Kiara :)

Idag är min lilla Kiara inne på sin fjärde dag i löpet. Tycker synd om henne när hon måste ha dedär extremt tajta trosorna på sig, men vad ska man göra ;) Något som är skönt är i allafall att Casper inte har blivit helt knäpp och olyckligt kär ännu ;) Såhär söt var iallafall lilla Kiara idag :)  
 
 
 

Äntligen!

Idag kom äntligen min nya kursbok " The development of children". En engelsk bok om utvecklingspsykologi som ska bli väldigt intressant att läsa! Dock är den 550 sidor lång så det kommer nog ta ett par timmar att traggla sig igenom den, innan man är redo för tentan den 19 mars ;) 


Kvalitetstid!

Idag var det praktik mellan 8:15-16 och sen bar det av till stallet och min fina lilla ögonsten. Red lite dressyr i det lilla ridhuset eftersom det var Haking träningar i stora ridhuset idag. Det blev ett 45 minuter långt pass och jag fokuserade mest på att lösgöra henne eftersom hon är så tittig på allt i det lilla ridhuset. Jag bestämde mig för att rida med aachen nosgrimma tränset idag med ett tredelat hävstångsbett i guld/mässing. Har inte ridit på det ett tag så visste inte riktigt hur hon skulle kännas, men det kändes faktiskt riktigt bra. Hon var mjuk och rörlig i kroppen och väldigt följsam i handen på det här bettet. Så skön känsla! Red lite stora och små volter, serpentiner samt öppnor och avsaktningar/igångsättningar i traven innan jag satte igång med galoppen. Sen blev det lite samma tänk i galoppen, fast mest stora och små volter och avsaktningar/igångsättningar. Hon var väldigt fin i vänster varv men lite stelare i höger varv. Men efter att ha jobbat på lite extra i dethär varvet så lossnade hon. Fick ha lite extra mycket ben för hon blir lätt lite trög i det lilla ridhuset och galopperar då inte riktigt under sig så pass mycket som jag vill att hon ska. Tror det beror på att det ridhuset är så pass litet, så hon förlorar lite naturlig bjudning. Men hur som helst så var hon jättefin hela passet igenom bortsett ifrån lite stelhet i höger varv. Alltså en  superbra känsla som gjorde ridningen lite extra kul idag :)


Onsdag 30/1

Idag var det praktik mellan 7:15-13:30 och sen bar det av hemåt för att rasta lite hundar och därefter blev det stallmys. Jag red ut i ca 50 min med Johanna ifrån stora stallet och vi red Granby rundan. Tollan kändes fin men lite trött! Tror det är väder omväxlingarna som mestadels gör henne så trött, men även lite trötthet från måndagens dressyrpass :) Sen bar det av till Valla för att rida Malins häst Casper. Malin är i Thailand så ska rida hennes ena häst Casper i 4 dagar och hennes andra häst Cassanova i 2 dagar :) mer hinns tyvärr inte med nu när jag har praktik! Sen åt jag och Calle en god köttfärssås och spaghetti till middag som jag lagade åt oss. Sen åkte vi iväg till pappa och hämtade hans hemnyckel, eftersom vi ska vara deras husvakt nu när de åker bort till dominikanska republiken i två veckor. Och nu tänker jag sova!! Bjuder på två bilder. En på gårdagens middag: pannkakor och en på dagens middag: köttfärssås och spaghetti med avokado sallad. Godnatt!!


Kväll i stallet!

Longerade Tollan med pessoaselen i 30 min idag i lilla ridhuset. Hon verkade lite trött och såg ut att ha lite träningsvärk från gårdagens dressyrpass. Men det verkade vi jobba igenom och på slutet blev hon väldigt låg och fin i kroppen och trampade på bra :) Nu ska jag precis gå och lägga mig. Imorgon väntar en ny spännande praktikdag! Godnatt!


Mina fina små hjärtan <3

Har precis gått en 45min PW med hundarna. Nu är det dags att vara på praktiken mellan 9-16:45. Kiara började förresten sitt första löp igår och har nu på sig ett par jättefina trosor dygnet runt ;) vi får se hur länge Casper står ut innan han blir galen :) Här är gullungarna idag :)


Vilken dag!

Herregud vilken dag detta har varit! Mellan 7:15-13:30 var jag på praktiken. Sen bar det av hemåt för att gå ut med hundarna och äta lite mellis innan jag kastade mig iväg till stallet. Där fixade jag allt allmänt kring Tollan och hade insläppet, som alla andra måndagar. Sen red jag ett 50 min dressyrpass och Tollan kändes lite stel i högersidan idag. Men det jobbade vi bort med lite sidvärtsrörelser, ökningar/minskningar och förvänd galopp. När jag avslutade henne var hon superfin! Vilken känsla! Men sen var det bara att hetsa hemåt igen, byta om och kasta i sig lite middag på 10 minuter. Sen bar det av på kvällsmöte på praktiken mellan 17:30-20:30 som jag skulle få observera på. Alltså någon form av planeringsmöte med all förskolepersonal :) och nu sitter jag och myser med min fina familj och är lite sådär halvt lycklig över att den här dagen är över :)


Söndaaaag

Tog sovmorgon till 11:30 och sen åkte jag iväg till stallet och red ut lite på Tollan.Det blev en 35 minuters tur på ängarna och Casper fick hänga med som sällskap :) sen åkte jag hem och lagade middag med min fina sambo. Det blev fläskytterfile med sallad, pasta och fetaost crème. Sen bakade jag lite semlor som vi åt till efterrätt :) Nu blir det soffhäng resten av kvällen :)

 

 


27 års kalas och 30års fest!

Det var mycket trevligt hemma hos Calles syster i upplands väsby. Det bjöds på lite plockmat, kakor och vin/öl. En trevlig början på kvällen helt enkelt. Sen strax efter 20 så var vi i Bromma, hemma hos syster + flickvän för att vara med på en liten 30års fest. Det bjöds på alkohol och diverse tilltugg som smakade super! och sällskapet var trevligt det med, även om det var typ 10 år äldre än oss ;) Nu kom vi precis hem med våra små hundar, som min fina mamma har passat hela kvällen. Tänk att man kan sakna dem så mycket när man bara är borta i ett par timmar. Våra små bäbisar <3 Godnatt!


Härliga lördag

Idag tog jag en rejäl sovmorgon och sen bar det av till stallet. Mockade och fixade klart all mat och vatten till Tollan och sen red en av tanterna i stallet lektion för mig på sin lilla vita andalusier Quarteio. Han är väldigt svag och lite stel i sin högersida så vi jobbade mycket med det. Jag fick även testa att rida honom, vilket var mycket kul! Sen red jag ett dressyrpass på min prinsessa i det stora ridhuset. Red det vanliga lösgörande arbetet med öppnor, slutor, skänkelvikningar osv i traven. Och byten, öppnor, slutor, avsaktningar/igångsättningar och ökningar/minskningar i galoppen. Hon var superfin idag! Red i ca 45 min :) sen bar det av hemåt för lite sen lunch och en dusch. Sen var det bara dags att börja fixa sig inför kvällens kalas. Först middag hos Calles yngsta syster som fyllt 27 i veckan. Sen åker vi vidare på fest hos min syster + flickvän för min syster har fyllt 28 och hennes flickvän fyller 30 idag! Testade nya locktången idag också. Såhär ser jag ut idag :)


Kiara och Bettan!

Idag i stallet försökte Kiara leka med katten Bettan som inte alls var sugen på det. Kiara hoppade och skuttade och försökte få katten Bettan att leka. Men Bettan bara gnydde och viftade med klorna hej vilt och verkade inte alls sugen på det! Kiara tittade då upp på mig och såg ut att tänka: Varför vill hon inte leka med mig mamma? Haha gulle hunden <3


Äntligen fredag

Idag var det praktik mellan 7:15-13:00. Fick följa med till en annan avdelning idag där min handledare var vikarie för en som var sjuk. Så då fick jag hänga på såklart! Denna avdelning var lite mer Reggio Emilia inspirerad (ett modernare tänk) och det var kul att få ta del av! Sen bar det av till stallet för att fixa med Tollan. Hon hade vilodag så blev mest lite vardagligt fix och mys med henne! Åkte sen hem och promenerade med hundarna och passade på att hälsa på pappa en stund på jobbet när jag promenerade förbi där :) sen blev det en dusch och därefter åka till Elgiganten och köpa locktång och sodastream saker. Sen till Ica kvantum och veckohandla och därefter till rusta för att köpa lite duschtvål och lotion samt en ny stekpanna! Sen hämtade vi lite mat på Valla Thai och nu ligger vi helt utslagna i soffan sen en timme tillbaka. Jag är sååå jäkla trött och det är sååå skönt att det är fredag :) ha en trevlig kväll!

 

 
 

Torsdag 24/1

Idag var jag på praktiken mellan 8:15-15:30 och sen bar det av till stallet. Jag longerade Tollan lite med pessoaselen i lilla ridhuset. Men det var ganska mycket folk så jag fick longera mycket på små volter och mest i trav. Men fick även in någon liten galopp i båda varven. Dock inte en så framåt galopp som jag egentligen vill ha när jag longerar, men man såg att hon jobbade på bra i en låg form ändå :) Det kändes som hon hade lite träningsvärk efter gårdagens träning, men att longeringen mjukade upp hennes stela kropp litegrann. Så det var bra! Sen åkte jag hemåt och lagade lite köttfärssås och spaghetti tillsammans med Calle. Sen gick vi på en mycket kylig promenad med hundarna i -17 grader !! Nu ligger vi bara och slappar för fullt och jag mumsar choklad :) strax är det sovdags...

 

 

En såhär fin teckning målade en av 5 åringarna på praktiken idag när vi hade 5års grupp :)

 


Helena S träning!

Idag på Helenaträningen så värmde vi upp över trav och galoppbommar på rakt spår. Sen höjdes galoppbommarna upp till ett litet räcke som vi guppade över efter och innan trambommarna beroende på vilket varv vi red i. Sen gick vi över till ett kryss-bom-kryss som låg lite snett igenom och därefter red vi över en dogleg och sedan över ett räcke som också låg lite snett igenom. Sedan gjordes allt detta om till en bana där vi red över en räcke-stigsprång kombination med 25m och 6 galoppsprång lite framåt till ett räcke. Därefter snett igenom från hörnet på kryss-bom-kryss och sedan la vi en stor volt där vi arbetade galoppen för att sedan rida vidare på räcket som också låg snett igenom, fast mot det andra hörnet. 

Tollan var jättepigg och spänstig i början, men sen när vi höjde så fick vi öva mycket på att hålla en framåt galopp med tryck i, så hon inte blev flack på räcket. Därefter tragglade jag mycket med räcket efter serien, för där ville hon helatiden trycka sig inåt i doglegen vilket ledde till en knepig distans och dålig språngkurva på räcket. Men när jag red det sista gången och tog till mig alla Helenas tips så gick det verkligen jättebra! Tollan var  så himla duktig. Något som jag var riktigt nöjd över idag var min avståndsbedömning. Kom rätt på varje språng + att sa Helena att vi skulle rida på 6 galoppsprång så gjorde jag det. Jag var beslutsam idag. Det var härligt! 

 

Tollan och Scilla

 

 

Sen åt jag en väldans god kassler/bacon/champinjon sallad som Calle lagat till oss :)

 

 
 
Nu kollar vi på Mia på Grötö och sen tänker vi sova :) 

Onsdag 23 januari

Fy fan vad skönt att den första praktikdagen är avklarad! Jag var ju sjukligt nervös och med tanke på det så var det så skönt med ett så trevligt välkomnande :) min handledare verkar jättebra, likaså förskoleverksamheten, barnen och de övriga anställda. Så det var jätteskönt! Hoppas det håller i sig i resterande 19 dagar bara :) Nu sitter jag hemma i soffan, myser med vovvarna och har precis ätit lite mellanmål. Vid 15 tiden ska jag åka iväg till stallet och förbereda inför kvällens Helena träning :)


Nervööööös!

Idag är det första dagen på en 20 dagar lång praktikperiod. Jag har ju bytt placering så idag ska jag till en helt ny plats, med nya människor och nya barn! Jag är så sjukt nervös så jag inte kunnat sova på hela natten. Hoppas att allt går bra :)


Mysig eftermiddag och kväll :)

Var i skolan mellan 13-16 igår och hade vårt första seminarium för den här kursen. Träffade även vår nya lärare som verkade jättebra! Sen åkte jag och träffade Petra, Jessica och Bea i Täby centrum på kvällen och åt lite middag med dem och pratade massor. Det var trevligt!


Häst update!

Imorse red jag ett mycket härligt dressyrpass på Tollan i det stora ridhuset :) Det blev ett 40 minuter långt pass och hon kändes sååå fin! Fokuserade mycket på det vanliga, såsom öppnor, skänkelvikningar samt att ställa igenom i volterna och serpentinerna i traven. Sen red jag mycket stora volter i galoppen där jag ställde igenom samt red förvänd galopp och gjorde byten för att få henne lösgjord. Hon blev såå fin på slutet och hade en superbra galopp med riktig tramp i både när jag minskade och ökade steglängden :) Sån härlig känsla! 

Före ridpasset: 

Efter ridpasset:

Snubblade in på svenska ridsportförbundets hemsida nu också, där jag blev mött av väldigt överraskande information! De har ändrat reglerna för kval till SM från och med i år. Vilket innebär att man bland annat minst behöver två felfria grundomgångar i 145cm hoppning under föregående eller innevarande år, för att vara kvalad till senior SM. Vilket betyder att jag rent tekniskt sett är kvalad till senior och young rider SM detta året :) Lite häftigt att vi kanske kommer kunna rida senior SM nästa år, om vi rider några fler 150cm klasser först såklart! ;) 

Kolla in reglerna här :)


Taggad!!

Jag har kollat runt lite på olika hemsidor såhär på kvällskvisten och har bestämt mig för följande! Jag ska anmäla mig och Casper till antingen en rallylydnadskurs eller en agilitykurs i vår + göra en mentalbeskrivning om vi hittar tid till det :) Jag är sååå taggad på att hitta på något tillsammans med min buse som skulle behöva lite stimulans i vardagen just nu känner jag :) Fina Casper <3


Dagens uteritt :)

Min myspojke på vår uteritt idag :) 
2 år och 8 månader gammal :)

Han ville springa låååångt framför helatiden :)


Ponnyhoppning :)

Det gick superbra att hoppa lilla Bläsen idag :) Han var såå fin och verkligen med på noterna. Han kändes mycket mer framme för skänkeln idag och på slutet hoppade vi en liten bana på 90cm/1m igen :) Gulle ponnyn! Sen hoppade Molly (hans ägarinna) upp och hoppade en lite lägre bana för att få kläm på det där med galoppen lite. Och de var så duktiga! Jag och Helena tipsade henne lite om hur hon skulle tänka och det gick såå bra! I helgen ska de hoppa en liten tävling på Djursholm, så då får vi hoppas att det går bra :) Jag gav henne tipset: upp med huvudet och i med sporrarna! Då kommer han hoppa super :) Här är det lilla underverket! 


Måndag :)

Har haft lite VFU info i skolan nu på förmiddagen mellan 9-12. Sen skyndade jag mig hemåt för att hinna fixa allt med Tollan + ha insläpp innan 15:30 då Helena kommer hit till Söderby med Bläsen, för vi ska hoppa honom lite igen :)


Äventyr!

Nu är vi påväg till Calles mamma på Färingsö för lite söndagsmiddag. Med oss i bilen har vi Calles 86 åriga mormor som pratar oavbrutet helatiden :p haha


Vinterbilder på Kiara :)

Här kommer lite bilder på Kiara från idag :) 6.5 månad gammal :)


Underbara söndag :)

Var i stallet imorse och Tollan fick ha sin vilodag idag. Tog lite fina bilder på henne och Kiara och bara mööös i det fina och underbara vädret :)


RIP Semlan

Igår fick Caspers lilla mormor Semlan somna in. Hon blev hela 14.5 år gammal och har haft ett helt fantastiskt liv! Det var också hon som startade upp hela staffordshire bullterrier uppfödningen på kennel Kronsäter. Så förstår att det måste vara jobbigt för Rosemary att förlora den staffe som fått henne att älska denna ras så mycket! Ikväll skänker vi en extra tanke till Rosemary och vackra Semlan <3 Vila i frid älskade ängel <3


Video från tisdagens hoppning!

Här kommer videorna från i tisdags, då jag och mamma hoppade litegrann med Tollan.
Eller ja, jag hoppade och mamma coachade :) 
 
 
 
Är hon inte världens mest underbara lilla häst? :)

Video Strömsholm :)

Här kommer videon från dagens 130cm klass på Strömsholm. Det är lite sämre kvalitet eftersom
mamma filmade med mobilkameran. Men man ser ju ändå helheten. Så, here we go :)
 
 
Bara lite otur på 8:an, annars sååå fin. Duktiga lilla hästen <3
Längtar till Helsingborg om 3 veckor nuuu :) 

Strömsholm 130cm :)

Nu är vi påväg hem från Strömsholm. Och fy satan vad kallt det har varit här! När vi kom till stallet var det -24 grader och på Strömsholm var det -15 !! Sjukt kallt! Men Tollan kändes superfin och var alldeles lagom stark och mjuk i sidorna :) Men tyvärr fick vi ett oturligt nedslag på 8:e hindret. Det var 4:a galoppsprång framåt från 7:an - 8:an och först var hon jätte framåt i kurvan till 7:an och sen backade hon av så fint så jag fick driva henne fram på 4 galoppsprång till 8:an. Och då blev hon lite flack, så hon petade den bommen. Men för övrigt så var hon inte i ett hinder och kändes så himla bra! Jag är supernöjd med mig själv också :) Toppen bra start på året!


Mot Strömsholm :)

Nu är jag, mamma, Gabi och min sponsors dotter Elin äntligen påväg till årets första tävling i Strömsholm :) och sen är det även premiärturen med nya transporten. Tollan tyckte den var lite läskig men det verkar gå bra ändå. Jag ska rida en 130cm klass idag, så vi får hålla tummarna och hoppas att det går bra :) Vi hörs senare!


Höstterminen avklarad!

Jag såg nyss att jag blev GODKÄND på min tredje tenta på Stockholms Universitet, och har därmed klarat av min första termin med godkänt i alla kurser!! Fan vad jag är duktig! Nu laddar jag upp inför en ny termin som börjar på måndag :) Ha en toppen trevlig fredagskväll nu allihop :)


Fredagens bestyr!

Var hemma från stallet vid 14 tiden :) Var där i 4 timmar så det tog ett litet tag att fixa allt! Tollan var superfin och pigg som tusan när jag longerade. Det bådar gott inför morgondagens tävling! När jag var hemma så åkte jag iväg för att hämta mammas födelsedagspresent, som var klar nu. Och sen gick jag en 20 minuters promenad med hundarna, så de fick busa av sig lite :) Nu sitter jag bara och väntar på att Calle ska komma hem så vi kan åka och handla :)

 


Isande kallt!

Är påväg till stallet och det är isande kyla ute. 18.5 minusgrader visade min termometer hemma! Idag står longering med pessoa selen på schemat + putsa alla saker och göra allt det vardagliga såsom mockning, mat och vatten. Jag känner mig grymt glad ändå idag för trots kylan så är det soligt ute! Och för att det är fredag såklart :) bjuder på en solbild bara för att jag är så glad!


Vänner <3

Det är en sak jag har varit med om som jag vill dela med mig av till er. En av mina vänner som jag har känt en väldigt lång tid, träffade en ny kille. De blev tillsammans och hon var lycklig. Man såg hur glad hon var och jag var faktiskt uppriktigt glad för hennes skull. Men från att ha hörts flera gånger om dagen, hördes vi bara någon gång var tredje vecka, det är en ganska stor förändring. Men tillslut så dog även dessa konversationer ut och nu har vi varken hörts eller träffats på flera månader. Och jag har tröttnat på att höra av mig eftersom det inte verkar uppskattas. Min tanke är bara, hur kan man glömma sina vänner för att man träffar en ny kille? Jag har full förståelse för att man är nykär och vill umgås med sin kille helatiden, men man kan väl fortfarande visa att man bryr sig om sina vänner för det. Jag menar, tänk om det tar slut med killen, då kommer man ju stå där helt ensam och frågan är, är det verkligen värt det?
 
Jag kan iallafall säga såhär: Jag kommer aldrig att glömma bort någon av mina vänner. Och om jag har lite mycket för mig och vi inte hörs på ett tag, så innebär det inte att ni inte är viktiga för mig. För ni är väldigt viktiga! Ni ska veta att ni kan höra av er till mig när som helst, jag finns alltid här för er.
ALLTID <3
 
Jag älskar er mina fina vänner <3
 
 

Underbara förmiddag :)

Idag klev jag upp tidigt och var i stallet strax efter 8. Sen red jag och Gabi ut på de härliga snötäckta vägarna. Det blev en timmes tur via Granby rundan. Tollan kändes fin och var pigg och glad! Sen fixade jag lite i stallet, lite mockning, göra mat och vatten osv. Sen mellan 10:30-11:30 så hoppade jag den lilla ponnyn Bläsen i stora ridhuset. Den har tydligen stannat lite med sin ägare så jag fick hoppa den lite. Det gick verkligen jättebra och var såå kul! Men en gång när det var relaterat avstånd på 5 galoppsprång mellan oxer-räcke så bjöd han på så fint så jag tröck på och tänkte att, ja men vi rullar på. Men 4 galoppsprång blev lite väl långt för den lilla ponnyn, som slår på en tvärnit och jag flyger som en liten projektil och landar på andra sidan hindret. Haha! Men det var ju helt mitt fel och han hade verkligen inte kunnat hoppa. Fick in ett litet storhäst läge tror jag.. men Bläsen stod där och kollade på mig och såg lite chockad ut och sen klappade jag om honom och så hoppade jag upp igen, och då vare inga problem alls. Vi hoppade några hinder till och red sen över en 90cm/1m bana med honom, vilket är typ LC/LB höjd :) duktiga lilla ponnyn! Han är så fruktansvärt rolig att rida, men man måste verkligen vara på honom med benen i anridning mot hindren så han inte gör små fulstopp. Ska hoppa honom på måndag eftermiddag igen, fiina ponnyn :) Nu sitter jag och äter lite tonfisk/ägg och avokado sallad till lunch och ska strax ut på en långpromenad med vovvarna :) ha en trevlig dag! :)


Middag och mums!

Mysmiddag med min älskade pojke! Och snart mammas mumsiga vaniljbullar till efterrätt :)


Trimmat dressyr

Idag trimmade jag lite dressyr i 45 min med min fina lilla häst medan Gabi hade hopplektion med Johanna :) Tollan kändes superfin! Och galopperade på som aldrig någonsin. Red mycket på små och stora volter, serpentiner samt flyttade undan skänkeln. Tänkte extra mycket på att ställa igenom samtidigt som bogen inte flöt ut. Och ett tag gjorde hon nästan galopp piruetter. Min duktiga lilla häst! Vill aldrig sluta rida när hon är såhär fin! :)


The last day!

Är påväg till skolan just i detta nu. Det är jättemörkt ute och jag är såååå trött. Men det är sista seminariumet för höstterminen idag och vi ska ha redovisning i vår arbetsgrupp. Så nu får jag vakna till lite! Såhär såg min trevliga frukost ut imorse by the way. Och förresten! Ska försöka fixa en video från gårdagens hoppning och lägga upp på bloggen idag också :) vi högs senare :) Kram


Snökaos och promenad!

Efter att jag kommit hem från stallet så kom Josse ifrån klassen hem till mig :) vi gick på en långpromenad i snökaoset med hundarna och pratade massor. Sen tog vi det lugnt en stund innan det var dags för henne att åka hemåt och för mig att åka till pappa och skriva ut lite papper till skolan :) nu har jag precis ätit ugnspannkaka och ska mysa i soffan med min pojk och våra fina hundar. Ha en trevlig kväll folket!


Hoppning :)

Mitt på dagen var jag i stallet idag :) Jag skulle ha tränat för Daniel på Strömsholm men hans dotter blev sjuk så det ställdes in. Istället kom mamma förbi stallet och vi red två olika övningar. En volt med travbommar som sen gjordes om till bom-kryss-bom som jag red över i galopp. Sen red jag över räcke - 25 m - oxer. Detta var i vänstervarvet och där är hon väldigt lätt i handen och börjar lätt studsa i anridningen, för att sen bita fast i bettet efteråt. Så jag red an med mycket ben och la sen en volt efter, där jag arbetade galoppen ordentligt. Gjorde detta ett antal gånger innan jag tog båda hindren i följd och då red på 6 galoppsprång lite friskt framåt. Båda hindren låg som högst på ca 140cm höjd. Sen bytte vi varv och började med oxern. Och Tollan bara rev och rev trots att vi kom helt rätt. Konstigt! Men sen tog vi av benlindorna som hon hade på frambenen och då jäklar började hon hoppa! Fick ta oxern i följd ett par gånger för att hitta flytet igen. Och mamma skällde på mig lite (funkar alltid för att jag ska skärpa till mig) och Guuud så hon hoppade!! Som en liten gasell flög hon över 145cm oxern och sen rullade vi på på 6 galoppsprång till räcket. Red denna linjen ca 3 ggr och Gud vilken känsla. Vilken fin häst jag har! Hoppar hon såhär i vår så kommer saker och ting att gå vår väg, garanterat! För hon var typ 20cm över dendär oxern varenda gång, efter att vi tagit bort lindorna. Fina hästen! Men nu har jag dåligt samvete för att jag inte tänkte efter och satte på benlindor i fram.. Stackars tuffis som fick riva så. Tror i och för sig inte att det bara berodde på lindorna, utan att hon behövde få hoppen i kroppen också :) Men känslan jag hade i de sista sprången tänker jag ta med mig till Strömsholm på lördag, för de var magiska. Världens finaste häst har jag <3


Måndag 14 januari

Tog en lång sovmorgon och sen åkte jag iväg till stallet. Sen fixade jag Tollans mat, vatten och mockade åt henne :) Därefter klippte jag bort all hennes päls. Fick även bremsa henne lite för att det skulle gå att komma åt pälsen bakom öronen :) Men hon blev så fin! Kolla på före/efter bilder nedan :) Sen trimmade jag i 30 min i ridhuset och hon var sååå fin! Lite tittig på alla solkatter dock, men annars var hon så jäkla mjuk och lösgjord. Superkul! Nu har jag precis ätit en sen lunch och ska gå ut på en långpromenad med hundarna :)


Söndags eftermiddag

Glömde berätta att Tollan var sååå himla fin idag i longeringen. Riktigt pigg var hon också. Bockade och hade sig helatiden! Men annars så harjag varit ganska slapp idag på eftermiddagen. Åkte iväg till farmor en snabbis mitt på dagen och gud så fint hennes kök blir! Åkte sen hem och latade mig lite i soffan och gick sen ut på en promenad med hundarna som var över en timme lång. Slappade sen vidare en stund och sen kom Calle hem från farmor och då lagade vi middag och hade myskväll tillsammans. Men nu tänker jag sova!


Effektiv!

Jag vari stallet 7:40 och sen dess har jag släppt ut 13 hästar och lunchat allihop, sopat båda stallgångarna, mockat, gjort vatten och mat till Tollan plus lagt in två torv i torkrummet på tining. Och nu står jag och longerar Tollan :) en minst sagt effektiv morgon! När jag är klar i stallet ska jag duscha och sen iväg till farmor. Calle ska göra lite eljobb där idag. Kram


Utsläpp!

Fick avbryta mitt härliga sussande för att kliva upp och åka till stallet. Helt oväntat så fick jag ta utsläppet idag..


Utställningspremiären!

Utställningen idag gick jättebra! Kiara skötte sig hur bra som helst i ringen. Hon både stod och sprang hur duktigt som helst och brydde sig ingenting när domaren skulle kolla hennes tänder samt undersöka henne :) Sen att hon kom 3:a av totalt 3 st valpar, det gjorde inte så mycket. För kritiken som hon fick var jättefin och bra :) Våran duktiga prinsessa <3


Lööördaaaag :)

Har fixat klart allt hos Tollan nu på morgonen. Hon fick ha sin vilodag idag och det verkade hon njuta av för fullt! Nu är vi påväg med lilla Kiara till Sollentunas valputställning, där hon ska göra premiär i ringen :) Hör av mig senare om hur det gick! Kramkram


Myskväll med sambon <3

Har varit och veckohandlat med min fina sambo och sen lagade jag en god middag till oss. Fläskytterfile med bacon, champinjoner och pasta med en god sås till blev det :) sen satte vi oss och myste i soffan och har precis kollat färdigt på gladiatorerna :) Killen som vann hette Martin och var helt grym! Honom måste man verkligen följa om han kommer till finalerna sen :) Men nu ska jag mysa vidare med mina tre små hjärtan <3


Markarbetspass :)

Idag red jag och Gabi lite markarbete med hästarna mitt på dagen. Jag kände att jag ville rida ett ordentligt lydnadspass som skulle vara väldigt lösgörande och så blev det också. Började med att trava på en volt över upphöjda cavalettis och sen rida en öppna längs med långsidan. För att sen fatta galopp i hörnet och galoppera på en volt över de upphöjda galoppbommarna. Sen sakta av till trav när man kommer till hörnan igen och därefter trava i en öppna på den andra långsidan och sedan trava över cavalettin igen. Så gjorde jag om och om igen i båda varven och kändes hon lite stel, jobbig eller springig så stannade jag på volten tills det lossnade.

Sedan började jag med galopparbetet och då red jag över galoppcavalettin, vidare över de fem galoppbommarna som krävde en lite ökad steglängd. Sedan bröt jag av till trav, travade över travcavalettin och red sen 9-10 lugna galoppsprång mellan de två bommarna på den andra långsidan. Red precis mitt emellan bommarna som låg på mitten (se bilden). Som fanns där för att hjälpa oss rakställa hästarna, så de inte skulle vingla ut med bogar och rumpor så mycket. Bytte sen varv och gjorde likadant i det andra varvet. Fokuserade mycket på att hon skulle gå i form, balanserad och avspänd före och efter, i alla övningar. I höger varv var hon hur fin som helst verkligen! Men i vänster varv fick vi kämpa lite mer. Där blir hon lätt springig och lite stark. Speciellt i anridning mot bommarna. Så då fick jag bara ta det lugnt och traggla och tillslut så lossnade det. Ridpasset blev strax över en timme långt och det var så roligt att jag knappt ville kliva av min fina häst. Men imorgon ska hon få lite välförtjänt vila och bara njuta av att vara häst, gå i hagen och bara mumsa hö :)


Äntligen fredag!

Det är äntligen fredag! Och jag har precis klivit upp ur sängen och sitter nu i soffan med två trötta hundar. De sover och jag äter frukost :) Snart ska jag iväg till stallet och mysa lite med Tollan :)


Torsdag :)

Herregud vilken dag detta har varit! Började dagen med att vara i skolan mellan 9:45-13:30. Under den tiden bestämde sig en medlem i min arbetsgrupp för att göra personliga påhopp på mig, och jag blev väldigt arg och ledsen. Hela dagen kändes helt förstörd där ett tag och jag ville bara åka hem och gräva ner mig. Men världens bästa Gabi hade mockat och fyllt vatten åt lilla Tollan så jag behövde bara fixa iordning henne och rida iväg på en mysig uteritt till Granby med Gabi och Scilla. Vi var ute i en timme ungefär och travade och galopperade på de snöbelagda grusvägarna och hade bara såå mysigt. Så nu är jag glad och lycklig igen! Bästa terapistunderna är med mina fina djur. Gud så jag älskar dem <3 


Gabban Labban Lus

Gabi var förresten hemma hos oss innan Helena träningen idag. Vi myste, åt lunch och morotskaka muffins och fotade vinterbilder på hundarna. Mys!


Helena Schiller träning!

Tränade för Helena S nu på eftermiddagen och Tollan kändes jättefin! Hon var väldigt pigg och framåt, som alltid på träningar. Men det blev bättre och bättre mot slutet. Vi fick rida på en volt över bommarna i hörnen och variera mellan att galoppera igenom båda serierna på en gång eller ta en i taget. Sedan fick vi även lägga små volter i den stora volten för att känna så vi hade med oss yttersidan på hästarna. Sedan gick vi vidare till mitten serien där vi skulle lägga en volt i galopp runt räcke eller oxer på långsidan och sen rida in i serien. Och därefter lägga en volt och rida över serierna i hörnen. Även här var det mycket fokus på ytterhjälperna samt att ha hästarna runda runt innerskänkeln utan att bogen flöt ut. Tollan blev lite väl på, så vi höjde mittenhindret och då fick hon så trångt att hon gick på 1,5 galoppsprång istället för 2 och hoppade lite känguruhopp. Så Helena längde serien och sen hoppade hon super! Därefter red vi på en stor volt över räcke-oxer. Till en början var Tollan lite nonchalant och brydde sig inte så mycket om de små hindren. Och en gång när oxern låg på kanske 120, så brakade hon igenom hela hindret fast jag hade lagt henne helt rätt. Så kom jag bara på oxern 3ggr efter det, och då rättade hon sig jättefint och hoppade säkert 20cm över hindret. Super spänstig var hon då. Så tror mest att hennes nonchalans berodde på att hon inte hoppat ordentligt på ett tag nu. Men om vi bara tränar på nu och behåller hennes spänst och vilja så kommer vårterminen att bli superbra! :)


Morgonprommis!

Tog en lååång sovmorgon och sen gick jag upp och åt lite frukost. Två kokta ägg och ett glas hallon/blåbär/banan smoothie blev det. Nu är jag ute på en 20 minuters promenad med hundarna i det mulna vädret :) ha en bra dag!


Bagarbärta!

Tidigare idag, precis när jag hade kommit hem från stallet och var lite uttråkad. Så satte jag igång och bakade lite morotskaka muffins! Jag vet att jag ska vara nyttig nu. Men det är ju så kul och baka så jag kunde inte låta bli! Men det är även bra att ha för att kunna bjuda folk på lite godsaker. Kanske imorgon på träningen, vem vet? ;) Annars så har min dag varit ganska så händelselös. Men imorgon ska jag försöka vara mer aktiv! Men först, en natts skönhetssömn. Godnatt!


Dressyrpass

Idag red jag ett 45 minuters dressyrpass på Tollan. Hon var jättetrött och stod och gäspade helatiden i stallgången. Men trots detta och ett par lugna dagar så var hon jättefin! Bara lite stel i högersidan, så vänstervarvet var lite jobbigare. Annars var hon stundtals sjukt fin idag! Min bästa vän <3


Stallmys!

Var i stallet och tog in alla hästarna,mockade, gjorde mat och longerade Tollan med pessoa selen. Idag var Tollan iskall i alla fyra benen och hon haltade ingenting! Dessutom så var hon riktigt busig och bockade och hade sig. Så kul! imorgon ska jag försöka ge mig på ett dressyr pass och hoppas att hon är lika fin då :) Men nu ska jag mysa med min fina pojke <3


Mys måndag!

Tog sovmorgon till 9:30, då Kiara väckte mig med en massa pussar i hela ansiktet. Sen tog jag med mig båda hundarna och gick på en 45 minuters promenad! Nu äre dags för frukost och lite mys i soffan :)


Älskade lilla hund

Idag har min lilla prins Casper namnsdag. Grattis min fina lilla snöboll <3


Finaste lilla hästen <3

Idag var Tollan bara pyttelite varm på baksidan av kotan. Så jag skippade dressyren men tänkte ändå att jag ville longera lite med pessoa selen för att se hur hon mådde i den lilla hoven. I vänster varv var hon jättefin och såg ändå förvånansvärt mjuk ut för att ha vilat i två dagar. Bytte till höger varv och där såg det bra ut, men de två första varven linkade hon till pyttelite när hon svängde lite för snävt. Sen försvann det och hon haltade ingenting oavsett hur liten volt hon gick på. Så tror mest hältan beror på att såret är lite stelt! Longerade henne i kanske 20 min, mest i trav men ungefär 3 varv i vardera i galopp. Sen jodopaxade jag hennes sår på kronranden och så fick hon gå ut en sväng till. Får se imorgon om hon är varm i kotan och är hon det så får hon nog vila. Typiskt att hon ska få broddtramp när hon går själv i hagen.. Men går det inte över så får vi väl åka till veterinären på onsdag :) 


Mot stallet!

Är påväg till stallet nu. Ska försöka rida lite dressyr på min pärla och se hur hon känns :) sen ska jag mysa lite också såklart! Såhär trötta var min familj imorse ;)


Caliente tapas bar

Vi åt sju olika sorters tapas. Det vart mozzarella sticks gånger två, oxfilé- och scampi- och champinjon spett, fajitas, friterade kyckling rullader och nachos med ost/tomat och jalapeno täcke :) super gott! Sen åt jag en pannacotta med passionsfruktssås och Calle åt en halloncheesecake med blåbär till efterrätt. Supermysig kväll som avslutades med att titta på mamma mia och nu är det sovdags. Godnatt på er!


Mysiga lördag

Hade en grymt rolig kväll med mina tjejer igår. Somnade väl runt 5 tiden imorse och sov till 11. Då snurrade det bra mycket i kolan kan jag säga! Tog det lite lugnt och åt lite frukost. Sen åkte vi iväg till farmor, och Calle drog om elen i hennes kök medan pappa hjälpte henne att renovera. Sen bar det av till stallet för att mysa med min fina Tollan, som för övrigt inte var halt idag !! Så skönt. Men hon fick vila ändå och så pysslade jag om henne ordentligt istället :) Var hemma och vilade en stund och nu är vi påväg in till den stora staden. Vi har bokat bord på Caliente tapas bar och ska äta middag och mysa där i ett par timmar :) Hoppas ni får en underbar lördagskväll!


Beas minipalats

Dricker drinkar, cider och har precis ätit middag med mina fina tjejer :)


Tjejkväll :)

Sitter just nu i bilen och är påväg för att hämta upp Petra :) Calle ska köra oss till Danderyd och sen ska vi vidare in till den stora staden, där Bea bor :) Då ska vi äta lite middag och mysa och sen blir det utgång! :) såhär ser jag ut ikväll!


Halt häst och beslutsångest

Var i stallet tidigt imorse och kollade till Tollan eftersom jag inte hade bestämt mig ifall jag skulle följa med mamma till Göteborg på eftermiddagen eller inte. Började med att ta in henne och longera henne bara i grimman i lilla ridhuset, för att se om hon var halt eller inte. I vänster varv syntes det ingenting i traven, men i höger varv var hon lite halt. Vilket hon dock slutade vara efter att hon travat ett tag. Skumt! Såg sen när jag pysslade om henne att hon var lite svullen runt kotan och lite varm där och ömmade runt broddtrampet vid vänster kronrand. Så jag hoppas verkligen att det bara är pga broddtrampet och inte pga något mer allvarligt som hon är halt. Hur som helst så gjorde detta att det kändes bättre för mig att stanna hemma än att åka till Göteborg. Kändes inget bra att låta nån annan ta hand om henne när hon har ont i fossingen. Plus att jag hade massa annat planerat den här helgen... Så jag får sitta hemma och hålla tummarna för min lilla mamma och Stjärna istället. Och hoppas på att de vinner hela utställningen båda dagarna :) vi hörs lite senare, för nu måste jag skynda! Kram


Kalas och kvällsmys

Idag när jag hade kommit hem från stallet så tog jag det lugnt i ett par timmar och myste med hundarna innan det var dags att göra sig i ordning. När Calle kom hem från jobbet så åkte vi iväg till hans syster Magdalena och hennes son Svante, som fyllde 1 år idag :) Sen gick vi en liten promenad med hundarna och nu ligger vi och kollar på filmen "Revenge of the bridesmaids" på kanal 9 som faktiskt verkar riktigt bra! Vi hörs imorgon. Kram Ems


Morgonens ridpass :)

Imorse red jag en timmes dressyrpass på min lilla häst i ridhuset. Hon hade trampat sig på kronranden på vänster fram och var lite varm och öm runt såret. Tyckte att hon haltade lite först, men så travade jag lite på långa tyglar och då försvann linkandet. Så jag red på och hon kändes så himla fin! Körde på med mina vanliga skänkelvikningar och öppnor, men la även till lite åttvolter i traven. Sen galopperade jag med mycket tryck i galoppen och gjorde stora volter med fokus på att hon skulle vara lätt men ha ett behagligt stöd i handen helatiden. Och sen gjorde jag även galoppombyten som i en stor 8:a. Två gånger försökte hon rusa iväg efter bytet, men då gjorde jag halt och därefter lyssnade hon superbra :) Sen kom den lilla veterinären Sofia och vaccinerade henne och så tvättade och jodopaxade jag det lilla broddtrampet på Tollans hov :) Så nu får vi hoppas att hon inte är varm i benet imorgon! Kram på er!


En fullspäckad dag!

Min dag har varit minst sagt hektisk. Började med att rida ut på Tollan. Som var sjukt fin idag! Lydig, lyhörd för hjälperna och otroligt mjuk och följsam. Riktigt härligt! Sen red jag Snäckan och Bläsen, som jag berättade om i föregående inlägg. Därefter åkte jag hem och storstädade lägenheten i 1,5 timme. Dammtorkade, dammsög och skurade överallt! Sen ställde jag mig och lagade en god middag till mig och älskling. Det blev färsk pasta med kyckling, bacon, champinjoner och paprika/chili sås. Och sen en supergod sallad till det såklart! Nu när vi har smält maten och vilat upp oss lite i soffan, så är det dags för en timmes promenad med hundarna :)
Hoppas ni får en trevlig kväll! 

 


Sista dagen som hästvakt!

Idag var det den sista dagen som jag red dessa små hästar, för den här gången. Hoppas på att få passa dem någon mer gång snart, för de var verkligen helt underbara båda två! Först red jag Snäckan som fick gå ett 30 minuters pass i ridhuset även idag. Han har känts lite trött i ett par dagar men idag så var han mycket mer pigg och på alerten. Han kanske saknar sina mattar? Urgullig häst verkligen. 

 
Sen red jag ett lugnt 30 minuters pass på Bläsen. Jag och Helena hade bestämt att jag skulle rida ut i skritt och trav på honom idag eftersom Helena ridit ganska hårt de senaste dagarna på honom. Men det var såå himla halt och knöggligt så det kändes mest som jag halkade omkringMen när vi hade kommit iväg en bit så hade snön tinat bort så pass mycket att stigen syntes så där gick det lite bättre att trava. Och oj så pigg han var den lilla ponnyn. När vi vände hemåt började han studsa och hoppa och tyckte livet var jätte roligt! Och så rasslade det till i skogen och då höll han på  att dööö av skräck. Haha, så gullig :) Travade sen lite på grusvägen där bilarna åker och då kunde jag trava lite mer framåt och i en bra form :) Men han var duktig och kändes riktigt bra innan jag avslutade ridpasset :)
 
 
Alltså gulliga små hästarna! Såå underbara. Blev lite tårögd när jag skulle säga hejdå,
blödig som jag är. Hoppas att jag får rida er snart igen :) 
 

Sista dagen på året :)

Min fina vän Gabi och jag. Gabi var ju kvällens värdinna :)
 
 
Jag och världens finaste kille <3
 
 
Se så snygg han är min underbara fästman ;) 
 
 
Och fyrverkerier fick vi se och höra massor av från balkongen :) 
 

Nyårsafton

Vi spenderade vår nyårsaftonskväll hemma hos bästa Gabi och Martin. Gabis vän + beridare Johanna och Martins kompis Johan var också där. Till förrätt bjöd de på jättemumsiga skagencanapéer :)

 
Sen fick vi lite oxfilé, med potatisgratäng, sparris, tomater och rödvinssås. Mums!
 
 
Och till efterrätt blev det marängsviss :)
 
 
Sen bjöds det på massa gott snacks också :)
 
 
Och en jättefin och varm brasa hade de tänt upp också :)
 
 
Vi hade supermysigt och trevligt. Tack för en underbar kväll finisar!