Sommartider hej hej!

Den här helgen har varit väldans mysig. Igår jobbade jag och red sen ut med Johanna och Scilla på eftermiddagen. Så underbart väder var det! På kvällen hade jag och Calle myspys och tog det bara lugnt och kollade på film. Idag började ju dagen med att det var sommartid!! Sååå jäkla härligt!! Sen fixade jag stallet på morgonen och efter det tog Calle med mig till Waxholms hotell och bjöd på brunch. Såå jäkla gott var det! Sen åkte vi en sväng till Täby centrum och kollade runt lite. En mysig dag som avslutades med långpromenad och en enkel men god middag. Imorgon är det en ny vecka med nya utmaningar :) Bring it on! 





Mysig fredagskväll!

Myskväll hos mamma ikväll. Grillad oxfile, halloumi och sallad med goda såser till det. Snart blir det lets dance! 




Tävling i Botkyrka

En mycket mysig helg med 4 lediga dagar tillsammans med min fina Calle avslutades med tävling i Botkyrka. Idag red vi en 130cm klass med bedömning A1:a, som innebär att man rider omhoppningen när klassen är slut, ifall man är felfri i grundomgången. Tollan var felfri i grunden men kändes lite loj och hoppade inte upp sig så som jag vill att hon ska. Så i omhoppningen, när de hade höjt lite så fokuserade jag mest på en bra galopp och bra språng. Därav lite väl långa vägar på två ställen. Men kände att jag hellre ville få placering och vara dubbelnolla än att chansa, speciellt när hon var lite loj i grunden. Men i omhoppningen kändes hon jättefin! Så vi slutade på en 5:e plats av lite över 30 starter. Jättekul! Två placeringar på två starter dethär året :) Min fina fina häst <3 
 

Onsdagsmys!

Igår kom min älskade Calle hem efter 5 dagar borta i Dalarna. Vi åt hämtmat och lyxade till det med lite jordgubbar till kvällsmys :) 





Måndag :)

Idag har jag haft min sista lektion för denhär kursen, på förmiddagen. Grymt skönt att jag börjar se ett slut, även om tentan måste skrivas klart innan kursen är officiellt slut ;) efter skolan red jag ett 45 minuters uppmjukande dressyrpass på Tollan i ridhuset. Hon kändes lite trött och trög ibland, men annars väldigt fin! På kvällen gjorde jag ugnspannkaka med en god sallad till och så kom Gabi över och åt, myste och sover även över inatt. Skönt att jag slipper vara ensam, speciellt nu när Calle är bortrest :) Men nu ska jag sova! Är så grymt trött .. Godnatt! 




Årets första tävling!

Idag har vi varit i Södertälje på tävling, jag, mamma och Gabi. Och så min lilla häst såklart! Tollan fick gå en 130cm klass och var så himla fin! Hon var dubbelt felfri och 10:e placerad av ungefär 80 starter! Så himla roligt :) Fick till och med till en ganska snäv sväng i omhoppningen till en kombination. Kul att äntligen kunna börja göra sådant på henne :) Tror 4 månaders tävlingsvila har gjort både henne och mig väldigt gott, för gud så roligt vi tyckte att det var idag! Man ser på videon att Tollan är lite tjafsig och munhugger endel när jag vill krama om i tyglarna, men det tror jag mest beror på att det är i början av säsongen och att hon bara är lite extra taggad. Hur som helst så är jag supernöjd med dagen och har precis ätit två fajitas rullar och intagit soffläge. Calle är bortrest ett par dagar och jag är solo tillsammans med hundarna. Så nu ska vi bara mysa <3 
 
 
 

Äntligen fredag

Den här dagen har gått i ett. Började med en timmes promenad i solen. Sen blev det 3-4 timmars tenta skrivande och därefter åkte jag till stallet. Longerade, putsade, klippte och tog in massa hästar. På kvällen blev det middag med pappa och Marre. Väldans mysigt var det :) nu är det dock sovdags! Natti natt :) 










Våren är här!!

Vilken underbar dag det har varit idag! Jag mådde dåligt imorse så åkte aldrig in till skolan. Spenderade istället förmiddagen med att läsa massa kurslitteratur och gick sen en långpromenad med hundarna på över en timme i solen :) på kvällen har jag hopptränat för Helena Schiller. Tollan var lite tjafsig idag men hoppade väldigt fint. Tror hon har lite vårkänslor för hon har varit lite knäpp denhär veckan ;) mamma kom förbi och tittade idag också så det var kul! jag har ju inte hopptränat på en månad heller så inte så konstigt om hon var lite het på gröten. Jag har mest markarbetat själv för att få henne någorlunda lösgjord. Men dethär var nog ett bra genrep inför lördag ändå, då vi ska åka på årets första tävling :) nu ligger jag nerbäddad i soffan och är så sjukt trött! Det kanske syns ;) 



Här kommer banskissen från idag också :) 





Vårkänslor!

Ett enda ord för denhär helgen är vårkänslor. Sånt himla härligt väder!! Igår jobbade jag på förmiddagen och red sen ut en sväng på Tollan. På kvällen grillade vi hamburgare med Calles syster, man och son i svinninge och kollade på mello! Mys! Idag har jag jobbat, longerat en sväng på utebanan och precis haft insläpp. Nu ska jag hem och städa och laga middag.





Härliga torsdag!

Longering, promenad och föreläsning har min dag bestått av. Snart blir det middagsmys med Camilla :) såhär såg min fina häst ut idag i vårsolen! 




Trimma, plugga och promenera!

Idag trimmade jag Tollan i 35 minuter på förmiddagen. Gud så fin hon är nu! Lösgjord, mjuk och såå rund i galoppen.  En härlig känsla! Pluggade sen på eftermiddagen och därefter gick jag en 45 minuters promenad med hundarna. Har tappat sugen på att springa, så det fick bli en promenad istället :) Ha en trevlig kväll! 


Blir alldeles varm inombords när jag kollar på denhär bilden. Hon är ju bara för fin denhär hästen❤️

Matlagning och mys!

Idag har jag lagat spenat och broccoli soppa med liiite ost i :) super god var den! Nu ligger vi i soffan och myser, precis som alla andra pensionärspar ;) 





Utställning och dop

Det gick inte alls bra för varken Stjärna eller Kiara på utställningen idag i Sollentuna. Så vi lämnar det bakom oss och går vidare! På eftermiddagen blev det dop av Lina och Jimmys lilla son Elvin och sen fika efter det :) Gabi var snäll och hjälpte till med Tollan idag också, så jag slapp hetsa iväg dit mellan alla aktiviteter :) på kvällen har vi bara myst och tagit det lugnt! Väldigt skönt måste jag säga :) ha en trevlig kväll!