Söndag eftermiddag

På eftermiddagen gick vi en långpromenad med hundarna i den helt underbara solen. Älskar detta väder!! Sen åkte vi till stallet, där vi myste lite med Tollan. Hon var lite trött idag för hon hade haft lite varma täcken på sig i solen.. Så svårt med täckena nu när det är kallt på natten och varmt på dagen! Men när vi hade tagit av dem och pysslat om henne lite så såg hon iallafall betydligt piggare och gladare ut :) På kvällen kom Alexandra över och myste med oss. Vi grillade fläskytterfile och åt en quinoa, fetaost sallad till det. Till det hade vi chili bearnaise och soltorkad tomat/paprika/chili pesto :) sååå himla gott!! Väldigt kul var det att träffa min fina vän också, som jag inte träffat på ett par veckor nu. Vi måste bli bättre på att få tid till att ses, även om det inte är det lättaste. Så, ta vara på era vänner. Dem är viktiga!


Bläsen busfrö

Igår kom vi inte i säng förrän vid 2:30, så vi tog sovmorgon till 11. Skönt! Sen åt vi frukost och därefter åkte jag iväg till Mr Bläs. Red ut i 30 min i trav och skritt och klättrade i backar, och trimmade på superfina grusvägar. Sen galopperade och travade jag lite mjukgörande i 15 min i ridhuset. Han var lite stel i högersidan idag men kändes annars fin :) förresten, visst är det härligt att det är sommartid nu?


Påskafton!

Idag har jag gått långpromenad med Calle, ridit lilla Bläsen och myst med Tollan. Bläsen var piggare idag och väldigt duktig. Kändes väldigt mjuk och fin och på alerten. Red 20 min ute och 25 min i ridhuset. Duktiga ponny! Sen när vi var hos Tollan så promenerade Calle med henne medan jag fixade allt. Därefter borstade vi henne och tvättade hennes sår, som för övrigt såg mycket finare ut idag. Skönt att det börjar gå åt rätt håll! Sen var det dags att åka till pappa, så ikväll har vi ätit påskmiddag där med hela familjen, så mysigt! Och strax ska vi röra oss hemåt :) hoppas er påskafton var bra!


Långfredagen

Idag har vi gjort den obligatoriska veckohandlingen. Och jag har ridit ett lugnt joggingpass på lilla Bläsen och varit och myst lite med Tollan. Sen var det dags att åka på påskmiddag på Calles landställe i Knutby, tillsammans med hans pappa och syster + fästman. Just nu sitter vi och kollar på lets dance och bara umgås! Skickar några tankar till mina små hagby häst tjejer också, som har en liten reunion idag. Jag kunde tyvärr inte vara med eftersom jag är på middag, så vi får hoppas på att de har roligt ändå och har med mig i tankarna :) ha en trevlig långfredag nu!


Skärtorsdagen :)

Idag har jag läst i min härliga kurslitteratur mellan 8-13. Så nu tar jag pluggpaus tills på måndag! Sen gick jag en timmes promenad i solen med mina fina små hundar, och därefter åkte jag iväg till stallet för att mysa med min kuse. Man såg på hela henne att hon var så mycket piggare idag. Visst syns det på kortet också? Tror faktiskt behandlingen redan har gjort stor inverkan på henne. Hon var precis sådär hoppig och skuttig och fjantig som bara hon kan vara, när jag var ute och promenerade med henne i de 20 minuter som Axel beordrat. Och det tror jag enbart beror på att hon känner att spänningarna börjar släppa. Hennes mugg är också sååå mycket bättre nu, så om någon vecka borde det vara nästan helt borta. Skönt att allt börjar vända till det positiva nu! Och juste, när jag kom hem så hade våra brev från skatteverket ramlat ner i postfacket och både jag och Calle kommer få tillbaka pengar. Perfekt inför sommarledigheten och allt, med tanke på att jag fortfarande är på jakt efter ett sommarjobb ;) Men nu ska vi bara ta det lugnt och mysa, jag och min pojk. Hoppas ni får en mycket trevlig skärtorsdag! 


Underbara vår!!

Är ute på en låååång och härlig promenad i solen med mina små underbaringar. Härligt!


Rundsmörjning av prinsessan

Idag på förmiddagen hade vi tid på Brunmåla med Tollan. Vi ville att vår veterinär Axel skulle titta på henne och göra en liten avcheckning. Han tyckte att hon var lite allmänt trött i kroppen, vilket vi också har tyckt den senaste veckan. Men precis som Axel sagt förrut så är det inte så konstigt med tanke på hur hårt hon gått de senaste veckorna. Så hon fick en liten rundsmörjning i både ryggen och benen. Så om 10 dagar har vi återbesök och då hoppas vi på att hon är helt bra, så att vi kan åka på det sista Scandinavium kvalet i Kungsbacka. Även om det viktigaste såklart är att min prinsessa mår bra <3


Tisdag :)

Idag har jag myst i stallet i flera timmar på förmiddagen. Mockade, fixade Tollans mat och vårstädade lite i hennes hage. Sen red vi ut på ängarna en stund och därefter blev det lite mjukgörande dressyr i ridhuset. Hon var lite stel i början men sen lossnade hon och kändes riktigt fin! Sen åkte jag hem och gick en långpromenad med de tre små hundarna. Supermysigt! Därefter blev det lite plugg tills älskling kom hem. Och juste! medans vi satt och åt middag så bestämde sig Casper för att upprepade gånger öppna garderoben, och lägga sig och sova i den. Knasboll! Nu kollar vi på film och sen är det sovdags. Ska upp tidigt imorgon och åka till Brunmåla med Tollan för en liten check. Godnatt! 


Måndag och påsklov!

Idag började mitt påsklov! Inledde det med en timmes morgonpromenad i solen med hundarna. Skönt att de äntligen har tillfrisknat och kan gå lite längre promenader nu :) Sen läste jag lite i kurslitteraturen mellan kl. 9-15 och därefter bar det av till stallet. Mamma hade redan mockat och fixat maten så jag behövde bara ta in hästarna, tvätta Tollans ben och mocka lite i hagen. Värsta lyxen! Tollan fick ha sin vilodag idag också, så hon har bara myst i hagen och stått och solat och haft det bra hela dagen ;) Nu har vi precis ätit lite ugnspannkaka, våffeldagen till ära. Och har precis satt oss i soffan för att kolla på 21 Jump street. Ha en trevlig kväll!


En bättre söndag

Igår hade jag en riktig mysdag med Calle så då hann jag inte blogga någonting. Vi tog en lång sovmorgon, åt en supergod frukost och tog sen en tripp till Täby centrum. Calle klippte sig och köpte nya skor och så bjöd han mig på lunch :) sen på eftermiddagen red jag ut på Tollan i solnedgången, en väldigt lugn och mysig tur :) sen på kvällen kollade vi på the social network. Den handlar om skapelsen av Facebook, grymt bra film! Hoppas ni har haft en trevlig helg :)


Södertälje 130cm felfritt!


Tävling i Södertälje :)

Finaste lilla hästen var dubbelnolla i 130cm idag i Södertälje :) Slutade 12:a av ca 60 starter och hon kändes jättefin!


Fredaaaaag :)

Idag hade vi det första seminariumet för den här kursen mellan kl. 10-12. Och jag måste faktiskt säga att förskolans historia kan vara ganska så intressant :) Sen åkte jag till stallet och fixade lite! Mamma hade redan ridit en timmes uppmjukande dressyrpass på Tollan + mockat och fixat maten. Så jag behövde bara bada Tollan plus putsa alla sakerna inför morgondagen. Skönt!

 

Sen åkte jag hem och läste en av texterna i vårt kurskompendium och därefter åkte jag och Calle och veckohandlade. Så härligt med ett fullt kylskåp, speciellt såhär inför helgen :) Men nu har vi precis kollat på gladiatorerna finalen och tänker bara sitta i soffan och mysa resten av kvällen. Bjuder på en bild på vårt fulla kylskåp och en gosig liten Casper bus <3

 


Torsdagsmys med Camilla

Idag hann jag med att läsa lite kurslitteratur i 5 timmar, och ändå är jag inte klar. Men jag läser lite mer imorgon så det löser sig! På kvällen åkte jag iallafall iväg till min kära barndomsvän Camilla och åt middag tillsammans med henne. Vi lagade fajitas och det var riktigt gott! Jag var såå himla hungrig. Sen bjöd Camilla på chailatte, som smakade precis som på espresso house! Det var riktigt trevligt att få träffa henne igen, min fina vän. Dock var det alldeles för länge sen som vi hade myskväll ihop. Så det måste vi göra om snart :) Hoppas er kväll var lika mysig som min! 

 


Mysmorgon!

Var i stallet tidigt imorse och red ut i solen med Jossan och Classic :) Det blev en mysig tur till Granby och mycket skritt över stock och sten i skogen :) Vi var ute i en timme och myste och Tollan kändes väldigt mjuk och fin i alla gångarter. Red dessutom på vanligt tredelat tränsbett idag, vilket jag inte brukar göra när jag rider ut. Så det var verkligen positivt att Tollan kändes så fin! Nu har jag precis ätit lunch och ska gå en promenad runt området med hundarna. Sen ska jag sätta näsan i den nya kurslitteraturen i ett par timmar! Ha en bra dag!


Helena S träning

Idag var det Helena S träning igen! mamma red fram Tollan medan jag och Gabi byggde fram och sen hoppade jag upp och red :) Målet idag var att Tollan skulle få ett lugnt, uppmjukande och lekande lätt pass. Och så blev det! Vi travade över bommar och travhoppade in i serier och över enkla hinder. Sen fick vi galoppera igenom två olika serier. Och därefter knöts allt detta ihop till en liten bana. Tollan kändes pigg och glad, men jag tror ändå att det var bra för henne att få hoppa lite lagom högt idag. För man kände i början att hon tog i mycket när hon hoppade. Hon kom väl ihåg sista tuffa rundan på SM! Men på sista rundan och när jag avslutade henne så kändes hon mjuk, avslappnad och glad. Så det bådar gott inför lördagens tävling! Då ska hon få gå en 130cm och vi ska bara gå in helt kravlöst och ha skitkul :) Här kommer dagens banskiss!


Kaos!

Jävlar vilket kaos Stockholm bjöd på idag då. Kö precis överallt, det snöar och är kallt som fan. Men jag är iallafall påväg till skolan. Börjar ju min nya kurs idag :) Hoppas den är intressantare än den låter :)


Fääärdig med kursen!!

Var klar med tentan på strax under 5 timmar och det kändes bra. Så förhoppningsvis får jag godkänt. Och är helt klar med kursen! Får vänta 2-3 veckor och sen får jag veta resultatet. Nu är jag påväg till stallet. Ska longera Tollan med pessoa selen och sen ska Gabi äta middag hemma hos oss. För att fira att hon börjat skolan igår och att jag har skrivit bra på tentan idag :) vi hörs senare!


Tentadags!

Nervositeten är ett faktum! Idag har jag min första skriftliga tenta... Mellan 10-15 ska jag sitta i ett rum och skriva, skriva, skriva... Håll en tumme för mig nu!


Ny vecka, nya tag, måndag.

Idag har jag och Josse pluggat det sista inför morgondagens tenta. Sen gick vi en promenad med de tre små sjövilda hundarna ;) Därefter åkte jag till stallet och red ett 40 minuters uppmjukande dressyrpass på Tollan. Red mycket serpentiner och volter när jag värmde upp i traven. Sen övade jag på mer rakställande samt uppmjukande på volter i galoppen. Och så när jag travade av flyttade jag undan inner skänkel på större åttvolter, där jag samtidigt böjde igenom henne. På slutet kändes hon fin och avslappnad :) åkte sen hem och lagade spaghetti och köttfärssås med morötter och soltorkade tomater till oss. Mums! Men nu ska jag sova och ladda inför morgondagens tenta :) Godnatt!


Söndag

Denhär dagen har sett ut ungefär som gårdagen. Inte så överdrivet spännande med andra ord! Ett par timmars plugg på förmiddagen, stallet på eftermiddagen och mys med älskling på kvällen :) Tollan var i varje fall fin idag. Red 40 minuter i ridhuset, inte så värst avancerat men lite lagom uppmjukande sådär, eftersom hon tagit det lugnt i ett par dagar. Hon kändes lite stel och småstark först men det lossnade allt eftersom. Hade en fin känsla på slutet, så imorgon bygger vi vidare på den känslan med ett lite mer avancerat dressyrpass :) Nu ska vi gå sista promenaden med hundarna. Ha en trevlig kväll!


Lördag 16 mars

Idag blev det en 45 minuters ridtur på ängarna bakom stallet med lilla Tollan. Vi både skrittade och travade, och galopperade litegrann i båda varven. Lycka! Hon kändes riktigt fin idag, trots den bitvis jobbiga halkan :) Lite roligt också att jag har kunnat rida med vanligt tredelat tränsbett ute i två dagar nu utan att hon blivit alldeles spänd och knasig. Äntligen! Annars så har vi bara myst i soffan hela dagen och jag har precis ätit lite sushi. Det var andra gången i mitt liv, men gud så gott det är :) Nu ska jag mysa vidare med min underbara pojke och våra tre små staffar <3

Effektiv morgon

Började morgonen med 3.5 timmars plugg. Känns bra! Sen promenerade vi med de tre små hundarna :) och nu är vi påväg till stallet för att mysa lite med Tollan :) hoppas ni får en trevlig dag!


Mycket häst, lite plugg

Imorse skrittade och travade jag ett varv runt ängen på Tollan. Vi var ute i ca 45 minuter och myste. Både Tollan och jag var sååå glada :) Såret såg bättre ut så det var bra! Sen fick Bläsen gå 25 minuter lösgörande arbete i ridhuset och så skrittade jag av honom ute. Han var duktig idag! Därefter hann jag plugga i ca 30 min innan det var dags att åka och tvätta Tollans sår och promenera med henne igen. Hennes vänstra bakben var tjockt då, men nästan inget varmt och såret har börjat läka fint. Satte på back on track på bakbenen också för att hjälpa blodcirkulationen på traven lite. Sen blev det att veckohandla, laga mat och mysa med Calle. Blev inte mycket plugg idag inte. Men imorgon är det skärpning med det :) hoppas ni har en mysig fredag <3


Godmorgon fredag!!

Har precis promenerat med mina förkylda hundar och sitter nu och äter frukost. Strax ska mamma hämta upp mig  och så ska vi åka iväg till Tollan. Sen utöver detta så ska jag hinna med att rida Bläsen, samt plugga minst 4 timmar också :) Hoppas ni får en helt underbar dag! 


Amigo

Höll ju nästan på att glömma. Fick lite nya bilder idag på min gamla D ponny Amigo, som på gamla dagar blivit dressyrponny. Han är 17 år gammal nu världens finaste lilla ponny <3


En effektiv dag

Idag kom min kära gotländska klasskompis över till mig och så pluggade vi som tokar mellan 9:30-16:30. Så nu känner jag mig lite klokare iallafall! Sen hämtade mamma upp mig och så åkte vi till lilla Tollan. Hennes ben var inte alls lika svullet idag och hon var nästan inget varm alls. Så vi skrubbade och tvättade och satte på salva i såret. Sen promenerade mamma litegrann med henne och jag pysslade om henne. Så imorgon ska jag försöka skritta och jogga litegrann om hennes svullnad i benet har gått ner :) Nu har vi precis ätit ugnspannkaka och sitter i soffan och kollar på Sofias änglar. Hoppas ni får en mysig kväll :)


Tolletuff

Såret i karleden var lite bättre idag. Vi fick en mirakel salva av snälla Lena också. Hoppas det hjälper! Sen så skrittade och travade vi lite lätt och provade en equipe sadel från sadelmagazinet. Den var grymt skön och verkade ligga bra på Tollan också. Bjuder på en bild på dagens outfit. Tyvärr tog mamma kortet med blixt så vi ser ut som två aliens ;)


Min fina sessa

Min fina lilla prinsessa har fått ett elakt sår i ena karleden som inte vill läka. Så nu har hon fått vila måndag och tisdag för att hon blivit lite tjock i ett ben pga detta. Så trist! Ska upp till stallet tidigt imorgon och kolla på det. Jag hoppas slippa behöva ta ut veterinären... Så håll tummarna nu!


Myspys

Idag har vi myst här hemma. Lagat god mat, kollat på senaste Bond filmen och bara umgåtts. Hundarna myste en del dem med. Gullisarna<3


RIP Passad

Idag säger vi RIP till finaste Passad, som krashade i en kombination idag under JSM-finalen.
Det slutade så olyckligt att han bröt benet och fick avlivas på plats. Så sorgligt, och vi alla skakades av händelsen. Vila i frid fantastiska häst och hoppas att din matte återhämtar sig från detta någorlunda bra.
Tårarna rinner för er skull <3
 

Videos från SM!

Videon från fredagens 135cm där jag fick 8 fel. 
 
 
 
Videon från lördagens SM kval 140cm, där jag fick 5 fel. GRYM runda! 
 
 
Videon från dagens SM final 145cm . Dock får ni bara se den delen av rundan som
jag är stolt över. Den andra delen har jag analyserat färdigt, så den ska bara glömmas nu :) 
 
 
Så sjukt nöjd med min ridning denna helg. Synd bara att det blev så tokigt idag. 
Menmen, sånt händer! Inget att hänga läpp för. Jag tog mig ju till final för fan ;) 

SM final!!

Idag var det USM-final över 145cm hinder, som jag och min kära lilla prinsessa skulle medverka i. De första 9 hindren var hon klockren, så jäkla fin. Jag red på exakt rätt antal galoppsprång som jag bestämt, överallt. Och Tollan kämpade verkligen med mig. Så duktig! Men så på den sista linjen som var 10:an till 11a+b så blev hon lite loj i svängen och lyssnade inte när jag drev på. Så vi fick långt på de 4 steg som skulle va där och rev båda hindren i kombinationen ganska så grovt. Sen fick jag lägga en volt innan muren som var hinder nr 12, för att jag satt väldigt löst. Tog sen hinder nr 12 som var muren, som Tollan hoppade klockrent. Men tyvärr hade vi då för mycket hinderfel, så fick avbryta min ritt med ett hinder kvar. Lite surt, men med tanke på hur fin hon var innan sista långsidan så gör det inte så mycket. Vårt mål detta SM var att komma till final och det gjorde vi. Topp 20 av unga ryttare i Sverige är inte fy skam. Och med tanke på vår ringa rutin på dessa banor, så får man se det som att man alltid lär sig något. Som man brukar säga, allt ont för någonting gott med sig. Men med tanke på hur svåra banor hon fått gå den senaste tiden, så har vi nu anmält till en 130cm i Södertälje om två veckor, som hon bara ska få leka runt i och få känna att det är lite enkelt. Så hon inte tappar sugen nu när hon har hoppat så spänstigt och fint hela helgen :)


Billdal SM kval 1 :)

Vilken dag! Idag var jag så nervös att jag trodde jag skulle kräkas. Det var hemskt! Men Tollan kändes pigg och glad så då lugnade sig min nervositet lite. Väl inne på banan var hon lite stirrig så hon rev ettan ganska grovt, men var sen felfri och superfin resten av banan :) så himla kul och jag blev så glad att jag började grina! Min fina runda räckte dessutom till final imorgon, så imorrn hoppar vi vår allra första SM final inomhus !! Så galet. Får hoppas på att hon är lika fin imorgon :) Tyvärr var filmen på mammas mobil av så dålig kvalitet så ni får vänta tills imorgon med att se videon, när jag kan ladda upp den hemma :) Kram på er!


SM invigning 2013

Invigning med show, nationalsång och X factor Isak :)


Video Billdal 135cm


Billdal 135cm

Idag red jag en 135cm klass, med en ny bedömning. Det var två faser men man skulle fortsätta hela banan även om man fick fel i grunden. Så sen lades felen från grunden och omhoppningen ihop, så att sammanlagda felen räknades :) jag fick ett ner på b hindret i en kombination, där jag red på henne lite hårt in + ett ner på ett vitt smalt hinder, som jag gick innanför till varpå hon inte riktigt hann bli klar i tid. Men övriga 10 språng var hon hur fin som helst på och kändes precis som hon brukar. Pigg och på alerten! Jag red skitbra i svängarna och kom jättebra på varje hinder ur sväng, samt på distanserna. Så jag är jättenöjd! Känns verkligen som att det kommer gå bra imorgon om hon hoppar såhär bra :) Kul! Video kommer upp lite senare :)


Mot inomhus SM!

Nu sitter vi i bilen påväg mot Billdal och inomhus SM. Vi började åka vid 12 tiden så har väl två timmar kvar ungefär :)


Långpromenad

Är just nu ute på en långpromenad i solen med mina två små fyrbenta. Lite kallt men mysigt!


Trim pass

Idag trimmade jag min lilla prinsessa inför helgens tävlingar i Billdal. Jag red i ca 45 minuter, men inkluderade mycket skrittpauser så att passet inte skulle bli så intensivt. Red mycket serpentiner i traven, där jag flyttade henne runt innerskänkeln i kurvorna. Sen red jag ökad och minskad galopp samt övade på galoppfattningar från skritt. Red även lite lösgörande arbete på volter i olika storlekar i galoppen. Hon kändes fin idag! Nu ska jag sova och ladda för morgondagens resa. Kram Ems


Plugg maraton

Idag har jag pluggat mellan 8:30-14:30 och hunnit läsa klart både kapitel 10+12, vilket innebär att jag har läst klart boken!! Det firar jag med att åka en sväng till stallet för att mysa med Tollan :)


Finaste <3

Då har jag fixat klart min lilla prinsessa för idag. Hon fick ju som sagt ha vilodag, så att hon ska vara riktigt pigg och fräsch tills i helgen. Hon verkade väldigt glad idag iallafall och kom fram till mig i hagen och tiggde morötter, när jag skulle fylla på vatten :) Gullisen! Det är så jobbigt väder nu bara... trots att hon är liiite för varm under täckena så kan jag inte ta av dem, för det blir ju minusgrader på natten.. Så hon fick nöja sig med att bli av med halsen på innetäcket, så luftar det lite iallafall :) Nu ska jag gå in och läsa lite mellan 15-19. Vi hörs! Kram Ems


Tisdag morgon..

Nu är jag inne på BUV (barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen) igen, för idag mellan 8-9 har vi grupparbete och sen mellan 9-12 går seminarium 4 av stapeln. Vi hörs senare, ha en bra dag!


Hästar och plugg!

Tollan fick bli klippt idag, trots att hon knappt har någon päls. Men det var ändå en månad sedan jag klippte henne sist så pälsen började se sådär glanslös och tråkig ut så jag tänkte att, nä nu är det dags igen! Hon blev väldigt fin men var på väldigt dåligt humör idag och skulle bitas och sparkas helatiden.. Tror det är på grund av hennes brunst som hon är sådan nu ;) Sen red jag ett kort dressyrpass på 35 minuter, medan Helena och Molly hade lite hoppträning i ridhuset med Bläsen. Åh juste, han hörde min röst när jag kom in och så började han genast skritta fort som tusan mot mig, gulle ponnyn! Känns som det var ett bra betyg på att han trivdes med mig förra veckan ;) Men hur som helst, idag fokuserade jag mest på att få henne lösgjord. Red i stora och små åttvolter runt och utanför hindren, flyttade litegrann för skänkeln och bara försökte få henne så mjuk och avslappnad som möjligt. Sen red jag ökningar, minskningar och byten i galoppen. Övade också på galoppfattningar från skritt, vilket hon blir jättemjuk utav. Hon kändes superfin och var mycket piggare idag än tidigare dagar. Så imorgon ska hon få en ytterligare vilodag så att hon verkligen är fit for fight inför sm, som vi åker till på torsdag :) Sen plockade jag in lite hästar och därefter skyndade jag mig hemåt. Hann plugga i 3 timmar till och läsa klart hela kapitel 13. Sååå skönt! Så nu tänker jag lägga mig i vår sköna säng och sova som en stock. För imorgon väntar en ny dag med skola, stall och plugg!! Godnatt alla fina <3
 

Måndag!!

Äntligen är det lite soligt och skönt ute igen! Igår höll man ju fasiken på att blåsa bort av alla starka vindar... Har precis avslutat mitt morgon pluggpass på fyra timmar. Jag hann läsa klart hela kapitel 9 som faktiskt var väldigt intressant. Bara fyra kapitel kvar nu och sen har jag läst ut hela boken. Ska försöka hinna med ett kapitel i eftermiddag också så ligger jag i fas till morgondagens lektion. Men först ska jag mysa i stallet, som jag äntligen är påväg till nu! Ska klippa Tollan, ha insläpp och hinna trimma lite dressyr innan det är dags att åka hem igen :) Kram Ems


<3

Vilken mysig helg vi har haft, jag och min underbara lilla familj. Älskar såna här lugna helger som ändå innefattar massor med häst, hund och mys med min älskade sambo. Idag efter att jag hade varit hos Tollan så åkte jag iväg till Bläsen och Snäckan. På eftermiddagen ville Calle åka iväg till Stadium outleten i Arninge, så det gjorde vi. Han hittade lite fina kläder och köpte även en tjocktröja till mig, min fina pojke :) Sen åkte vi hem och åt pizza. Och gud så gott det var! Nu ska vi strax gå och lägga oss. Imorgon väntar en dag full av pluggande och fixande med Tollan. Godnatt! 


Söndag i stallet

Jag kör på morgonmys i stallet idag med. Precis som alla andra dagar denna veckan :) Började med att släppa ut alla hästar i sina hagar och luncha dem. Sen gjorde jag mat, vatten och mockade åt Tollan. Och nu står jag här och longerar med pessoa selen. Tollan verkar pigg och glad idag iallafall :) Bjuder på en bild på oss från Borås! Hoppas ni får en trevlig dag!


Utställning i Upplands Väsby

Idag var vi ju som sagt på utställning i Upplands Väsby, i hundsport centrum.
Kiara var superduktig och kom 2:a med hederspris i valpklass 6-9 månader. 

 
 
Stjärna skötte sig också jättebra! Hon fick excellent och kom 2:a med CK i unghundstik klassen :) i bästa tik konkurrensen blev hon dock oplacerad. Hon är fortfarande lite osäker när domaren ska titta i munnen (eftersom hon slagit ut tänder nyligen) men idag var hon mycket gladare när domaren skulle klämma och känna. Inte lika osäker som sist! Så det släpper nog snart det med :) 
 
 
 
Casper var bara bäst idag! Såå himla duktig. Men fick bara very good tyvärr. Men domaren gav honom väldigt fin kritik ändå. Hon tyckte bara att han sprang för högt med ländryggen och därför fick han inget högre betyg. Lite löjligt kan jag tycka! Men vi var nöjda med honom iallafall. Så nu ska han få pausa ifrån utställningar i ett par veckor.
 
 
 
Så vi åkte hem nöjda och glada efter en trevlig dag med våra små fyrbenta vänner :)
 

Lördag 2 mars

Nu har vi precis varit och mockat och gjort mat åt lilla Tollan. Hon skulle egentligen ha longerats med pessoa selen idag, men fick ha vilodag istället för hon verkade lite trött igår när jag red :) Men idag när vi släppte ut henne så busade hon omkring som bara den så hon verkade redan lite piggare! Nu är vi påväg till hundutställning i Upplands Väsby med alla tre hundarna. Hoppas det går bra! Vi hörs senare :)


Äntligen fredag

Gud vilken härlig dag detta har varit! Började morgonen med att spendera lite kvalitetstid med Tollan. Jag och Hanna red sen lite markarbete/hoppning med Tollan och hennes häst Jaqueline. Först red vi över upphöjda travbommar på volt, sen en 4 studs med ganska tajt avstånd och därefter en parallel oxer på volt med upphöjd markbom före och efter. Denna höjdes successivt och sen tog vi bort markbommarna och jag hoppade oxern på ca 135cm och Tollan kändes jättefin. Hon var säkert 20cm över och kändes väldigt spänstig, så det var kul! 

 

Sen efter att jag hade ätit lite lunch så åkte jag iväg till Vallatorp där jag red hagbyrundan i blåsten, på lilla Bläsen. Han var helt sjövild och busade som bara den, så jag satt ganska löst ett par gånger, haha ;) Men han kändes fin! Sen blev det lite pyssel och en kort promenad med Snäckan efter det. 

 

Hann även med att plugga i 4 timmar innan det var dags att veckohandla med älskling. Sen åt vi lite nachos till middag, precis som vi gjort de senaste fredagarna och det var så grymt gott! Nu ligger vi helt utslagna i soffan och ska strax sova, för imorgon är det utställning och jag ska hinna med att ta hand om Tollan innan dess :) Hoppas ni har en helt underbar kväll!