Jobb och annat skojsigt!

Hej på er! Jag sitter just nu i personal rummet på Pias hunddagis och har precis ätit lunch. Det är galet varmt ute nu och det skulle vara otroligt skönt att svalka sig i pappas pool. Efter jobbet ska vi iväg och mocka hos Tollan. Hon ska vila idag med eftersom hon behandlades av kiropraktor igår:) hon var låst i ländrygg och bäcken så det fixades till lite + att hon fick lite akupunktur också :) sen ska vi åka iväg och hälsa på Musse och frisera honom + spraya honom med flugmedel lite :) Vi hörs kanske lite senare, eller så hörs vi imorgon. För nu ska vi börja gå lite promenader med hundarna. Kram Emma

Film från Skästa!

Här kommer filmen från 130cm klassen på Skästa Ridcenter :)
http://www.youtube.com/watch?v=Wa4Kmm8JHgQ
Kram Emma

Liten update!

Hej på er! Tänkte bara passa på att uppdatera lite kring vad jag har hittat på de senaste dagarna. I söndags shoppade vi lite grejer till lägenheten på både Mio, Ikea och Ö & B. Det blev lite utemöbler, tv bord, soffbord och sängram. Sen köpte vi lite annat småplock också.
Här är Soffbordet :)
Och här är tv bänken :)
Riktigt fina tycker jag de är. Fast båda två kommer bli i ek :)
Sen på kvällen kom det en kille och köpte Calles bil, så nu är den äntligen såld! Och idag har jag jobbat på Pia´s Hunddagis och ska göra det imorgon med :) Perfekt nu när jag väntar på besked från Securitas i veckan :)
Och imorse var jag och besiktigade om min gamla bil och den gick igenom besiktningen!! Så nu är den i min låtsaspappas ägo, och inte i min längre. Skönt!
Kram Emma

Skästa Ridcenter

Idag var vi och tävlade på Skästa Ridcenter. Har glömt bort att skriva om det hela dagen så jag berättar hur det gick nu :) jag red en 130cm klass och var felfri, och kom 7:a :) vi skulle ha hoppat 140cm klassen men strök den eftersom vi kände att vi ville åka hem efter att Tollan hade fått hoppa en lätt klass där hon dessutom hoppade riktigt fint! Idag provade jag också att hoppa på mitt gummi pelham bett och även fast Tollan blev lite studsig av det så kändes hon fin :) kram Emma

Bad teacher!

Hej på er! Idag såg jag och Calle på bio tillsammans med min barndomsvän Alexandra och hennes kompis Sara. Vi såg filmen Bad teacher på Sergel biografen. Den var riktigt bra och jag rekommenderar er skarpt att se den :) Nu ligger jag och Calle och kollar på tv och ska strax sova. Imorgon blir det shopping inför lägenhetsflytten! Kommer bli super spännande :) Vi hörs! Kram Emma

Glad Midsommar!

Glad Midsommar på er! Jag har precis ätit en god middag med både förrätt, varmrätt och efterrätt :) Det var riktigt gott så nu sitter vi och kollar på fullt hus 2 och äter chips & ostbågar. Vi hörs imorgon. Då är det tävling på Skästa Ridcenter :) Kram Emma

Packnings dag!

Hejsan! Idag vaknade jag med världens huvudvärk och kort därefter bestämde sig lilla Casper för att göra i brallan, i ungefär hela mitt rum. Så det var bara att kliva upp kl. 06:30 och torka bajs :) Sen åkte jag och mamma till stallet och jag red ett riktigt ordentligt dressyrpass på Tollan. I slutet gick hon faktiskt riktigt fint :) Sen red jag min kompis Jessica's häst, eftersom hon är på Öland och det gick bra :)
Nu har jag precis packat klart 7 st flyttkartonger med saker. Och ändå har jag inte packat ner mina vanliga kläder eller hästkläder ännu :) Får nog ta och rensa lite mer bland mina saker när vi har flyttat in. Och för övrigt är det bara 1 vecka kvar till inflyttning idag :) Känns jätte läskigt men såklart roligt också :) Nu ska jag umgås lite med min lilla mamma som är alldeles ny opererad och behöver ompysslas :)
Vi hörs imorgon. Kram Emma

Slappar dag

Hejhej :) Idag har jag en liten slappar dag. Började med att sova till 9:30, äta lite frukost och sen bara kolla på Tv och ta det lugnt :) Sen gick jag en liten promenad med Casper i det regniga vädret, och nu ligger jag framför Tv:n och slappar igen. I eftermiddag ska jag kanske iväg till min kompis Hanna och fixa min ena tipp som har lossnat :) Annars har jag inte så mycket planer för dagen.
Och förresten! I lördags kom en kille och köpte min hundbur! Så nu behöver vi bara sälja Calles bil så är vi av med allt vi behöver sälja :)
Vi hörs! Kram Emma

Tävling Årsta Runsten

Idag var vi och tävlade på Årsta Runsten. Jag red en 140cm klass och det var också första gången som jag gick in direkt på den höjden, utan att ha varit inne på banan tidigare. Jag hade 3 nedslag, men var faktiskt ganska nöjd ändå.
I svängen till 3:an låg jag mitt emellan två galoppsprång och fick välja att rida framåt, så på distansen efter kom jag lite för snabbt mot 4:an så den rev vi. Sen rev vi även 5:an som man hoppade lite i uppförs backe. Där skulle jag behövt ha lite mer tryck för att komma över felfritt. Sen följde en tre kombination, som den också låg lite i uppförsbacke. Det kändes som jag kom fort in så jag sa "pro" och sen blev det helt plötsligt långt så vi rev b- hindret men klarade c- hindret. Sen var vi felfria resten av banan.
Helheten kändes bra. Speciellt med tanke på skitvädret som gjorde banan lite sunkig och tung. Men det är ju aldrig kul att riva 3. Man vill ju mycket hellre vara felfri :) Sen tror jag mycket beror på att Tollan alltid är så stark i första klassen vilket leder till att jag håller ett lägre grundtempo. Så imorgon ska jag lägga upp galoppen och försöka ha lite mer tryck i den :)
Här kommer iallafall videon från min ritt!
http://www.youtube.com/watch?v=pQoQLzNTT-I
Vi hörs imorgon! Kram Emma



Bil + Hundbur säljes

Vi har spenderat eftermiddagen med att tvätta Calles bil både ut- och invändigt :) Vi har nämligen satt ut den på annons för den ska säljas. Vi ska behålla min Audi som jag fick i studentpresent + att Calle snart får firmabil, så då behöver vi inte längre två bilar. Såhär ser Calles bil ut.
Och sen bestämde jag mig också för att sätta ut hundburen på annons. Som också var special tillverkad för just denna bil. Såhär ser den ut.
Så nu är det bara att hoppas på att någon vill ha både bilen och hundburen :)
Kram Emma


Älskling!

Idag har jag och min älskade pojkvän varit tillsammans i 2,5 år. Tänk vad tiden går fort! För 2,5 år sen tog jag mod till mig och frågade efter hans nummer. Ödet förde oss samman, för att vi är menade att vara. Och imorgon är det 2 veckor kvar tills vi flyttar ihop. Det kunde jag inte ens tänka mig dendär vinterdagen i december för 2,5 år sen. Men se så det kan bli, när ödet får bestämma :)

Jag älskar dig Calle <3

Kram Emma

Kassa utbildning

Hej! Igår och idag har jag varit på kassa utbildning på Willys mellan kl. 12-16. Det var jätteroligt att sitta i kassan och tiden bara sprang iväg medans jag satt där och jobbade. Nu såhär efter två dagars utbildning känner jag mig faktiskt ganska duktig och hoppas på att de ringer mig mycket i sommar och frågar om jag vill jobba :) Människorna som jobbar där var dessutom riktigt trevliga, så jag kände mig verkligen välkommen :)
 
Kram Emma

Provjobb

Hej! Idag prov jobbade jag på ett hunddagis och det var inte alls som jag hade tänkt mig! Hundarna var supergulliga och dagiset likaså. Men en tjej som jobbade där var väldigt otrevlig hela tiden och pga. det kände jag mig inte så välkommen. Fick dock veta sen att tjejen skulle sluta och att det var hennes plats jag skulle ta isåfall. Men valde att tacka nej ändå eftersom det var så pass dåligt betalt jämfört med mitt andra jobb erbjudande på securitas. Det känns ändå som jag gjorde ett bra beslut, även om det hade varit sjukt kul att jobba på ett hunddagis :)
 
Men imorgon då är det nya tag, för då väntar kassa utbildning på Willys :)
 
Kram Emma

Utställning i Eskilstuna

Idag har vi varit med Casper på utställning i Eskilstuna :) Han fick excellent och kom 3:a av junior hanarna så vi är mycket nöjda :) Han skötte sig jättebra när vi ställde upp oss i ledet och även när vi skulle ställa upp oss för domaren samt springa för honom. Men sen när domaren skulle mäta honom och ta på honom så tyckte Casper att allt blev jätteläskigt och ville bara sitta i knät på mig helatiden :)
Är ändå sjukt nöjd med denna dag. Casper blir mer och mer säker i ringen och även fast domaren var väldigt sträng så fick han excellent och kom 3:a. Det är en bedrift i sig tycker jag :) I framtiden hoppas jag dock på att Casper ska bli mer säker i ringen och inte försöka fly så fort han tycker att någonting är lite läskigt.
Idag fick vi också träffa Caspers syster Cometa för första gången, supergullig var hon :) Imorgon ska jag iväg på lite äventyr på morgonen. Vi hörs på eftermiddagen så ska jag berätta vad det handlade om :)
Kram Emma

Bilarna!

Såhär ser bilen ut som jag åkte i från flaket och hem :)
Och såhär ser min nya bil ut som jag fick utav Mamma och Fredde i studentpresent :)
Visst var de fina? Kram Emma

Studentpresenter :)

Jag lovade ju en liten lista på mina presenter så här kommer de :)

  • En bil!!!
  • Kakburk
  • Grillredskap & Grillbestick
  • Salladsskål & Salladsbestick
  • Amor Vincit Omnia skylt
  • Courage halsband
  • Väst med mitt namn inbroderat
  • 4 st vinglas
  • 2 st "ljus" glas
  • Silver armband
  • Berlock armband & 2 berlocker
  • Snö of sweden armband
  • Guld halsband
  • Örhängen
  • 1 flaska vin
  • Gina tricot 500 kr
  • Vero moda 300 kr
  • Ikea 1800 kr
  • Cervera 1800 kr
  • Inreda.com 300 kr
  • 1700 kr
Så det blev ganska mycket presenter :) Alla var jättefina och super nödvändiga :D
Kram Emma

Stekhet värme + Studentbilder

Idag åkte vi till stallet tidigt på morgonen på grund av värmen. Vi skulle hoppa Tollan lite och ville inte behöva göra det då den allra värsta värmen var :) Det gick bra och hon var faktiskt riktigt fin, trots att jag red på pelham bettet som hon brukar vara lite skeptisk till :) Sen åkte vi hem och gick en promenad med Casper. Det var 26 grader varmt ute så vi hade med oss en vattenflaska som Casper kunde dricka ur under den en timme långa promenaden :) Nu ligger vi framför tv:n och slappar, och imorgon blir det utställning i Eskilstuna :)
Här kommer lite bilder från min student!




Kram Emma

Premiärdopp i poolen :)

Hej på er! Idag har jag varit en liten snabbis i stallet och longerat Tollan. Det gick bra trots att det var 28 grader varmt ute :) Sen åkte vi hem en liten stund innan vi åkte hem till pappa och Marre för att bada vårt premiärdopp i deras pool + äta middag tillsammans med dom :) Nu ligger vi helt utslagna i soffan och kollar på Talang finalen. Jag orkar tyvärr inte ladda upp bilderna ikväll, det får bli imorgon :)

Kram Emma

Studenten!

Idag tog jag studenten och dagen har varit full av firanden :) Det var champagnefrukost, utspring, flak åkande och mottagning som alla blev riktigt lyckade :) Fick massa fina presenter och bland annat en bil! Helt sjukt! Jag grät massvis med glädjetårar under dagen. Det här kan ha varit den mest lyckliga dagen i mitt liv. Vi hörs imorgon, då kommer bilder samt ett mer ingående inlägg kring vad jag har fått :) God natt!
Kram Emma

Fullt upp hela dagen

Idag har vi hämtat min mormor på centralstation, som har kommit hit för att hälsa på oss i ungefär en vecka och bland annat närvara på min student :) Sen bar det av till stallet en snabbis för att rida Tollan och nu har jag precis kommit hem efter att ha fixat naglarna hos min kompis Hanna. Gjorde gelénagar med fransk manikyr och blev supernöjd! Trodde att det skulle bli lite knackigt gjort eftersom hon bara är elev just nu men hon var jätteduktig:)
Idag såg jag också breaking dawn premiären för första gången :D Så himla bra verkar filmen! 16 november i år har den premiär! jag längtar som en tok :) Imorgon har jag studentfotografering, sista skoldagen ever! Fan vad skönt det ska bli :)
Kram Emma



Tävling!

Idag har vi varit och tittat på lilla Musse som har tävlat för andra gången i sitt liv, på Rådmansö även denna gång. Men idag blev det 1 m debut istället för 90cm och han var felfri :) Hoppade fint och var hur vacker som helst, precis som vanligt :) Här kommer ett litet filmklipp ifrån dagens ritt :)
http://www.youtube.com/watch?v=7-dZ4fWdaJ8
Kram Emma

Film från Strömsholm!

Här kommer filmen från Strömsholms RSF :) Debuten i 145cm där jag var felfri och kom 2:a :)
http://www.youtube.com/watch?v=4_TnpDI0JAk
Världens finaste häst har jag! <3
Kram Emma

Tävlingar på Strömsholm

Hej på er! I helgen har vi varit på tävlingar på Strömsholm med Tollan :) I torsdags red jag en 130cm klass och hade 4 fel. Hon kändes superfin så jag var väldigt nöjd även fast vi fick ett onödigt pet.

I fredags red jag en 140cm klass som också var kval till lilla Grand prix klassen. Jag var felfri fram till 7:e hindret och då kom en trekombination som stod lite i uppförsbacke. Jag hade lite för dåligt tryck i galoppen och rev både a och c hindret. Sen klarade vi 8:an, rev 9:an för vi kom lite för tajt inpå den oxern och var sen felfria hinder nr 10 och 11. Så totalt fick vi 12 fel men det var absolut ingen katastrofrunda. Banan var ganska tekniskt svår och jag var ändå rätt nöjd med vår prestation :)
Men idag. Då kom det fantastiska! Jag debuterade 145cm, var felfri och kom 2:a! Trodde jag skulle komma sist för det var så många duktiga och kända namn i startfältet. Jag sa till och med till mamma innan jag red att jag trodde jag skulle komma sist och att jag skulle vara jätte nöjd om jag fick 16 fel. Och så var jag felfri! Kunde inte sluta gråta efter målgången, grät i säkert 5 minuter efter min ritt. Vilken underbar dag! Är fortfarande i chock.
Kommer bilder inom ett par dagar, och även en film på 145cm klassen :)
Vi hörs imorgon. Nu ska jag sova. Godnatt!
Kram Emma