Händelserik tisdag!

Idag seminerades Tollan med Corporal VDL, Jag skrev klart min tenta i specialpedagogik och klippte och slingade håret. En bra dag! 







Härlig start på veckan!

Nu var det längesen jag bloggade! Men nu har jag iallafall roliga nyheter! Idag har vi varit på Lövsta seminstation med Tollan, som för övrigt var väldigt brunstig och hade två ägg redo för befruktning :D så imorgon och på onsdag bär det av tillbaka till lövsta för seminering med helt underbara Corporal VDL. Hoppas verkligen att Tollan blir dräktig nu! Det vore såå roligt :) här kommer en bild på fina hingsten! 


Sen bar det av hemåt för 7 timmars tentaplugg tillsammans med min klasskamrat Josefin. Vi stötte på lite problem men det löste sig rätt bra :) nu har jag bara lite finslipande kvar och sen är denhär tentan också klar :) skönt! 

Sen tog casper sig en liten tripp till grannen och hälsade på hennes katt idag också.. Jäkla rymmare! Men men, alltid trevligt att lära känna lite fler grannar ;) haha 




Vårkänslor och grillmiddag!

Min lilla häst fick sig ett vårbad idag och fick sen torka medan hon betade under den varma solen. Mysigt! Tror hon hade vårkänslor, för rätt som det var började hon bocka, stegra och fäkta med frambenen. Ungefär som om hon ville leka med mig.. :) en riktigt busig liten 14 åring! ❤️ 


Casper höll oss sällskap i solen <3 



Sen blev det grillmiddag med mannen min <3 





Kista utställning!

Idag var vi på utställning i Kista med Kiara och Stjärna :) vi har övat massor med Kiara, eftersom hon är inne i en liten spökperiod just nu. Hon tycker det är otäckt när domaren ska känna på henne, då vill hon bara fly. Idag var hon dock väldigt duktig, men så skulle vi ställa henne på ett bord och hon skötte sig super, tills domaren kom fram.. Då ville hon hoppa av bordet. Men domaren var som tur var jätte sympatisk och sa att vi inte skulle bråka med henne, så jag fick ställa henne på marken istället. Då var hon superduktig! Att gå och stå är hon ju alltid jätteduktig på :) men idag var det en väldans massa unghundstikar med, säkert en 15 st och vi kom 2:a med CK!! I bästa tik blev hon oplacerad, men fick väldigt fina ord i kritiken. Hon är så fin min prinsessa! Nu ska vi bara fortsätta att låta folk klämma och känna på henne, vart vi än är. Plus försöka hitta nån ringträning i närheten, dit vi kan åka och träna :) så får vi hoppas att hennes spökålder har flugit vidare sen :) 


Stjärna fick excellent och fin kritik. Men blev tyvärr oplacerad! 


En väldans rolig dag! Längtar tills utomhus utställningarna börjar :) det är så mycket roligare tycker jag! 

Påskfiranden!

Nu är gårdagens påskfirande i Knutby med Calles familj, och dagens påskfirande i Vallentuna med min familj avklarat. Två trevliga dagar med väldans god mat :) nu ska vi gå och lägga oss, efter att ha sett sista filmen i twilight serien. Imorgon vankas det utställning i Kista :) hoppas ni har haft en trevlig påsk! 









Händelserika dagar!

Det har redan hunnit hända mycket saker denhär veckan, så nu jäklar ska det bloggas. I måndags var det jobb på förmiddagen och sen red jag ut en sväng, med båda hundarna som sällskap. Kiara brukar aldrig följa med, men hon kämpade på som bara den :) sen gjorde jag en köttgryta för första gången i mitt liv. Den fick koka i 1,5 timme och köttet blev sååå mört. Väldigt gott! 



Igår blev det återigen förmiddags jobb och sen en uteritt med Gabi och Lovisa. Vi såg tre stora älgar också, mysigt! På kvällen var jag inspirerad av matlagning igen, så då gjorde jag en egen chicken tikka masala. Detta var också min första gång och den blev grym! 




Och imorse var vi iväg till Lövsta seminstation med Tollan :) det var första besöket och först trodde de att vi skulle kunna seminera redan idag, för ägget verkade redo. Men så skulle hon få nosa på hingsten Weltman, så vi kunde se om hon passerat ägglossningen eller inte. Men hon ville inte ens titta åt hans håll när han spatserade omkring, så de trodde att hennes ägglossning redan varit. Så nästa fredag ska vi tillbaka igen, troligen för att sätta igång en brunst. Hingsten vi nu har valt är Corporal VDL, efter mycket velande fram och tillbaka. Men jag tror att det kommer bli skitbra! 


Fina Tollan och fina Corporal VDL ❤️ 



Fredag och lördags sysslor!

Igår myste vi hos Calles syster och man i Enskede. Det bjöds på gudomliga köttbullar med brunsås, lingonsylt, potatis och sallad. Så jäkla gott! 


Idag har jag jobbat 8:30-13 på minisats. En mycket lugn jobbdag! Sen åkte jag och red lilla King, Alvas nya och fina ponny. 


Calle fixade Tollan idag så när jag kom hem åkte vi och handlade, åt lite middag och gick en långpromenad med hundarna. Sen hade vi kvällsmys med kex, oliv tapenade, kantarell färskost, vindruvor och jordgubbar :) en väldans mysig lördag kväll! 




Jävla skitdag

Ännu en jobbig dag är till ända och nu hoppas vi på att allt bara blir bättre. Gjorde ett obehagligt ingrepp imorse på läkarhuset men nu är det över. Och eftersom ordinationen av läkaren var att inta soffläge resten av dygnet, så fick Gabi ta hand om Tollan och rida ut en sväng på henne idag :) vad skulle jag göra utan all hjälp jag får av Gabi och min familj? Ni är guld värda ❤️ Bjuder på en bild på en fönstergluttande Casper :) 



Jobbig dag

Idag har det varit en riktigt jobbig dag. Var hos läkaren och fick en del jobbiga svar. Men imorgon ska jag tillbaka dit och förhoppningsvis är svaren på proverna bra, när de kommer i nästa vecka. Tur har jag som har så fina vänner och familj. Speciellt min fina Gabi som stöttade jätte mycket idag ❤️ Sörjde lite och lagade sen en laxpasta med curry. Väldigt gott! 




Deklarering och lasagne

Lagade lasagne för 3:dje gången i mitt liv idag. Den var väldans saftig, kanske lite väl saftig, men den smakade gott iallafall! Dock så är det svårt när man står i någon annans kök och lagar mat. Inga kryddor eller sånt som jag brukar använda fanns, så jag fick improvisera lite. Jag stod ju nämligen för middagen och Calle och hans pappa fixade med deklareringen, som var lite extra krånglig pga lägenhetsförsäljningen och sånt där tjafs. Men nu är det fixat och vi ska sova. Imorgon väntar en ny vecka, full av nya äventyr och utmaningar :) godnatt folket! 




Middagsgäst!

Idag hade vi Calles äldsta syster här för lite mys. Vi tog en promenad, lagade lite fajitas och sen blev det fruktsallad till efterrätt när den var uppäten. Mysig eftermiddag och kväll :) 




Ser ljuset i tunneln!

Nu tror jag att jag äntligen börjar närma mig ett beslut kring vilken hingst jag ska betäcka min kära Tollan med. Här är Clarimo Ask som rids av Rolf-Göran Bengtsson. Den är e. Clearway-Caletto II och jag fullkomligt älskar galoppen och hela hästens uppsyn! 
 
 
Och så har vi ju då fina Quarz ask som har varit en stark kandidat från början. Också en av Rolf-Görans framtidshästar, som är efter Quintero-Caretino. Också en väldigt härlig uppsyn och ett fantastiskt språng! Nu har jag bestämt att någon av dessa blir det. 
 
 
 
Åh jag är helt kär <3 

Orlando

Alltså hur fin är inte den här hingsten efter Heartbreaker? Jag är kär <3 




Torsdags hoppning

Har känt mig lite krasslig idag, så har mest tagit det lugnt. Men mitt på dagen åkte jag till stallet och markarbetade/hoppade lite på Tollan. Hon var stel i kroppen först, det märktes att hon inte hoppat på två veckor. Men sen lossnade hon och blev så himla fin! Kul! Hoppade lite sockerbitar på volt med 16m på böj mellan, och sen ett räcke på medellinjen som tillslut låg på 135cm. Tollan seglade över! Min fina lilla häst ❤️ 



Corporal VDL

Blir galen snart i mitt lilla huvud. Det finns såå många fina hingstar! Den här gillar jag skarpt. Den rids av Malin Baryard, Corporal VDL heter den och är e. Cardento. Jag gillar att den är kompakt, ridbar och hoppar med ett väldigt scoop. 

http://youtu.be/oKtK9DsQVqg

Vad tycker ni? 




Underbara onsdag

Morgonfodring i stallet, lunchmys och promenad med min bästa vän Alexandra och nu laddar jag inför kvällsjobb. En bra onsdag ❤️