Markarbete och dans

Idag har jag markarbetat lite med Tollan. Det blev lite sockerbitshinder på olika höjd. På ena långsidan två stycken med 13-14m mellan och på andra långsidan tre trav/galopp bommar och så 7m till ett litet sockerbitshinder. Tollan var lite tjafsig idag och väldigt pigg. På slutet lossade hon mer och mer men var fortfarande lite för vild för min smak. Idag drog hon väldigt mycket åt höger också. Jag måste verkligen tvinga in dendär höger bogen! Och hitta ett bra bett som gör att jag får ihop henne mer! Funderar på att hitta ett delta till pelham bettet eller att köpa ett pessoa bett. Får se vad det blir! 

Ikväll har vi kollat på lets dance! Kenza, Benjamin, Jasmine och Phoenix är mina favoriter! Kiara tyckte de var så kul att se på så hon somnade lite på sne i soffan ;) 




Greatfullness

Jag måste verkligen lära mig att uppskatta allt jag har i livet. Ibland är jag bara så negativ till allt och det är inte rättvist mot någon. Jag har så himla mycket bra saker, som säkert många skulle vilja ha väldigt gärna. Därför är det så fult att vara otacksam och inte uppskatta allt bra i livet. 

Jag har en underbar familj som alltid stöttar mig och finns där. Jag är gift med mitt livs kärlek, bor i en jättefin lägenhet och har två underbara hundar. Jag studerar på universitetet till ett väldigt viktigt yrke. Jag har en helt fantastisk liten häst som jag lyckats uppnå så mycket med. Bland annat flertalet SM, Scandinavium, placeringar t.o.m 145cm klasser och även startat 150cm. Det trodde jag aldrig för 5 år sen! 

Det är så lätt att bara tänka, jag har inte dethär, dethär och dethär. När det finns så otroligt mycket i livet att vara tacksam för. Så från och med nu ska jag tänka på allt som är bra i mitt liv och sen kämpa för allt som jag vill ha utöver det. För allt går att uppnå bara man vill det tillräckligt mycket tror jag :) 




Tollans make?

Ni bara måste kolla in denhär helt underbara hingsten. Den är efter Quintero och är Rolf-Göran Bengtssons framtida stjärnhäst. Vår unghäst som vi sålde är ju efter Quantum, vilken är Quinteros pappa. Så vi känner ju till stammen litegrann iallafall! Jag tycker att den är helt fantastisk och är väldigt sugen på att betäcka Tollan med den. Den hoppar så luftigt och fint så jag tror den skulle komplettera Tollan bra :) Vad tycker ni? 

Här finns en liten videosnutt på snyggingen!  http://youtu.be/D06tYCF6cvQ 




Perfect match? Tror det skulle bli en grymt fin fölis! 

Bad day

Idag har jag en lite dålig dag. Jag har läst massa tråkig kurslitteratur och bara varit spyfärdig heeela dagen. Åkte till stallet och longerade Tollan, som såg jättefin ut. Hon får mig alltid att må bättre :) idag är jag lite extra avis på alla som är i Göteborg och tävlar/kollar på fina hästar. Tänk att det är ett helt år sen jag och Tollan var med. Tiden springer iväg! Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och kurera mig :) 




Jobbig dag

Var i skolan 9-12 och sen åkte jag en sväng till stallet. Tollan fick vila idag så jag putsade bara lite träns och en sadel och småpysslade lite och sen åkte jag hem :) på eftermiddagen blev det att läsa igenom en text på 80 sidor och nu ska vi ut på sista kvällspromenaden. Idag är vi såhär trötta i vår familj :) 




Fullt ös medvetslös

Idag har jag pluggat, ridit ut med Gabi, sprungit 5km och ätit middag med mina gamla kollegor Bea och Petra :) Nu soffmyser hundarna med mig och Calle! 






Jobb och mysmiddag!

Idag har jag jobbat 8-13 på minisats. En rolig dag med härliga kollegor! Snälla Gabi hjälpte mig med Tollan idag så på eftermiddagen åkte vi iväg till Svinninge för att äta middag med Calles syster och familj. Så nu sitter vi här och ska snart kolla på melodifestivalen. Hoppas ni får en trevlig lördagskväll! 




Hoppning och skola!

Imorse hoppade jag litegrann på min fina prinsessa. Det blev 3 små sockerbitshinder på volten med 7 meter mellan varje. Men eftersom hindren var så låga så red jag på 2 steg mellan varje. Sen hade jag ställt upp en kombination med räcke-oxer som jag höjde successivt. Tillslut var räcket uppe på 130cm och oxern på 140cm och Tollan bara seglade över. Hon känns så jäkla fin nu!! Och det är så himla kul att hon är i sån fin form. Första tävlingen blir förhoppningsvis Enköping 16 mars, så det är några veckor kvar. Men gud så taggade vi är! Längtar :) 

Sen gick jag i skolan 13-15 och påbörjade en ny kurs som inte verkar så kul, men aja det är bara att ta sig igenom :) fick dessutom mitt nya betyg på kompletteringen idag och det blev ett C!! Alltså typ VG om man räknar i gamla betygsskalan. Grymt nöjd! Nu ska jag fortsätta mitt fredagsmys! Ha en trevlig kväll :) 







Underbara dag

Idag har jag ridit ut en sväng på Tollan med casper i släptåg. Sen kom Ellen från min gymnasieklass förbi och åt lunch och fikade med mig i ett par timmar. Vi har inte träffats sen bröllopet så det var kul! Sen åkte jag med Calle till gymmet och sprang 7 km. Det blir lättare och lättare! Nu ska vi sova :) godnatt! 




Onsdag 19 februari!

Idag har jag trimmat dressyr på en lite trött Tollan. Hon kändes lite stel till en början men sen mjuknade hon till. Idag fokuserade jag mycket på att få bor fyrtaktsgaloppen men fortfarande kunna rida i en samlad och ökad galopp utan tjafs i munnen. Gick oväntat bra! Red även mycket tvära sidvärtsrörelser i traven för att hon skulle lossa i sidorna. Imorgon blir det dock ett lite lugnare pass för hennes del :) 

På eftermiddagen åkte jag och mamma till Ekerö för att lämna in vår transport som ska bytas golv på :) och nu på kvällen har vi bara tagit det lugnt och bland annat kollat på säsongspremiären av keeping up with the kardashians :) ha en trevlig kväll! 


Mitt fina hjärta. Min lycka. Mitt allt ❤️

Härliga vårdag!

Idag har jag ridit ut med Gabi och Feno i vårsolen :) Pigga och glada hästar! Sen skrev jag klart och lämnade in min tenta i sociala relationer kursen. Nu har vi precis ätit middag och ska strax ut på en kvällspromenad med hundarna. Ha en trevlig kväll! 




En mycket bra måndag!!

Idag fyller min fina Mami år så jag svängde förbi henne mitt på dagen och gav henne en liten present. Ett silverhalsband med en berlock på med en rund svart diamant i. Superfin! Sen åkte jag vidare till tandläkaren som berömde mig för hur bra jag gjort rent mina tänder ;) inga hål hade jag heller så det var ju bara toppenbra! Dock såg hon att alla mina visdomständer knackade på dörren och snart skulle titta fram.. Blä!! Usch. Vill. Inte.. Åkte sen hem, tog mig i kragen och gick ut och sprang ca 6km med hundarna. Jag var så jäkla trött först men nu är jag supernöjd när jag väl kommit hem. Att Casper inte morrade åt en enda hund vi mötte var ju också superbra. En mycket bra måndag med andra ord :) nu ska jag hoppa in i duschen! 




Söndag 16 februari

Idag har jag jobbat på minisats 9:30-13. Sen åkte vi och fixade lite snabbt med Tollan, som fick ha vilodag idag :) på kvällen kom pappa och Marre över och åt middag med oss! En trevlig dag helt enkelt. Nu ligger jag och myser med Casper i soffan ❤️ 




Lördagsmys!

Idag fixade Calle så att diskmaskinsluckan blev färdigmonterad, så nu är köket helt färdigrenoverat! Bara lite puts på kaklet kvar så är vi helt nöjda sen :) på eftermiddagen kom Calles äldsta syster över och umgicks med oss en liten stund. Det var mysigt! Nu ska vi strax gå och lägga oss. Det märks att jag bara sov 5 timmar inatt! 





Lördagsmorgon!

Idag har jag haft morgonpasset i stallet mellan 5:40-10:30. Sen var jag med Gabi och Scilla och hoppade litegrann. Perfekt att få hjälp att höja och sänka lite, det sparar så mycket tid :) hoppade två serier, en kombination och två små sockerbitshinder på volt. Red med pelham bettet och Tollan var så himla fin! Hoppade spänstigt och bra :) måste verkligen köpa ett delta så jag kan rida på det bettet i hoppningen mer :) hon går så himla bra på det :) världens finaste häst. Du gör mig så lycklig ❤️ 




Valentines day!

Idag är det alla hjärtans dag. Kärleksdagen! Jag tycker man ska visa kärlek och omtanke alla dagar på året, men det är ändå kul med en dag som utmärker det lite extra. Jag är så tacksam för min fina familj och alla nära och kära som jag har i mitt liv! Älskar er alla :) 

Idag har jag ridit dressyr på en lite stel Tollan, tillsammans med Gabi och Scilla.  Jag red i 50 minuter och det tog väl iallafall 35 minuter innan hon mjuknade. Men sen när hon lossnat, då var hon såå himla fin!! Min fina pärla. Världens finaste lilla häst ❤️  

Kvällen har bestått av hämtmat, godis och en film. En helt perfekt alla hjärtans dag om ni frågar mig :) Dethär fick jag av mannen min tidigare idag :) ha en trevlig kväll! 




Myskväll hos Camilla!

Kvällen spenderades hos Camilla och vi hade det supermysigt. Vi åt morot och broccolisoppa och sen pannkakor efter det. Väldigt gott!! Vi hann även med att mysa framför öppna spisen en stund. Härligt med lite kvalitetstid med en god vän. Nu ska vi mysa ner oss i soffan här hemma! Ha en trevlig kväll :) 




Lugn och skön onsdag!

Idag har jag bara tagit det lugnt, gått en promenad med hundarna och ridit ut en sväng med Gabi :) en såndär härlig dag då jag bara känt mig lite extra lycklig :) 




Tisdags hoppträning!

Herregud vad fin Tollan var idag på träningen. Idag var hon dyr! Synd att ingen var med och kunde filma mig. Vi fokuserade som vanligt på lösgjordhet, men även på att gas och broms fungerade utan tjafs och bråk. Tollan var lite stel i början men lossnade sen jättefint och hoppade sen en bana på 135-145 cm höjd och var så himla fin!!! Tänk vad de gör mkt att bestämma sig för innan ridpasset, hur man ska rida. Mitt mål idag var att ha henne alert och ihop arbetad men samtidigt lösgjord. Att jag skulle rida med mycket ben och inte åka häst. Och se så bra det blir då! Jag och Helena kom även överens om att vårt stora mål dethär året ska vara att starta några 150cm. Nu måste vi komma igång med träningen mot det målet, så hon har lite meriter sen när hon ska bli fölsto. Min fina lilla prinsessa❤️ 




Pluggdag och nu träning!

Idag har jag tagit sovmorgon och sen använt hela dagen till att skriva klart kompletteringen på våra tentor och sen lämna in den. Skönt! Nu är det Helena träning på G och såhär ser banskissen ut :) 




Dags att komma i form!

Nu är det dags att komma igång ordentligt. Har anmält mig till midnattsloppet i augusti så nu är det bara att börja träna :) Idag sprang jag för första gången på 2 månader. En 6 km runda blev det! Grymt jobbigt men väldigt skönt, tyckte både jag och hundarna :) 




Fiskgryta a la Emma!

Idag lagade jag en grymt god fiskgryta. Såhär ser receptet ut, som jag knåpade ihop alldeles själv :) 

1. Lägg i två burkar krossade tomater i en kastrull. Häll sen i ungefär samma mängd, fast med vatten i kastrullen. Låt det koka ihop sig lite. 

2. Släng sen ner en hackad gul lök, en gul paprika, en röd paprika och en burk kidneybönor. Låt koka ihop sig lite. 

3. Häll i ca 2-3 dl mjölk eller matlagningsgrädde i kastrullen. Lägg i torsk och lax, i uppskurna bitar. Rör om! 

4. Häll i 2 paket saffran. Krydda sen med peppar, cayennepeppar, salt, chilipeppar, paprikapulver, aromat, vitlök och lägg i en grönsaksbuljong och låt den lösas upp. 

5. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs! Tillsätt sen räkor och kräftstjärtar när det är ca 2-3 min kvar till servering. 

6. Klart! Serveras med ris eller bara som en soppa :) 

Grymt god var den!!




Härliga söndag!

Idag har vi haft en sån mysig dag här hemma. Började med sovmorgon och mysfrukost. Sen blev det en timmes promenad med alla tre hundarna, i regn och blåst visserligen, men det var mysigt ändå :) på eftermiddagen åkte jag till stallet och Tollan fick sig ett lugnt joggingpass, mest för att röra lite på sig och komma igenom kroppen. Hon kändes lite stel i början men lossade sen fint! På kvällen kom Linda och Gabi på middag och kollade in lägenheten lite. Jag bjöd på fläskfilé med champinjonsås och rösti. Supergott blev det! En väldans trevlig kväll. Nu blir det snart läggdags. Imorgon väntar en ny hektisk vecka med plugg.. :) bjuder på en bild på en söt Tollan med suddig mule ;) 




Ny tavla!

Idag har jag jobbat 8-13. Sen fixade jag Tollan lite snabbt eftersom hon fick ha vilodag idag :) På eftermiddagen åkte jag och Calle och gjorde lite ärenden. Bland annat så stannade vi på inredningsbutiken Chilli och köpte en stor tavla till vardagsrummet och så lite snygga kuddar till soffan :) såhär ser tavlan ut! Jag tycker den påminner lite om en färgglad fjäril. Visst är den häftig? :) 




Freeeedag!

Idag har jag tagit sovmorgon, promenerat en timme med alla tre hundarna, städat lägenheten, ridit ut och haft insläpp. På kvällen kom även Calles syster Cissi med man och son över på middag. Mysigt! Innan dess hann jag även med att få Fx på min senaste tenta, som innebär att jag måste komplettera en liten del som tydligen saknades. Jag orkar inte!! Annars har det varit en bra kväll. Kollade på filmen "Bad teacher" och den är så sjukt kul! Love it! Men nu ska jag sova. Imorgon jobbar jag 8-13 på sats. God natt! 




Projekt fixa lilla rummet

Idag på eftermiddagen var det några projekt på gång. 

1. Fixa med tv chippet så att tv:n funkar. 
2. Sätta upp alla häst och hundrosetter i lilla rummet. 

Det blev riktigt fint, trots att jag råkade borra lite fel nån gång ;) äsch! Det gör inte så mycket. Fint blev det iallafall och nu börjar det verkligen se ut som ett hund-/kontors rum :) 




Hundväggen är ganska liten och har inte så många rosetter än. Men fler ska det bli hoppas jag! Ikväll passar vi Stjärna också och såhär myste Kiara och hon i soffan lite tidigare ikväll :) 


Med det säger jag goooood natt! 


Torsdag!

Dagen har bestått av stallmys, plugg och en 45 minuters PW med hundarna. Nu sitter jag på en föreläsning som handlar om mobbning och trakasserier. Väldigt intressant! 




PH finalen!

Alltså fy faan! Kollade ni på Paradise hotel finalen? Vilket svin Jeppe är! Det bevisade han verkligen ikväll. Aina förtjänade mest av alla att vinna, och så blåste han henne totalt. Usch vilken vidrig människa! Dumma idiot! Sämre avslut kunde ju inte programmet fått iallafall... Hoppas att nån gång "karma" kan ge honom vad han tål. Med det säger jag godnatt.. 





Gårdagens träning!

Jag fick en liten övning från Helena Schiller som jag red med Tollan igår. Jag var så missnöjd efter förra träningen så jag ville ha lite revansch! Mamma höll lite lektion för mig och hjälpte mig från backen :) men fokus var att ha henne ihop och spänstig utan att försöka slå sig fri eller springa på :) vilket hon skötte galant! En gång fick jag göra halt men efter det lyssnade hon superbra! Fina hästen <3 


Här kommer skissen också. För er som vill testa på övningen! Avståndet får anpassas efter höjd och häst. Skissen är till för ca 110-120 höjd :) kram




Första veckodagen avklarad!

Idag har jag varit i skolan mellan 9-12 och haft ett väldigt intressant seminarium som handlade om alla de olika normer som samhället har. Väldigt bra frågor som dök upp där. Bland annat varför färgen rosa enligt norm är en tjejfärg? Eller varför det är norm att stå till höger i rulltrappan? Osv osv. 

Sen bjöd mamma på lite lasagne och därefter bar det av till stallet. Idag red vi ut på en lugn tur runt granby med Gabi och Scilla :) mys! Tollan var lite trött efter gårdagens hoppträning för mamma, som för övrigt gick superbra! Så det var nog bra att ta det lite lugnt idag :) 

På kvällen har jag pluggat, fixat i lägenheten och lagat en god lax, spenat och broccoli pasta! Det var min dag det. Nu ska vi promenera iväg till Ica :) hej svejs! 






Alexandras födelsedagsfirande!

I fredags var jag och Camilla och firade vår vän Alexandra som fyller år idag. Vi åt middag på den indiska restaurangen Shanti och det var jättegott :) 



Gårdagens vinterspecial

Igår var vi i Skogås på Vinterspecialen för staffordshire bullterrier. Kiara vann klassen för unghundstikar och blev sen 4:e bästa tik och BIM. Så kul dag!! I början var hon lite blyg för domaren men sen slappnade hon av mer och mer och skötte sig exemplariskt! :) 




Mamma och stjärna fick inget pris igår, men var jättefina ändå! :)


En väldigt rolig dag som avslutades med födelsedagsfirande för pappamånader eftermiddagen och sen middag och mys med mamma och Emelie på kvällen!