Nyheter :)

I förra helgen när vi var på påskmiddag hos min pappa så fick vi veta värsta nyheten :) Och nu idag, exakt en vecka senare så fick vi precis samma nyhet fast det gällde Calles sida av familjen istället :) Kan inte avslöja just nu men om ett tag får ni veta vad det gäller :)

Jag tyckte det var lite jobbigt, underligt och framförallt läskigt från början. Men nu känner jag mig faktiskt ganska glad över detta :) Jag hoppas det varar bara :)

Ha en trevlig valborg nu så hörs vi imorgon :)

/Emma

Grillat och myskväll!

God kväll!

Idag har jag jobbat på sats mellan 9:00-12:30 och sen bar det av till stallet :) Jag hoppade Tollan litegranna inför nästa helg. Vi hoppade en oxer från hörnet med fyra galoppsprång fram till ett räcke. Mamma höjde hur mycket som helst och jag var väldigt feg men tillslut tog jag mig i kragen och red emot hindren, och det gick dessutom väldigt bra! Sen hoppade vi en liten vattengrav som finns på en liten gräsbana framför stallet, eftersom jag har hört talas om att Västerås som vi ska tävla i nästa helg har en riktigt stor vattengrav. Och det gick bra!

Nu ska vi grilla och sen äta lite jordgubbar och glass till efterrätt! Ikväll blir det myspys framför tv:n och sen får vi se om vi kanske besöker en liten majbrasa :)


Lovar att lägga upp bilderna från mösspåtagningen imorgon. Det funkar bara på Calles dator och vi är hemma hos mig just nu :)

/Emma

Mösspåtagning!

God dagens folket!

Idag hade vi mösspåtagning, precis som så många andra skolor i Sverige :) Det var riktigt mysig stämning när vi släppte ballongerna i vanadislunden och de bara flög upp i luften! Fick massa fina foton också på Calles kamera som jag ska lägga upp ikväll :)

Nu ska jag iväg och sola med Hanna :) Vi hörs senare!

/Emma

6 veckor kvar!

Glömde säga att idag har bara jag 6 veckor kvar i skolan! 6 veckor kvar tills lilla jag tar studenten! Ofattbart :)



/Emma

God morgon!

Idag verkar det bli en riktigt solig dag, skönt! Det känns inte lika jobbigt att gå till skolan då :)Jag har ett litet läxförhör i naturkunskap b idag som handlar om bakterier. Jag har inte övat överdrivet mycket men det känns som jag kan det mesta ändå så det går säkert bra :)

Det är skönt att Casper verkar må bra idag också! Igår spydde han 4 ggr o var jättehård i magen under ungefär 1 timme, det måste ha varit märgbenet som han fick lite för mycket av :) Men idag verkar han må bra som sagt!

Jag ska ta reda på lite mer kring vår skiva idag, och hoppas på att jag inte behöver komma på middagen. Har verkligen inte råd att slänga ut 350 kr denhär månaden på en sketen middag. Hoppas det löser sig!

Nu måste jag börja fixa mig inför skolan. Vi hörs lite senare :)

/Emma

Jag får snart ett raseriutbrott!

Nu får jag helt seriöst snart ett raseriutbrott! Tjejen som har hand om allt med vår studentskiva har klantat till sig rejält. Först betalade vi 480kr till henne, och tydligen var bara det för biljetterna vi sålde?

Sen har allt lixom varit frid och fröjd fram tills idag, då vi fick reda på att om man inte betalar 350 kr till henne senast på fredag, vilket man måste göra för att få vara med på middagen. Så kan det betyda att skivan blir inställd! Minst 40 personer måste tydligen tacka ja till middagen för att allting ska bli av överhuvudtaget.

Men vad är dethär för människa igentligen som meddelar sånt här 1 vecka innan skivan äger rum?? Nu vet jag ju att skivan kommer bli av för vi är 120 pers som ska gå och det vore väl konstigt om inte 1/3 av dom ville gå på middagen, men ändå! Sjukt dålig planering från denhär tjejens sida...

Hoppas att allt löser sig, för nu har jag fan ont i magen av all stress ifrån skolan! Hoppas inte att mina vänner drabbas av denhär dumma tjejens taskiga planering!

/Emma

Första skoldagen...

God kväll på er!

Idag började jag morgonen med en arbetsintervju på Securitas :) Det gick bra och jag ska dit på ett litet "test" som tar ett par timmar, på måndag morgon :) Hon kunde erbjuda mig heltidsjobb hela juni, juli och augusti :) Sen skulle vi se hur vi gör efter det :) Känns så himla bra!

En lång och tråkig skoldag följdes utav detta, även om det var roligt att träffa alla vänner igen :) Sen åkte jag en snabbis till stallet och fixade med Tollan, och nu ligger jag framför tv:n och kollar på desperate housewives :)

Jag hann även med att plugga en liten stund vilket var skönt, så nu har jag mailat in uppgiften. Uppgiften var uppdelad i två delar så jag gjorde bara den första delen eftersom han sa att det bara var den som man behövde lämna in imorgon :)

Nu ska jag gå och fixa mig och lägga mig i sängen. Är så sjukt trött.

/Emma

Nedräkning nummer 12 :)

Nedräkningslistan igen :)

14 dagar
kvar till Caspers 1 årsdag
45 dagar kvar till min student
51 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 2,5 år 
66 dagar kvar tills vi flyttar in i lägenheten
143 dagar kvar till min 19 årsdag
179 dagar kvar till älsklingens 21 årsdag
234 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 3 år

Nu är det bara 2 veckor kvar tills Caspers 1 års dag :) Måste fixa ett riktigt gott ben åt honom tills dess :)

Vi hörs!

/Emma



Videofilmer på Musse ifrån Rådmansö:)

Här kommer en videofilm från Musses tävlingsdebut på rådmansö :)

http://www.youtube.com/watch?v=fFl3K4EFKXs


Och en liten videofilm ifrån framridningen :)

http://www.youtube.com/watch?v=wwvCnHykfCg&feature=mfu_in_order&list=UL

Visst är han fin? :) Fullkomligt älskar denna lilla häst!

/Emma

Mrc Qumulus!

Här kommer bilder på min fina herre Musse :)





/Emma

Nya länkar till videosarna från Rådmansö!

Nu har jag fixat så att länkarna till videofilmerna på Tollan och mig i Rådmansö fungerar som de ska! Felet var ju som sagt att jag tidigare länkade till videosarna på facebook, vilket inte fungerar om man själv inte har facebook! Vill ju att alla ska kunna se mina videofilmer ju :)

Så här kommer videon från 120cm klassen :)

http://www.youtube.com/watch?v=4D6YQYScSaU

Och här kommer videon från 130cm klassen :)

http://www.youtube.com/watch?v=YOPyATsI5Q4

Så nu ska det fungera som det ska :) Jag är så glad att jag äntligen kan lägga upp videor på min blogg :)

/Emma

En underbar dag!

Idag har vi haft en mycket underbar dag :) Vi gick upp tidigt och så åkte jag iväg till stallet tillsammans med mamma för att rida ut i det mycket soliga vädret! Tollan var jättepigg och glad och verkade njuta lika mycket som jag gjorde av ridturen :)

Sen åkte vi hem och jag och älsklingen gick en promenad med Casper på ungefär 1,5 timme :) Det var riktigt mysigt! Efter det bar det av till ett solarium i vallentuna, där jag och min kompis Hanna solade i ungefär 10 minuter och sen satt vi och snackade en liten stund innan det var dags för mig att åka hem och äta den underbara middag som älsklingen stod och grillade till oss :)

Jag vet att det verkar lite konstigt att sola solarium när det är så soligt ute, men jag orkade verkligen inte ligga och pressa hela dagen. Hade inte tid med det heller :) Det får bli sen i sommar när vi tävlar och är ute hela dagarna eller något :)

Nu ska vi mysa och bara kolla på film hela kvällen. Imorgon är Musses tävlingsdebut på Rådmansö :) Ska bli så spännande att se hur han sköter sig :)

God kväll på er! Vi hörs!

/Emma

Snart färdigjobbat sen påskmiddag

Snart har jag jobbat färdigt för dagen :) Slutar om exakt 10 minuter och då bär det av hemåt för att ta det lite lugnt en stund innan jag ska fixa mig i ordning för den årliga påskmiddagen hemma hos min pappa :)

Mamma tar hand om Tollan idag, eftersom jag har lite svårt för att hinna med det :) På tal om Tollan, så ska jag försöka fixa videorna som jag la upp igår, när jag kommer hem! Råkade länka till facebook sidan där filmerna finns, men ska ordna så att även de som inte har facebook kan se filmerna :)

Nu måste jag gå! Vi hörs lite senare :)

/Emma


Dagens planer :)

God morgon :)

Jag hade en jätte stressig morgon. Den började jätte lugnt och härligt men jag låg och drog mig lite för länge i sängen så till slut vart det stressigt istället :) Sen när jag äntligen kom iväg till jobbet kom jag på efter 5 minuter att jag hade glömt min matlåda! Så de var bara att vända hem igen och hämta den :) Kom till jobbet 2 minuter innan jag började så det ordnade sig hyfsat bra ändå. Men gud så stressad jag blev :)

För övrigt så blir mina planer för idag att:

*
Jobba från kl. 9:00-14:00 på Beijer
*Fixa mig inför kvällen
*Ta hand om Tollan
*Äta påskmiddag hos pappa

Nu ska jag återgå till arbetet! Vi hörs lite senare under dagen :)

/Emma


Jag älskar dig mest av allt

Calle, du är min själsfrände, stora kärlek och bästa vän! Du är den finaste i hela världen och jag älskar dig så obeskrivligt mycket. Var bara tvungen att säga det <3



Min underbara älskling<3


Nu är jag ledig!

Nu är jag äntligen ledig! Har jobbat på beijer idag mellan 9:15-18:00 och sen åkte jag direkt och hämtade upp älsklingen och Casper och sen bar det av till stallet :) Väl i stallet red jag i ungefär 20 minuter och trimmade bara lite inför imorgon då vi ska tävla på Rådmansö :) Sen smorde jag alla saker + badade Tollan, som var väldigt skitig :) 

Nu ligger jag här och är hur trött som helst. Känner mig sliten efter att ha jobbat 4 dagar i sträck :) Och samtidigt börjar jag känna mig taggad inför imorgon! Ska bli så himla kul, och dessutom är det utomhus tävling imorgon också vilket gör det ännu roligare :) Och imorgon ska jag få träffa Musse för första gången på 2 veckor!

Nu ska jag kolla på tv. Vi hörs :)

/Emma




50 dagar kvar till min studentdag

Vet ni vad?

Idag är det bara 50 dagar kvar till min studentdag!
Och bara 26 skoldagar kvar :) Det är ju ingenting. Känns verkligen som att denhär terminen har gått så himla fort, det var ju januari alldeles nyss? :) Det tycker jag är ganska konstigt igentligen, höstterminen smyger alltid fram och man tycks aldrig komma någon vart, men på vårterminen då är det precis tvärtom :) Kanske beror det på att det blir ljusare och ljusare för varje dag som går :)

Snart kommer den 9 juni vara här. Den underbara dag då jag får springa ut ur skolan, skrika och tjoa och vara allmänt lycklig över att mina skoldagar är över :) Och gud vad jag längtar!

Men nu måste jag sluta drömma och återgå till arbetet :) Vi hörs lite senare :)

/Emma

Grundkursen i vardagslydnad igår

Hej på er!

Jag sitter just nu på Beijer och ska jobba fram tills kl. 18.00 ikväll :) Sen bär det av till stallet, vilket jag ser fram emot extra mycket just idag eftersom jag inte var i stallet igår :)

Grundkursen i vardagslydnad igår gick jättebra och var faktiskt det roligaste kurstillfället hittills! Vi fick öva på "gnagmöten" med hundar ifrån den andra gruppen. Dvs. att man matar hunden med riktigt gott godis samtidigt som man möter en hund så att mötet blir trevligt och inte ryckigt/skälligt/jobbigt :) Casper skötte sig jättebra även om han tyckte att marken luktade väääldigt gott helatiden, och bara ville springa med nosen i backen :)

Sen fick vi göra kontaktövningar/följsamhetsövningar där man skulle visa en godis eller leksak för hunden och sen gömma den bakom ryggen. Då skulle hunden ge en ögonkontakt och då skulle man belöna det :) Sen byggde vi på övningen och backade när vi fick ögonkontakt, och då skulle hunden följa oss när vi backade :) Sen belönade vi med godis, leksak eller beröm samtidigt som vi gjorde "godissnurren" :) Casper var underbart duktig!

Efter detta övade vi på störningar, och då skulle man sätta hunden ner, säga vänta och samtidigt kasta iväg en liten godis :) Då skulle hunden sitta stilla och inte springa fram till godisen även fast man hoppade omkring, sa massa konstiga ljud eller störde hunden på något vis :) Dethär har vi övat på massor med Casper så han var såklart jätteduktig :)

Men nu ska jag gå iväg och äta lunch! Vi hörs lite senare!

/Emma

Nedräkning nummer 11 :)

Nu är det inte lång tid kvar!

21 dagar kvar till Caspers 1 årsdag
52 dagar kvar till min student
58 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 2,5 år 
73 dagar kvar tills vi flyttar in i lägenheten
150 dagar kvar till min 19 årsdag
186 dagar kvar till älsklingens 21 årsdag
241 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 3 år

Min student närmar sig med stormsteg, och det är så himla skönt :) Nu kommer tiden dessutom gå ännu fortare eftersom det är soligt, varmt och vår nu :)

/Emma

Snart grundkurs i vardagslydnad :)

God dag på er!

Just nu sitter jag på jobbet och är hur trött som helst plus att jag har huvudvärk och det rinner i näsan. Känns jobbigt att jag aldrig kan bli av med dendär jäkla förkylningen någon gång. Om 1 timma och 20 minuter så slutar jag för dagen och då blir det till att skynda hem och bara slänga i mig lite mat innan vi ska åka iväg till hundklubben, för att medverka i den 5:e grundkursen i vardagslydnad :) Det ska bli riktigt roligt :)

Idag hoppas jag att vi är ute mestadels av tiden eftersom jag har suttit inne framför en dator hela dagen :) Vore skönt att få röra på sig lite eftersom jag känner mig som en riktig liten tjockis just nu. Helt uppsvälld av allt jag har ätit + roliga veckan :) Härlig blandning detdär.

Nu ska jag fortsätta arbeta! Vi hörs :)

/Emma



Jobb på beijer!

God morgon :)

Idag sitter jag på Beijer byggmaterial och jobbar mellan 9:15-18:00 i växeln :) Det är så himla underbart väder utomhus så det är lite tråkigt att sitta inne fram tills kl. 18 men jag får väl springa ut på rasterna under dagen och njuta lite av det fina vädret :)

Idag är det en tjej i stallet som heter Maria som hjälper mig med Tollan. Hon ska mocka + göra mat åt henne osv. för att jag slutar så sent på jobbet idag och Grundkursen i vardagslydnad börjar kl. 19 :) Hinner inte riktigt med Tollan idag så det är tur att Maria kan hjälpa mig! Och i veckan ska jag verkligen försöka ta många långpromenader med Casper, eller iallafall så mycket jag hinner! Älskar verkligen våren och soligt väder, och denhär veckan verkar vi få väldigt mycket av det :)

Förresten! Läste ni detdär hemska som hände mamman med barnvagn och hund i Norrtälje i veckan? De blev attackerade av vargar och en av dem sprang iväg med hunden i munnen, och hunden dog! Så himla hemskt. Kan inte tänka mig hur dåligt jag skulle må om detta hände min lilla älskling.. 

Men nu ska jag återgå till mitt lilla växelbord. För nu ringer det på rejält! Vi hörs senare under dagen :)

/Emma


Långpromenad i vårsolen :)

God kväll på er!

Idag har jag och Calle tagit en långpromenad runt Hagbyrundan med Casper :) Vi var ute och gick i ungefär 1,5 timme och det tog väl lite längre tid än det borde bara för jag hade tagit på mig mina converse så fick så grymt ont i fötterna! Måste verkligen köpa ett par gympadojjor :)

Sen hjälpte vi Fredde att hämta hem hans bil och så åkte vi till stallet och bytte täcke på Tollan till ett lite tunnare :) Till middag grillade vi idag igen och nu känner jag mig riktigt trött och redo för sängen! Imorgon väntar en ny vecka full av jobb och andra härligheter :)



Två bilder från dagens promenad, på världens finaste lilla hund.
Kronsäters Casper<3


God natt på er! Vi hörs imorgon.

/Emma

Utställning i Västerås!

Idag har vi varit på utställning i Västerås med lilla Casper :) Det gick väl sådär, han fick Very Good och ingen rosett :)

Men domaren tyckte han hade följande kvalitéer :)

1. En mycket god typ
2. Ett maskulint kraftfullt huvud
3. Härlig bredd i nos och käkar
4. Kraftfull, stark hals.
5. Fin front
6. Goda vinklar fram och bak.

Domaren tyckte detta var Caspers svaga sidor :)

1. Stopet kunde vara mer markerat (vilket det säkert blir med åldern)
2. Rör sig lite tätt fram och bak- Han behöver lite mer tid att växa till sig.
3. Han behöver bli lite kraftigare i muskulaturen, lite mer maskulin.

Detta tycker jag ändå var mycket fina ord från domaren. De mesta hon hade att "klaga" på var saker som han skulle växa till sig på. Hon sa till mig efteråt att han var en jättefin hund, men behövde bli lite mer maskulin. Och det vet jag att han kommer bli med tiden, eftersom han bara är 11 månader än så länge :)

Caspers halvbror Buzz var också med på utställningen och fick cert :) Så dom hejade vi på en del under dagen :) Buzz ägare tyckte att Casper hade vuxit på sig sen utställningen i Sollentuna, vilket var väldigt roligt med tanke på att jag inte har märkt någonting knappt eftersom jag ser honom varje dag. Så på nästa utställning i Vallentuna så kanske han har vuxit till sig ännu lite till :)

Casper fick också en tidig 1 års present. Ett nytt halvstryp i läder + ett 2.20 m långt läderkoppel + en leksak + ett utställningskoppel :) 

Nu ska jag hjälpa Calle lite med maten. Vi ska grilla och det ska bli så himla gott!
Vi hörs!

/Emma

Nu är det vår!

God morgon!

Vilken solig dag denna dag verkar bli! Helt otroligt. Vaknade av att solen bara sken in genom persiennerna i Calles rum :) Jag har till och med sett humlor och flugor redan, nu är det verkligen vår :)

Idag ska jag jobba på Sats mellan 9:30-13:30 :) Sen får vi se hur min eftermiddag blir. Jag kanske åker på arbetsintervju, eller så åker jag till stallet :) I eftermiddag ska jag iallafall träffa Linnéa för hon ska köpa en present till en kompis :)

Ikväll blir det en lite längre promenad med Casper, och sen bada och fixa honom inför imorgon då vi ska åka på vår andra utställning någonsin, i Västerås :)

Men nu måste jag börja göra mig i ordning :) Vi hörs lite senare :)

/Emma

Plugg, plugg och mera plugg

Hej på er!

Idag var jag en kort stund i skolan och skrev mitt genetik prov :) Det kändes som att det gick bra, så jag borde få godkänt iallafall :) Sen åkte jag direkt till stallet och red ut i solen på Tollan :) Och så fort jag kom hem började jag plugga och nu har jag suttit och pluggat i 2,5 timme och skrivit klart min affärsjuridik uppsats som var asjobbig rent ut sagt!

Och för en liten stund sen fick jag ett mail från ett jobb jag har sökt till, de ville att jag skulle komma på intervju :) Så nu hoppas jag att vi kan boka en tid snart och att jag får jobbet :) Håll tummarna för mig :)Ikväll ska jag och Calle laga middag åt oss och hans pappa :) Det blir stekt kassler med paprika, ris och sås :) Riktigt gott är det :)

Vi hörs imorgon!

/Emma

Idag är jag trött...

Hej!
Idag är jag så sjukt trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det har känts som jag ska somna hela tiden under hela denhär dagen. Mamma tog hand om Tollan idag, och nu håller jag på och funderar på ifall jag ska gå på zumban kl 18 eller ifall jag ska strunta i det :) Känner mig så sjukt otaggad..

Jag skulle ha pluggat affärsjuridik idag men kunde inte göra det för min kompis Ellen har uppgiften, och vi har inte lyckats matcha varandra så jag kan hämta pappret av henne :) Jag får plugga på torsdag istället :)

Juste! för några dagar sen hoppade Musse trekombination för första gången med Marcus :) Duktiga lilla hästen :)

Nu ska jag kolla på Tv :) Vi hörs lite senare eller imorgon :)

/Emma

Nedräkning nummer 10

Veckans nedräkning kommer här!

28 dagar kvar till Caspers 1 årsdag
59 dagar kvar till min student
65 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 2,5 år 
80 dagar kvar tills vi flyttar in i lägenheten
157 dagar kvar till min 19 årsdag
193 dagar kvar till älsklingens 21 årsdag
248 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 3 år

Mindre än 60 dagar kvar till min student! Helt galet ju :)

/Emma

Lisas studentskiva :)

Hejsan!

Igår kväll var vi på Lisas studentskiva, jag och Calle. Det var riktigt roligt, vi dansade som galningar i ett par timmar :) Det var också första gången som jag bara beställde drinkar under kvällen, och inte bacardi eller cider :) Det var faktiskt väldigt lyckat att välja drinkar istället!

Vi gick hem vid 01:30 och kom i säng innan 03:00, så vi var inte hemma alltför sent iallafall :) Men det var en väldans rolig skiva faktiskt, och jag träffade ett par tjejer från min gamla klass också som jag inte har träffat typ sen vi slutade 9:an, så det var roligt :)

Idag är det också 2 månader kvar till min student! Nu är det inte långt kvar!

Men nu ska vi sova, jag och min älskling. För imorgon är det årets första tävling för oss i Årsta Runsten :) 

God natt!



/Emma

Casper 11 månader :)

Idag fyller Casper 11 månader, och snart fyller han 1 år. Tänk så snabbt tiden har gått :) Och imorgon är det bara en månad kvar tills han ska röntgas! Då kommer vi också få reda på ifall han kommer kunna bli avelshane i framtiden eller inte :)



/Emma

3 veckor till mösspåtagningen idag :)

Idag är det bara 3 veckor kvar till mösspåtagningen för årets studenter! Tänk att allting går så himla fort på våren :) Hösten går alltid så himla långsamt, men under våren känns det som att tiden bara springer iväg :)

Igår var det dessutom bara 9 veckor kvar till självaste studentdagen :D Gud vad jag längtar nu! Det känns som om det var igår som vi satt på Calles mottagning och min mamma sa till mig "Tänk Emma, nu är det bara ett år kvar och sen är det din tur". Och jag tänkte, guuud vad jobbigt att det är så lång tid kvar!! Men det har ändå gått så himlans fort så det är helt sjukt!

Vi hörs lite senare :)

/Emma

God morgon :)

God morgon :)

Det blev en tidig morgon imorse och inte så mycket sömn inatt.. Älsklingen kom inte hem förrän kl. 12 på natten och jag försökte vara lite smart och tänkte att jag skulle lägga ut nyckeln åt honom så jag skulle slippa sitta uppe och vänta tills han kom hem :) Men tror ni inte då att Ester börjar skälla som en jäkla tok när hon hör att han öppnar grinden in till vår tomt! Så då var jag ju tvungen att gå upp och försöka få tyst på henne, hon slutade inte skälla förrän Calle började prata med henne och hon hörde att det inte var en mördare eller något som klivit in i huset :) Hon har aldrig hållt på och skällt bara av att hon hör någon utanför, så blev lite chockad :)

Sen trodde ju jag att jag skulle få sova ett par timmar till, men icke då! Vaknade ungefär kl. 03 och hostade som en jäkla tok i typ en halvtimme. Sen var det ju inte så lång tid kvar att sova, Calle gick upp kl 05:20 och då ligger man ju och halvsover tills jag själv skulle gå upp kl. 06:00 :) Så nu sitter jag här på jobbet, jättetrött och inte ett dugg utvilad :) Vilket är väldans otur eftersom Lisas skiva är ikväll och jag förmodligen inte kommer få sova förrän sent ikväll :) Så tokigt det kan bli ibland :)

Nu ska jag återgå till arbetet! Vi hörs lite senare :)

/Emma

Täby centrum med Linnéa :)

Hej på er :)

För en liten stund sen kom jag hem från Täby centrum :) Jag var där i ett par timmar med min kära vän Linnéa och vi shoppade lite + åt en god middag :) Jag handlade bland annat en liten outfit till imorgon då jag ska iväg på Lisas studentskiva, som har tema spel :) Först tänkte jag vara hjärter dam, men insåg ganska snabbt att jag hatar att klä mig i rött + har ganska ont om pengar just nu. Så kom på att jag kunde vara klöver dam istället :) Köpte ett grönt Linne och en svart snygg topp till det :) Sen köpte jag ett par örhängen som såg ut som kortlekar + ett halsband som hade ett litet klöversmycke hängandes på det :)

Så min outfit blir följande :)
Grönt långt linne
Svart snygg topp
Svarta leggings
Stövlar
Klöver halsband
Kortleks örhängen

Jag tycker det känns ganska snyggt :) Plus att dessa kläder kan komma till användning i framtiden också :) Köpte dessutom en vårig klänning samt en långärmad tröja som jag har suktat efter en längre tid :) Så nu äre bara att snåla fram tills nästa lön kommer :)

Nu ska jag gå ut med Casper och vänta på min älskling som är ute och äter middag med jobbet :)

Vi hörs imorgon :) kram på er!

/Emma

Kvällsmys + Tollan uppdatering

Hej :)

Nu ligger jag och älsklingen i sängen och kollar på Arga Snickaren :) Jag har precis skrivit klart min labbrapport och känner mig helt slut! Känns verkligen som jag skulle kunna sova hur länge som helst.

Måste bara berätta att Tollan gick hur fint som helst idag när jag red dressyr i ridhuset :) Det var riktigt roligt faktiskt :) Tror aldrig jag har känt henne gå så bra under dehär 2,5 åren vi har haft henne :) Jag kunde lixom sitta helt stilla med händerna och bara rida henne för skänkeln under större delen av ridpasset, underbart kändes det!

Nu ska jag återgå till programmet :) Vi hörs imorgon!

/Emma


Fortfarande sjuk...

Hejsan!

Jag är fortfarande sjuk så har suttit här hemma och vilat hela dagen. Åkte bara en snabbis till stallet och fixade med Tollan på eftermiddagen :) Nu ska jag gå en kort promenad med Casper medans jag väntar på att älsklingen ska komma hem från gymmet. Saknar honom jätte mycket nu!

Vi hörs kanske lite senare :)

/Emma

Nedräkning nummer 9

Glömde nedräkningen igår igen! Här kommer den :)

34 dagar kvar till Caspers 1 årsdag
65 dagar kvar till min student
71 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 2,5 år 
86 dagar kvar tills vi flyttar in i lägenheten
163 dagar kvar till min 19 årsdag
199 dagar kvar till älsklingens 21 årsdag
254 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 3 år

Typ bara jag som är intresserad av detta men, jaja.. haha

/Emma

Sjukstuga + hästsnack

God morgon! Blev tvungen att vara hemma idag igen ifrån skolan. Hade så jäkla ont i halsen imorse när jag vaknade och nu sitter jag och hostar så de känns som lungorna ska sprängas eller något..

Igår var vi först och hoppade Tollan :) Hon tyckte det var jätte roligt att få se lite hinder och var hur pigg som helst :) Haking hade nämligen kurs på upprätta igår så vi passade på att använda hans roliga övningar medans de hade teori i cafeterian :) Tollan är verkligen hur härlig som helst att hoppa :)

Efter det åkte vi direkt upp till Musse, för vi skulle visa honom för en spekulant. Först fick jag frisera honom lite för hans man hade blivit jättelång, och svansen också för den delen :) Jag borstade honom också jättelänge, tills hans svarta päls bara blänkte! Han verkade tycka att det var mysigt att bli lite ompysslad :) Tjejen som red honom red honom helt okej, men hon var lite för hård i handen så han blev lite stressad. Hon verkade tro att det bara var att slita ner honom på tygeln, men han funkar ju inte riktigt så! Man måste rida framåt först och sen kommer han av sig själv ner på tygeln och då är det bara att hålla ett stadigt stöd :)

Det var ju också första gången jag red honom sen vi lämnade honom till Marcus för lite drygt 5-6 veckor sen :) Och jag kände stor skillnad! Han var lätt att rida på tygeln i galopp och han förstod själva galoppfattningen jättebra :) Jag gjorde dessutom ett galoppombyte! Är helt fascinerad över vad han har lärt sig på denhär korta tiden :)

Nu är vi alltså konfunderade IGEN. Vem ska vi sälja? Ingen aning.

Mrc Qumulus "Musse"
*Är ung och kan utvecklas mycket
*Löshoppar otroligt fint
*Mjuk och rörlig att rida
*kvick i benen
*Hoppar med fin språngkurva
*Tillhör en av de finaste stostammarna      
*Är otroligt vacker
*Kan gå dressyr och hoppning
*Kan ridas i championat och liknande



Thonia v.s "Tollan"
*Gammal och vis
*Stannar ALDRIG
*Ställer alltid upp
*Häftig
*söt
*Har en otrolig kapacitet
*Har avelsvärdet
*Jättekul att hoppa
*Kan rida stora tävlingar på henne, såsom Sm m.m.




Tror ni det är lätt att besluta vem man vill behålla? Det kan jag berätta att det är det inte! Hatar att behöva välja. Mina hästar är två så underbara individer, jag kan inte välja. Varför kan vi inte bara vinna några miljoner så vi kan ha båda kvar? Kom gärna med tips och råd ifall ni har sådana. Vi har nämligen kört fast helt :)

/Emma

Jobb och sen ridtur i regnet!

God morgon!

Idag jobbar jag på Beijer från kl. 9:00-14:00 :) Tiden har faktiskt gått ganska fort, och det enda jobbiga just nu är att jag har så himla ont i halsen.. Fast det var värre imorse så man får väl vara glad att det blir bättre och bättre iallafall :)

Calle gav mig frukost på sängen imorse så det gjorde min morgon lite bättre iallafall :) Han hade gjort rostade mackor med ost och gurka :) Sen fick jag lite varmt te också :) Han är så gullig min älskling!

Nu ska jag återgå till jobbet :) Vi hörs lite senare!

/Emma

Vilken regnig dag!

Hejsan!

Gud vilken regnig dag det har varit idag! Tråkigt och mulet väder hela dagen igenom... Hoppas vi får mer sol imorgon :)Igår inventerade jag på Willys mellan 18:00-23:00 och det var faktiskt ganska roligt! De 3 första timmarna gick hur fort som helst och jag satt och räknade blöjor i princip halva den tiden :) Ska ringa han som är ansvarig på måndag och fråga hur vi ska gå till väga nu och om jag ska börja jobba och invänjas lite vid kassajobb snart :)

Idag har jag varit i stallet och longerat + klippt Tollan :) Hon var hur fin som helst under longeringen men så fort hon skulle galoppera började hon bocka, vilket hon aldrig gör! Vårkänslor kanske? Efteråt klippte jag henne på kroppen, ska klippa benen nästa vecka tänkte jag :)

Imorgon ska jag jobba på Beijer mellan 9:00-14:00 och efter det ska jag rida ut tillsammans med Jessika :)

Nu ska vi ha myskväll, jag och mina fina pojkar :) Vi hörs imorgonbitti!

/Emma