Billdal 140cm :)

Min underbara, vackra, fantastiska häst. Vad jag älskar dig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstpromenad :)

Idag när jag var hemkommen från stallet så körde jag en 40 minuters promenad med hundarna i höstsolen. Tänkte att Kiara skulle få testa att gå en lite längre promenad för en gångs skull så kanske hon skulle bli lite trött. Men icke! Hon har sprungit runt här hemma som ett litet skållat troll och vägrat ligga still. Nu, sådär 1.5 timme senare börjar hon äntligen varva ner och det ser ut som om hon tänker lägga sig och sova lite. Casper somnade för längesen, lilla tröttmössan. Nu ska jag bara slappa resten av dagen och vänta på att min fina sambo kommer hem :)


Markarbete med stjärnan :)

Imorse red jag lite markarbete på Tollan. Är fortfarande fruktansvärt upprörd över min miss på hinder 3:a i Billdal, så jag tänkte att nu jäklar ska det övas! Ställde upp dessa tre små sockerbitshinder som kan tänkas vara 70cm höga. Började med att rida en åttvolt över det lilla hindret på medellinjen. För att mjuka upp i sidorna och även öva på att hålla bogarna i schack igenom svängen. För min del var det bra att öva på framåtlägen i dessa svängar också. 

Sen fortsatte jag på långsidans relaterade linje. Som jag hade ställt precis i kant med väggen med flit, för att jag skulle få öva på framåtlägen ytterligare en gång igenom kurvan. Det är bra mycket svårare att hitta ett läge när hindret är ur sväng och ligger intill väggen. Bra att öva på! Det var 22m mellan hindren på långsidan och jag varierade mellan att rida 5 eller 6 galoppsprång. Därefter ändrade jag om lite igen.

Red nu från hindret i hörnan och 5 galoppsprång lite framåt till hindret på medellinjen. Tänkte på att ha en bra galopp hela svängen runt, för att kunna hitta ett bra framåtläge på hindret närmast på bilden, och sen rida 5 lite kortare galoppsprång till hindret på medellinjen igen. Och sådär höll jag på. Vände och testade åt andra hållet både när det gällde långsidan och övningen på båge. 

Det här var super nyttigt för mig som gärna hamnar i ett backa läge. Nu har jag ju nästan arbetat bort det men då och då får jag ett bakslag. Som exempelvis i lördags. Så då är det bara att börja öva på det igen, för då vet jag att jag kanske har slarvat lite med att öva på framåtlägen och finlirat lite för mycket. 

Nu känner jag mig iallafall mer än redo inför lördagens 140cm i Hamre. Nu är det bara lite trimning på backen som ska göras innan vi är helt redo.  

 


Saknaden är stor!

Jag saknar min låtsaspappa Fredde! Han är på äventyr med jobbet och jag vill att han ska komma hem nu. Är jobbigt att vara orolig för hans säkerhet helatiden. Igår fick vi höra från honom för första gången på två veckor. Skönt att veta att han är okej iallafall. Även om jag hellre ser att han kommer hem snabbare än snabbast. 
 
Saknar dig bästa Fredde <3

Slutet av den här kursen :)

Efter stallet så bar det av till skolan. Hade mitt sista seminarium i den här kursen och sen lämnade jag in min examination. Skönt! Nu är jag ledig tills på onsdag nästa vecka. Med andra ord i 8 dagar, där jag bara ska njuta av ledigheten och mysa med hundar, hästar, vänner och min älskade sambo :) Snart har jag praktik också, den 26 november närmare bestämt. Läskigt! Men nu ska jag mysa vidare med min fina kille och äta en liten glassbåt :) Hoppas ni får en trevlig kväll! 

Tisdagsmorgon i stallet :)

Började min morgon i stallet med ett 50 minuters dressyrpass på Tollan. Hon kändes lite stel i kroppen, men stundtals väldigt fin. Efter lite skänkelvikningar, öppnor och slutor så lossnade hon och var super fin! Gjorde en del rejäla galopp ökningar på långsidorna också, vilket gjorde susen. Fick igång bakbensaktiviteten ordentligt efter det. En härlig känsla! imorgon blir det lite arbete över upphöjda bommar och lydnadsjobb. Finaste hästen <3


Flitiga flickan

Idag har jag varit sådär flitig som jag inbillar mig att bara jag kan vara :) Skrev på min examination mellan 10-14:30 och blev helt klar! Så himla skönt. Så nu har jag skickat in den till min lärare via mejl och imorgon ska jag lämna in den i pappersform också. Och inlämningen är egentligen inte förrän på fredag så jag känner mig helt klart väldigt duktig och förtjänt av ett par dagars ledigt. 
 
Och i eftermiddags så fick jag åka till stallet och plocka in hästarna i spöregnet. Tollan tyckte det var skönt att komma in och tyckte inte alls om den hemska blåsten. Hon fick sig en välförtjänt vilodag idag, men imorgon ska jag rida :) Mamma och jag anmälde dessutom till Hamre på lördag också, så att jag ska få lite revansch från helgen. Vi hade först inte tänkt åka dit eftersom vi valde att åka till Billdal, men nu tävlade vi ju bara två dagar där och inte tre som vi hade tänkt, så vi ändrade om planen lite :) 
 
Nu har vi precis käkat ugnspannkaka och sitter och kollar på Pengarna på bordet. Ett ganska så roligt program faktiskt :) Vi hörs imorgon! Kram på er :) 

Rensar tankarna :)

Idag efter min deppiga morgon så åkte jag iväg till stallet. Solen sken och vädret var sådär härligt kyligt som det kan vara på hösten. Gick iväg för att hämta min fina häst i hagen och hon stod där, så himla vacker som bara hon kan vara. Red sen ut en sväng på ängarna med Casper som sällskap. Och gud vilken underbar känsla det var! Tollan var hur fin som helst idag. Pigg och glad och riktigt mjuk i sidorna. Hon var så himla fin. Och nu är all min ångest över gårdagen som bortblåst. Tänk vad en liten häst kan göra! Jag känner mig glad och framförallt lyckligt lottad över min fina häst. Underbara, lilla varelse...


Irriterad

Jag är sjukt irriterad. Vill inte vara här hemma och förklara för alla varför jag kom hem tidigare. Vill inte berätta för nån hur dåligt jag red, för jag skäms över det! Vill bara vara i Billdal och rida finalen eller nån annan klass. Men eftersom man inte fick det och vi inte ville hoppa sista klassen idag, så kunde vi lika gärna åka hem igår.. Varför!!!? Usch vad deppig jag är.. Måste försöka tänka framåt. Gjort är gjort, jag kan inte göra mer åt mitt misstag igår nu... Men det jag kan säga är att, i Södertälje, då jävlar ska jag rida bra!! Hoppas två veckor går snabbt så jag får revansch snart.


Billdal dag 2

Idag var det ingen bra dag. Tollan var super fin på både framridning och framhoppning inför 140cm GHS kvalet. Spänstig, lösgjord och hoppade som en gud! Riktigt fin. Men inne på banan kom hindren ganska snabbt och innan trean som var en kombination, var jag lite för noggrann med vägen och kom i botten på a hindret som vi rev ganska kraftigt... Sen klarade vi 3b, 4, 5, 6, 7 och 8a. Men rev 8b för hon blev lite för på ut. Klarade sen 9, rev 10:an och klarade till sist 11:an som var en till tvåkombination. Så första rivningen var helt klart mitt fel, men sen blev hon mest stressad och flack på de andra två hon rev. jag hamnade på en 37:e plats och fram tom nr 33 så gick man vidare till finalen. Lite surt kan man tycka.. Jag var ledsen, arg och besviken på mig själv. Fan! Jag ville ju samla poäng till Scandinavium!!! Jaja, tur att det är 3 kval kvar nästa år. Så nu är det bara att hålla tummarna för att folk inte går om mig i poänglistan imorgon.


Billdal dag 1 :)

Igår red jag som sagt en 135cm klass som var i två faser. Jag kom till omhoppning men rev tyvärr a hindret i kombinationen, som också var första hindret i omhoppningen. Jag svängde lite innanför till det hindret och Tollan sprang mest på och ville sköta det hela själv. Hon lyssnade inte på min förhållning och slog emot lite. Men förutom det så var hon SUPER fin och kändes verkligen spänstig. Får hoppas att lydnaden sitter lite bättre idag bara :)


Frukost buffé och förberedelser :)

Har precis ätit frukost på buffén som de har här på tävlingen :) sjukt gott och prisvärt! Idag ska jag rida en 135 :) ska strax ner och promenera med Tollan och sen knoppa henne :) vi hörs senare!


Finally here!

Äntligen framme i Billdal. Tollan är promenerad med och har boat in sig i boxen. Vi har hittat vårt boende hos mormors väninna, och nu ska vi hoppa i säng. Godnatt!


Mot Göteborg!

Vi sitter i bilen, jag och mamma, och är på väg till Göteborg. Imorgon börjar tävlingarna i Billdal och jag är taggad :) vi är strax i Västerås så vi har ett par mil kvar :)


Onsdagen i ord

Träningen idag gick jättebra och var väldigt välbehövlig. Det var mycket serie arbete/kvickhetsövningar och olika övningar som skulle få hästarna runda och eftergivna i sidorna. Men även två ganska trånga kombinationer, för att öva rakställning och ytterligare lite kvickhet. Skojig träning med andra ord! 
 
Mamma var snäll och hjälpte mig med mockning + göra mat+ fylla vatten+ fylla på torv åt Tollan. Så jag behövde bara putsa allt + packa in det i tävlingsskåpet och transporten inför morgondagen. Sen åkte jag hem och pluggade mellan 13-16, så nu har jag bara en del kvar i examinationen och sen är jag klar!! Så skönt. 
 
Har precis skrivit ett viktigt mail till en person som kanske kan förändra min och Tollans framtid litegrann nästa år. kan dock inte berätta mer ännu :) Ska snart ställa mig och göra lite ugnspannkaka och sen gå en promenad med hundarna. Sen är det dags att packa alla mina saker inför imorgon och sen bara mysa ner sig i soffan resten av kvällen :) 
 
Kram på er! 

Helena S träning på morgonkvisten!

Är påväg till stallet såhär tidigt idag igen, men idag är det för att vi ska ha Helena Schiller träning kl 9 :) såhär ser banskissen ut :)


Första tenta resultatet :)

Idag hade jag skola mellan 13-16 och sen fortsatte jag och min studentarbetsgrupp med vårat muntliga examinationsarbete som ska redovisas nästa vecka. Strax innan 18 blev vi klara och då åkte jag hemåt i mörkret!  Det var en riktigt lång dag och jag orkade inte ens öppna några skolböcker när jag kom hem, så trött i huvudet var jag.. Tar tag i det imorgon istället :) 
 
Sen fick vi också veta resultatet på vår första tenta idag :) Nu har de ju ett nytt betygssystem som är lite ovant för mig eftersom jag är van vid G-VG-MVG betygsskalan. Nuförtiden bedömer de ju A-F Där A motsvarar MVG och F motsvarar IG. Jag fick ett D som då motsvarar G+ eller VG-, vilket jag är riktigt nöjd med! Det var flera i min klass som inte ens fick godkänt på sin tenta, så jag känner mig nöjd över att jag klarade av att skriva en tenta med de krav som de ställer på universitetet :) Och som jag diskuterade med mina klasskamrater, allt som är godkänt är faktiskt väldigt bra :) 
 
Så nu kan jag fortsätta arbeta vidare med nästa examination som ska in om 1.5 vecka :) Men först ska jag hoppa i säng och sova en min skönhetssömn :) Vi hörs imorgon! Godnatt... 

Crazy Horse

Idag red jag ju som sagt ett mysigt dressyrpass på uteridbanan i morgonsolen. Tollan var väldigt fin idag och kändes pigg och glad. Hennes svullnad i bakbenet hade gått ner helt också, vilket känns oerhört skönt!

Dock så fick hon för sig att lukta på elstaketet när jag hade släppt ut henne i hagen. Och blev så jäkla rädd av stöten hon fick på mulen, så att hon drog gärnet rätt in i hagen och jag hade inte en susning att hålla i henne. Sen förknippade hon både mig och grimman med elstöten så när jag skulle lägga på henne ett extra täcke innan jag åkte hem så fick jag jaga henne i 40 minuter innan jag fick tag på henne. Knäppa häst! Sen hade hon såklart fått två nya sår på benen, eftersom hon hade rejsat runt i hagen för att slippa vara i närheten av farliga mig. Hon är bra rolig ibland hon, min knäppa lilla häst. Men det är väl därför man tycker om henne :) 

Imorgon är det Helena Schiller träning, lite tidigare än vanligt. Vår träning börjar 10:30 och sen ska jag fixa massor inför torsdag då vi åker ner till Göteborg för tävlingar i Billdal resten av helgen. Vad tycker ni om den här bilden då? Visst ser det mysigt ut :)


Tidig morgon i stallet :)

Idag blev det en tidig morgon i stallet :) jag börjar skolan vid 13 så det gäller att vara ute i god tid så man hinner med stallet innan :) just nu skrittar jag runt på ridbanan och njuter av kylan och morgonsolen :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2053051/images/2012/pic_50863eb79606ee031afaba90.jpg" class="image">


Grattis Farmor på födelsedagen :)

Idag fick Tollan ha sin vilodag så det blev bara lite fix med henne :) Sen plockade jag bara in alla hästarna, precis som jag gör varje måndag :) Därefter blev det lite middag hos mamma efter att Calle hade bytt däck på mammas bil + transporten inför helgens äventyr. Sen blev det även en tur förbi min lilla gulliga farmor som fyllde 84 år idag. Så gammal och så pigg! Det är så himla coolt tycker jag, så vill jag också vara när jag är gammal. Pigg och glad och frisk som en nötkärna :) Men nu ska vi sova, jag och Calle. Imorgon väntar en tidig morgon i stallet och sen ett par timmars skola. Vi hörs imorgon! Godnatt..

Mysig höstpromenad :)

Imorse var vi ute på promenad i höst solen, jag och mina små vovsingar :)


Middag för två på Texas Steakhouse :)

Efter att gästerna hade gått hem så åkte vi iväg till Texas Steakhouse och åt en grymt god middag, för att fira Calles födelsedag lite extra :) Vi åt en Surf' n Turf, som bestod av en grillad hummer, oxfilé, majskolv och pommes. Så himla gott! En riktigt mysig kväll verkligen :)


Firande av födelsedagspojken :)

Idag har vi firat min fina sambo på hans 22 års dag :) hans familj och delar av min familj kom och fikade i ett par timmar :) såhär tjusiga blommor fick Calle :)


Regn och rusk :)

Skrittar hemåt efter 40 minuters uteritt på ängarna bakom stallet. Det är mulet och regnar ute, men det var sjukt mysigt ändå :)


The birthday girl :)

Gårdagen var jätte trevlig. Vi började med middag och lite drinkar på Caliente tapas bar på St Eriksplan. Sen åkte vi vidare till Bara bistro bar och senare gick vi även till nattklubb 54, båda låg på söder. Jag hade en jätte trevlig kväll och hoppas att min fina vän, som idag fyller 20, också hade det trevligt :)


Ut på äventyr i stora staden :)

Sitter på tåget påväg mot den stora staden tillsammans med Chloe och ett par av hennes vänner :) vi ska ut på middag och sen dansa i ett par timmar :) vi hörs senare. Bjuder på en bild på morgondagens födelsedagsbarn :)


Dressyrtävling i Österhaninge :)

Nu har vi varit och tävlat i Österhaninge :) Tollan var jätteduktig och kändes hur fin som helst! Dock var hon lite trög inne på banan så ökningarna blev lite slöa. Men det får vi öva på till nästa gång :) Vi fick iallafall 60.52 % så det var ju iallafall godkänt, vilket också var mitt mål :) Och så får man ju ha i åtanken att hon faktiskt inte är en dressyrhäst ;) Men här kommer videon från dagens klass :)


Kiara update :)

För er som vill ha lite uppdatering om veterinärbesöket idag så kan jag berätta följande. Kiara hade fått urinvägsinfektion och på grund av detta även lindrig svamp i underlivet. Sen hade hon också lite kristaller i sitt kiss som kunde tyda på njursten, så vi fick göra ett ultraljud på henne. Det var inte njursten, men hon fick ett speciellt foder av veterinären som heter "Urinary", som ska göra så att hon kissar ut dessa små kristaller och blir av med dem snabbare. Så nu är jag ett par tusen fattigare och om typ 10 dagar ska vi på återbesök så får vi hoppas på att hon är helt återställd då :) Men det jag kan säga nu är att hon är bra mycket piggare och mer lik sitt vanliga jag än hon var imorse :)

Finally!

Nu äntligen fick jag sätta mig ner i soffan! Har som sagt hållt igång hela dagen, så det är skönt att äntligen få varva ner lite. Vi har precis ätit lite hämtmat och sitter och kollar på X-factor. Strax åker chipsen fram ;) Tollan var väldigt stel idag när jag red dressyr, men kändes mot slutet väldigt fin! Imorrn vankas det dressyrtävling i Österhaninge och vi ska debutera LA:1. Mitt mål är att bli godkänd så håll nu era tummar och tår gott folk :)
 
 
 
 

Fullt upp innan helgen kan börja :)

Idag har jag hunnit med mycket. Har köpt hundmat till hundarna och lite grejer till Tollan på Granngården. Har varit i Täby centrum och köpt present till både Calle och Chloe, som fyller år på söndag. Sen hann jag hem en stund och äta lite, innan det var dags att åka till Arninge Djurklinik med Kiara. Och nu har vi varit här, i 2 timmar... Fick veta att Kiara har svamp + urinvägsinfektion i underlivet och sen kristaller i urinblåsan som gör jätte ont att kissa ut. Så nu har vi fått speciell hundmat som ska hjälpa henne att få bort kristallerna. Och så har hon fått metacam som hon ska äta i en vecka. Sen ska jag även köpa en salva att smörja på så svampen går bort. Herregud vad mycket det blev nu, stackars lilla hund :(!Nu vill jag bara bli klar här så jag kan åka till stallet :)


Torsdag kväll :)

Pluggade i ett par timmar och hann riktigt långt på examinationen. Tur det, för nu kommer jag inte hinna plugga förrän på måndag. Sen lagade jag lite köttfärssås och spaghetti till mig och Calle och så hade vi en riktigt mysig middag. Och så fick jag även ringa veterinären och boka tid till Kiara imorgon, som har fått urinvägsinfektion... Stackars liten :(


Stall, promenad och plugg :)

Har varit i stallet en snabbis och longerat Tollan med pessoa selen. Hon var fin och avslappnad, så det var kul! Åkte sen hem och promenerade en snabbis med hundarna och Casper blev fullkomligt livrädd för en självgående gräsklippare.. hehe men nu ska jag sätta mig och plugga. Halsen känns lite bättre nu men jag är fortfarande förkyld och sjukt täppt i näsan.. Nu ska jag dock sätta mig mer och börja skriva på examinationen :) wish me luck!


Sjukstuga

Mycket riktigt. Precis som jag trott så blev förkylningen värre idag. Svullen hals och halsmandlar. Halsontet from hell och en snorig men täppt näsa på det.. Så det blir tyvärr ingen föreläsning idag, ska ligga hemma och kurera mig istället :) och börja skriva på examinationen... Bjuder på en inte så fräsch bild på mig själv från idag :)


Fullt ös medvetslös

I stallet idag red jag igenom LA:1 programmet tre gånger i lilla ridhuset och Tollan kändes jättefin. Sen åkte jag hem och från 14-19:30 har jag pluggat, i ett sträck. Och mitt halsont är värre än någonsin, så får se hur jag känner mig imorgon. Är det som nu eller värre så stannar jag hemma från föreläsningen imorgon och börjar skriva på examinationen istället. Hatar verkligen att ha ont i halsen! Men nu sitter vi iallafall och kollar på Nybyggarna :) ska strax hoppa i säng och försöka tillfriskna :)


Frukost :)

Sitter och äter frukost. Ska strax åka iväg till Täby stall och foder för att köpa torvmix till Tollan. Sen bär det av till stallet för lite programridning :)


Plugg och kalas!

Nu har jag pluggat i fyra timmar.. Pust! Inte så jättekul men ett måste :) Har precis ätit middag och ska strax gå och duscha och göra mig i ordning, för min plastbrorsa Jimmy fyller 25 idag så vi ska hem till honom på lite fika :)


Dagen börjar bra :)

Börjar dagen i stallet hos min fina häst. Sitter just nu på hästryggen och ska lufsa runt en stund i skogen och bara njuta av att solen äntligen tittar fram :)


Nästan glömt bort!

Jag har ju nästan glömt bort att jag och Calle har varit tillsammans i 3 år och 10 månader idag. Jag älskar dig Calle <3


Känns helt sjukt!

Jag hittade denhär sammanställningen på nätet. Det känns ju bara helt sjukt att se detta. De bästa 16 går liksom vidare till Scandinavium! Visserligen är det 4 kval kvar, men ändå! Vi får hoppas på att min och Tollans finfina form håller i sig :)


Äntligen!

Idag efter skolan så åkte jag raka vägen till stallet och tog in hästarna. Fick springa runt som ett litet skållat troll i spöregnet! Tollan hade vilodag idag och det var behövligt, för hon verkade hur trött som helst efter helgen. Sen åkte jag hem och åt phad thai igen med Calle :) Sen har jag suttit och fixat med min header ett tag nu.. Orkade inte ta tag i pluggandet idag, för jag hade sån himla huvudvärk. Ska ägna hela dagen åt det imorgon istället. Men vad tycker ni om min nya header då? Kan inte påstå att det är särskilt lätt att fixa en header på denhär jäkla mac datorn... Men nu är den äntligen klar! Så nu får den se ut såhär ett tag framöver :) Hoppas ni har en trevlig kväll! 

Måndag 15 oktober :)

Då är det en ny vecka och idag har jag en riktigt lång dag framför mig. Ska va i skolan mellan 9-15 och sen bär det av till stallet. Kan dock inte tänka på något annat än hur fantastisk min häst var igår. Får rysningar bara av att tänka på det.


Foton på min fina pärla!

Gävle 140cm
 
 
145cm finalen Strömsholm!
 
 
145cm finalen Strömsholm!
 
 
Är hon inte underbar?

Film från Finalen i Ungdoms Grand prixen!

Film från dagens grundomgång över 145cm hinder :)
 
 
Åh! Underbara, fantastiska Thonia <3

Strömsholm dag 3 :)

Herregud vilken dag dethär har varit! Jag gick ut som startnummer 13 i finalen och när jag gick in på banan hade ingen ridit banan felfritt ännu. Jag hade inställningen att jag skulle rida väl och så gott jag kunde, så fick det bära eller brista. Men min lilla gasell till häst hoppade banan på 145cm med 15 språng totalt, helt felfritt! Hon var såååå himla fin! Och vilken fantastisk känsla det var. Jag var i ledningen ganska länge, tills bröderna Ingvarsson kom in på banan och båda två var felfria. Så det blev alltså en omhoppning mellan oss tre.
 
Jag ville egentligen inte hoppa omhoppning eftersom Tollan varit så himla fin innan, men jag gick in och gjorde min runda, fast jag visste hur sjukt duktiga och snabba de andra två var. Tollan var felfri de fyra första sprången men rev de tre sista i omhoppningen. Hon blev lite trött och orkade inte riktigt hoppa upp sig, inte när hindren dessutom var högre och hon var tröttare än tröttast. Så vi slutade på 0+12 fel och grabbarna grus var felfria. Så jag slutade på en 3:e plats  av totalt 31 starter idag och totalt 80 starter innan finalen. Vilket jag är sjukt nöjd med! Tollan är helt fantastisk och jag kunde inte vara mer lycklig över att ha fått en så underbar häst. Hon är verkligen helt fantastisk. Hon fightas med mig och kör verkligen gärnet varje gång vi är inne på banan. Jag älskar dig min fina Thonia <3
 

Ändrade planer :)

Det blev inget Texas Longhorn idag men det blev däremot en hederlig phad thai på Valla Thai i Täby. Så sjukt god! Vi tar Texas Longhorn nästa helg istället när Calle fyller år :) Nu återupptar vi soffmyset. Bjuder på en bild på världens finaste pojkvän och sambo.


Soffhäng a la deluxe

Har precis tagit en dusch och ligger nu i soffan och myser med mina små hundar :) Calle åkte precis för att handla mat och när han kommer hem ska vi åka iväg till Texas Longhorn och äta en mysig lördagsmiddag :)


Videos från Strömsholm fredag + lördag

Här kommer videon från fredagens 140cm klass :)
 
 
Och så videon från dagens 140cm klass med GHS kval 1 :)
 

Strömsholm dag 2 :)

Då har vi hunnit med 140cm GHS-kvalet idag också :) hade ett ner på b hindret i trekombinationen, där jag kom lite slött in och inte riktigt räckte fram. Men för övrigt var hon superfin och inte i en bom! Gick därmed också vidare till morgondagens final där man kan samla poäng till Scandinavium :)


On the road

Nu är vi snart framme i Strömsholm igen. Vi åkte från stallet strax innan 5 och är snart framme :) Idag rider vi en 140cm klass och alltså en del i kvalet till GHS i Scandinavium. Håll tummarna!


Strömsholm dag 1 :)

Hade 0+4 fel idag i 140:n :) Tollan var superfin och väldigt taggad. Hon tjafsade ganska mycket i omhoppningen och jag fick därför ta ganska långa vägar. Men slutade på en 20:e plats av totalt 64 starter så jag är jätte nöjd! Speciellt med tanke på det tuffa startfältet :) så nu laddar vi om för imorgon och ännu en 140cm klass :)


Framme i Strömsholm :)

Nu är vi framme i Strömsholm för den första tävlingsdagen för helgen :) Idag rider vi en 140cm klass, med ganska tuff konkurrens, så jag förväntar mig absolut ingenting. Ska bara gå in och göra mitt allra bästa, rida duktigt och hoppas på att Tollan lyfter på fötterna :) jag hör av mig när jag har ridit. Kram!


Revenge :)

Herregud vad spännande det är nu! Jag vill inte vänta en hel vecka på nästa avsnitt!! Längtar galet. Bästa serien någonsin, helt klart.


Trimpass på Tollan :)

Trimmade Tollan för ett litet tag sen, inför helgens tävlingar på Strömsholm. Och gud så fin hon var idag! Mjuk i sidorna, lätt i handen och superfint steg. Härligt att känna så dagen innan tävling :)


Morgonpromenad :)

Jag och hundarna sov till kl. 10 idag, så skönt! Sen gick vi en timmes promenad i skogen. Kiara fick dock agera handväska en bit av promenaden ;) nu ska jag bara kolla upp lite grejer innan det är dags att åka till stallet och fixa Tollan inför imorgon :)


Helena Schiller träning :)

Min dag i stallet började inte så himla bra. Tollans ena öga var svullet och rann, så jag fick låna lite koksalt av Gabi som vi hjälptes åt att spruta i och så gick svullnaden ner. Skönt! Sen var träningarna innan vår lektion försenade typ 30 min IGEN. Så vår lektion kunde inte börja förrän 20:30... Så det blev en sen kväll igen med andra ord. Men det gjorde inte så mycket, för att när jag hade skakat av mig ilskan och började rida så var Tollan så sjukt fin. Övningarna var jättebra för henne idag. Mycket trav och galoppbommar på böjt och rakt spår, men sen även lite små banor på 1m höjd som vi fick skutta runt på och jobba hästarna igenom. Tollan var fin och jag var glad och känner mig laddad inför Strömsholms inomhustävlingar nu i helgen :) bjuder på en bild på dagens banskiss, samt en suddig bild på mig och Tollan från idag :)


Wednesday

Idag har det varit skola mellan 9-12 och sen bar det av hemåt för att plugga i ytterligare ett par timmar. Har läst ungefär 50 sidor i en bok som heter Varför pedagogisk dokumentation? Intressant men lite tradig efter ett tag. Nu har jag precis matat hundarna och ska strax byta om + rasta dem och sen åka till stallet, för idag är det Helena träning :) Jag är sjukt trött men taggad till tusen så det blir nog jättebra ändå. Vi hörs lite senare ikväll, kram på er! 

Blogg fix!

Håller på och fixa med bloggens design. Ska försöka mig fixa en ny header i helgen också :) får se om jag lyckas.. Kram och Godnatt


Tisdag 9 oktober :)

Jag pluggade mellan 9-13 idag och blev klar med det som skulle göras tills imorgon. Skönt! Sen fick hundarna en promenad, jag åt lite lunch och därefter bar det av till stallet. Jag mockade, gjorde maten, klippte + friserade Tollan, tog in alla hästarna och red sen en timmes dressyrpass i lilla ridhuset :) Timmarna bara flög iväg och jag var inte hemma förrän vid 19 tiden. Då hade Calle fixat middag till oss och sen tog jag en dusch och nu sitter vi här och myser i soffan. Skönt efter en sån fullspäckad dag som denna :) 

God morgon :)

Har precis varit ute en snabbis med hundarna och ska nu sätta mig och äta frukost + påbörja pluggandet :) vi hörs senare!


Skola, plugga, plugga

Var i skolan till 16 tiden, sen åkte jag hem till mamma och skrev ut massa papper. Så jag var inte hemma förrän vid 18 tiden.. Då åt vi lite pizza och sen pluggade jag i 2-3 timmar. Så nu är jag sjukt trött och hoppade precis ner i sängen. Och nu säger jag godnatt! Vi hörs imorgon :)


VFU

Jag fick nyss veta vart jag ska ha min VFU (verksamhetsförlagda utbildning) någonstans. Det blir på Gustav Vasa skolans förskola i Lindholmen :) så sjukt spännande! I slutet av november är det dags :)


Uppe med tuppen :)

Är i stallet just nu och fixar Tollan. Hon har vilodag idag så jag har bara mockat och fixat maten och sådär. Sen bär det av till skolan för föreläsning och grupp diskussion i ett par timmar :)


Fika och middag :)

Idag på eftermiddagen så fikade jag en stund i Täby centrum på Coffee Corner med mina gamla kollegor Jessica och Bea. Det var jätte trevligt att få träffa dem igen :) och nu sitter vi hos pappa och Marre och har precis ätit middag och tagit en fika :) Nu kollar vi på säsongspremiären av solsidan och ska strax börja röra oss hemåt :) Kram på er!


Långpromenad :)

Har också hunnit med en timmes promenad i solen med hundarna. Det var jättemysigt! Passade på att öva lite lydnad på Casper också och han var jätteduktig :) här kommer några höstiga bilder :)


Stall mys!

Imorse blev det en mysig morgon i stallet. Jag och Tollan red ut tillsammans med Linnéa och Malou :) Hästarna var pigga och glada och vi njöt av det härliga höstvädret :)


Mrs. Twilight

Min första storhäst jag köpte var 175cm hög, 6 år gammal och väldigt trotsig. Hon var väldigt mager när vi fick henne, dubblade sin vikt ungefär under den tiden vi hade henne. Men sen blev hon så sjukt istadig så vi bestämde oss för att betäcka henne, för att vi tänkte att det på något vis hade gått för fort fram för henne. Hennes kropp hade lixom inte hängt med i utvecklingen eftersom hon var så stor. Så då betäckte vi henne med Cartier. En fin hingst som sade sig ha ett bra psyke, det tyckte vi lät skitbra! Detta skulle ha blivit min framtida hopphäst. Men så när Thin Lizzy "Lillan" var 100 dagar dräktig så åkte vi och provred Tollan, lite av en slump och bestämde oss för att byta in dräktiga Lillan mot en häst som passade mig lite bättre. Vi kände lite att jag inte skulle ha ett föl när jag var 16 år gammal. Då hade ju junior tiden precis börjat! Så några månader efter föddes ett litet stoföl som fick namnet Mrs. Twilight. Hittade denhär videon på hennes inridning, från vad jag antar är hennes nuvarande ägares projektarbete. Nu är hon alltså 3 år och det känns lite skumt att utan mig och mamma så hade hon aldrig funnits :) Kolla hela videon, i slutet är hon verkligen JÄTTE fin :) Får hoppas på att när vi nästa gång tar föl så blir det på Tollan och då får man följa med hela vägen :) 
 

5 års championatet 2012

Marcus Westergren (som red och tävlade Musse förrut) vann idag 5 års championatet i Flyinge med sin frus systers häst Caramel :) Sussi som hon heter har dessutom fött upp honom själv, coolt va? Stort grattis till dem :) här kommer en bild på Caramel som jag lånade från Lenas Facebook :)


6 oktober

Idag har jag varit i stallet och ridit en timmes dressyrpass på Tollan. Red också igenom LA:1 programmet två gånger och Tollan kändes riktigt fin! Sen bar det av hemåt för att åka på födelsedagsfirande hos min plastbrorsa och hans flickvän. Därefter gick jag och Calle en mysig skogspromenad på 45 minuter med hundarna och de busade som bara den :) sen satte jag mig och pluggade i ett par timmar medans Calle tvättade bilen. Nu fick Calle dessutom något ryck och ställde sig och började steka pannkakor. Så strax är det en sen middag och sen lördagsmys för hela slanten. Kram på er!


Heavenly Ink

Idag på eftermiddagen så åkte jag iväg till Heavenly Ink i Åkersberga och tatuerade mig :) Min älskade vän Chloe följde med som moraliskt stöd men fick tyvärr sitta kvar i väntrummet medan jag gaddade mig :) jag skrev en text på latin mellan skulderbladen :)

 
Jag bjuder på en bättre bild imorgon när jag har tagit bort plasten :) Jag är så sjukt nöjd! 

Mysigt höstväder

Imorse tog jag en lagom sovmorgon och åkte sen till stallet. Kiara fick vara med mig och strosa omkring där samt terrorisera chihuahuorna litegrann och sen fick Casper följa med mig och Tollan ut på ängarna på uteritt. Skulle egentligen ha markarbetat i ridhuset men jag kände att jag ville ut i solen och struntade helt enkelt i planeringen. Och gud så underbart det var!


Mys vovvarna

Mys med vovvarna framför Revenge. Pussar lite extra på dem nu. Speciellt nu när jag har läst den jobbiga artikeln om två cane corsos som sköts ihjäl av polis i Stockholm i måndags... Så himla hemskt, och gud vad ledsen jag skulle bli om något sådant hände mina små underverk. Bjuder på några mys bilder.


Regniga Roslagsbanan

Sitter just nu på Roslagsbanan och är påväg hem från skolan. Idag började en ny kurs som handlar om pedagogisk dokumentation som verkar intressant men lite jobbig... Blev också indelade i nya SA grupper idag. Känns lite jobbigt men är väl helt okej :) idag ska Tollan få vila men jag ska rida Maggan och ha insläppet av hästarna. Vi hörs senare ikväll :)


Vackra som tusan

Hittade två jääättefina klänningar på Nelly.com som jag vill ha till ett speciellt tillfälle. Är helt kär i dem :) 
 
 
Vad tycker ni? 

Ny kurs!

Imorrn börjar en ny kurs i skolan och vi har fått massor av sidor att läsa tills dess. Men nu är jag äntligen färdig, efter 3 timmars läsande och noterande. Skönt! Strax dags att promenera med hundarna och duscha. Sen är det matlagningsdags! :)


Mot stallet!

Är påväg till stallet. Idag ska det pluggas och övas dressyrprogram. Närmare bestämt LA:1 som vi ska tävla i Österhaninge den 20 oktober :) Får se om jag kanske rider lite dressyr på Maggan också :)


Stallmys med hundarna

:)


Fantastiska hästen

Här kommer en bild från söndagens 140cm klass i Gävle. Jag tänker inte ens kommentera mina hälar längre, för hur mycket jag än tänker på det så kan jag bara inte trampa ner dem över hindret.. 
 
Vackra, fantastiska lilla häst <3

Kurs avslut!

Är påväg hem från skolan i detta nu :) vi har haft det sista seminariumet för den första kursen och jag har lämnat in min första examination :) På torsdag börjar en ny kurs, spännande! Och som grädde på moset så satte jag mig på fel tåg och var tvungen att springa från tibble till Täby centrum för att inte missa det tåg som jag egentligen skulle ha åkt med.. Hets! Ska strax fixa mig, äta lite lunch och åka till stallet. Ska nog rida ut lite och mysa i skogen :) vi hörs senare!


En allt i allo måndag

Herregud vilken dag! Jag har varit på Albano med Casper och ögonlyst + kennelhosta vaccinerat honom. Sen åkte jag och köpte regntäcken till både Kiara och Casper, en leksak till Kiara och ett schabrak till Tollan på MYONE. Sen bar det av till Strömsbergsgårds butik för att lämna tillbaka ett hund regntäcke och samtidigt byta det mot en ryktväska. Skit bra grej förresten! Åkte sen hem till mamma för att skriva ut massa papper som jag ska ha i skolan i veckan och sen åkte jag till Ica för att ta ut pengar till Kristin i stallet. Därefter bar det av till stallet för att mysa med Tollan och longera henne lite, och nu äntligen sitter jag i min soffa och tittar på tv. Strax ska jag hoppa in i duschen och sen är det dags att laga mat och mysa med min fina sambo. Och vips, så var denhär måndagen och första dagen i oktober över i ett nafs :)