyckte att hon hade lite för höga öron + att han bara placerade svarta valpar, så vi blev oplacerade. Men hur som helst så skötte hon sig super och var väldigt duktig både på att stå och springa fint :) För oss är hon världens vackraste! 
 
 
Sen fick vi träffa Kiaras kullbroder Kronsäters Kronprins "Sting" också. Lite rund men väldigt fin! 
 
 
 
Sen var det Stjärnas tur bland unghundstikarna. Hon har ju slagit ut lite tänder så mamma har fixat ett tandintyg från veterinären som jag fick lämna in innan utställningen började. Men trots detta så säger den lille spanska domaren att han tycker hon är "finaste hunden i klassen" och ger henne massor med lovord. Men så säger han, men pga den här lilla hörntanden som sitter lite snett så kan jag inte ge henne ett excellent. Så därför fick hon very good och blev oplacerad. Lite snopet att en hund som han tyckte var en självklar vinnare, åker ut pga en liten hörntand, när vi dessutom har intyg på att hon slagit ut tänder. Blir galen! Men jaja hon skötte sig bra även fast hon tyckte det var lite otäckt när han grottade henne i munnen, och hon var precis lika fin som vanligt ändå :) 
 
 
Medan jag visade Stjärna så blev det Caspers tur i ringen brevid bland öppenklass hanarna. Så Calle fick visa honom eftersom det blev lite dubbelt upp! Först gick Calle lite för sakta så Casper gick lite passgång ;) Men sen ställde han upp honom så fint så! Sen blev jag klar i ringen brevid och kunde springa fram och ge lite tips. Jag såg att Casper var lite harig, så sa åt Calle att vara mer bestämd med honom och att gå fortare i ringen. Så sen när han visade igen så gick det toppenbra! Han försökte dra iväg lite mot Kiara, men släppte det ganska snabbt och skötte sig sen jättebra. Vilket slutade med ett excellent och en 3:e placering! Så himla kul! Mina duktiga pojkar <3
 
 
Sen fick vi vänta ett bra tag och därefter var vi med i kennel kronsäters uppfödargrupp och blev 4:e placerade! 
 

 
Dagen avslutades med lite hästmys och longering av Tollan. Och därefter blev det middag och prat hemma hos pappa och Marre. Nu är vi helt slut och tänker gå och lägga oss. Imorgon väntar praktik kl. 7:15-13:30 igen :) Godnatt! 
 
 

Hästfix :)

Idag på eftermiddagen var jag i stallet och Tollan fick vila. Hon kändes väldigt fin igår när jag avslutade henne, men hon kändes lite matt. Så jag tänkte att hon faktiskt får två vilodagar denhär veckan, så hon hinner piggna till tills nästa helg då Borås tävlingarna är. Istället för att rida så hade jag insläppet och sen klippte jag en ny häst i kollektivet som heter Jaqueline. Hon blev riktigt snygg när jag var färdig tycker jag :) Sen åt vi ugnspannkaka och kollade på melodifestivalen och har bara tagit det väldigt lugnt. Men nu ska vi sova för vi är heeelt slut. Godnatt!


Kvalitetstid :)

Idag har jag och lilla familjen varit på äventyr på förmiddagen. Jag tvingade med mig Calle till Östermalms IP där de har gjort iordning en stor isbana.
Så jag och Calle hyrde ett par skridskor var och sen åkte vi runt lite på isen i en timme ungefär. Det var sjukt kul! Sist Calle åkte var när han var 9 år så han såg ut som bambi på hal is i början men sen fick han upp tempot lite. Jag åkte ju i högstadiet sist så det tog inte så lång tid för mig att komma ur bambi stadiet ;) Sen gick vi en halvtimmes promenad med hundarna i liljanskogen och det var jättemysigt! Fler såna här förmiddagar ska det bli :)


1 år idag <3

Grattis Caspers små bebisar på 1 årsdagen <3


Mål med karriären

Jag vet inte om jag har berättat det för er förrut men jag har lite mål med min karriär här i livet. Först vill jag utbilda mig till förskollärare. Och sedan utbilda mig till både C- och B tränare i hoppning och därefter även föda upp mina kära små Staffordshire Bullterriers :) Det vore så oerhört roligt! Här finns en länk som leder till de bestämmelser som gäller för att bli tränare på C- och B nivå :)
 
 

Fredagsmyyys!

Idag fick jag sluta lite tidigare från praktiken så då skyndade jag mig iväg till stallet för att mysa lite med Tollan. Jag hade igentligen tänkt rida lite dressyr men Jossan frågade om vi inte skulle ta fram lite bommar så jag tänkte att, ja de kan vi väl göra :) Så vi la fram fyra stycken upphöjda travbommar på ena volten och två stycken små galopphinder på den andra volten. Med ett hinder på vardera sida av volten :) Sen hängde även Hanna på och ville vara med så vi markarbetade lite tillsammans allihop. Började med att värma upp över travbommarna i båda varven och sen gick jag vidare på galoppvolten. Tog hindren i följd efter varandra, ett i taget och sen i följd efter varandra igen, fast då med små volter inuti den stora volten :) Tollan var duktig och lite stel när vi började, men kändes sen riktigt fin på slutet! Roligt vad fin hon kan bli av lite enkelt markarbetsjobb :) Här på bilden är Tollan och Jossans lilla Classic :)

 

Sen blev det en god fredagsmiddag och nu ligger jag i soffan och är helt slut efter en hel veckas slit. 

 

 

Hoppas ni får en helt underbar fredagskväll! 


Äntligen fredag!

Idag är det äntligen fredag!! Jag har längtat så mycket. Speciellt eftersom vi ska hämta hem vår lilla Casper idag :D Men nu är det först praktik mellan 8-15:30 :)


Världens duktigaste flicka

Titta vad min lilla bäbis lärde sig idag :)
 
 
Nu kan hon också sitta fint. Precis som brorsan Casper :) 
 

Hjärtedagen

Idag fick jag rida dressyr i det lilla ridhuset eftersom Haking hade hoppträningar i det stora ridhuset. Det blev ett 45 minuters dressyrpass! Tollan kändes superfin i traven och gjorde riktigt fina öppnor, slutor och skänkelvikningar. Ibland blev hon lite trög när jag skulle flytta henne undan vänster skänkel, men då petade jag på lite med spöt och så vaknade hon genast till :) I galoppen var hon lite stark och springig i början och hängde sig gärna på i handen. Men då bara fortsatte jag galoppera och gjorde tempoväxlingar, ställde inåt och utåt samt gjorde byten och flyttade henne i slutor på den öppna delen av volterna :) Då blev hon superfin! 

 

När jag kom hem möttes jag av 10 rosa rosor och en sambo som stod och lagade god middag till oss :) Det blev en kombination av fajitas, nachos, guacamole, salsa, grönsaker och ost till middag :) Såååå himla gott! Men nu är vi helt proppmätta och ligger helt utslagna i soffan. Hoppas ni hade en trevlig alla hjärtans dag <3

 

 


Alla hjärtans dag<3

Glad alla hjärtans dag på er! Hoppas ni får en helt underbar dag med era nära och kära :)


Onsdagsmys!

Idag efter praktiken så red jag ut på en 45 minuters tur på ängarna bakom stallet. Jag fokuserade mycket på att få henne böjbar och rörlig i sidorna i traven. Att hon inte fick hänga sig på bettet bara för att vi travade i djupsnö osv. Sen i galoppen så red jag först i en normal galopp och hade samma tänk. Därefter gjorde jag lugna ökningar och minskningar, men med en bibehållen spänst i galoppen. Sen red jag lite avsaktningar till skritt och galoppfattningar därefter med fokus på att hon lugnt skulle sakta av utan att hugga emot i bettet. Samt att hon direkt lyssnade på mina skänklar när jag fattade galopp, utan att ta ett travsteg innan hon föll i galopp. Alltså lite samma tänk som jag hade i ridhuset i måndags :) Hon kändes fin idag! 
 

Övning ger färdighet

Nu har jag och mamma observerat filmerna från finalen i GHS kval 1 på Strömsholm och finalen i GHS kval 3 i Helsingborg. Och i Helsingborg är jag mycket mer snabb med överlivet. Man ser tydligt att det stör Tollan i hennes språngkurva. Tror mest att det beror på ringrostighet från min sida, men det tål ändå att tänkas på. Har pratat med Helena (min tränare) om det och hon har lovat att tjata lite extra på mig om det på nästa träning :) Så nu jävlar ska jag få ett perfekt överliv! Och förresten, så hade Fredde räknat ut hur jag ligger till i Scandinavium tabellen efter det tredje kvalet. Ridsportförbundet är ju lite sega med det! Men just nu ligger jag på en 15:e plats och de 16 bästa går vidare! Så de resterande två kvalen måste jag ta mig till final för att överhuvudtaget ha en chans. Men nu jäklar är jag taggad! Jag ska göra allt för att ta mig till Scandinavium. Det vore såå häftigt! Såhär ser tabellen ut, som Fredde räknat ut :)


Mys hos mamsen

Idag var jag på praktiken mellan 9-16:45 och sen bar det av till stallet :) Tollan fick ju sin vilodag idag så det blev bara lite mys och småfix där! Sen åkte vi på lite för tidig födelsedagsmiddag hos min mamma som fyller år på söndag :) De bjöd på flygande jakob och lite bullar och kakor till efterrätt :) Det var trevligt! Sen fick vi hälsa på vår lilla Casper också som bor där ett par dagar nu :) finaste pojken! Nu har vi precis landat i soffan hemma och ska strax hoppa i säng och gå och sova..


Måndag

Gud vad jag är otaggad på en ny vecka. Vill bara att det ska bli helg och tävling nununununu! Det var så underbart roligt i Helsingborg i helgen så jag vill bara tillbaka :) Nedräkningen till Borås har börjat! Idag fick sig Tollan ett litet lösgörande dressyrpass på ca 50 min. Jag fokuserade mycket på avsaktningar, igångsättningar mellan skritt-galopp. Även förvänd galopp och byten gjorde vi en del. I traven blev det mest det vanliga såsom öppnor, slutor, skänkelvikningar m.m. Hon kändes fin idag men lite trött, vilket är helt förståeligt! Så imorgon får hon en vilodag :) Efter stallet blev det lite snöskottning, vattna blommor och lämna in post hos pappa. Sen kom jag hem till ett dukat bord med god mat och en glad sambo ;) alltid trevligt! Hann även läsa några sidor utv. Psykologi också innan det var dags att sova. Skönt! Men nu är jag så jäkla trött att mina ögon snart klappar ihop helt. Så vi får helt enkelt höras imorgon. Kram Emma


Video Helsingborg 145cm!

Här kommer videon från dagens klass, alltså 145cm GHS kval 3 finalen! Det kom några nedslag som sagt, men de berodde mest på att Tollan inte hade tillräckligt med styrka just nu samt att mjölksyran kommer fortare då i slutet på banan. Speciellt eftersom hon inte gått 145cm på 3-4 månader också så behöver ju styrkan och orken byggas upp igen. Plus att jag själv är lite ringrostig! Känslan på dagens runda var iallafall den bästa känslan på hela helgen, så jag tror att Tollan börjar komma igång nu. Nästa tävling kommer hon nog kännas mycket bättre och orka ännu lite mer! Så lagom till SM kommer hon nog vara i toppform ;) Men här kommer iallafall videon! Uppdaterar er med den nuvarande ställningen i cupen så fort den kommer upp på ridsportförbundets hemsida :)
 

Helsingborg dag tre

Idag red vi en 145cm klass med 15 språng. Det var väldigt tekniskt svårt och jag var först ut. Vilket jag hatar, eftersom man då inte hinner kolla på någon ryttare innan det är ens egen tur. Men det var inte mycket att göra! Tollan kändes iallafall sjukt fin idag. Ettan var super, sen rev hon 2:an, vilket jag får ta på mig eftersom jag red på 8 istället för 7 galoppsprång. Men sen var hon sjukt fin 3:an, 4:an, 5:an, 6:an och sen bjöd hon på ettan så jag fick göra en lite brysk förhållning och sen rida framåt till trippeln. Det blev liite långt så Tollan snuddade vid bakbommen, som rullade av på 7:an. Sen var hon superfin 8:an och därefter kom trekombinationen där hon hade lite för lite tryck in och kom lite på mage. Så hon rev a och b hindret. Sen var hon fin över c, 10:an, 11a+b och 12:an. Så fick totalt 16 fel och vi får ta på oss hälften var. Men annars är jag ändå väldigt nöjd med min runda. Idag var den dag då hon hoppade bäst, på hela helgen. Och vi har som sagt inte tävlat så här högt sen i typ början på november. Så Tollan behöver bygga upp sin styrka igen och jag behöver komma igång ordentligt, så kommer vi vara fit for fight sen :) Det är iallafall kul att se hur lätt hon tar sig över vissa språng, min fina häst! Jag lyckades också samla på mig lite poäng till Scandinavium tabellen, så vi får hoppas att jag fortfarande håller mig i topp 16 :) Lägger upp videon senare eller imorgon :) Kram


Helsingborg 140cm GHS kval

Här kommer dagens runda som också tog oss till morgondagens final, där vi kan plocka poäng till Scandinavium! 
  

Helsingborg dag två

Idag red jag en 140cm klass som var det tredje GHS Young rider kvalet till Scandinavium. Vi hade två ner på en bana med 15 språng, men det kändes ändå jättebra! De två där jag rev hade jag kanske pyttelite för mycket ben och Tollan var faktiskt lite slarvig. Jag rev 3:an och 6b i trekombinationen. Men för övrigt var det jättebra! Just nu ser det ut som jag går vidare till morgondagens final, så vi får hålla tummarna. Jag skriver mer senare :)


Helsingborg 135!

Här kommer gårdagens video på mig och Tollan från tävlingarna i Helsingborg. 
Det var som sagt en 135cm klass där jag fick 0+4 fel. Vad tycker ni?  
 
 
Tycker ändå hon såg fin ut om jag får säga det själv :)

Helsingborg dag ett :)

Idag red vi en 135cm klass i två faser. Hinder 1-9 var grundomgång och hinder 10-14 var omhoppning. Totalt blev det 17 språng med kombinationer och allt. På framhoppningen var det trångt och folk var ivägen hela tiden. Så Tollan som behöver vara lite vild och framåt i hoppningen, fick inte alls chansen att vara det. Så framhoppningen flöt inte alls så som jag ville och de enda sprången som kändes bra där, var de två sista. Vilket resulterade i att hon blev lite mer spänd än vanligt i de första sprången inne på banan. Men sen slappnade hon av mer och mer och kom sen till omhoppning. Där var det en linje med 8:an- 5 galoppsprång fram till 9:an- 6 galoppsprång tillbaka till 10:an. Där jag inte riktigt fick tillbaka henne på 6 steg och hon petade den bommen. Resten av omhoppningen klarade hon fint! Så hon fick 0+4 fel och slutade på en 28:e plats av totalt 75 starter, inte fy skam i detta startfältet! Och hur som helst så var vissa språng riktigt fina. Imorgon ska jag ta mer plats på framhoppningen så att den blir så bra som möjligt för oss. Men nu ska jag sova :)


Busy in Båstad

Idag har vi mockat 5 boxar, satt in Sarah och Katarinas hästar i skrittmaskinen + släppt ut dem och Tollan i varsina hagar :) Sen fick jag rida en superfin häst. Ett 13 årigt sto e.Indoctro-Corland som år 2008 gick världscupen. Jag tror till och med att den vann då ;) Efter det har den bland annat gått junior EM och Scandinavium. Coolt! Inte varje dag man får sitta på en häst som är värd flera miljoner :) Nu ska vi äta lite lunch och sen är det dags att ta in Tollan och göra oordning henne inför tävlingen :)

 


Framme i Båstad

Vid 18:30 var vi framme i Båstad hos Katarina och Sarah. Tollan fick bo in sig i deras fina stall och sen longerade jag henne lite med pessoa selen i deras ridhus :) Nu har vi precis ätit middag och sitter och kollar på fina filmer på alla hästarna :)


Snart framme :)

Nu passerar vi Ljungby och vår lilla prinsessa står så fint i transporten. Nu har vi åkt i ungefär 6.5 timme så snart är vi framme i Båstad hos Katarina och Sarah!


Mot Helsingborg

Herregud vilken morgon! Packade in alla saker i transporten, mockade, tog av broddar och longerade i en kvart ungefär för att Tollan skulle få springa av sig lite innan den långa resan. Sen skulle vi lasta. Vi gjorde allt precis som vanligt men när vi kommer fram till rampen så stannar hon, jag smackade på lite och Tollan reser sig och jag tappar henne! Hon galopperar iväg ut på vägen men stannar som tur är i fållan intill valackerna, där jag lyckades låsa in henne! Knäppa häst! Sen fick vi ta på longerlinan när vi lastade och hon reste sig en 4-5 gånger innan hon tillslut gick in i transporten. Tror hon tycker att vår nya transport både ser och luktar lite väl nytt och ovant. Så nu blir det till att vänja henne ordentligt! Men nu är vi iallafall påväg till Helsingborg och Scandinavium kval 3 :) Vi åkte vid 10 och Tollan har stått som ett ljus sen dess. Så dethär ska nog gå bra! Hör av mig senare!


Praktik och stallmys!

Idag har jag varit på praktiken mellan 7:15-13:30. Hade trepartssamtal idag med min VFU lärare och handledare. Det gick bra och jag fick mycket beröm. Kul! Sen bar det av till stallet. Fixade lite och sen tog jag med mig Casper ut och red i snöyran. Han försökte leka med hästarna som sprang i hagen, den lilla muppen! ;) vi myste på ängarna i 40 min och Tollan var så fin! Putsade sen det sista, som jag inte hann med att putsa igår. sen åkte jag och tog in pappas post/vattnade blommor och hämtade ut mitt paket på Ica. Sen blev det en snabbdusch och nu är vi påväg till Calles äldsta syster på middag :) Vi hörs senare! Kram


Tisdag 5/2

Vaknade efter en lång natts skön sömn och insåg att, min röst var helt borta! Det kom någon hest kraxande när jag försökte prata bara, men annars ingenting.. Drack lite honungste och drog i mig ett par halstabletter och nu låter det lite bättre ;) sen tog jag en mysig morgonpromenad med hundarna :) nu väntar praktik mellan 9-16:45 och sen blir det stallfix med Camilla ikväll :) vi hörs!


Måndag!

I lördags kväll smög sig bacillerna på mig och jag blev jag tokförkyld. Halsontet försvann dock imorse men då tilltog snuvan ännu mer istället. Så var på praktiken mellan 7:15-13:30 och fick verkligen kämpa för att stå ut tiden ut, eftersom jag var så snorig som jag var. Åkte sen till stallet och hade tänkt rida ut lite lugnt på Tollan men då blev det snöslask storm så red dressyr istället. Red väl i 45 minuter och hon var riktigt fin idag! Superfin i vänstervarvet och lite stelare i höger, men inget som man tänkte nämnvärt på. Det lossnade i varje fall efter en liten stunds arbetande. Red mycket ökningar-minskningar samt lite öppnor/slutor och sidvärtsrörelser, men även endel förvänd galopp på volt där jag ställde henne inåt för att komma åt ytterbogen lite extra :) Såå duktig var hon idag! Och juste! Lilla ponnyn Blaze hoppade också samtidigt med sin ryttare Molly och de var såå duktiga. De hoppade någon bana på ca 90cm, superbra!! Skulle ha ridit Casper också på Valla stallet men min förkylning blev värre och jag fick migrän nu på em.. Så han fick vila idag tyvärr.. Så nu står Calle och steker pannkakor till oss. Min fina pojke! Och sen tänker jag äta glass! För det får man faktiskt göra när man är sjuk ;)


Valla stallet :)

Red Cassanova i 45 minuter idag :) Det blev lite skritt och trav utomhus först i ungefär 15-20 min och resten av passet red jag i ridhuset :) han var superfin idag! Sen red jag Casper i ca 25 min som var mycket jämnare idag. Dock kändes han fortfarande ojämn i bogen i högervarvet så jag skrittade och travade bara :)


Mys med Tollis :)

Idag var jag u stallet tidigt och red ut en timme i solen med Gabi och Scilla :) det blev mest skritt pga underlaget men det var såå mysigt ändå. Solen sken och vi pratade massor! Nu ska jag hem och äta lite lunch och sen blir det att åka iväg till valla och Kaasiks hästar och rida på dem lite :)


Gårdagens tjejkväll :)

Igår hade jag tjejkväll med vallatorps brudarna :) vi lagade fajitas som vi sen åt tillsammans. Sen blev det lite snacks, god dricka och prat efter det också :) somnade väl vid ett så det blev en lång och trevlig kväll med mina fina <3


Grattis gumman!!

Idag blir den vän som jag har haft allra längst, 20 år gammal. Hon betyder väldigt mycket för mig och är den personen som jag aldrig bråkar med, som alltid får mig glad och som vet exakt vilka råd hon ska ge mig i olika situationer. Hon är en av de finaste personerna jag vet och jag är så himla glad att hon finns i mitt liv. Världens finaste Alexandra <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hästig eftermiddag:)

Idag hjälpte jag en tjej i stallet som precis börjat träna dressyr för mig. Fast idag hjälpte jag henne att longera med pessoa selen. Hennes häst är lite rund om magen och är väldigt svag i högersidan. Han slår väldigt gärna om till korsgalopp eller vänster galopp i högervarvet när det blir jobbigt. Sedan drar han lätt in nacken och blir då lite spänd. Så idag arbetade vi med att få honom att jobba igenom hela kroppen och bli rörlig i kroppen och låg i nacken samtidigt som han kom upp lite mer i ryggen. Detta lyckades vi komma till väldigt fint och efter 30 minuters jobb var han riktigt avslappnad och genomarbetad. Kul!

Sen åkte jag vidare till familjen Kaasiks hästar. Red först herren på bilden nedan. Cassanova heter han och är en jättetrevlig häst som har gått (minst) 130cm hoppning. Han var lite framtung och stel till en början, så då red jag mycket serpentiner och flyttade undan för innerskänkeln samtidigt som jag böjde igenom honom. När det hade lossnat i traven så arbetade jag vidare med galoppen på samma sätt. Vänstervarvet var det jobbigaste i alla gångarter men i slutet lossnade han och blev riktigt fin. Då var han riktigt härlig att rida! Hoppas att han är lika fin imorgon :D 

Därefter longerade jag denhär lilla busen Casper. Han är lite rädd för i princip allt, så när jag skulle longera honom på uteridbanan var han heeeelt tokig. Han bara bockade och skuttade och frustade de första fem minutrarna. Men sen lugnade han ner sig och travade på riktigt fint. Han har haft en bogskada som han håller på att tillfriskna ifrån så stundtals såg han lite stel ut i bogen, men idag var han inte alls lika stel som i onsdags då jag red. Så det var bra! 

Nu ska jag fixa iordning mig inför kvällens bravader :) Ha en trevlig lördagskväll! 


Hoppning på Söderby!

Idag hoppade jag litegrann på Tollan. Vi började med att värma upp över en studs i båda varven som mamma höjde succesivt helatiden. Tollan tyckte det var jobbigt men blev kvickare och kvickare helatiden :) Sen red vi över en oxer med bom före och efter, på en stor volt. Detta för att få henne rund i sidorna och hoppa igenom språnget ordentligt. 
 
 
Sen hoppade jag en liten bana. Bommarna framför och bakom oxern togs bort och den höjdes lite mer. Sedan gjordes studsen om till en kombination med två ganska så smala stigsprång. Tollan hoppade super!
 
 
Därefter vände vi på steken. Tollan började med att komma nära in på oxern och hoppa upp sig rejält så att jag tappade balansen heelt och nästan ramlade av. Men sen rullade vi på på  kombinationen och tog oxern igen och då var det nemas problemas! 
 
 
Tollan var riktigt fin idag och det var roligt att både känna och se henne i sån bra form :) Det svåra nu när hon blivit så lydig är att jag måste hålla om så himla mycket med benen i anridningen för att hon ska få allt stöd hon behöver i språnget. Och i läget då jag känner att hon backar av så ska jag bara sitta stilla och hålla om. Inte trycka på som jag är van vid, för då stör jag henne i uppsprånget. Mycket att tänka på men bra saker att öva på. Fina lilla hästen <3 

Fredagsmys!

Idag var det en sån himla härlig dag! Tyvärr har jag varit på praktiken mellan 9-16:45 så har inte riktigt hunnit njuta av solen så mycket som jag hade velat, men jag hade det mycket trevligt ändå. Efter praktiken åkte jag till stallet och pysslade om Tollan som fick ha vilodag idag. Imorse fick hon nya fina skor, och hade då råkat trampa sig på höger bak med ena brodden, så hon hade ett litet sår där som jag fick tvätta. Men förutom det så mådde hon finemang :) Sen blev det dags att veckohandla och därefter åt vi nachos! Så jäkla gott. Men sen blev vi så mätta så vi orkade inte göra någonting. Ungefär såhär ser vi ut nu :)


Älsklingarna

Precis varit hemma och rastat mina små älsklingar. Och se så glada de blev av att få busa lite i solen :)