En alldeles underbar dag!!

Sitter just nu hos frisören, under en såndär maskin och håller på att slinga håret. Sen ska vi toppa och frisera till det lite också :) skönt att få bli lite fin! Bjuder på en före bild, så får ni se hur det blev efteråt sen också :) Fick nyss ett sms också att min halvbror och hans tjej fått sin lilla bäbis Elvin igår kväll. Sååå roligt!! Resten av dagen bjuder på hästmys, skola och så lite mer hästmys på valla :) ha en bra dag! 



Utforskande, ridning och kontraktskrivning :)

Idag har jag haft heldag på ett naturreservat i Sollentuna med skolan. Vi utforskade natur och småkryp så det var rätt spännande :) sen red jag Bläsen och Connie på Valla och de var mycket duktiga :) Gabi hjälpte mig med Tollan idag så jag skulle hinna med allt. Tack bestie<3 idag skrev vi även kontrakt på vår nya lägenhet!! En 4:a på 75 kvm i Bällsta. Inflyttning blir 10 januari :) Som vi längtar!!! 




Söndags bestyr!

Idag har jag trimmat dressyr på Tollan, ridit ut på Bläsen och shoppat + lunchat i täbban med bästa Camilla. På kvällen åt vi middag med Calles syster + man och nu ska vi sova. Imorgon är första dagen på en spännande vecka! Godnatt :)



Uteritt och teknik

Började dagen med uteritt på en småvild liten Tollan. Men hon kändes väldigt mjuk och fin så det var kul :) sen blev det lite teknik i skolan på eftermiddagen och bara lugnt mys hemma på kvällen. Börjar känna mig lite sjuk så ska sova nu. Toodels! 




Hästmorgon och kursstart :)

Idag har jag longerat Tollan på förmiddagen. Hon såg oväntat mjuk och fräsch ut för att ha haft hård hoppträning dagen innan. Min fina prinsessa <3 Sen blev det kursstart av naturvetenskap och teknik kursen, som verkar rätt kul! På eftermiddagen sprang jag 7km + tränade lite mage och rumpa. Kändes bra att få det gjort också :) skickar några extra värmande tankar till min stallkamrat som idag fick låta sin häst vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste vara.. <3



Mycket häst och lite födelsedagskalas :)

Idag har jag klippt Humano, firat min lilla farmor som fyller 85 år och ridit fina Bläsen :) på kvällen åkte vi till Rådmansö och tränade för Marcus Westergren. Det var första gången jag tränade för honom och han var grymt bra :) mycket fokus på tempoväxlingar och att ha henne lösgjord men fortfarande med tryck i galoppen. Riktigt kul! Längtar till nästa gång :) nu ska jag hem och äta middag med min fina Calle :) ha en trevlig kväll! 



Underbara måndag!!

Idag har jag haft en såndär alldeles fantastisk dag. En sån dag som jag inte haft på riktigt länge. Jag var helt ledig! Behövde inte tänka på skolan eller något utan kunde göra exakt vad jag ville :) jag startade morgonen med att sova länge! Sen blev det en timmes promenad med hundarna i den härliga höstsolen. Därefter testade jag på en timmes corepulse pass på sats för första gången. Tränade med mamma och Chloe och det var riktigt roligt! Sen blev det mysig uteritt med Tollan. Jag red i den nya hoffsteiner sadeln och hon kändes superfin! På kvällen har jag och Calle myst och ätit god middag, för att fira att han idag fyller 23 år. Min fina kille :) 








Jobb och stallfix!

Idag har jag jobbat heeeela dagen. En riktigt kul jobbdag måste jag säga! Älskar mina kollegor, de är så fruktansvärt underbara :) på lunchen hann jag även med stallet och att pyssla om min prinsessa litegrann. Imorgon börjar en ny vecka, och jag har bestämt mig för att vara lite extra duktig fr.o.m. då. Ska träna minst 2 dagar/vecka på gymmet och inte äta massa godis och onyttigheter. Heja mig! Hoppas eran helg har varit toppen :) godnatt! 



Ännu en härlig lördag :)

Idag började jag dagen med jobb 8-13. Därefter blev det en liten sväng till stallet och vi skuttade några hinder på Tollan som kändes fin. Imorgon blir det vilodag för hennes del :) på eftermiddagen kom Calles familj + min pappa och Marre över på middag för att fira Calles födelsedag i förskott. Och jag drack för andra gången i mitt liv rött vin :) börjar gilla det skarpt! Det blev en riktigt trevlig kväll!! Nu ska vi sova för imorgon vankas det jobb igen :) godnatt! 




Sadel leverans och tenta inlämning :)

Imorse kom min nya hoffsteiner sadel! Red ett kortare trimpass i den och den var såå himla skön! Älskar denna sadeln :) sen skrev jag klart tentan och åkte till skolan och lämnade in den :) skönt att ha det gjort innan helgen! Sen fixade jag lite med Calles födelsedags present och nu ligger vi och myser framför idol. Underbara fredag! 




Summering av dagarna ;)

Gårdagen bestod av ett dressyrpass på Tollan, en mysig hundpromenad i solen och en massa tenta skrivande! På kvällen umgicks och spelade vi monopol med grannarna :) Idag blir det jobb på minisats 9:30-13 och sen ska jag iväg till stallet för att hoppa litegrann på prinsessan :) hoppas även på att hinna skriva klart tentan idag :) Hoppas ni får en underbar dag! 





Tentaplugg!

Idag och igår har dagarna bestått av tenta skrivande. Gabi var snäll och tog hand om Tollan idag så jag skulle hinna plugga och ta hand om lilla Bläsen. Tack bästa du <3 nu blir det lite mys framför svenska hollywoodfruar innan det är sovdags. Imorgon är en ny dag! 



Jobb söndag :)

Idag har jag jobbat hela dagen på minisats. Är helt slut efter alla tidiga morgnar denhär veckan så när Calle hämtar mig om tio minuter, så ska vi köpa hämtmat och bara mysa i soffan. I veckan händer det förhoppningsvis lite spännande saker. Får hoppas på det iallafall! Bjuder på en bild på mina fina skruttar :) Kram på er :) 




Videos från helgens tävlingar :)

Här kommer videosarna från helgens tävlingar. Vi börjar med fredagens 130cm klass där vi hade 4 fel :)
 
 
Och sen kommer gårdagens 135cm klass. Kval 1 i Swedish riders trophy där vi var dubbelt felfria med hade ett tidsfel. Kom på en 15:e placering av 60 starter. 
 
 
Och så dagens klass där jag red en 135cm klass som var kval 2 i Swedish riders trophy. 5 fel slutade vi på och kom som sagt tyvärr inte till final. Men här är videon! 
 
 
Mycket nöjd med helgen och min fina häst :) Kanske borde behålla henne ändå ;) 

Södertälje dag 3 :)

Ett ner i 135cm Swedish riders trophy kvalet idag. Tollan kändes super!! Men pga att jag tog längre vägar och bara ville fokusera på att hitta ett bra flyt så tillhörde vi de långsammare 4 felarna och fick till och med ett tidsfel, så de räckte inte till finalen i eftermiddag.. Men jag känner mig ändå supernöjd och tycker både att Tollan hoppat super och att jag ridit super hela helgen :) nu är vi på G igen!! Videosarna kommer senare. Nu ska jag ut på långpromenad med Calle och vovvarna :) 



Tävling, ponnyridning och tacomys!!

Idag var vi i Södertälje igen och red Swedish riders trophy kvalet som gick över 135cm höjder. Jag fick ett tidsfel i omhoppningen men var annars felfri och slutade på en 15:e placering. Jättekul verkligen! Det var runt 60 starter med i klassen så det får man väl vara nöjd med ;) hon kändes superfin idag verkligen :) de 50 bästa från idag gick ju vidare till morgondagens andra kval, så imorgon åker vi tillbaka till Södertälje igen :) ska bli kul! På eftermiddagen red jag även en sväng på galoppbanan på ponnyn Bläsen, som kändes jättefin idag :) Och nu har vi precis haft taco kväll med mamma och Fredde och ska sova här inatt så vi slipper gå upp så tidigt imorgon :) godnatt! 







Tävling i Södertälje :)

Idag har vi tävlat i Södertälje. Red en 130cm klass som gick i två faser. Bestämde mig för att rida lite mot klockan och rev då första hindret i omhoppningen. Inte så mkt att säga om, mer än att Tollan inte riktigt var med på noterna :) men är stolt över min ridning och att jag vågade svänga lite :) lägger upp video ikväll! Nu ska vi käka middag hos Calles äldsta syster i Enskede :) ha en trevlig kväll! 



Härliga onsdag!

Imorse blev det ett 35 minuters trimpass i ridhuset på Tollan. Hon kändes fin men stark idag :) sen putsade jag av alla saker och fixade lite inför morgondagens tävling :) Sen blev det ett par timmar i skolan och därefter 6km löpning och lite andra övningar på gymmet. Camilla var även med och testtränade på Sats idag. Det var kul! På kvällen lagade jag lövbiff med potatis och kantarellsås. Mumma! Nu blir det mys framför greys anatomy i nån timme till, innan det är sovdags. Ha en trevlig kväll! 




Klippning och trimning ;)

Tollan har blivit så himla lång- och täthårig nu så idag fick hon bli klippt :) hon var ganska smutsig under så borde försöka hinna bada henne någon dag ;) sen blev det 40 minuter trimning i ridhuset. Försökte mest få henne lösgjord så det blev mkt sidvärtsrörelser, tempoväxlingar och galoppombyten. I början var hon lite stark men på slutet blev hon riktigt mjuk och fin :) Imorgon ska jag fixa vidare för på torsdag är det tävling i Södertälje :) men nu är det sovdags! Godnatt :) 



Härlig start på veckan!

Idag blev det plugg för hela slanten på förmiddagen och sen stallmys på eftermiddagen. Fina Gabi hade mockat åt mig så jag behövde bara göra maten :) sen red vi granbyrundan tillsammans :) hästarna var pigga och glada! Idag bestämde jag mig även för att flytta upp till stora stallet på Söderby. Så denna vintern slipper Tollan och jag stå i utebox! så skönt :) Skulle även ha dansat bodyjam i Sollentuna ikväll men hann helt enkelt inte med det, så det får bli en annan gång :) nu blir det däremot en promenad med hundarna! 



Tävlingsdagen :)

Testade att svänga en mycket snäv sväng till ett plank i 130:n idag och fick en rivning då. Så som en av de snabbaste 4 felarna kom jag två utanför placering. Lite trist.. :/ men tur att jag vågade testa iallafall! men sen red jag 140cm klassen, som var vår första på 2 månader. Tollan kändes super men kom liite nära på ett hinder ur sväng, och sen så la jag in 5 steg där de skulle va 4, så då rev hon en till, sen gick hon klockrent hela banan men rev ut i c kombin för att jag inte gav tillräckligt med eftergift.. Så 12 fel totalt men jag känner mig ändå ok nöjd. Det felet där jag la in ett steg extra var absolut inte okej, varför gjorde jag så för? Fett onödigt.. Men aja, man lär sig alltid något. Kul att Tollan äntligen börjat hoppa avspänt och fint igen iallafall :) på torsdag kör vi nya tag, då vi åker till Södertälje :) 


Tävling i Gävle :)

Är på tävling i Gävle med Tollan :) ska strax rida en 130! 



Skola, stall och konsert!!

Dagen har bestått av skola på förmiddagen. Sen lite fix och trix i stallet + en mysig barbackatur i solen. Nu sitter jag och Calle i Globen och väntar på att Macklemore & Ryan Lewis ska träda fram. Can't wait!! :)



Skola och solnedgångsritt :)

Idag har jag haft en heldag i skolan. Första lektionerna med dans stod på schemat. Riktigt kul var det :) sen blev det en lugn ridtur i solnedgången på eftermiddagen. Casper fick hänga med ut på ängarna han med, vilket uppskattades väldigt mycket :) Har precis färgat ögonbrynen och fransarna + målat lite naglar. Nu blir det lite tv mys innan det är sovdags :) 


Helena träning!

Idag var det markarbetsträning för Helena Schiller på schemat. Tollan kändes aningens lat i början, men kändes ändå mjuk och fin :) vi fick arbeta mycket med att rida bra vägar, rakrikta,  samt att hålla koll på att bogarna inte flöt ut lite här och där. Superbra övningar för mig och Tollan, vilket även gjorde att Tollan kändes superfin att rida på slutet! Vi red som i en enda stor 8:a på vår bana i slutet och Tollan kändes väldigt jämn, lyssnade bra och landade i balans och rätt galopp överallt :) roligt! :) här kommer banskissen från dagen :)