Sjuk + inventering på Willys

Hejsan!

Just nu sitter jag i skolan, på Psykologi B lektionen :) Den enda anledningen till att jag gick hit idag var att jag hade labb på Naturkunskapen, och den var jag tvungen att vara med på för att inte behöva komma på uppsamlingstillfället i slutet av terminen. Jag är förresten mer sjuk idag än vad jag var igår, jag har ont i halsen och snorar. Nu börjar jag dessutom få ont i huvudet :(

Jag ringde han på Willys idag och han sa att detdär med chark avsnittet inte spelade så stor roll, och frågade sen om jag ville komma och inventera ikväll :) Trots att jag igentligen mår skit och borde ligga hemma och vila så sa jag ja :) Man måste ju ligga på lite om man ska ha en chans att få något seriöst där sen :)

Nu ska jag återgå till min mycket onödiga lektion. Ha det så bra!

Vi hörs imorgon :)

/Emma

Hjärt och lungräddningsutbildning

Halloj!

Idag har jag varit på en 4 timmar lång hjärt och lungräddnings utbildning med Sats :) Det var riktigt roligt, och utbildningen specialiserade sig på de riktigt små barnen :) Så nu har jag lärt mig massor!

Har bara ett kapitel kvar i Willys utbildningen nu, chark kapitlet. Men det hängde sig när jag försökte göra det så det gick inte.. Ska ringa han som är personalansvarig imorgon och kolla om jag kan börja jobba ändå :) 

Tror förresten att jag håller på att bli sjuk. Jag är snuvig + att min ena halsmandel är jätte svullen och nu har jag börjat få ont i halsen också. Jäkla skit, vill inte bli sjuk.

Snart ska jag kolla på Greys anatomy med älsklingen :) Ha det så bra!

/Emma

Min studentklänning har kommit + checklista studenten

Hej!

Idag hämtade jag ut min studentklänning från Nelly.com :) Det var den jag länkade till för ett par veckor sen, den är precis så fin som på bilden :) Om inte finare än så :) Jag valde ju medium eftersom small var slut när jag skulle beställa, och tur var väl det för medium satt som en smäck på mig :) Klänningen var hur fin som helst och jag är så glad :)

Dethär är vad jag har kvar att göra inför min student:)

Skicka inbjudningar-Check!
Köpa studentklänning-Check!
Köpa skor till studenten
Köpa klänning till skivan
Klippa+slinga håret
Göra gelénaglar
Köpa mat till mottagningen
Baka till mottagningen
Skaffa stolar och bord till mottagningen

Det är så mycket kvar att göra, men ändå inte :) Idag är det dessutom exakt 1 månad kvar till mösspåtagningen den 29 April :) Studenten närmar sig med stormsteg :)

Nä, nu ska jag kolla på "En unge i minuten" på tv4 play :) Vi hörs :)

/Emma

Willys utbildning

Hejsan!

Nu har jag gjort två avsnitt, säkerhet i butik samt miljö och hållbarhet :) Imorgon blir det chark kapitlet och på torsdag kött kapitlet :)

Introduktion- avklarad
Baskunskap- avklarad
Frukt och grönt-avklarad
Ost och mejeri-avklarad
Bröd-avklarad
Chark
Kött
Ålderskontroll
-avklarad
Säkerhet i butik-avklarad
Miljö och hållbarhet-avklarad

Nu är jag snart klar!

/Emma
Musse hoppar + Tollan uppdatering + lång skoldag

God morgon på er!

Imorse när jag låg och sov så var mamma och kollade på när Marcus Westergren hoppade bana på Musse :) Mamma filmade honom när han hoppade banan på 80-90cm ett par gånger :) Han var tydligen riktigt kvick i benen och hoppade med en bra språngkurva, vilket gör mitt beslut ännu svårare att fatta :) Men tydligen busade han lite så Marcus fick säga till han ordentligt, så han har allt lite humör ändå, vår lilla Musse :)

Grundkursen i vardagslydnad igår gick riktigt bra! Casper var dock så trött efter 1,5 timmes träning att när vi hade teori den sista halvtimmen, så somnade han på golvet :) Calle skulle ju skjutsa mig till Chloés skiva direkt efter kursen, men såklart hade jag glömt jeansen hemma så när vi nästan var framme fick vi vända :) Men jag blev bara 20 minuter sen så det var lugnt :) Jag och Lisa åkte ganska tidigt, hon var förkyld och jag skulle ju till skolan idag :) Så klockan 01 prick var jag hemma igen :) Skönt!

Idag väntar en lång skoldag, mamma har tagit hand om Tollan så när jag kommer hem ska jag bara fokusera på mina Willys kapitel som jag har kvar att göra, samt reprisen i "En unge i minuten" på tv4 play :)

Har dessutom glömt att berätta att jag "hoppade" Tollan för första gången på 5 veckor i söndags :) Först var jag lite orolig eftersom hon hoppade så sjukt dåligt sist jag hoppade henne, men sen när jag styrde mot hindret och hon stampade till och hoppade av och näst intill flög över hindret, då var jag inte orolig längre :) Hon är tillbaka min lilla guldklimp :) Första tävlingen är den 10 April, en 120cm klass på Årsta Runsten, jag längtar galet mycket :)

Nu börjar min lektion! Vi hörs ikväll :)

/Emma

Nedräkning nummer 8

Glömde räkna ner igår, så får bli idag istället :)

41 dagar kvar till Caspers 1 årsdag
72 dagar kvar till min student
78 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 2,5 år 
93 dagar kvar tills vi flyttar in i lägenheten
170 dagar kvar till min 19 årsdag
206 dagar kvar till älsklingens 21 årsdag
261 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 3 år

På 4 utav mina nedräkningskategorier är det nu under 100 dagar kvar :) Härligt! Det närmar sig :)

/Emma


Ålderskontroll + hundkurs + studentskiva

Hejsan!

Nu har jag precis gjort klart kapitlet ålderskontroll i Willys utbildningen. Hinner inte göra något mer kapitel idag, men nu har jag bara 4 kapitel kvar så tänkte göra 2 st imorgon och sen ett på onsdag och ett på torsdag :)

Introduktion- avklarad
Baskunskap- avklarad
Frukt och grönt-avklarad
Ost och mejeri-avklarad
Bröd-avklarad
Chark
Kött
Ålderskontroll
-avklarad
Säkerhet i butik
Miljö och hållbarhet


Ikväll ska jag och Calle iväg på grundkurs i vardagslydnad med Casper :) Efteråt ska Calle köra mig till Chloés studentskiva, som är min allra första skiva någonsin:)

Imorgon får jag se om jag åker till skolan, är jättesvullen i ena halsmandeln så tänkte gå till vårdcentralen och be dom kolla upp det. Har dessutom varit förkyld i flera veckor nu, och hostat slem varje morgon i säkert 3 månader. Jätte irriterande. Hoppas på att få medicin imorgon :)

Nu måste jag gå! Vi hörs imorgon :)

/Emma

Willys utbildning + Shopping med Chloé :)

God morgon!

Idag har jag gjort en till Willys utbildning, Bröd kapitlet :) Yes! Nu är jag på gång :) Hinner inte göra några fler test nu för kl. 11 ska jag träffa Chloé i Täby centrum :) Henne har jag inte träffat sen den 25 februari, då vi var och firade Lisa :) Så det ska bli riktigt roligt!

Introduktion- avklarad
Baskunskap- avklarad
Frukt och grönt-avklarad
Ost och mejeri-avklarad
Bröd-avklarad
Chark
Kött
Ålderskontroll
Säkerhet i butik
Miljö och hållbarhet

Idag ska jag försöka hitta en cowboyhatt till Chloés skiva som är imorgon :) Temat är " jag kom just ifrån" och jag ska ju vara Cowgirl som " kom just ifrån Vilda västern " :)

I eftermiddag ska jag hoppa lite småhinder på Tollan för första gången sen hon blev sjuk :) Det ska bli roligt det med :)

Vi hörs lite senare :)

/Emma

Myskväll med älsklingen och Alexandra :)

Strax ska jag och Calle äta middag tillsammans, och efter det ta en liten promenad med hundarna :) Efter det ska vi ha myskväll med min granne och barndomsvän Alexandra :) Vi ska äta chips och godis och kolla på film, och bara ha det mysigt!

Vi hörs imorgon :)

/Emma


Jobb på sats + Ännu en Willys utbildning avklarad :)

Hejsan!

Idag har jag jobbat på Sats mellan 9:30-12:30 och efter det åkte jag till stallet :) Jag red ut en sväng på Tollan och hon tyckte verkligen det var jättekul, det märktes tydligt! Hon var tittig på allt och sprang omkring och skuttade som en liten kalv på grönbe:)te :) Fina hästen<3

Sen åkte jag hem och skrev klart Ost och Mejeri delen av Willys utbildningen och klarade testet :)

Introduktion- avklarad
Baskunskap- avklarad
Frukt och grönt-avklarad
Ost och mejeri-avklarad
Bröd
Chark
Kött
Ålderskontroll
Säkerhet i butik
Miljö och hållbarhet

Imorgon ska jag försöka klara bröd och chark testen, kanske ett till om jag har tid och ork! Nästa vecka ska jag iallafall vara klar med alla testen :)

/Emma

Zumba + frukt och grönt utbildning!

Halloj!

Ikväll har jag tränat på Sats och varit med på ett Zumba pass! Det var riktigt roligt, så nästa fredag ska jag vara med igen hade jag tänkt :) Sen klarade jag också Willys frukt och grönt utbildning alldeles nyss, så nu har jag bara 7 kapitel kvar att klara, sen kan jag börja jobba :)

Introduktion- avklarad
Baskunskap- avklarad
Frukt och grönt-avklarad
Ost och mejeri
Bröd
Chark
Kött
Ålderskontroll
Säkerhet i butik
Miljö och hållbarhet

/Emma


Studentinbjudningar + beställt studentklänning + gelénaglar

Halloj :)

Nu har jag lagt in mina studentinbjudningar i kuvert och ska strax skicka iväg till alla de som är bjudna :) Jag kom på två till såhär i efterhand som jag vill bjuda, men det fixar jag ikväll istället :) Jag gjorde ett jätteroligt litet rim på inbjudningarna som jag hoppas att många uppskattar :)

Sen har jag beställt dendär studentklänningen jag pratade om för typ två veckor sen. Dendär från Nelle.com men nu fanns den tyvärr bara i medium, så jag beställde det och sen om den inte passar så skickar jag helt enkelt bara tillbaks den :)

Sen den 30 Maj ska jag göra gelénaglar på studio Ava, det beställde jag tid för idag :) Jag har fått så himla mycket gjort idag känns det som. Det enda jag inte har gjort klart är stallet och ett kapitel i Willys utbildningen :) Men det fixar jag lite senare.

Ikväll kl 17:30 ska jag iväg på mitt första Zumba pass, jag hoppas det är roligt!

Vi hörs lite senare :)

/Emma

Sats Afro!

God morgon!

Igår var jag och Calles syster Cissi och tränade på Sats. Vi gick på ett pass som heter Afro och det var faktiskt riktigt roligt. Koreografin gick ganska snabbt fram emot slutet och jag hängde inte riktigt med, men det var faktiskt väldigt roligt ändå :) Jag tror det blir bättre om man är med ett par gånger :) Så nästa torsdag tänkte jag vara med igen :)

Idag vaknade jag riktigt utvilad, hade sovit i 10-11 timmar eller något :) Tror jag ska plugga lite Willys utbildning och sen åka till stallet :) Eller om jag åker till stallet först, jag får se :)

Vi hörs lite senare!

/Emma

Ännu en helt underbar dag :)

God morgon!

Det vackra vädret tycks aldrig ta slut här hemma :) Vaknade upp imorse, och när jag tittade ut genom fönstret så sken solen som bara den utanför! Det märks verkligen att våren är här nu, och det är så himla härligt!

Idag ska jag gå i skolan mellan 10-13, och sen är det dags för stallet :) Ikväll ska jag se om jag orkar ge mig in på ännu ett kapitel i Willys utbildningen :)

Vi hörs lite senare!

/Emma

Uppdatering Willys utbildning!

Nu har jag äntligen, efter många timmars slit, lyckats få alla rätt på testet i Baskunskap på Willys utbildningen :) Imorgon väntar Frukt och grönt kapitlet :)

Introduktion- avklarad
Baskunskap- avklarad
Frukt och grönt
Ost och mejeri
Bröd
Chark
Kött
Ålderskontroll
Säkerhet i butik
Miljö och hållbarhet

Godnatt på er!

/Emma

Willys utbildning + hundkursen

Goddag :)

Vilket härligt väder det är idag! Jag har suttit igår eftermiddag + hela morgonen och försökt göra min Willys utbildning. Man måste klara följande avsnitt för att bli godkänd i utbildningen, vilket jag har upptäckt är ganska svårt!

Introduktion- avklarad
Baskunskap- måste bara få godkänt på testet så är den klar!
Frukt och grönt
Ost och mejeri
Bröd
Chark
Kött
Ålderskontroll
Säkerhet i butik
Miljö och hållbarhet

Jag börjar skolan kl 12:00 idag och innan dess måste jag ha gått en rejäl promenad med Casper + ha handlat hundmat som är helt slut. Men bara jag åker hemifrån kl. 10:40 senast så hinner jag med allt detta :)

Grundkursen i vardagslydnad gick jättebra igår! Tiden bara sprang iväg och det var faktiskt jätteroligt. Vi var inte ute så mycket pga. det mycket isiga underlaget men teorin var intressant och vi återkom mycket till vad valpkursen handlade om :) Men det kanske inte är så konstigt eftersom det är samma tränare :) två stycken hundar som var med var också med på min valpkurs, det var roligt att se hur den lilla papillon hunden och portugisiska vattenhunden hade vuxit och blivit lite mer vuxna :)

I förrgår, den 20 Mars så fick Caspers halvsyster valpar! Casper och Åsa, har samma mamma :) 6 st valpar blev det, 2 tikar och 2 hanar :) Tyvärr var den 7:e valpen dödfödd..

Nu måste jag promenera iväg med Casper! Vi hörs lite senare!

/Emma

Första grundkursen i vardagslydnad

God kväll!

Nu är det dags för min och Caspers första grundkurs i vardagslydnad :) Det är 10 kurs tillfällen, ett varje måndag kl 19:00 :) Det är samma tränare som vi hade på valpkursen i höstas, så ska bli kul att se om hon tycker att Casper har utvecklats något :) Nu måste vi åka! Håll tummarna för oss :)

/Emma 

Nedräkning nummer 7

Halloj :)

Nedräkningslista nummer 7 :)

49 dagar kvar till Caspers 1 årsdag
80 dagar kvar till min student
86 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 2,5 år
101 dagar kvar tills vi flyttar in i lägenheten
178 dagar kvar till min 19 årsdag
214 dagar kvar till älsklingens 21 årsdag
269 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 3 år

Vi hörs imorgon!

/Emma


En solig morgon + Willys utbildning :)

God morgon! Imorse lagade Calle våfflor till oss som vi åt till frukost medan vi kollade på Tv :) Riktigt mysigt var det med lite lyx sådär :) Jag hade tänkt göra en utbildning som heter e-learning idag som Willys har som regel att man måste ha utfört innan man får börja jobba, men de ville ha något dagab nummer som jag inte har en aning om vad det är så det blev ingen utbildning idag. Istället får jag läsa lite papper som jag fick av en kille som är ansvarig av något slag på Willys :) På måndag ska jag ringa och prata med dem angående denhär frågan :) Måste ju komma igång och jobba snart!

I eftermiddag ska jag till stallet och bada Tollan, vilket är ett måste eftersom hon är så himla skitig just nu. Spelar ingen roll hur mycket man borstar, hon är ändå helt dammig. Så idag skall det badas! Ikväll kanske det blir någon lite längre promenad med Casper, jag får se hur trött jag är :)

Vi hörs om en stund!

/Emma

Middagen hos pappa + laktoskänningar

Goddagens!

Tänkte passa på att berätta en sak bara :) Igår blev det en helt oplanerad middag hos min pappa :) Jag hade precis kört hem Linnea från Täby Centrum, pga. det mycket äckliga snöovädret som härjade. Och så skulle jag precis köra hem när jag såg min kära lilla pappa stå och skotta snö på sin garageuppfart, så jag svängde förbi för att säga "hej" men blev kvar på middag :) De hade lagat fläskfile med potatisgratäng och det var så himlans gott, men efter ca 30 minuter fick jag så himla ont i magen. Jag hade ju helt glömt bort hur mycket grädde och grejer det finns i potatisgratäng och jag är ju känslig mot laktos, så fick springa på toa flera gånger under tiden jag var där :) haha

Men jag har lixom aldrig upplevt att jag är så känslig. Har ju lixom ingen diagnos eller något men har bara märkt att när jag äter laktosfri mat så blir jag mycket bättre i magen :) Har aldrig någonsin haft såhär ont så de nästan känns som man ska spy och skita på sig på samma gång... Så jag borde nog faktiskt gå till läkaren och kolla upp om det bara är laktos som jag är allergisk mot, för dedär var fanimej inte kul.

Sen fick jag också veta igår att pappa och Marres gemensamma 50 års fest är på samma dag som staffespecialen i Gränna!! Jävla skit. Känner mig lite hemsk när jag säger att jag hellre vill gå på utställning än fira deras födelsedag..Men just den dagen var typ den enda dagen på hela sommaren som jag hade något uppbokat..Så vi får se hur det blir :) 

Men i övrigt då? nu är det inte långt kvar på min arbetsdag :) Just nu håller jag på och övertalar Calle om att följa med mig till stallet, det går väl sådär :) Vill ju ha lite sällskap på min ridtur eftersom ridhuset är bokat fram tills kl.17 idag :) Vad tycker ni om bloggen då? Ändrade bakgrunden o rubriken till ljusblå istället :)

Men nu måste jag återgå till arbetet! Vi hörs förmodligen imorgon :)

/Emma

Jobb på Beijer kl. 9:00-14:00

God morgon :)

Idag jobbar jag på Beijer mellan kl.9:00-14:00 :) Sen ska jag åka direkt till stallet och ta hand om Tollan :) Jag har det lite stressigt just idag eftersom jag ska hinna med stallet + göra mig iordning innan jag ska iväg för att fira Camilla :) Jag slutar ju som sagt kl.14 och kl. 18 ska jag vara hos Camilla :) Så det blir till att skynda på när jag har slutat jobbet :)

Hittade förresten en jättefin present till Camilla igår! En present som jag faktiskt ville ha själv, men bara hade råd att köpa till Camilla, så när lönen kommer då jäklar ska jag ha en :)

Nä nu måste jag fortsätta jobba :) Vi hörs lite senare!

/Emma

 

Hälsat på Musse och nu Täby centrum med Linnea :)

Goddagens!

Idag har jag och mamma hälsat på Musse hos Marcus Westergren och vi fick även se honom rida Musse :) Det såg riktigt fint ut faktiskt:) Musse gjorde några galoppombyten + gick jättefint och stadigt på tygeln i galoppen så det var riktigt roligt att se :)

Sen var vi hos Tollan och efter kiropraktorn knäckte henne i korsryggen igår så kändes hon jättefin i munnen :) Hon var inte alls tjafsig och hur mjuk som helst, helt underbart :) Så fina hästar jag har :)

Nu ska jag iväg till Täby centrum tillsammans med min kära vän Linnea :) Vi ska leta efter en present till min fina vän Camilla som fyller 20 år idag :)

Men nu måste jag kila iväg och föna håret :) Vi hörs lite senare :)Ovan ser ni Musse hos Marucs Westergren, och lilla Casper som ligger och slappar i soffan :)

/Emma

Tollan är friskförklarad :D

Hej på er!

Idag var vi ju som jag nämnde lite tidigare, på Brunmåla hästpraktik och gjorde en slutlig liten besiktning av Tollan :) Hon fick träffa kiropraktor, någon som har jobbat i landslaget tydligen :) Hon knäckte henne lite i korset för hon var lite sne där och sen fick jag någon salva som jag kan smörja på på hennes knä vid hårdare ansträngning typ :)

Men förutom det är hon helt friskförklarad! Jäklar vad härligt det känns! Vi ska jogga i någon vecka till och sen får vi börja galoppera :) Första tävlingen är i Årsta Runsten den 10 april, typ 3 veckor kvar alltså :)

Ikväll ska vi äta tacos och sen bara ligga hemma och mysa :) Ska bli riktigt skönt!

/Emma


6 månader med körkort + första krocken

Hej på er!

Min dag började jättebra. Klev upp tidigt för att plugga i 3 timmar, och skriva klart min internationell ekonomi uppsats. Sen gick jag en timmes promenad i solen med Casper, för att sedan ge mig av till skolan. När jag precis hade börjat backa ut från parkeringen kom en tant farandes i en bil precis bakom mig ( som jag inte alls la märke till)... Jag backade in i henne och både hon och jag fick skrapskador på våra bilar. Ingen större buckla blev det på hennes bil, bara en liten som bara märktes så länge man drog med handen på bilen.

Tanten var helt chockad, över något som skedde i 2-3 km i timmen. Hon kunde knappt prata så jag fick sköta allt planerande av hur vi skulle gå till väga. Känns ju bra med tanke på att hon var 50 + och jag är 18 år. Men tillslut kom vi fram till att vi skulle skicka in försäkringspappren och låta försäkringskassan sköta allt! Det kommer säkert vara mitt fel bara för att jag backade. Spelar väl säkert ingen roll att jag redan hade börjat backa när hon körde in på parkeringen. Att jag har haft mitt körkort precis 6 månader idag är väl inget som är en fördel heller. Jävla skit. Men men, min självrisk blir iallafall 1000 kr ifall jag måste betala den. Så det är väl överkomligt :)

Dethär var min dag. Helt kaotiskt sådär mitt på dagen men den började och slutade bra iallafall :) Nu ska jag faktiskt fira att jag har haft mitt körkort i 6 månader.

Igenom att fortsätta kolla på Arga snickaren och sen Greys anatomy's säsongspremiär!

Godnatt på er!

/Emma


Färdigpluggat!

Hejhej!

Nu har jag äntligen pluggat klart för denna dag :) Ikväll ska jag äta en god middag med Calle och hans pappa, sen ska vi kolla på halv 8 hos mig och säsongspremiären av Desperate housewives :)

Men nu måste jag åka hem till Calle!

Vi hörs imorgon :)

/Emma


Snart dags för skola!

Hejhej!

Denhär underbara vårmorgonen har jag hunnit med att gå en timmes promenad med Casper och det var helt underbart! Nu har jag precis fixat mig klart inför skolan och ska bara slänga i mig en snabb lunch innan jag ska åka iväg till roslagsbanan :)

Idag tar mamma hand om Tollan för jag slutar kl 17. Ikväll blire att plugga och sen kolla på Desperate housewives som har säsongspremiär ikväll!

Idag har dessutom jag och Calle varit tillsammans i 2 år och 3 månader<3

Vi hörs lite senare!

/Emma


Nedräkning nummer 7

Halloj :)

Nedräkningslista nummer 7 :)

49 dagar kvar till Caspers 1 årsdag
80 dagar kvar till min student
86 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 2,5 år
101 dagar kvar tills vi flyttar in i lägenheten
178 dagar kvar till min 19 årsdag
214 dagar kvar till älsklingens 21 årsdag
269 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 3 år

Vi hörs imorgon!

/Emma
14 mars 2011

God kväll på er!

Idag var starten på ännu en ny vecka, vecka 11 närmare bestämt. Gud vad tiden går fort, den bara springer iväg känns det som :) Bara 12 veckor kvar till studenten den här veckan :)

Jag blev alldeles nyss klar med min rättskunskaps uppsats :) Bara 3 läxor kvar den här veckan nu :) Nu ska jag kolla på familjen annorlunda och efter det en unge i minuten, två helt underbara program!

Ha det så bra!

/Emma


God kväll!

God kväll!

Middagen igår på Texas steak house var riktigt god :) Biff med pommes och goda såser, sen blev det den berömda cheesecaken med vit choklad till efterrätt, som är så gudomligt god!

Idag har jag jobbat mellan 10-13 på sats, sen var jag och Calle en snabbis i stallet och efter det åkte vi till pappa och hade en liten "mini" släktmiddag :) Det bjöds på grillade hamburgare med diverse tillbehör och gott var det!

Förresten, imorgon börjar "fortsättningen" på mitt godisförbud. Gjorde ett litet break nu i fredags efter 2 veckors paus ifrån godis. Men nu jäklar ska ett ordentligt godisförbud införskaffas. Skulle vilja gå ner iallafall 2 kg känner jag just nu. Och jag ska lyckas, det har jag bestämt!

Jaja, nu ska jag sova. Godnatt på er.

/Emma

Sitter och äter frukost!

God morgon på er! Just nu sitter jag och äter frukost tillsammans med älsklingen :) Strax efter 9 tänkte jag åka till stallet och Calle ska åka och städa hos sin mormor då :) Sen när jag kommer hem igen så ska min kära vän Camilla och jag ta en långpromenad i det fina vädret med Casper :)

Och ikväll blir det Texas steak house tillsammans med Calle, hans tre systrar och deras respektive :) ska bli såå gott! Längtar efter deras cheesecake, vi åt den när vi firade mamma och den var gudomligt god!

Juste! Igårkväll satt jag och letade lite studentklänningar samtidigt som jag kollade på Tv :) Och jag hittade en superfin på Nelly.com som jag har bestämt mig för att köpa! Tryck på länken så hittar ni den!

Nu ska jag återgå till min frukost! Vi hörs lite senare!

/Emma


Myskväll + lite onyttigheter

God kväll på er! Ikväll har jag och Calle ätit en mycket god middag som jag lagade till oss :) Jag lagade Lax, basmati ris och en god sås till det med kantareller i :)

Sen gick vi en promenad på ungefär en timme med Casper och Ester :) Och efter det satte vi oss framför tv:n och jag åt lite doritos chips + choklad :) Men nu har jag ätit tillräckligt för några veckor framåt, fortsatt godisförbud gäller alltså från imorgon :)

Nu sitter vi och kollar på American Pie, the wedding :) Den är rätt rolig faktiskt :)

/Emma

Städdag igår, jobbdag idag :)

God morgon alla!
Igår kväll städade jag som en tok. Dammsög mitt rum, städade ur lådor och garderob + dammtorkade alla mina hyllor och bord :) Dessutom böt jag även lakan och sånt i min säng, så helt nytt och fräscht blev det :)

Idag ska jag jobba på sats mellan 9:30-13:30 :) Efter det ska jag åka till stallet och pyssla om min lilla häst som för övrigt har fått börja små jogga litegrann nu :) Idag ska vi trava i 8 minuter :) På torsdag nästa vecka är det återbesök på Brunmåla!

Sen ska jag åka hem igen och gå en långpromenad med älsklingen och Casper, ifall vädret tillåter vill säga! :)

Vad gäller min blogg, så får ni nöja er med hur hemsk den ser ut just nu. Ska försöka lösa det när jag har tid och ork :)

/Emma

Bloggfixaren Emma!

Nu har bloggfixaren Emma varit i farten.. Så himlans duktig är jag inte men det blev iallafall liite mer personligt än innan :) Om någon kan tipsa om hur man får länkarna att sitta högre upp så de inte sitter mitt i headern, så blir jag en mycket glad tjej!

Nu ska vi förbereda oss inför halv 8 hos mig :) Ha en trevlig kväll!

/Emma

Casper 10 månader :)

Idag är det Caspers 10 månadersdag :) Nu börjar han bli en riktigt stor pojke, min fina lilla hund :) Helt underbar är han också, kunde inte ha fått en mer bedårande hund :)

/Emma

3 månader kvar till studenten!

God morgon :)

Idag är det bara 3 månader kvar till min student! Gud så jag längtar, hoppas tiden går fort :)

/Emma


Bokat röntgentid åt Casper:)

Imorse ringde mamma och bokade en röntgentid åt Casper den 10 Maj, dagen efter hans 1 årsdag:) Och om han är helt friröntgad då så ska han förhoppningsvis bli parad med en tik i Norge:) Men allt hänger på att han får bra resultat på röntgen och att tiken i Norge löper efter att vi har röntgat honom:-) Så håll tummarna :) Just nu är jag påväg till skolan och har lite smått ångest. Ska nämligen sitta ensam på en lektion tillsammans med en kille som verkar ha en liten crush på mig.. Några tips på hur man blir av med honom utan att vara taskig? /Emma

Semlor!

God kväll på er!

Nu har jag bakat 12 st semlor för att vara exakt! Det är ju faktiskt fettisdagen imorgon så lite förberedd måste man ju vara. Dessutom tycker både jag och älsklingen att hembakta semlor är mycket godare än de man köper i affären, så jag blev ju lite tvungen till att baka :)

Nu har vi precis kollat på Halv 8 hos mig och Familjen annorlunda :) Sen ska vi också se premiären av En unge i minuten :) Även om det kanske mest är jag som uppskattar det. Tycker det är så himla spännande med födslar av alla dess slag, oavsett om det är djur eller människor som gör det :) Det är så fascinerande tycker jag :)


Här kommer en bild på mina mycket delikata semlor!Ha en helt underbar kväll! /Emma

Sitter i skolan..

Hejhej!

Just nu sitter jag i skolan och ska strax springa iväg till min Naturkunskap B lektion. Jag kom hit vid 10 tiden och fick då veta att man kunde jobba själv på ekonomin, segt! Så jag satte mig och skrev 2 sidor på psykologi uppsatsen som ska vara klar på torsdag. Nu har jag typ skrivit klart halva, så det är lite segt men det var skönt att komma igång iallafall :)

Nu måste jag dra! vi hörs lite senare :)

/Emma

Nedräkning nummer 5

Nedräkningslistan för femte veckan i rad :)

63 dagar kvar till Caspers 1 årsdag
94 dagar kvar till min student
100 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 2,5 år
115 dagar kvar tills vi flyttar in i lägenheten
192 dagar kvar till min 19 årsdag
228 dagar kvar till älsklingens 21 årsdag
283 dagar kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i 3 år

Jag längtar!

/Emma


Bilder ifrån Sollentunas utställning

Här kommer ett par helt underbara bilder tagna av Tomas Mets, en nära vän till Caspers uppfödare :)

 

Gud vilken underbart vacker liten hund jag har :) Så himla underbar :)

/Emma


Utställning i Sollentuna

Hejhej!

Idag var vi på utställning i Sollentuna med lilla Casper :) Han var yngst av alla i sin klass men blev "excellent" och gick vidare i första urvalet, men sen åkte han ut :) Men det var ju trots allt hans första utställning så vi är jättenöjda med hur han skötte sig och med bedömningen vi fick ifrån domaren, som var jätte lovande :)

Hon tyckte att han hade en fin överlinje, bringa och huvud samt ett bra bett. Hon tyckte även att han rörde sig fint men att han var lite för valpig i kroppen, men det kommer ju att ändra sig med tiden. Dvs. ju äldre han blir :) Sen var det något med hans uttryck också, att han skulle bli lite mer avslappnad i ringen typ, men det blir han ju allt eftersom vi övar och åker på fler utställningar, detta var ju trots allt hans första :)

Han var så himla duktig, och nu är han så himla trött och ligger i sängen och sover som en stock!

Vi fick också träffa hans helsyster och halvbror :) Men vi fick en liten chock för helsystern var så himla liten jämfört med honom :) Vi som alltid har sett Casper som så himla liten, tyckte plötsligt att han var riktigt stor :)

Gud vad jag längtar till nästa utställning, det här var verkligen jätteroligt :)

Bilder kommer när jag har fått kontakt med Caspers uppfödares vän, som tog massa foton på allihopa :)

/Emma


Försöker fixa med min header...

Hejhej! Jag sitter här och försöker fixa med min header så den ska bli lite mer personlig, men jag får det inte riktigt att fungera som jag vill. Så om ni har några tips, tipsa mig gärna! Nu ska jag springa iväg och sminka mig, och sen ska jag iväg på ett par ärenden, ni får veta lite senare vart jag har varit någonstans men just nu kan jag inte avslöja något :)

I eftermiddag blir det stallet, och sen ska jag och Calle iväg på min kära vän Alexandras Italien kväll i skolan :) Ska bli lite spännande faktiskt :)

Vi hörs lite senare! /Emma

Påväg hem från skolan, äntligen helg!

Nu är jag påväg hem från skolan. Jag fick sluta ungefär en halvtimme tidigare så ska åka direkt hem och bara slänga i mig lite mat innan jag ska åka till stallet:-) Min plan var egentligen att jag skulle träna ikväll men jag vet inte om jag orkar, jag har sån himla träningsvärk sen jag och Calle hade styrketräning i tisdags. Men mitt mål är ju att träna 2ggr/vecka på Sats plus gå lite längre promenader med Casper minst 2-3 ggr/vecka så jag får nog masa mig dit ändå :) Godisförbudet började dessutom i tisdags så nu jäklar ska jag komma i form, har känt mig så plufsig på sista tiden, men det ska det bli ändring på nu! Vi hörs lite senare:) /Emma

Hektisk dag och mysig kväll:)

God kväll på er :) Imorse började jag morgonen med att gå en timmes promenad i det soliga vädret tillsammans med Ester & Casper:) Sen bar det av till stallet och jag fick skritta Tollan för första gången på lite drygt 1 1/2 vecka:) Hon verkade tycka att det var himla mysigt och vi båda njöt över att få vara ute och rida tillsammans igen:) Efter att jag hade varit i stallet så åkte jag och tankade bilen + fyllde på luft i däcken, sen åkte jag och köpte en ny foundation + almanacka som gäller för hela året:) En snabb middag hann jag med att laga när jag kom hem och strax därefter bar det av till sats för jobb mellan 16:30-19:00:) Nu ligger jag i sängen och myser tillsammans med älsklingen och ska strax sova:) God natt! / Emma