Mysig söndag!

Idag har vi haft en såndär riktigt mysig söndag. Började med sovmorgon och mys i soffan, innan vi gick iväg på en timmes väldigt lugn promenad. Vi passar lilla Stjärna några dagar nu och bestämde oss för att gå en promenad där alla tre hundarna kunde få springa lösa och busa av sig lite. Speciellt eftersom jag inte kan gå i ett sånt himla snabbt tempo nu, så tänkte vi att det kunde vara bra. Stjärna är för er som inte vet en riktigt busig hund som ibland inte känner av när hon är lite jobbig ;) Våra hundar springer ibland och gömmer sig för henne när de ska busa för att hon är lite hårdhänt av sig. Men idag när vi kom ut på ett fält så busade allihop som bara den, och Stjärna sprang efter Casper som det lilla svarta vilddjur hon är. Men då hände en lite rolig sak! Casper skuttade över ett dike som Stjärna inte alls hade upptäckt, så hon sprang rakt ner i diket och bara försvann. Det såg så roligt ut så jag och Calle tittade på varann och började gapskratta. Jag var till och med tvungen att stanna för att inte kissa på mig! haha ;) Efter en liten stund hoppade hon upp ur diket och fortsatte jakten på Casper :) Hon gjorde sig inte illa alls, men såg så himla rolig ut när hon inte alls såg diket utan bara sprang rakt in i det och försvann bland det höga gräset. Världens klumpigaste lilla hund tror jag hon är, den där lilla svarta filuren. Vi fick oss iallafall ett gott skratt :) 
 
 
Annars har dagen bestått av soffhäng framför VM i fälttävlan och så har vi tvättat massor av lilla bebisens kläder med parfymfritt tvättmedel. Viktigt såntdär tydligen säger Calle ;) Nu ska vi åka iväg och fixa lite middag och sen bara njuta av helgens sista timmar tillsammans. Hoppas ni haft en trevlig helg! 

Köttfärsgulasch!

Igår lagade vi en köttfärsgulasch och utgick från receptet på denhär sidan http://www.ica.se/recept/kottfarsgulasch-717241/ . Dock la vi till några fler potatisar, en extra paprika och några morötter eftersom mannen min äter som en jäkla häst ;) 3 vitlöksklyftor, en extra köttbuljong, chilipulver och cayennepeppar var även något som vi valde att krydda med för att få lite mer smak. Supergott blev det, och var så himla enkelt att laga :) Värt att testa tycker vi! 
 




Vecka 34!

Idag välkomnar vi vecka 34! Har varit hos barnmorskan och tagit blodprov, kollat äggvita i urinen, lyssnat på bebis hjärta, tagit mitt blodtryck, vägt mig och mätt magen :) 

Magen hade nu gått från att ha stått stilla på 26cm i 4-5 veckor, till att öka till 28cm, vilket var bra. Har nu gått upp 16 kg totalt och börjar inse att mycket av det är vätska. Man samlar ju på sig ännu mer vätska i och med havandeskapsförgiftningen... Blodtrycket låg på 135/85 och hade stigit i övertryck denhär gången. Förmodligen kommer det bara bli värre och värre nu, så det var ju lite väntat :/ 

Men bebis hjärta slog och han verkade må bra, vilket är det viktigaste. Dock är det något som säger mig att han kommer komma ut i september redan.. Vi får se hur allt blir ;) 

Den här veckan är bebisen ca 44cm lång och väger ungefär 2.3 kg. Dock är ju vår bebis lite mindre än genomsnittet, så han väger nog inte riktigt så mycket. Vi får se vad de säger om det på tillväxtultraljudet på tisdag! 






Karate kid!

Lilleman har party inne i magen. Känns bra att han är så pass livlig som han är. Då behöver man inte oroa sig över om han lever eller inte iallafall ;) kolla på länken om ni vill se spark kalaset! 

http://youtu.be/S6PSQ9v_vKM

Dag på sjukhus!

Idag har jag spenderat förmiddagen på Danderyds sjukhus. Först var vi på ultraljud för att kolla hjärtat och näringsflödet mellan bebis och moderkakan. Allt såg bra ut! Barnmorskan visade även hur mycket hår han hade på huvudet! Lite roligt att det går att se sånt via ultraljudet ;) 

Sen fick jag sitta med CTG kurvan i typ 45 min och därefter ta blodtrycket, som nu låg på 120/90. Lite högre än förra veckan! Fortfarande +2 med äggvita i urinen, men annars såg allt bra ut. Fick även kortisonsalva utskrivet mot min hemska klåda som jag haft sen i somras, som bara blir värre. Har som eksem runt brösten och ner på magen, som även börjat klättra upp på halsen och mot ryggen. Kliar något grönjävligt! Fick pga detta lämna blodprov för att se så klådan inte kom av någon annan anledning, typ nedsatt funktion i något organ. Men läkaren har inte ringt än så proverna verkar ha sett bra ut! 

Hur som helst så ska jag tillbaka till min barnmorska på vårdcentralen på fredag för en vanlig koll. Och sen på tisdag nästa vecka ska jag tillbaka till Danderyd igen! Det blir ett jäkla åkande, men det är ju för mitt och bebis bästa :) annars har dagen mest bestått av vila. Jag har haft jätteont i huvudet, så vila har typ varit det enda jag orkat med. Men nu har jag tagit lite värktabletter så nu börjar det släppa :) resten av kvällen bjuder på fortsatt mys med vovvar och mannen min framför paradise hotel. Hoppas ni får en trevlig kväll! 





Regnig tisdag

Igår var det en väldigt kall och regnig dag hemma hos oss. Förutom att bara mysa i soffan med hundarna så hade jag även lite andra saker för mig. På förmiddagen åkte jag och pysslade om en frusen Tollan. Borstade, longerade och matade henne så fick hon upp värmen sen :) Calle kom sen hem lite tidigare för att han har åkt på nån jäkla förkylning. Så han hann kurera sig i ett par timmar innan det var dags för den första föräldrautbildningen. I tre timmar satt vi och lyssnade med skräckblandad förtjusning. Känns ju inte så jäkla roligt att klämma ut en unge, men ser ändå fram emot upplevelsen i stort! Det ska bli spännande att se hur just vår förlossning kommer bli och framförallt när den kommer bli :) nu är det inte särskilt långt kvar, 50 dagar till beräknat datum för att vara exakt. Hoppas tiden går fort <3 




Ridning i skog och mark

Idag åkte jag till stallet och red ut på min fina prinsessa för första gången på 2 månader. Gud så glad hon var! Hon verkligen älskar att vara ute på ängarna och trava och galoppera. Och idag visade hon verkligen att hon hade saknat det :) jag är ju egentligen tillsagd att vila i princip dygnet runt av läkarna, men känner att ibland måste jag få komma iväg och hitta på något roligt! Känner jag mig yr eller illamående så är det ju bara att sakta ner på tempot för en stund :) Så Tollan fick ett väldigt lugnt ridpass, vi lunkade mest omkring i skogen och på ängarna. Men jag tror att eftersom hon går ute dygnet runt och rör sig helatiden, så gör det ingenting om hennes igångsättning sker i alla gångarter fast att tempot och arbetet trappas upp lite allt eftersom :) hur som helst hade vi väldigt roligt och det är ju det som är det viktigaste :) 




Drömmarnas land!

Inatt drömde jag ännu en konstig dröm. Fast denhär gången handlade den om vår bebis. Vi var påväg hem från sjukhuset och så hade de gett oss fel barn! Vi hade fått med oss någon annans barn hem, som dessutom var typ 4 månader gammalt och kunde prata!? Jätte skumt.. Så sjukt när det är så himla verkligt i drömmen, men samtidigt helt orealistiskt.. Här nedan har vi en som drömmer ofta och mycket.. :) 




Dippar och dalar

Igår hade jag en deppig dag. Allt som hänt den senaste veckan bröt liksom ut och jag bara grinade oavbrutet i nån timme, egentligen utan anledning. Hur som helst var det skönt att få ur sig det. Efter ett sånt där gråt utbrott känns det alltid bättre tycker jag :) på kvällen fyndade vi massa fina barnkläder hemma hos en som lagt ut en annons på nätet! Det kändes bra att vara lite ekonomisk för en gångs skull :) alla kläder var väl inte jätte roliga, men vissa var faktiskt riktigt fina! Så man kan ju välja vilka man vill använda och inte ;) avslutade dagen med att gosa lite med dessa små, och så blev dagen så mycket bättre <3 








Jag drömde en dröm

Jag drömde inatt att Tollan fick ett kolsvart litet hingstföl utan några tecken alls. Den var så himla vacker! Undra om min dröm betyder något? Tänk om den gör det.. Vi får vänta i sisådär 7 månader till så får vi se sen vad som ligger därinne i Tollans mage :) Här är en bild på fina pappan, Corporal VDL iallafall :) 




Stallmys och soffhäng!

Idag på eftermiddagen följde Calle med mig till stallet. Jag longerade Tollan med pessoa selen och Calle hjälpte mig att fylla vatten till hästarna + busa med hundarna under tiden. Tollan har verkligen tappat mycket muskler under tiden hon tagit det lugnt. Men jag tror ändå de finns gömda därunder någonstans. Med lite lätt joggning och lite mer näringsrikt foder så kommer hon nog återgå till nästintill sitt gamla skick.. Eller kanske inte riktigt, men lite rundare hull kan man väl få önska att hon får iallafall ;) kommer försöka rida lite lätt eller longera henne varannan dag nu, beroende på hur jag mår såklart. Så hoppas jag hon får lite bättre kondis, kan bygga lite mer muskler och framförallt kan få jobba och ha lite roligt! Nu ska vi mysa gärnet med hundarna resten av fredagskvällen. Ungefär såhär ser det ut i vår soffa nu :) 



 

Återbesök + vecka 33!

Idag började jag dagen med ett återbesök på Danderyds sjukhus. De tog mitt blodtryck som var 120/85, lyssnade på bebis hjärta med CTG och så fick jag lämna urinprov. Inga värden hade blivit sämre sen i onsdags så det var ju iallafall bra! Mitt normala blodtryck är 110/70 så lite har det ju stigit + att jag fortfarande har äggvita i urinen.. Men de sa ju och andra sidan att värdena förmodligen kommer bli sämre, så det är väl bara att vänja sig vid att det antingen visar likadant som innan eller värre ;) 

Idag gick jag ju även in i vecka 33! Tänk att det är max sju veckor kvar tills bebis kommer, förmodligen mindre än så. Helt galet ju! Längtar så sjukt mycket efter våran lilla prins nu. Hoppas sista tiden går fort❤️ 




Vår framtidsplan

Idag har jag fixat med massa saker och bara tagit det lugnt. Det är svårare än man tror att vila ;) Efter att ha pratat med min läkare, mamma, Calle och några vänner så kom jag fram till att ta studieuppehåll från och med höstterminen ändå.
 
Läkaren sa igår innan jag skrevs ut från sjukhuset, att havandeskapsförgiftningen bara kommer bli värre och värre. Hon trodde även att jag skulle behöva läggas in på sjukhus fler gånger innan bebis kom. Plus att jag behöver gå på minst ett läkarbesök i veckan och hålla koll på både mig och prinsen. Läkaren lät även ganska övertygad om att bebis kommer behöva komma några veckor tidigt! Så vi fick helt enkelt ändra om vår plan lite :) och nu känns det faktiskt riktigt bra! Här är ett litet bildcollage på vad vi gjort under dagen :) 
 

Och idag har dessutom 80% av graviditeten gått. 4 femtedelar har gått och då är det fasiken inte långt kvar! Tänk att snart är han här, våran lilla son ❤️ 
 



Kaos dag!

Vilken konstig dag dethär har varit. Fick tillbaka mitt borttappade handledsskydd imorse, vilket jag var sjukt glad över. Åkte sen till vårdcentralen, för idag stod bm besök på schemat. Vi lyssnade på bebishjärtat och tog mitt blodtryck osv. Allt såg bra ut, men så skulle hon mäta magen. Så upptäcktes att den hade samma mått som vid förra besöket för 3 veckor sen. Fick sen även veta att jag hade flera symptom för havandeskapsförgiftning. Bland annat äggvita i urinen, illamående, lätt flimmer vid ögonen och svullen kropp. Så jag blev då skickad på både tillväxtultraljud och allmän koll på Danderyds sjukhus. 

Väl på Danderyd fick vi veta att bebis mådde jättebra. Min moderkaka är dock lite liten och ger begränsad näring till prinsen. Så nu är han 14% mindre än genomsnittsbebisen i denhär veckan. Så han kommer inte vara jättestor när han föds, utan under 3.5 kg. Men det tar han igen sen utanför magen sa läkaren :) dock måste de nu hålla koll så han fortsätter få bra med näring resten av graviditeten :) 

Sen fick vi ta blodprover och blodtryck och kolla reflexer och lite sånt. Och då kom man fram till att jag har havandeskapsförgiftning. Så jag blev sjukskriven från och med idag och resten av graviditeten. Detta för att förhindra att blodtrycket stiger och att jag börjar må sämre. Nu är det vila och ta det lugnt som gäller! Blev inlagd över natten så de skulle kunna hålla koll på bebis och mig. Men nu ser värdena bättre ut så det verkar som jag får åka hem imorrn :) hoppas på det! Blir värdena sämre och bebis får mindre näring, så måste man plocka ut bebis i förtid. Men vi hoppas han vill och får stanna kvar där inne ett par veckor till iallafall ❤️




Ledig måndag!

Vilken härlig ledig dag jag har haft! Tog sovmorgon till 9 och sen åt jag frukost och kollade film i ett par timmar. Åkte därefter till stallet och red Tollan för första gången på 6 veckor. Man kände att hon var lite ur form och lite stel till en början. Men jag red väldigt lätt och kravlöst i alla gångarter och sen släppte stelheten och hon kändes väldigt fin. Tänkte att hon får ha två igångsättningsveckor med väldigt lätt jobb, innan vi jobbar på lite hårdare. Sen så hoppas jag kunna få lite ridhjälp med henne, när jag blivit ännu rundare om magen ;) vill ju att hon ska ridas åtminstone året ut, så hon inte bara står och glor i flera månader. 


På eftermiddagen har jag slappat och bara tagit det jättelugnt. Har varit hostig och förkyld så har försökt kurera mig lite :) sen försökte jag mig på att göra en fisk och skaldjursgryta, men glömde att köpa saffran så fick improvisera lite med smakerna. Och det slutade med att det typ bara smakade fisk och inga kryddor. Inte lyckat alls! Så nu har jag mått illa i flera timmar typ. Usch! Annars så har vi mest kollat på idol, gått kvällspromenad och ska strax kolla på paradise hotel. Bjuder på en bild på Casper som luktar på blommorna :)  Hoppas ni har en mysig kväll! 






Söndag 17 augusti

Idag har vi haft en riktig såndär mys söndag. Började dagen med att kolla på filmen Trassel och därefter filmen Ted. Mysiga filmer! Sen kom Hanna över och fikade och pratade med mig i ett par timmar. Hon är gravid med en liten tjej i vecka 21, så hon kommer föda några veckor efter mig. Men det är ändå jättekul att vi går igenom graviditeten samtidigt :) vi har inte träffats på ett bra tag, men det kändes ändå som att vi sågs typ igår :) så skönt med såna människor! Vi fick även massa fina blommor av Hanna, jätte snällt! Dagen avslutade vi hos mamma med en mysig söndagsmiddag. Det är trevligt att kunna umgås lite så ibland också, och inte bara runt hästarna :) hoppas eran helg varit toppen! nu ska vi sova, godnatt! 




Underbar lördag!

Dagen har bjudit på jobb, titt på stallplats i brottby och har sen avslutats med en trevlig kräftskiva hemma hos oss. Det var med tre av mina vänner, alla deras respektive och en bebis :) supertrevlig kväll med mycket skratt och god mat! Såhär såg det ut innan regnet drog in över oss och vi fick flytta in allting ;) 


Såhär såg jag ut dagen till ära :) 




Vecka 32!

Idag kom vi in i vecka 32 helt plötsligt! Känns konstigt att tiden gått så fort, samtidigt som den sniglar sig fram. Imorgon är det två månader kvar till beräknat datum, hur sjukt är inte det då? Väldigt sjukt. 

Denhär veckan blir lillkillen ca 42cm lång och kommer väga ungefär 1.9 kg. Alla hans fem sinnen fungerar även nu. Så man kanske borde testa att sjunga lite för honom och se vad han tycker om det? ;) vissa säger ju att spädbarn minns sånger man sjungit under graviditeten. Det kanske stämmer? 

Jag märker även att jag blir lättare flåsig nu, vid minsta lilla ansträngning. Och vissa stunder på dygnet har mitt illamående kommit tillbaka lite smått. Ska försöka väga mig snart och se hur mycket jag ökat i vikt nu, känns inte som att det borde vara så himla mycket. Här kommer en dagens magbild iallafall :) 




Världens finaste häst!

Sitter i sommarhagen hos min fina lilla häst. Man känner verkligen att hösten är påväg just nu. Vädret är lite kyligare, åskan mullrar tyst långt borta och gräset börjar bli sådär höstigt brunt. Tollan trivs fortfarande väldigt bra på betet och njuter för fullt. Nu är det dock bara två veckor kvar och sen måste vi ha hittat en ny stallplats till henne. Det står mellan kollektivstallet på Söderby, hos några av våra vänner i åkersberga eller i brottby på ett billigt fullservice stall. Vi får se vart det bär av! Det viktigaste är att min prinsessa får det bästa <3 




Inredning barnrummet!

Idag efter middagen så fixade vi även lite med lillkillens rum. Vi satte upp några små ugglor och även tavlan som jag beställde tidigare i veckan :) igår kom även pappa över till oss med några av mina gamla gosedjur. Så de fick idag äran att pryda bäddsoffan i barnrummet :) det blir så himla fint! Längtar mer nu än någonsin ❤️ 




Snart helg!

Nu börjar det äntligen närma sig helg,  och ingen längtar nog mer än jag gör. Kunde förresten sova betydligt mycket bättre inatt tack vare handledsskydden. Så nu känner man sig lite mer utvilad! Hälsade på Tollan en sväng och pysslade om henne lite efter jobbet. Nästa vecka tänkte jag även försöka mig på att börja rida lite igen, så vi får se hur det går ;) börjar faktiskt känna lite abstinens nu när jag inte ridit på så länge! Här är en bild på världens finaste lilla häst <3 




Jobb och slit!

Två jobbdagar är nu till ända, och jag har bara tre dagar kvar att jobba på särskolan. Sen jobbar jag ju lördagen denhär veckan på minisats, men det räknas nästan inte, det är ju så få timmar ;) men snart får jag ledigt! 

Annars så rullar dagarna på fint! Mina fötter har inte varit alls lika svullna nu när vädret blivit lite svalare, så de är skönt! Men mina händer och mitt karpaltunnelsyndrom har blivit desto värre. Var hos sjukgymnasten idag och fick prova ut handledsskydd som ska hjälpa mig motverka att mina symptom blir värre. Hoppas att det hjälper, för det är fasiken jobbigt att händerna domnar bort helatiden. Men nu ska jag sova och hoppas på att resten av jobbveckan går fort som tusan! 






Ledig lördag :)

Dagen började med en 1,5 timme lång promenad med hundarna. Vi tog skogspromenaden, där hundarna kan springa lösa och busa, samt där det finns mycket skugga. Vi hade alla väldans mysigt :) sen åkte vi och handlade lite mat inför veckan, slappade en stund i soffan och åkte därefter till gymmet. Idag körde jag 30min på crosstrainern, vilket blev 4,5km. Försökte köra lite hårdare motstånd än vanligt och blev riktigt trött av det, skönt! Sen hjälpte Calle mig med lite olika biceps och triceps övningar. Dock kunde jag inte köra riktigt så mycket som jag önskat pga mina svullna handleder. Men under mina förutsättningar så gick det riktigt bra. Jag var väldigt slut i kroppen efteråt, vilket kanske syns på denhär bilden ;) 


På kvällen lagade vi fajitas och myste framför en ny serie som vi följer på netflix. Breaking bad heter den, och efter en lite seg start börjar den faktiskt bli riktigt bra :) sen har jag kollat runt lite på olika sidor för inspiration till barnrummet. Hittade dessa små ugglor och denhär tavlan, som ska få pryda väggarna i vår sons rum :) vi har lite skogstema med blått, grått och grönt i hans blivande rum. Så dethär passar helt perfekt tyckte vi :) 










Magbild vecka 31 :)

Oj vad stor din mage har blivit idag, sa Calle när jag kom hem från jobbet ;) det kanske stämmer, vem vet ;) ibland får den ju nått växtspurt ryck från dag till dag :) 

Ser ni förresten vilka snygga fötter jag hade efter dagens jobbpass? Fettvalkar efter strumporna och fyllda med vätska. Otroligt vackert verkligen ;)




Vecka 31!

Nu går vi in i vecka 31 och det är bara 9 veckor kvar till BF! Tänk att om allt går bra så har vi snart vår lilla prins här<3 idag fick jag även tag på sjukgymnasten, så på tisdag morgon har jag fått tid hos dem. Då ska jag få ett par speciella handledsskenor som tydligen ska hjälpa mot mitt karpaltunnelsyndrom och mina domningar i händerna. Skönt! För det blir ju outhärdligt att gå runt med domningar i fingrarna hela dagarna.. Här kommer iallafall lite info kring vad som händer denhär veckan på graviditeten :)




Krämpor!

Idag är det dags för den fjärde jobbdagen av tio, på särskolan. På kvällarna när jag och Calle varit lediga tillsammans, har vi försökt hitta på lite roliga saker, men igår tog vi bara det lugnt. Det behövdes verkligen, för just denhär veckan har jag haft lite ont i kroppen. Fötterna svullnar och pulserar om jag går för mkt. Och nu har dessutom händerna börjat somna och domnar bort och jag förlorar styrka i dem. Ska ringa min barnmorska idag och kolla vad det kan vara. Nu är det i vilket fall som helst bara 70 dagar kvar och 75% av graviditeten har gått, så nu är det inte långt kvar! Bara att hålla ut resten av tiden nu :) 




Första veckodagen!

Jobbade på särskolans låg- och mellanstadie mellan 8-16 idag. Och fick under dagen massa bra råd från studievägledaren, så nu ska vi fundera ordentligt här hemma innan vi bestämmer om jag ska plugga till hösten eller inte. Lutar åt att jag ska prova på det och isåfall pausa mitt i terminen om jag känner att det inte går. Vill ju så gärna lösa allt på bästa möjliga sätt! Sen åkte jag hem till mamma och pratade + åt lite glass och inväntade Calle. Sen bar det av till viggbyholm för att bada lite tillsammans med hundarna. Casper var som värsta fisken i vattnet och ville aldrig gå hem. Kiara tog mod till sig och simmade även hon helt frivilligt och verkade tycka om det mycket :) vattnet var svalt men inte kallt, och heeelt underbart att simma i. En underbar kväll, som gjort att vi alla nu ligger helt utslagna och är redo att sova. Godnatt på er! 




Sista semesterdagen!

I fredags åkte vi till Calles landställe i Knutby, för att stanna några dar. Helgen har spenderats med två av Calles tre syskon och deras familjer + Calles pappa och mormor. Vi har badat, gått långpromenader, kollat på film, tvättat bilar och spelat kubb. Bara tagit det lugnt helt enkelt! Idag kom vi hem igen och då åkte vi direkt till stallet för att kolla till hästarna efter nattens oväder. De verkade må bara fint så det gick ingen nöd på dem :) sen har vi ägnat resten av dagen till att slappa framför tv:n och handla lite mat inför nästa vecka. Just i detta nu ligger vi i soffan, kollar en film och jag funderar över hösten, igen.. Ska ringa studievägledaren imorgon och be om lite vägledning. Imorgon är det även första dagen på min två veckors period av jobb på särskolan. Så ikväll blir det att lägga sig tidigt så man är riktigt utvilad :) hoppas ni har en trevlig kväll! 




Vecka 30!

Idag gick vi in i vecka 30! Bara 10 veckor kvar ungefär :) Nu är bebisen ca 38cm lång och väger ungefär 1,5 kg. Man märker att han inte bara sparkar längre, utan även snurrar runt och har sig. Mycket aktivitet i magen, som bara växer och växer :) den här veckan tog jag ju även tag i träningen igen, så idag gav vi oss iväg på ett pass, jag och Calle. Det blev 30 min på crossen med variationer mellan 6-9 i motstånd. Sen visade Calle mig lite olika ryggövningar som jag körde gärnet på. Jätte skoj! Såhär såg min gym outfit och dagens mage ut idag :) 




94 dygn dräktig!

Idag fick Tollan nya skor på fötterna och hon betedde sig som en riktig vildhäst mot hovslagaren. Sparka och steppa runt och hade sig! Sen åkte vi till lövsta och kollade upp Tollans dräktighet igen. Så nu är hon 94 dagar konstaterat dräktig. Såå roligt! Man såg skelettet på fölisen och allt :) häftigt!