Funny thursday

Idag har jag varit i skolan på förmiddagen och sen bar det av till stallet. Tollan fick gå ett lugnt markarbetspass i stora ridhuset. Hade lagt fram en 4-studs och en vattenmatta med klossar framför för att få lite vattengravskänsla. Jag red på pelham bettet idag och innan jag började hoppa red jag bara fram lite basic i serpentinbågar och rundade mycket runt innerskänkeln. Sen arbetade jag henne i olika tempon i galoppen och rundade runt inner skänkel på volter i olika storlekar även där. I början var hon lite hängig på handen men det släppte ganska så snabbt och då kändes hon jättefin. Red på vattenmattan ett par gånger i båda varven och först tyckte hon faktiskt den var lite läskig. Men sen galopperade hon över den som om hon inte gjort annat. Red sen över studsen ett par gånger i båda varven. Hon rev någon gång i båda varven men rättade sig fint gången efter det, så då avslutade jag henne. Red då mycket övergångar, tempoväxlingar och även nu rundade jag mycket runt inner skänkel. Superbra känsla på slutet, red väl i ungefär 45 min. Fina hästen <3 Sen var det bara att åka hem och plugga satan. Och nu är jag äntligen klar med allt pluggmaterial inför tentan. Det som är kvar nu är bara att lära sig allt. Men det ska väl gå det också ;) Nu är jag dock så sjukt trött så nu måste jag sova. Bjuder på en bild på mig 10 år gammal på min lilla c ponny Dark-Lady. Världens finaste lilla ponny som nu tyvärr bor uppe bland molnen <3
 

QUEEN BEYONCE

Igår var jag i stallet på förmiddagen och longerade Tollan i pessoa selen. Tvingade henne att vara lite mer alert för min röst och för spöt. Det gick bra! Hon är nämligen en liten latmask när man longerar ;) Hon verkade mjuk och fin i kroppen också :) Sen blev det tentaplugg i ett par timmar innan det var dags att fixa iordning mig inför Beyonce konserten som jag och Gabi skulle gå på i Globen :) Här kommer lite bilder från kvällen :) Heeelt fantastiskt var det. Förra gången hon var i Sthlm var med hennes turne "I am Sasha fierce" och då var hon väldigt mycket mer crazy och kaxig i sina uppträdanden. Denhär gången hette den ju "Mrs. Carter World tour" och handlade väldigt mycket om kärlek, familj och saker som betyder något i livet. Så denna konserten var lite lugnare, men hade ändå väldigt mycket power. På slutet var det så vackert att jag började gråta. Andra gången jag gråter när hon sjunger Halo live. En så jäkla fantastisk människa. Tänk att kunna sjunga sådär. Det ska jag kunna i mitt nästa liv ;) 
 

 
 

Busy woman

Igår bestod min dag av frisörbesök, stallmys på ängarna, en 3.3 km lång löptur och massor av plugg inför tentan. Bjuder på en bild på hur håret ser ut nu efter ett besök hos frisören :)


Tentaplugg och hästmys

Dagen har bestått av skola och tenta plugg. Sen en mysig uteritt på ängarna tillsammans med Jossan och Classic. Vi travade och galopperade runt ängarna, klättrade i backar och red igenom den lilla dammen :) Tollan var pigg och glad och njöt av livet, vilket även jag gjorde. Fortsatte sen plugga resten av kvällen och nu ska jag sova. Godnatt!


Tierp 140cm

Tollan var jääättefin idag. Jag hittade den nya ridningen som jag skulle testa och det funkade väldigt bra. Hon klarade alla svårigheter galant och var verkligen suuuperfin i kombinationerna. Hade två nedslag i denna 140cm klass och det första kom på 7:an och den kom direkt efter tre kombinationen och det gick lite ur sväng och uppför, så Tollan fick nog lite mjölksyra och jag gav henne inte det stöd som behövdes. Sen rev vi sista hindret som var hinder nr 11 och där gick jag på sex galoppsprång mellan trippeln och räcket, där det skulle vara 7. Hon räckte fram utan problem, men skulle ha behövt liiite mer hjälp från min sida, så hon kunde sätta sig på bakbenen och trycka ifrån. Så kort och gott kan jag säga att båda rivningarna är mina fel och där jag red ihop henne så att hon verkligen var mellan skänkel och hand så hoppade hon så jävla bra! Att det var första 140cm utomhus gör ju också att det blir lite mer mjölksyra i Tollans små ben bara av alla galoppsträckor, så jag är grymt nöjd ändå. Nästa tävling är Strömsholm om två veckor och hon känns i väldigt bra form. Längtar något så grymt mycket, så nu jävlar ska vi träna :)  
 

Tävlingsdags!

Nu har vi precis kommit fram till Tierp där vi ska tävla idag. Solen skiner och vi är glada. Tollan verkar också vara på bra humör :)


Lördagens aktiviteter

Imorse jobbade jag på minisats mellan 9-12. Sen hem och äta en snabb lunch med älsklingen och sen bar det av till stallet. Vi fixade fixade det vanliga med mockning och sånt, och sen bar det iväg på en lugn ridtur på ängarna bakom stallet. Calle följde med tillsammans med de tre musketörerna Stjärna, Kiara och Casper. Det var mysigt! Sen badades Tollan och efter det fick hon beta i 30 min tillsammans med Calle medan jag putsade alla sakerna. Därefter hämtade vi hem mamma och Fredde på Arlanda och sen bar det av till Ica för veckohandling. Vi åt god middag och kollade på en film. Nu är vi helt slut och tänker snart hoppa i säng. Godnatt folket <3


Stall, chill och biomys!

Idag har jag varit i stallet på förniddagen, precis som de flesta andra dagar. Tollan fick gå ett lugnt longeringspass i pessoaselen på utebanan. Longerade i ungefär 30 min och hon såg fin ut! Sen åkte jag hem och slappade i ett par timmar, orkade ärligt talat inte tänka på någonting. Har haft några ångestfyllda dagar så var skönt att bara sitta och slappa lite. Sen när Calle kom hem från jobbet så gick vi på en mysig promenad med alla tre små staffarna :) En mysig dag som avslutades på bästa sätt med lite spontant biomys, framför filmen Fast and the Furious 6, som var heeelt outstanding. Bästa filmen jag sett på väldigt lång tid. Bjuder på en bild på vår lilla ligist från i veckan, när hon var sur och ville komma in ;) 


Markarbete och löptur :)

Idag var jag i stallet tidigt och red lite lätt markarbete tillsammans med Hanna. Vi red över upphöjda travbommar på volt, galoppbommar på rakt spår och två sockerbitshinder med 21m mellan. Tollan kändes lite stel först med tanke på att hon vilade igår. Men efter 10-15 minuter märkte man att hon började komma igång i kroppen och då blev hon riktigt fin! Efter att ha varit lite konsekvent och noggrann i början av passet, så kunde jag rulla runt över bom serien i galopp och sen vidare över sockerbitshindren i flera varv utan att hon drog iväg, blev stark eller kändes stel. Jätte härligt! Sen övade jag lite svängar där man ska vända upp från kortsidan med sluten bakdel och sen skutta över hindret, som i en omhoppningssväng. Tollan var superduktig på det och tyckte verkligen det var jättekul! Så idag var vi lyckliga och glada efter ridpasset :) ett stort plus var också att hon var väldigt mycket piggare efter att jag klippt henne. Känns bra inför helgen :) nu ska jag ut på en löptur med hundarna. Ha det bra!


Onsdags bestyr :)

Försov mig imorse så det blev lite senare i stallet än jag hade tänkt. Idag hade Tollan vilodag så jag bestämde mig för att klippa henne och pyssla lite. Hon blev fin! Skyndade hem för att hinna plugga lite och jag hann med allt jag planerat så det var bra. Förresten så är det bara en vecka kvar till Beyonce idag! wihooo :) Nu blir det jobb mellan 16:30-19 på sats. Vi hörs!


Dagens ridpass på Tollan och Scilla :)

Idag har jag varit i stallet större delen av dagen. Fixade först mockning, mat och vatten till Tollan och Scilla. Sen red jag ett 45 minuters dressyrpass i stora ridhuset på Tollan. Hon var så jäkla fin idag!
 
Red mycket serpentiner, små och stora volter, ökningar och minskningar i traven. Och ibland varvade jag det med att lägga till en öppna eller sluta längs med långsidan. En väldigt bra övning som jag brukar göra för att få henne vaken för skänkeln är att trava på långsidan och sen flytta inåt mitten 3-4 steg och sen flytta utåt väggen igen, rider sen kanske 5-6 steg på spåret innan jag flyttar henne undan skänkeln in mot mitten på precis samma sätt igen. Man får öva på att ha hästen mellan hand och skänkel och att bogarna eller rumpan för den delen, inte flyter ut :) Super effektivt! I galoppen ville jag få henne att galoppera i en taktmässig galopp oavsett om jag minskade eller ökade. Red mycket volter och gjorde ökningar och minskningar på långsidorna. På slutet red jag på en åttvolt och gjorde galoppombyten. Med fokus på att ha henne lugn igenom bytena. Hon blev lite pigg just efter att hon gjort bytet men förutom det så kändes galoppen skitbra idag! Kunde öka och minska utan tjafs från hennes sida och hon kändes avslappnad och taktmässig utan att bli lång och tung i handen. Bästa dressyrpasset på länge :) 
 
Sen red jag på Scilla. Jag och Jossan skrittade ett varv runt ängarna och sen travade och galopperade vi litegrann på ridbanan efteråt. Scilla kändes jättefin och verkade pigg och glad idag :) Sen åkte jag hem och satte mig och pluggade i ett par timmar och nu ska jag mysa med min pojke <3 Ha en trevlig kväll! 
 
 

Uteritt i solen

Efter att ha solat i ett par timmar bar det av till stallet. Då red jag och Hanna ut på en timmes ridtur till granby. Det blev en ganska lugn tur, för Tollan blev skodd imorse :) Hon kändes bra, fin och mjuk i kroppen och verkade glad. Lite loj pga värmen men det är ju förståeligt! Hade insläppet men behövde bara ta in en häst. Verkligen lyx! Åkte sen hem till mami och så lagade jag och älskling en mysig grillmiddag tillsammans. Nu är det dock sovdags<3


Måndagen levererar!

Har varit på seminarium mellan 10-12 på universitetet och sen åkte jag raka vägen hem. La mig då i en solstol på verandan för att käka lite lunch och plugga :) sen släppte jag ut hundarna på tomten så de fick hänga med mig i det helt fantastiska vädret. Klarblå himmel och 25 grader varmt! Nu är jag precis klar med pluggandet och ska njuta av solen en stund till innan det är dags att åka till stallet. Vi hörs!


Löpning, städning och påminnelser!

Idag har jag sprungit 4.2 km, som var mitt personliga rekord! sen åkte jag till stallet och hade städdag och korvgrillning mellan 11- 15:30. Vi fixade fint på logen och det blev sjukt stor skillnad. Glömde dock att ta före och efter bilder.. Men därefter fixade och pysslade jag med Tollan som fick ha sin vilodag idag :) Sen blev det hämtmat och mys med min fina pojke. Och förresten, en liten "note to self" .. det suger när både ens mamma och bästa vän åker utomlands under exakt samma vecka. Gabi är i Grekland och mamma på Mallorca. Låt denna vecka gå fort! Men nu kan jag inte tänka på det mer för nu ska vi sova. Godnatt!


Gårdagens ridpass

Igår fick Tollan ett markarbete/hopp pass i stora ridhuset. Red över bom-kryss-bom på volt och sen en oxer, som även den var på volt. Red först fram lite mjukgörande i ca 20 minuter, där jag formade henne runt skänklarna och gjorde volter runt hindren. När hon kändes fin red jag över krysset ett par gånger i bägge varven. Sen kom jag på oxern, den låg väl på 90cm. Red lite lugnt mot och Tollan kändes loj och inte alls vaken. Höjde sen till 120cm och Tollan kändes fortfarande slö och väldigt nonchalant. Jag tyckte jag drev hur mycket som helst men den hände liksom ingenting. Höjde till 135-140cm och väckte henne lite lätt med spöt, höll om ordentligt med benen och höll emot i handen samtidigt så jag verkligen drev henne in i handen, så trampet kom bakifrån riktigt ordentligt. Och fy tusan vad bra hon hoppade då!!! Hoppade oxern kanske 5-6 gånger och hon bara flög över. Fick en riktigt bra känsla! Och sen blev hon så pigg så jag kunde knappt få henne att bli lugn på krysset igen... ;) Så från och med nu måste jag skärpa mig och börja rida henne mer in i handen. För nu när hon blivit så pass lydig så måste jag kämpa mer för att få sug till bettet och tramp bakifrån. Men det fixar jag! Efter detta så sänkte jag oxern till 120cm och övade omhoppnings svängar, igenom att vända upp från långsidan och till oxern i båda varven. Det var så jäkla kul och Tollan var verkligen med på noterna :) så skönt att ha hittat en så bra känsla! Det bådar gott inför utomhussäsongen. Så nu jäklar ska vi träna inför tävlingarna i Tierp nästa söndag. Annat som hände igår var att min mamma och låtsaspappa Fredde åkte till Mallorca. Känns tomt att inte kunna ringa mamma stup i kvarten. Menmen. Snart kommer de hem igen <3


Fredag 17 maj!

Idag var jag i stallet på morgonen och fixade med allt. Red sen ut på Tollan och det blev två varv runt ängarna bakom stallet :) Red på pelham bettet och fokuserade på tempoväxlingar samt att få henne lösgjord och mjuk i handen. Och det gick riktigt bra! Hon kändes väldigt fin idag :) Sen vid 12 tiden åkte jag till Mörby och hämtade min vän Ellen som jag gick i gymnasiet med. Vi pratade massor och gick på en 1.5 timmes långpromenad med hundarna. Mys! Sen blev det grillmys hemma hos mamma och Fredde på kvällen. Nu kollar vi på fast and the furious och ska snart sova. Vi hörs imorrn!


Tävlingsplanering

Tänkte dela med mig lite av hur min tävlingsplanering ser ut just nu, och fram till utomhus SM i sommar :) 
 
v.21 Tierp söndag 130cm ev. 140cm. 
v.23 Strömsholm fredag 140cm, lördag 140cm, och om vi går till final, söndag 140cm. 
v.26 Jumpclub söndag 140cm ev. 130cm
v.30 Utomhus SM Sundbyholm torsdag-söndag
 
Nu jävlar är jag taggad till att utomhus säsongen ska bli så jäkla bra som den bara kan :) 
 

Min torsdag :)

Idag var jag i stallet på morgonen och fixade med allt. Casper och Kiara busade med mig medan jag mockade och gjorde mat & vatten till Tollan. Casper var faktiskt riktigt duktig! Han brukar få sitta i bilen eller vara hemma när jag är i stallet för han tycker de andra hundarna där är lite jobbiga och klängiga. Men nu har Calle övat massor med att ha med honom och vi har gått på hundkurs där han fått träffa andra hundar så då tänkte jag att nä, idag är det dags :) Han fick ju såklart vara kopplad men trots att en liten hund sprang upp i rumpan och kaxade mot honom så gjorde han ingenting! han var jättesnäll och duktig :) Bästa killen <3 Efter allt dethär var fixat så red jag och Hanna med Jaqueline ut mot Granby. Vi travade och galopperade på grusvägarna och fokuserade på att få lugna, fina och mjuka hästar :) Vi var ute i ungefär en timme och bara hade det allmänt mysigt! Jag red på det lite skarpare pelhambettet och tänkte mycket på att kunna galoppera och trava i ett lite friskare tempo och sen kunna minska tempot utan att hon blev stark eller började tjafsa i munnen. Men hon kändes väldigt fin! Sen åkte jag till skolan och därefter blev det en 50 minuters powerwalk med hundarna på 5km. Nu har vi precis grillat färdigt och ska äta mysmiddag! Hoppas eran kväll blir super :) 
 

Helena Schiller träning :)

Idag var det Helena Schiller träning igen. Vi fick rida mycket olika övningar med både trav- och galoppbommar men även olika små serier och enkelhinder. Fokus var som vanligt på att få en avspänd och rytmisk häst som var mjuk och följsam. Tollan var jättefin i början, kanske lite tjafsig efter hindren men efter att jag hade lagt en volt lite här och var så lossnade det och vi kunde rida vidare. Sen var vi tvungna att ha stora porten in till ridhuset på vid gavel för att lamporna var trasiga, så vi ville få in så mycket ljus som möjligt. Så Tollan var väldigt tittig och stod emot mycket på ett litet fjuttigt räcke, där man skulle hoppa emot denhär öppningen. Så en gång fick jag faktiskt korrigera henne med spöt ganska rejält, för att hon inte lyssnade fram för skänkeln i anridning mot hindret. Sen var hon framme för skänkeln resten av passet! Första varvet av den nya banan var hon kanske lite väl framme och jag fick "ptrooa" hela tiden för att hon skulle ta det lite lugnt. Men varvet efter hade hon coolat ner sig och hoppade avslappnat och fint. Idag var hon dock lite tjafsig i handen efter hindren och i anridning mot vissa hinder. Men tror mest det berodde på att hon var taggad och tyckte att det var så kul! Sen tog hon ju det lugnt förra veckan också så hon kan nog vara lite extra olydig pga det ;) Vi får finslipa och trimma lite mer inför tävlingen nästa helg helt enkelt :) men nu måste jag sova! Bjuder på banskissen från idag :) Godnatt!


Tisdag 14 maj

Idag var jag i stallet tidigt och fixade Tollan plus longerade henne i 30 minuter med pessoa selen. Hon såg jättemjuk och fin ut och verkade pigg och glad :) Sen fick hon på sig två regntäcken innan hon skulle ut i hagen, för det regnade så jäkla mycket i stallet. Då blev hon nöjd och glad :) Sen hem och läsa lite kurslitteratur i ett par timmar och efter det så hann jag med en 4 km löprunda också innan det var dags för middag. Men nu ska jag mysa vidare med min pojk innan han somnar. Ha en trevlig kväll nu!

 


Skola, trädgård och hästmys!

Idag har min dag bestått av läsande, seminarium på universitetet och fix av trädgård. Jag la ut lite jord på vår lilla gräsmatta och planterade ut lite gräsfrön. Så förhoppningsvis ska den jäkla gräsmattan börja gro nu :) Sen bar det av till stallet. Jag red ett 45 minuters dressyrpass på uteridbanan. Den är lite tung och väldigt dammig så fick skrittpausa ganska ofta så det inte skulle slita så mycket på Tollans små ben. Men förutom det så fokuserade jag mycket på att hon skulle vara följsam. Gjorde halter, ryggningar, ökningar, minskningar osv. om vartannat i alla gångarter. Red inte så mycket sidvärtsrörelser idag utan red mer serpentiner för att få henne formad i sidorna och runt innerskänkeln i respektive varv. I början var hon lite stirrig för de lasttränade unghästarna precis bredvid ridbanan, men sen slappnade hon av och blev så jäkla fin. Inget hängig i handen, jättemjuk i sidorna och super taktmässig! Sån härlig känsla. Nu har hon varit såhär fin två dagar i rad. Super härligt! Längtar tills jag får mysa med min fina häst imorgon <3 Men nu har jag precis borstat tänderna och ska hoppa i säng. Godnatt på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Agility och middag

På eftermiddagen blev det lite privatlektion i agility med Casper. Han var grymt duktig och förstod allt väldigt bra! Vi övade på hur jag ska föra honom med mitt kroppsspråk när vi ska springa och hoppa hinder, springa igenom tunnlar osv. Det är svårare än man tror. Det är en sak att hoppa och så från stillastående, men med fart är det betydligt svårare :) Tunnlarna förstod han riktigt bra idag, men han tycker det är mycket svårare när jag står på hans högra sida av någon anledning. Sen testade vi att använda lite mindre "hjälper" i slalomen och att han skulle få tänka lite själv utan att jag visade vägen liksom. Det gick riktigt bra! Han gjorde nästan slalomen helt själv! Min duktiga pojke :) Sen hände en annan rolig sak också. Casper var ju lös hela träningen idag och när vi hade tränat ett tag så fick han helt plötsligt fnatt och började springa igenom 2-3 tunnlar som låg lite utspridda över planen. Han älskar verkligen tunnlar! Tyvärr filmade vi inte honom något idag... Sen fick Kiara öva lite på att springa igenom tunnlar och hoppa över bommar som låg på marken. Hon var riktigt duktig på dethär med att springa i tunnlar :) Här kommer en film på det! 
 
 
Sen åkte vi hem till Calles syster Maggan och åt middag, fikade litegrann och pratade med deras gulliga son Svante som är 1.5 år gammal :) Det var trevligt! Nu sitter vi och kollar på säsongspremiären av den andra säsongen av Snooki och Jwoww. Sen ska vi kolla på film och bara mysa. Imorgon är det måndag igen..  

Mysig hästig morgon

Var i stallet vid 8 imorse och släppte ut hästarna. Fixade sen lite allmänna saker såsom mockning, mat, vatten osv. Och sen red jag ut i skogen och runt ängarna i ungefär 45 minuter :) Tollan var som en dröm att rida idag. Mjuk och följsam och inte alls tung i handen. Älskar att rida när hon är sån! Fokuserade just på lösgjordhet och dressyr tänk fast jag red ut. Sen fixade jag en liten gräsplätt till henne i hagen och så fick hon gå ut naken och äta gräs :) mysigt tyckte hon!


Lördag 11 maj

Idag jobbade jag på minisats mellan 8:30-13. Mitt första pass för i år och det kändes jättebra och kul! Sen blev det en sen lunch och en promenad, med Calles syster Cissi + hennes man och deras son. Sen åkte vi till stallet och fixade Tollan på kvällen. Hon fick longeras i 10 min på uteridbanan, bara för att hon skulle röra på sig lite. Och man såg att hon var stel i kroppen till en början. Men sen kom hon igång och såg pigg och glad ut :) Därefter åkte vi hem och lagade en paprika, morot, skinka och mozzarella paj. Den blev lite tjock men god. Nästa gång ska vi göra tunnare :) men nu är det sovdags. Godnatt!


Dagen i bilder :)

Här kommer bilder från vår underbara fredag :) 
Först från promenaden på Djurgården.
 


 
Lunchen på tapas bar
 
 
Årets första mjukglass som avnjöts på Liljeholmen :)
 
 
Casper och Kiara tyckte också glassen var god
 
 
Kiara ville vara med när vi grillade ;)
 
 
Hoppas er fredag var lika mysig som vår! 
 
 
 
 

Fredag eftermiddag :)

Efter lite lunch, mjukglass, stallmys och återlämnande av nycklar till pappa så åkte vi hemåt. Då satte vi igång och laga mat. Det blev grillat och en god fetaost sallad med rose vin och öl till. Underbara fredag! Nu kollar vi film och ska fortsätta göra det resten av kvällen. Ha det gott!


Kungliga Djurgården :)

Vi har promenerat med hundarna i nästan 2 timmar på vackra Djurgården. Nu är vi påväg in till gamla stan för att äta en sen lunch och kanske ta oss en liten glass till efterrätt :)


Caspers födelsedag <3

Eftersom vår lilla prins Casper fyller 3 år idag så tänkte vi att han skulle få ha lite extra roligt. Så då åkte vi iväg till Kista Brukshundklubb på eftermiddagen, och tränade lite agility. Tyvärr blev det bara i 30 min och vi hann inte träna Kiara heller, för att agility träningarna började :) Men Casper var väldigt duktig idag iallafall och man märkte verkligen att han smält det han lärde sig förra gången och nu förstått dethär med tunnlarna. Samt att han ska hoppa hindren och springa igenom tunnlarna fast jag springer på sidan av :) på slutet blev han dock lite trött i huvudet och virrade till det lite, men vi avslutade bra iallafall :) Bara han lär sig att ta det lugnt och kolla vart han ska springa så tror jag han kommer bli jätteduktig på dethär :) Nu ska hundarna få sig ett varsitt tuggben och njuta av att Casper fyller år :) Ha en trevlig kväll nu!


Mys med Tollan :)

Tollan fick sig en 45 minuters uteritt i solen. Vi red runt ängarna bakom stallet och klättrade i backar, hoppade terränghinder och hade det allmänt mysigt :) Det var så kvavt och varmt ute så Tollan blev så svettig att jag fick duscha av henne med svalt vatten efter ridturen. Sen betade jag henne en liten stund också så hon fick mumsa lite gräs. Det tyckte hon om, gullehästen :)


Onsdagskvällen :)

Igår efter att jag hade myst med Tollan så bar det av hemåt. Gav mig ut på en 30 minuters löptur och sen började jag fixa mig inför kvällen. Sen blev det middag och drinkar på Fridays med Petra, Bea och Jessica innan vi drog vidare till wookhouse, ambassadeur och collage. Kvällen var rolig men jag måste ändå säga att inget är så bra som tegel ;) Här kommer lite bilder från kvällen :) 
 

Soliga onsdag!

Idag har jag pluggat mellan 8-11. Sen kom Josefin över till mig och så gick vi en 7 km promenad med hundarna i det helt underbara vädret :) Slängde i mig en snabb lunch och nu är jag i stallet :) Och ska pyssla om min lilla prinsessa lite :)


Tiiisdag :)

Började dagen med att läsa ett kapitel i kurslitteraturen. Sen blev det skola mellan 13-15 och därefter skyndade jag iväg till stallet. Vid 16 tiden kom en sadelutprovare från sadelmagazinet ut till Söderby för att testa sadlar på Tollan. Hennes gamla sadel låg rätt bra men var lite stor för henne. Precis som vi hade trott eftersom vi provade ut den sadeln till min förra häst som var 175cm hög och rätt lång i kroppen. Så nu har vi bestämt oss för en mörkbrun equipe Linnea. Riktigt fin är den! Så nu blir det att skaffa sig lite brun utrustning ;) Efter stallet åt vi lite middag och sen gick vi till Täby kyrkby och köpte glass och knatade sen hem igen. Det blir ungefär 9 km allt som allt så det var skönt! Men nu ska jag hoppa i säng, för imorgon ringer klockan tidigt. Måste hinna läsa massor innan föreläsningen :) Godnatt! 


Meny till bröllopet :)

Såhär ser menyn till vår bröllopsmiddag ut :)


Mondaaaay :)

Idag kom verkligen sommaren hit på riktigt! 19 grader varmt och strålande sol hela dagen! Jag började med att läsa lite kurslitteratur och sen gå en promenad med hundarna. Därefter bar det av till stallet för en riktig mysdag tillsammans med mamma. Vi mockade och gjorde mat & vatten till Tollan först. Och sen städade jag lite i mina skåp på logen + städade lite runt omkring dem så att det iallafall ser lite mer iordninggjort ut där uppe :) Sen putsade jag alla mina saker i solen i någon timme medan mamma betade Tollan lite. Därefter hade jag insläppet av alla hästarna och sen åkte jag hem! Tollan fick som ni förstår alltså ha vilodag idag :) 

 

Väl hemma så sprang jag 3.3 km på 25 minuter tillsammans med Casper. Sen blev det duschen såklart och efter det lagade vi lite mat. Nu ska vi planera lite meny till bröllopet, som närmar sig med stormsteg. Börjar bli lite nervöst nu... Bjuder på en bild på min andra hälft. Den vackraste jag vet <3
Hoppas ni får en supertrevlig måndagskväll. 

 


Video Västerås :)

Här kommer videon från grundomgången i Västerås :)
 
 
Och här kommer videon från omhoppningen :)
 
 
Är jättenöjd med båda rundorna :) 

Västerås elitallsvenskan

Idag red vi elitallsvenskans tredje omgång i Västerås. Maria, jag och Kristina var felfria i grundomgången så vi blev klara för omhoppning. Därför gick bara Daniel in och red några språng och utgick sen :) till omhoppning kom 5 av 8 lag och vi var ju som sagt ett av dem. Återigen var Maria, jag och Kristina felfria och Daniel behövde bara sätta en snabb nolla för att vi skulle vinna, meeen så rev han sista hindret.. Så kan det gå! Men vi slutade iallafall på en 3:e plats av 8 lag och det måste man väl ändå vara nöjd med :) Alla red jättebra och vi hade alla väldigt roligt! så nu blickar vi framåt mot nästa omgång i Strömsholm, som går om ett par veckor :) Tollan tyckte iallafall att det var jäääättekul med utomhustävlingar igen och var pigg som satan :) Härligt att hon känns på g igen. Känns som dethär kommer att bli en bra utomhussäsong!


Stall, dop och kvällsmys!

Imorse fixade jag Tollan inför morgondagens tävling i Västerås. Badade, putsade, gjorde det vanliga och red ut en sväng. Hon kändes fin idag! Sen åkte vi på dop i Östra ryds kyrka, för Calles lilla systerson Victor skulle döpas. Sen lite dopfika efter det också! På kvällen gick vi en långpromenad och sen gjorde Calle en god Kycklingsallad till oss som åt till middag. Nu är vi påväg att hämta mamma i Vaxholm. Sen när jag kommer hem ska jag sova.. Är så sjukt trött. Godnatt :)


Nya halsband :)

Juste! Idag kom hundarnas fina halsband med posten. Casper har ett blått och Kiara har ett rött och på halsbanden står deras eget namn. Så fina! Det fick bli som en för tidig 3 års present till Casper, som fyller år den 9 maj. Och som en 10 månaders present till Kiara, som blir exakt så gammal idag :)


Fredag :)

Idag har jag varit i skolan mellan 9-11:30 och haft mitt sista seminarium för denna kursen. Bara en reflektionsuppgift kvar och sen är jag färdig. Skönt! Så nu är det bara en kurs kvar innan sommarlovet :) Sen åkte jag och red ett 50 minuters pass på Bläsen. Första halvan av passet var utomhus på grusvägarna, och då tyckte jag han kändes lite stel i högersidan så då gick jag in på uteridbanan och arbetade honom där resten av tiden. Där blev det mycket rundande runt innerskänkeln och försöka få loss honom i nacken och bogen i högersidan, samt få honom att trycka detdär lilla högra bakbenet under sig :) samtidigt som jag red mycket övergångar precis som jag gjorde igår. Och tillslut efter lite lirkande och kämpande så lossnade han väldigt bra och gjorde några riktigt fina övergångar på tygeln utan att börja studsa innan. Superbra! Men sen såg han väldigt trött ut och tyckte nog jag var dum som tvingat honom till arbete.. så då fick han några extra sockerbitar som belöning :) sen bar det iväg till Tollan för en uteritt med Gabi och Scilla. Vi red till Granby och travade och galopperade på grusvägarna och bara hade det mysigt. På slutet skrittade och pratade vi dock väldigt mycket, men det var trevligt! På slutet skulle vi gena över en åker och i slutet av den låg ett dike, med vatten forsande genom ett rör i diket, som vi skulle hoppa över. Det var såå läskigt så jag fick hålla i manen och blunda, men Tollan skuttade snällt över och jag skrek, som den lilla mes jag är!! Haha vi skrattade mycket åt det sen jag och Gabi :) Sen hade min fina vän varit så snäll och mockat åt Tollan så ja behövde bara göra maten, sen kunde jag åka hem :) lagade då en god middag till min prins Carl-Henrik som vi åt tillsammans på vår dejtkväll :) Nu ska vi ut på en långpromenad med hundarna. Ha en mysig fredagskväll alla vänner!

 

 


Grattis Mormor :)

Idag fyller min fina mormor Saia 80 år! Stort grattis mormor, hoppas du har haft en jättebra dag och att kvällen blir bra den också :) Skickar en stor kram till dig!


Nyttighetsvecka :)

Har ju glömt att berätta för er! I måndags började jag min nyttighets vecka. Inget onyttigt/onödigt socker samt powerwalks och löprundor ett par gånger i veckan :) sprang 3.5 km i måndags och samma runda idag. Skönt att äntligen vara på gång! Men nu ska jag sova :) godnatt!


Mr Bläääs :)

Red först lilla Bläsen 20 minuter på uteridbanan där jag travade och flyttade för skänkeln i båda varven. Sen blev han lite spänd och jag fick ont i öronen av blåsten så vi orkade inte stanna kvar ute. Då gick vi in 20 minuter i ridhuset och fortsatte arbetet där. Där inne övade jag övergångar mellan skritt-trav och mellan trav-galopp. Målet var att han skulle vara avslappnad och på tygeln helatiden. Först var han lite studsig och försökte komma undan arbetet lite. Men de sista 10 minutrarna var han superduktig! Kunde sakta av bara genom att tänka "avsaktning" och han stannade kvar på tygeln i avbrottet. Häftig känsla! Avslutade med serpentiner och sidvärtsrörelser i traven. Duktig pony!


Thonia <3

Då har jag varit hos min fina Thonia på morgonen. Först när jag skulle mocka, så såg jag att hon hade hon slitit ner hela vattenhinken från väggen. Och handtaget var helt rakt så jag var tvungen att stoppa ner foten i hinken och dra i handtaget för att få det rakt igen.. Troligen har hon kliat sig på hinken, fastnat och sen fått panik, för hennes svansrem på täcket hade också lossnat.. Knäppa häst! Men iallafall.. Idag red vi lite markarbete. Först med 4 st upphöjda travbommar på ena långsidan, med ganska långt avstånd emellan. Hade väl ungefär 1.20 m mellan varje bom så att hon skulle få sträcka ut ordentligt. Först förstod hon inte riktigt och ville göra ett omtramp i mitten helatiden men sen förstod hon hur hon skulle göra. När jag stod i lätt sits över bommarna blev det bättre och då var hon superfin. Sen red jag över två sockerbitshinder på den andra långsidan. De var ca 60cm höga och hade 17m mellan sig. Jag varierade mellan att rida rakt fram på 5 eller 6 galoppsprång och att lägga en volt eller att göra en halt mellan hindren. Över och mellan hindren fokuserade jag på en lugn galopp och avslappnad häst, men att försöka hitta spänsten genom att ha henne mellan hand och skänkel. Inte så lätt som det låter! Men när jag fick till det så var hon super! Måste tänka på det framöver, att när hon blir lite "loj" så måste jag vara lugn och hålla om i stället för att bli stressad och gasa på. För jag tror hon gör så för att hon äntligen har börjat taktsera lite och bli lite hinderklok.. Och då får jag inte störa henne.. Sen travade jag av henne över travbommarna igen i en låg form. Superbra känsla även där. Slutade efter 45 min och då hade jag som sagt en riktigt bra känsla :) nu har jag precis ätit lite lunch och ska åka iväg och rida ponnyn Blaze på Valla. Vi hörs senare!


Nya mål för 2013!

Nu tänker jag göra en liten lista med mina mål inför utomhussäsongen, som börjar redan på söndag med elitallsvenskan i Västerås. Listan är lite för att sätta punkt för inomhussäsongen, och för att jag ska sluta grubbla och istället minnas det som varit bra och gå vidare till utomhussäsongen med nya och roliga mål!
 
Uppnådda mål hittills 2013: 
Ta mig till final på inomhus SM
Kvala till Scandinavium 
 
Mål för resten av året 2013:
Fler felfria rundor och placeringar t.o.m 145 hoppningar
Ta mig till final på Utomhus SM och förbättra mitt resultat från förra året
Starta minst en 150 hoppning utomhus 
Starta minst två LA dressyr
 
 
 
 
 

Prinsen <3

Kronsäters Casper, snart 3 år gammal :)
 
 
Visst är han vacker. Vårat lilla lyckopiller <3

Agility träningen :)

Idag var vi på agility nybörjarkursens tredje tillfälle och Casper skötte sig som en prins. Först blev han lite stirrig och okoncentrerad för vi använde oss av en leksak att busa med. Då hoppade han rakt in i hindren istället för att hoppa över dem, bara för att han ville åt leksaken. Knäppis! Men sen höll vi oss till kassler godisarna och då gick det bättre. Han sprang på vipp brädor, över A hinder, över långa höga hinder, igenom slalom, igenom platta och runda tunnlar och  över hinder. Något vi måste öva på är dock att han ska ta det lugnare och att han ska kunna ta sig över/igenom hindren oavsett om jag springer på vänster eller höger sida om honom. Det tycker han är lite svårt i och med att vi har lärt honom att "gå här" på vår vänstra sida ;) Men det blir nog bra med lite övning! Vårat mål är att kunna tävla i agility nästa år :) Här kommer ett smakprov på dagens träning iallafall :)
 
 
 
Visst är han duktig! Min lilla prins <3
 

Äntligen sooool!

Idag har jag trimmat Tollan i en timme på uteridbanan i den härliga solen :) jag jobbade mycket med serpentiner och skänkelvikningar i traven. Och i galoppen fokuserade jag på en långsam men aktiv galopp, där hon inte skulle bli hängandes i handen. Red mycket rakriktning och volter. När det kändes bra gjorde jag även en stor åttvolt med byten på mitten. När hon blev lite för hängig på handen fick jag försöka aktivera henne med benen, samt göra avsaktningar och igångsättningar från skritt-galopp. Då blev det bättre. De sista 15 minutrarna kändes hon faktiskt riktigt fin! Imorgon tänkte jag markarbeta lite och hoppas på att ha kvar samma känsla som i slutet på dagens pass. Men nu hinner jag inte skriva mer för nu ska vi på agility träning med Casper :) vi hörs!