Imorgon är en stor dag :)

Imorgon är en stor dag, min pappa fyller 50 år :) Men det som känns mest jobbigt är att han är i Thailand i 3 veckor och imorgon har han varit borta i endast 1 vecka. Jag träffar honom inte särskilt ofta, men det känns ändå jobbigt att inte kunna ge honom en grattis kram på hans födelsedag :) Jag får väl tänka på att han har det hur mysigt som helst därborta i 30 graders värme tillsammans med min underbara låtsasmamma Marre :)

Imorgon börjar också mitt nya schema, och sista terminen i gymnasiet. Det känns lite spänt men ändå otroligt roligt. Imorgon är det faktiskt bara 129 dagar kvar tills dagen då jag springer ut ur skolan och tar studenten! Känns helt ofattbart, men ändå så verkligt.

Något som också känns helt overkligt är att, om exakt 5 månader kommer jag och Calle att stå med nycklarna i våra händer och flytta in i vår alldeles egna lägenhet.

Men tills dess nöjer jag mig med det närmaste, såsom de stora händelserna imorgon.

Godnatt, vi hörs imorgon /Emma

God kväll :)

God kväll allesammans :)

Bion igår var verkligen jättebra och helt klart sevärd :) Ingen överdrivet rolig eller bra film egentligen men den kändes ändå som en film värd att se :)

Idag var vi i ridhuset med Tollan och red en timme dressyr :) Det gick jättebra och idag tog hon sina första ryggande steg :) Riktigt glad blev jag och nu ska jag verkligen öva jättemycket så hon lär sig det riktigt bra :)

Musse fick bli longerad i ca 25 minuter på volten och han var jätteduktig :)

Ikväll blire Solsidan, the ordinary family + massa choklad, chips och coca-cola :)

/Emma

God kväll :)

God kväll allesammans :)

Bion igår var verkligen jättebra och helt klart sevärd :) Ingen överdrivet rolig eller bra film egentligen men den kändes ändå som en film värd att se :)

Idag var vi i ridhuset med Tollan och red en timme dressyr :) Det gick jättebra och idag tog hon sina första ryggande steg :) Riktigt glad blev jag och nu ska jag verkligen öva jättemycket så hon lär sig det riktigt bra :)

Musse fick bli longerad i ca 25 minuter på volten och han var jätteduktig :)

Ikväll blire Solsidan, the ordinary family + massa choklad, chips och coca-cola :)

/Emma

Bio ikväll m älskling o Linnea :)

Ikväll äre biodags med Linnea och älskling :) Vi ska se filmen Meet the parents: Little fockers :) Innan dess ska vi käka på donken och prata och ha det mys :) Var ju trots allt tre veckor sen jag träffade min älskade vän :)

Träningen igårkväll gick jättebra förresten :) Visningen av Musse också :) Men Daniel provade honom inte, men tyckte han var en superfin häst som var välmusklad och vacker :) Hoppade riktigt fint gjorde han igår också :)

Så idag blev det bara en uteritt i det soliga vädret för båda hästarna hade ganska mycket träningsverk ifrån gårdagen :)

Kram på er /Emma

Fick mitt schema idag!

Jag fick mitt nya schema idag, och jag är så nöjd! Ska bli så skönt med lite struktur på det hela :)

Måndag: 9:55-13:00

Tisdag:
12:00-17:00

Onsdag:
10:05-13:05

Torsdag:
9:55-14:25

Fredag:
Ledig :)

Gud vad underbart det ska bli att inte bara åka in till skolan och vända varje dag, och dessutom är jag ledig på fredagar! Nu blev jag lite lycklig :)

/Emma

Ny termin :)

På måndag fyller min pappa 50 år, men förutom det så börjar en ny termin. Vårterminen, min alldeles sista termin i gymnasiet. Tänkte skriva lite vad jag har fått för betyg hittills i gymnasiet, så jag har lite koll på det i min blogg också :)

Svenska A: VG
Svenska B: VG
Svenska C: VG Detta ämne hade jag under höstterminen och fick slutbetyg i nu

Engelska A: MVG
Engelska B: VG

Idrott och hälsa A: MVG
Special idrott A: MVG

Religion A: VG
Naturkunskap A: VG
Samhällskunskap A: VG
Geografi A: MVG
Historia A: VG

Estetisk verksamhet: VG
Datorkunskap A: VG
Trafikkunskap: VG Är klar med kursen, men får inte betyget förrän i juni

Psykologi A: MVG
Filosofi A: MVG Detta ämne hade jag under höstterminen och fick slutbetyg i nu

Italienska steg 1: VG
Spanska steg 3: G

Företagsekonomi A: MVG
Företagsekonomi B: VG
Rättskunskap: VG

Denhär terminen, vårterminen, kommer jag ha följande kurser på mitt schema :)

Naturkunskap B- Har gått kursen hela hösten
Projekt- Har gått kursen hela hösten
Info och Layout
Internationell ekonomi
Affärsjuridik
Psykologi B

Jag är taggad nu! Vilket långt inlägg det blev :)

/Emma





Någon som vill hjälpa mig?

Åh jag får snart ett raseriutbrott! min header är borta och jag fattar inte hur jag får namn/ålder/civilstånd/djur att stå lite mer ihop och inte så brett isär!

Hjälp mig snälla.

/Emma


Dag 30 Ett sista ögonblick

Ett ögonblick som jag aldrig kommer att glömma var när Calle sa till mig att han älskar mig för första gången. Det var i slutet på januari år 2009, för nästan exakt 2 år sedan. Vi satt i hans rum, och han kramade mig och tittade mig i ögonen och sa Emma, jag älskar dig<3

Jag blev så lycklig så jag började gråta och berättade sen för honom att jag kände precis samma sak :)

/Emma

Jobb på Beijer byggmaterial idag :)

Hejhej :)

Idag jobbar jag på Beijer byggmaterial tills kl. 18:00 :) Känner mig fortfarande lite småförkyld och har ont i halsen. Men jag jobbar på ändå, kommer ju känna mig nöjd när jag får lönen :) Nu ska jag gå på rast!

Vi höres :) /Emma

Tappade min Iphone i toaletten!

Imorse tappade jag min Iphone i toaletten :) jag kissade, spolade och vände mig om, för att sen höra ett kraftigt "plums" och sen låg den där, min kära Iphone, i toaletten.

Men det löste sig ganska snabbt för jag fick Calles gamla Iphone, så jag klarar mig ändå :) Min snälla lilla älskling :)

Nu ska jag äta frukt och dricka blåbärssoppa,  måste försöka bli bättre i halsen tills imorgon för då ska jag jobba på Beijer från 9:15-18:00 :)

kram på er /Emma

Dag 29 Mina ambitioner

Jag har många ambitioner i mitt liv, men det är vissa som jag definitivt strävar emot att nå inom en snar framtid :)

Jag vill bli en duktig ryttare, men absolut inte en ryttare på världsklass nivå :) Jag vill rida och tävla samt utvecklas helatiden mot mina egna mål och de ambitioner jag har. Det här året vill jag debutera 145 hoppning men samtidigt tävla mer för att det är roligt och utvecklande :) 

Jag vill känna mig nöjd med min prestation på Sm, samt få mer stabila rundor i 140cm klasser men även kanske våga ta lite mer risker och rida lite snabbare vägar då och då :)

Jag har en ambition att ta studenten med bra betyg som jag är stolt över, samt få ett fast heltidsjobb efter studenten där jag kan jobba och trivas bra :)

Sen har jag ju massa mål tillsammans med min älskling som jag redan har nämnt tusentals gånger. Men framförallt vill jag att vi ska få i ordning vår lägenhet, så att man känner sig hemma i den och trivs så bra som man bara kan :)

Detta är mina viktigaste ambitioner :)

/Emma


Caspers första utställning!

Nu har jag anmält Casper till hans första utställning! Det är den 5 Mars i Sollentuna :) Gud vad roligt det ska bli :) Ska framförallt bli spännande att få lite kritik på hur han ser ut exteriört, även om jag tycker han är finaste hunden i världen!

/Emma

Dag 28 Det här saknar jag

Jag saknar tiden då man var liten när man inte hade några som helst bekymmer. Man behövde inte betala någonting, för ingen förväntade sig att man skulle det :) Man behövde inte planera sin framtid eller bekymra sig om hur den skulle vara. Man visste bara att man skulle bli vuxen och vara lycklig, men hade ingen som helst plan för att komma dit. Ganska härligt tycker jag!

Sen saknar jag också saker jag inte redan har. Så som en stor familj, eget boende och en flashig bil. Men framförallt saknar jag ett heltidsjobb som jag älskar och trivs superbra med :) Vi får hoppas att detta uppstår efter min student den 9 juni :)

Sen saknar jag också de vänner jag hade när jag var liten. Även om alla var lite småtaskiga mot varandra, som man är när man är liten så hade man jäkligt roligt med varandra, och umgicks med hur många som helst varje dag :) Vare sig de var ens grannar eller skolkamrater, men det var riktigt härliga tider så det saknar jag ibland :)

/Emma

Dag 27 Min favoritplats

Min favoritplats finns i min bostad, i mitt hem. Jag älskar att vara hemma och bara ligga i soffan/sängen och kolla på tv och äta gott tillsammans med nära och kära:) sen finns det ju också andra platser jag tycker om, såsom stallet, utomlands eller en fest:) men att vara hemma tillsammans med min familj, det är det allra bästa enligt mig:) /Emma

Poliskontroll

Idag blev jag stoppad i en poliskontroll påväg hem från stallet! Det var riktigt läskigt och jag började skaka i hela kroppen. Dessutom hade jag precis tryckt in en macka i munnen så när polisen sa åt mig att blåsa sa jag: Kan jag bara tugga klart först? haha och så började jag få för mig att jag inte hade med mig körkortet osv, vilket jag såklart alltid har! Men man blir ju sådär nojjig :)

Nåväl, nu är första poliskontrollen avklarad :)

/Emma

Dag 26 Mina rädslor

Mina rädslor. Vart någonstans ska man börja?

Jag är så sjukt rädd för många saker, men spindlar det är det absolut värsta jag vet. När jag ser en spindel får jag rysningar över hela kroppen och ibland skriker jag till och med när jag ser dem. Flera gånger har jag börjat gråta av panik när jag sett att en spindel har suttit på mig eller krypit riktigt nära mig. Usch!

Men för övrigt hatar jag alla sorters småkryp. Jag är även rädd för att dö, eller bli bortrövad, kidnappad, rånad, våldtagen eller mördad. Jag är ganska så känslig som person så om jag har sett en skräckfilm på kvällen kan jag ha väldigt svårt att sova sen. Jag har en tendens till att få filmen att bli verklighet.

/Emma

Blogg under renovering!

Min blogg är under renovering just nu! Därför ser den lite konstig ut nu:) ska försöka fixa headern imorgon kväll efter jobbet:) så ni som läser min blogg får stå ut med stöket som pågår något dygn eller så:) Godnatt på er! /Emma

Dag 25 En första

En första av vad undrar jag då?

Det finns ju många saker man gör för första gången, i princip allt man gör har man ju någon gång gjort för första gången. Men om jag ska nämna något som var speciellt, så var det nog när jag sov över hos Calle för första gången. Vi hade träffats i ungefär 4 dagar och jag skulle berätta en mycket personlig och känslig grej för honom. Det blev ganska känslosamt men istället för att dra därifrån och bli rädd så stannade han kvar och tröstade mig, mitt hjärta<3 Och kvällen jag sov där blev riktigt mysig, med massa prat och filmtittande :)

Jag älskar dig Carl-Henrik<3

Dag 24 Det här får mig att gråta

Saker som får mig att gråta är olika hemskheter i världen. Såsom människor och barn som råkar ut för olika hemskheter eller rentav dör i olyckor.

Jag gråter jämt när jag kollar på sorgliga filmer eller kärleksfilmer :)

Sen gråter jag när jag blir arg, ledsen, frustrerad. Men ibland händer det också att jag gråter för att jag är så himla lycklig. Det hände helatiden när jag var mindre :) Inte för att jag är olycklig nu, men nu kan jag hålla mer koll på mina känslor :)

Jag blir också ledsen om jag förlorar en vän jag älskar. Eller om någon jag tycker väldigt mycket om, ett djur eller en människa helt plötsligt tas ifrån mig.

/Emma

Dag 23 Det här får mig att må bättre

Min familj och vänner är en otroligt viktig del av mitt liv, de får mig alltid att må bättre :) Och även om jag inte träffar mina vänner särskilt ofta så håller vi alltid kontakten, så när vi väl träffas känns det som vi aldrig varit ifrån varandra :)

De i min familj som jag umgås med mest är min pojkvän och min mamma så de är otroligt viktiga för mig och gör mig också jätteglad och får mig att må otroligt bra :)

/Emma


Dagbok 30 dagar :)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28- Dethär saknar jag
Dag 29- Mina ambitioner
Dag 30- Ett sista ögonblick

Dag 22 Det här upprör mig

Det här upprör mig:

*Folk som är elaka mot sina djur
*Folk som är elaka mot varandra
*Falska människor som pratar bakom ryggen på andra och inte vågar stå upp för vad de säger
*Fjortisar och omogna människor
*När jag inte har några pengar, men massa saker jag vill slösa pengar på

Sen finns det mycket annat jag blir upprörd av men det kommer jag inte på just nu :)

/Emma

Dag 21 Ett annat ögonblick

Ett annat ögonblick, vad svårt. Jag vet inte om jag har ett annat ögonblick som är betydelsefullt för mig:) Jag nämnde ju i princip de allra viktigaste förrut :)

Men om jag ska välja något iallafall så måste det vara de gånger då man tagit upp kontakten med en gammal vän och bildat en ny sorts vänskap :) Men även de tillfällen då jag har spenderat underbar kvalitetstid med familj och vänner och framförallt med min älskade pojkvän :)

/Emma

Dag 20 Den här månaden

Januari månad har varit ganska lugn men jag har ändå hunnit med ganska många saker.

*Casper fyllde 8 månader
*Jag och Calle hade varit tillsammans i 2 år & 1 månad :)
*Vi ska anmäla oss till vår + Caspers första utställning
*Jag gick ut med Camilla och hennes vänner, dvs. premiär på tegel.
*Vi satte igång Musse efter vintervilan
*Jag började skolan igen efter jullovet :)
*Jag fick Mvg i filosofi A :)
*Jag fick Vg i Svenska c :)
*Jag träffade vänner som jag inte har träffat på ett bra tag :)
*Jag fick min första lön från Sats :)
*Jag har ätit mer godis, chips och onyttigt än någonsin!
*Jag har gått fler promenader än någonsin :)
*Jag har jobbat mycket på både Beijer och Sats :)
*Jag fick en rekordlåg telefonräkning, för att vara mig :)

Dethär var lite vad min månad, Januari handlade om :)

/Emma


Träffade Hanna :)

Hejhej :)

Idag träffade jag Hanna som gick i samma klass som mig från årskurs 4-9 i grundskolan :) Vi har inte träffats på lite över ett år och hade mycket prat att ta igen :) Det var riktigt trevligt att träffa henne och idag upptäckte jag nog också hur viktigt det är med vänner som faktiskt bryr sig :)

Vi fikade lite och åt lite kakor och konstigt nog kändes det inte som vi hade varit ifrån varandra så pass länge som vi faktiskt har :) Så nu får vi nog skärpa oss lite och börja ses lite oftare, så det inte tar ett år tills nästa gång vi ses :)

Nu ska jag spendera kvällen med att se på No ordinary family kl 20:00 och Solsidans säsongspremiär på Tv4 play lite senare ikväll :) Men annars blir det att sova tidigt för imorgon har jag morgonfodringen och måste gå upp 05:15 för att fodra hästarna + släppa ut dom :)

Ha en trevlig kväll!

/Emma

 

Dag 19 Detta ångrar jag

Det finns många saker jag ångrar i mitt liv. Men för det mesta ångrar jag ingenting, eftersom mina misstag har format mig till den jag är idag :) Djupt va? Så skriver typ alla men jag känner faktiskt precis så.

Utan problem med killar, bråk med vänner och annat trams så hade jag aldrig blivit den jag är idag eller varit där jag är idag :) Så jag är nöjd med de flesta av mina val och såhär i efterhand kan jag faktiskt se tillbaka på dem, och skratta lite för mig själv :)

/Emma


Snart kommer Lisa hit :)

Snart kommer Lisa hit och då ska vi laga Kycklingwook och efter det ge oss ut på en liten promenad med hundarna :) Det var mer än 5 veckor sen jag träffade henne så det ska bli riktigt kul att få prata ikapp lite tid med henne ikväll :)

Ha en trevlig lördagskväll :)

/Emma

Dag 18 Min favoritfödelsedag :)

Min favoritfödelsedag är nog ändå när jag fyllde 18 år :) För trots att det var en extremt hetsig dag då jag hade både uppkörning och teoriprov skrivning så hann jag ändå med en massa roliga saker :)

På förmiddagen klarade jag teoriprovet men kuggade uppkörningen :)På eftermiddagen hade vi lite fika + presentöppning med släkten på mammas sida :) Och jag kunde köpa den lilla Hondan av Calle :) På kvällen var det valpkurs och lilla Casper var så himla duktig :) Både Calle och Camilla åkte med och efteråt åkte vi till Max och åt massa onyttigt:)

Dagen efter kom mina vänner på middag + fika och vi hade det supertrevligt :) Och jag klarade dessutom uppkörningen på andra försöket och fick mitt så efterlängtade körkort :) Och på söndagen samma vecka firades jag av min pappa och släkten där :)

Så kort sagt, min 18:e födelsedag var världens trevligaste födelsedag :)

/Emma

Dag 17 Mitt favoritminne

Det är ganska så svårt för mig att plocka fram ett favoritminne eftersom jag har så många, men jag har några få som är lite extra speciella så jag kan berätta lite kort om dom istället :)

1. Det var när jag fick min allra första ponny. Och mamma hade lovat mig i ett par år, att år 2001 ska du få en ponny Emma. Och ingen i min övriga släkt trodde mig när jag berättade vad mamma hade lovat men när år 2001 kom fick jag mycket riktigt en liten fin Welsh/Arab ponny av min mamma :) Det var oerhört speciellt för en liten hästtokig 9 åring som jag var då :)

2. När jag tillsammans med min mamma har närvarat samt agerat hjälpreda på diverse hundfödslar hemma i vår lilla villa :)

3. Första gången jag såg Calle, pratade med honom samt fick reda på att han älskade mig och ville leva för resten av sitt liv med mig<3

4. Dagen då jag fick reda på att någon hade lämnat ett återbud på lilla Casper och att jag skulle få köpa köpa honom istället :) Men dagen då vi hämtade honom är också en av de finaste minnena jag har :)

5. Dagen då jag kvalade till SM men min underbara häst Thonia v.s :)

6. Dagen då jag tog körkort :)

Detta är mina absoluta favoritminnen som jag kan komma på just nu :)

/Emma


Dag 16 Min första kyss

Min första kyss var inte alls så romantisk som man kanske skulle ha velat. Det var på en hemmafest jag hade för ett par år sen, och jag kysste en kille som inte alls var snygg och han gick i min klass. Jag kommer ihåg hur pinsamt det var att komma till skolan sen när helgen var slut.

Jag var ganska sen med att kyssa någon för första gången eftersom jag var 15 år gammal :) Men även om det kändes jobbigt då så känns det inte så nu, nu är jag glad över att min första kyss skedde så pass sent :)

Men världens bästa kyss var definitivt med min älskling :) Ett par kyssar senare:)

/Emma

Dag 15 Mina drömmar

Mina drömmar är att bo i en stor villa på landet, kanske till och med en liten hästgård. Men det ska fortfarande ligga i närheten av en lite större stad. Jag vill lixom inte bo mitt ute på vischan.

Sen vill jag ha en eller två hästar, och 4 st små Staffordshire bullterrier hundar :) Och så skulle det vara underbart om vi kunde ha 2 st lite finare bilar också :) Men det skulle definitivt räcka utmärkt med en fin bil också :)

En stor familj har också alltid varit en dröm för mig eftersom jag själv bara har en syster :) Massvis med barn vill jag ha, men inte så galet många som de i familjen annorlunda har :) 

Jag vill jobba med något jag tycker är roligt, oavsett om jag ska plugga till det eller bli egen företagare :) Lönen är inte lika viktig som att jag ska trivas på mitt jobb. 

Sen vill jag leva med min älskling för resten av mitt liv och gifta mig med honom innan jag fyller 26 år :)

/Emma 

30 Dagars dagbok :)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28- Dethär saknar jag
Dag 29- Mina ambitioner
Dag 30- Ett sista ögonblick



Dag 14 Vad hade jag på mig idag

Dagen har ju inte hunnit pågå så länge men just nu har jag på mig detta :)

*Trosor & Bh
*Strumpor
*Mjukisbyxor
*Linne
*Tjocktröja

/Emma

Dag 13 Den här veckan

Jag gör en sammanfattning om förra veckan :)

Måndag: På morgonen släppte jag ut hästarna och red sen en sväng runt kyrkan på Tollan och sen ca 30 minuter dressyr på gårdsplan eftersom ridbanan inte var plogad :) Sen åkte jag hem och vilade litegrann innan Calle och jag gick en promenad med Casper på ca 1 timme :)

Tisdag: Jag hade morgonfodringen i stallet och red ett varv runt kyrkan och sen 30 minuter på gårdsplan, samma som igår :) Sen åkte jag hem och duschade och vid 12 tiden kom Linnéa hem till mig :) Sen åkte vi till ungdomsmottagningen för att hämta ut recept på p-piller :) Sen bar det av till Täby centrum för att hämta ut pillrena :) Sen vid ca 14 tiden åkte vi till stallet för att ta in hästarna och fick sitta i världens kö för de hade krockat påväg till stallet :) Sen åkte vi hem och gick en timmes promenad med Casper och Pajas, en hund som vi var hundvakt åt :) Sen körde jag hem Linnéa :)

Onsdag: Jag hade utsläppet av hästarna, mockade och gjorde mat och sen åkte jag hem en stund :) När mamma hade vaknat åkte vi tillbaka till stallet och red ut med Tollan och Musse :) Musses första ridtur på 5,5 veckor :) På kvällen blev det en timmes promenad med Casper :)

Torsdag: Idag red jag på ridbanan på förmiddan på Musse samtidigt som mamma red Tollan :) Vid 14:30 började jag jobba på Sats och jobbade sen till 17:30 :)

Fredag: Jag jobbade från 9:15-18:00 och mamma red Tollan medan Musse fick vila :) På kvällen kom Linnéa hem till mig och Calle och vi åt tacos, kollade på Lets dance + en film och åt chips med dipp och godis :)

Lördag: Jag jobbade från 9:00-14:00 och sen hade jag insläppet. Tollan fick vila medan Musse fick bli longerad. Han var väldigt vild de första 10 minuterna men de 10 sista var han jättefin :) På kvällen förade vi hos Camilla och sen gick vi till tegel :)

Söndag: Jag och Calle vaknade vid 13 tiden och åkte direkt till stallet för att rida Tollan + Musse :) Tollan fick ridas i ca 30 minuter dressyr och travas lite över bommar :) Musse hoppade vi en liten oxer på, för första gången uppsuttet :) Han bjöd jättemycket mot hindret och tyckte det var jättekul! På kvällen beställde jag och Calle hem mat från Vallathai :)

Dethär var min vecka!

/Emma

Utekväll med Camilla :)

Igårkväll var jag och älsklingen hemma hos Camilla och hade det trevligt med henne + massa vänner till henne :) Det var supertrevligt och vid 12 tiden åkte vi till tegel och festade litegrann :) Det var min första gång på tegel och jag tyckte det var jättetrevligt :)

Men även om utekvällar är roliga så föredrar jag nog många gånger soffan och en påse godis :) Framförallt på vintern när allt är så kallt å slaskigt :)

Men jag hade en supertrevlig kväll och det tackar jag min underbara vän Camilla för :)

/Emma


Dag 12 I min handväska

Jag brukar inte ha en handväska med mig överallt men det jag framförallt har med mig vart jag än går är plånbok, mobil, lypsyl och nycklar :) Ibland slinker det också ner en ögonböjare, almanacka och deodorant ifall jag skulle ha en väska med mig :)

/Emma

5 månader kvar till studenten :)

Idag är det också 5 månader kvar till en av de mest underbara dagarna i mitt liv kommer att utspela sig :) Min student, mitt slut på skoltiden och min början på ett helt nytt liv :) Ett nytt liv fullt av massa underbara händelser såsom flytt hemifrån, ett nytt arbete och massa annat mysigt ':)

Som jag längtar till den dagen, och som jag längtar efter att spendera den med de som jag älskar allra mest :)

/Emma

Casper 8 månader :)

Idag fyller min lilla prins 8 månader :) Han har blivit så himla stor!

Och för bara några dagar sen hade vi haft honom i ett halvår :) Tiden bara flyger iväg samtidigt som det känns som om han alltid har funnits här hos oss :) Helt underbart :)

/Emma

Dag 11 Mina syskon

Jag har en storasyster som heter Rebecka och fyller 26 år den 11 januari :) Hon är jurist och om jag inte misstar mig helt så tror jag hon har som mål att bli advokat. Vi är halvsyskon och har samma pappa :)

Hon är målmedveten och omtänksam men framförallt har hon visat sig vara stark som person. Speciellt när hon i somras bestämde sig för att komma ut ur garderoben och folk inte reagerade precis så som man önskat. Vi har tidigare inte haft så bra kontakt men efter denna stora händelse i våra liv så har vi kommit varandra mycket närmare, vilket är en stor lättnad.  

Jag älskar dig syster!

/Emma


Besviken

Tänk att man kan vara så besviken på någon man känner så att man bara vill gråta. Ord står mot ord, så är det alltid men jag känner mig djupt sårad. De senaste veckorna har alla konversationer slutat med tjafs när du lägger dina olämpliga kommentarer.

Du har förändrats till det sämre och är inte längre den vän jag först började tycka om. Jag vill inget annat än att vara sams med dig, men nu måste jag sätta ner foten och säga ifrån. Du sårar mig och har blivit någon helt annan. En person jag inte känner eller vill kännas vid.

Jag saknar min kära vän som jag hade så mycket roligt med. Min vän som jag kunde skratta med, prata om allt möjligt med, min vän som jag kunde lita på.

Självklart förstår jag att förändringar sker i livet och att man utvecklas som person i och med nya umgängeskretsar och sånt. Men seriöst, du har blivit en sådan vi alltid har sagt att vi aldrig skulle bli.

Jag känner att jag saknar dig, och vill mer än något annat att allt ska bli bra igen. Men innan det kan hända så måste du lära känna dig själv. För just nu känns du väldigt osäker på vem du vill vara. Jag vet precis hur det kan vara eftersom jag själv har varit där du är nu, förändringar sker och man blir någon helt annan. Folk förstår sig inte på en och man upplever inte sig själv som annorlunda. Och nu när jag ser tillbaka på det så hade jag velat att någon satte ner foten och sa till mig. Så därför skrev jag detdär skarpa sms:et till dig. För att du behöver vakna upp. Innan du förlorar alla vänner, för det gjorde jag.

Hoppas för all del att du läser dethär inlägget, och ber om förlåtelse för vad du har skrivit till mig.

/Emma


Jobb 9:00-14:00

God morgon :)

Just nu sitter jag på Beijer och ska jobba fram tills kl. 14:00 :) Just nu är det ganska lugnt här på jobbet och jag känner mig faktiskt lite pömsig :)

Efter jobbet ska jag och mamma ut och rida på Musse och Tollan :) Musse ska börja ridas 4 dagar i veckan från igångsättningen och idag är tredje dagen han rids denhär veckan, så vi får se hur han sköter sig idag :) Tollan ska försöka ridas 6 dagar i veckan och inte 7 dagar som vi gjort tidigare :) Så nu ska vi införskaffa en vilodag i veckan till henne, det behöver hon :)

På måndag är det Peter Markne träning så idag och imorgon måste Tollan trimmas ordentligt så hon är lydig tills då :)

/Emma


Linnea, en underbar vän<3

Linnea,

Du är en underbar vän och jag är så himla glad att vi har hittat tillbaka till varandra :) Jag hade underbart roligt ikväll och du var ett riktigt stöd för mig när jag blev ledsen över den lilla incidenten som uppstod :) Jag hoppas och vet att vi kommer vara vänner en lång tid, för vi har så himla roligt ihop :)

Varje gång jag har umgåtts med dig går jag omkring med ett leende på läpparna, för du gör mig så himla glad och lycklig min älskade vän :)

Du är en av mina bästa<3

/Emma

Bloglovin :)

Hejhej :)

Nu har jag lagt till min blogg i bloglovin :) Så om de finns någon som läser min blogg kan ni nu också följa mig och mina upptåg där :)

/Emma

Caspers namnsdag :)

Jag glömde ju helt bort att skriva igår att Casper faktiskt hade namnsdag :)

Grattis på dig i efterskott lilla gullepojken :)

/Emma

Jobb, sen fredagsmys med älskling o Linnea :)

God morgon :)

Jag sitter här på Beijer byggmaterial och började jobba för ungefär en kvart sen :) Idag slutar jag kl 18 och efter det ska jag kila hem och hämta Linnea vid busshållplatsen där jag bor :)

Linnea, jag och älsklingen ska nämligen äta tacos, och sen kolla på film och äta massa chips o godis :) Linnea ska dessutom göra goda drinkar till oss :) Vi får se vad hon har att bjuda på för gott :)

/Emma


Dag 10 Det här hade jag på mig idag

Idag har jag på mig följande :)

*Svarta stövlar utan klack
*Svarta strumpor
*Gråa leggings
*Mörkgrönt linne
*Mörkbrun kofta
*Beige sjal

Sen har jag ju också på mig örhängen som jag fick av Calle på vår 1 års dag :)
Och ett halsband som jag fick av pappa och Marre på min 18 års dag :)


/Emma


Dag 09 Min tro

Jag har inte någon speciell tro, och jag är absolut inte religiös. Jag har inte konfirmerat mig och har aldrig velat det heller :) Men jag respekterar de som har en tro, och jag tycker faktiskt det är fint att ha en tro :)

Jag tror mer på att vi lever vidare när vi dör, att vår själ vandrar vidare till nya som föds i samma ögonblick :) Jag har svårt att tro att vi bara upphör att existera när vi dör, jag tror någonting inom oss lever vidare, som exempelvis vår själ :)

Men jag tror inte att det finns någon Gud, jag tror att det var Big bang som skapade världen, och att individerna på jorden sen har utvecklat den till det bättre :) Gud och Jesus och sådana människor, tror jag mer är människor som har funnits för en lång tid sen och betytt mycket för befolkningen då. Men de var inga övermänniskor även om man vill få dem att framstå som det :)

/Emma

30 Dagars dagbok :)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28- Dethär saknar jag
Dag 29- Mina ambitioner
Dag 30- Ett sista ögonblick



Dag 08 Ett ögonblick

Det förmodligen mest underliga, men mest beundransvärda ögonblicket i mitt liv var nog när jag gick fram till Calle på busshållplatsen och frågade efter hans nummer:) Jag hade bara hälsat på honom ett fåtal gånger tidigare men kände lixom på mig att jag var tvungen att få mer kontakt med honom, och även om det låter fånigt så kändes det som om ödet drog oss samman :)

Och efter den dagen har jag inte träffat någon annan än just honom, och jag kan inte låta bli att tänka på ibland, hur otroligt tur det var att jag gick fram till honom dendär morgonen :) för annars hade jag aldrig fått träffa min själsfrände och bästa vän :)

Sen var det ju också en otrolig tur att han inte avvisade mig, för då hade ju bara hela min manöver varit totalt töntig :) haha

Nu ska jag åka till stallet och släppa ut hästarna!

/Emma

Dag 07 Min bästa vän

Här kommer mina närmaste vänner!

Camilla- Som jag bor granne med och har gjort sen vi var riktigt små :) Vi brukar rida tillsammans, festa, eller se på film och bara prata :) Hon är en såndär vän som man kan prata om precis allt med. Vi har fått mycket bättre vänskap de senaste 2 åren :)

Alexandra-Hon är också min granne, och har varit det sen vi var 5 eller 6 år gamla, precis som Camilla :) Hon är en sån vän som jag inte behöver umgås med helatiden, utan jag vet att hon bara finns där ändå och sen umgås vi när vi känner att vi saknar varandra lite extra mycket eller bara vill träffas :) Vi gör också lite allt möjligt när vi ses, men nuförtiden brukar det vara bio, fest eller filmkvällar :) Just eftersom Alexandra också har en pojkvän brukar vi umgås alla 4 vilket är otroligt mysigt :)

Linnea-Henne har jag varit vän med sen sexårs :) Vi var riktigt bra kompisar då men sen gled vi isär litegrann och nu i somras tog vi upp kontakten igen :) Vi har riktigt kul tillsammans och skrattar alltid :) Linnea är precis lika barngalen som jag och det är också ett av våra ständiga samtalsämnen :) Vi gör också lite allt möjligt när vi ses :)

Chloe- Vi har kännt varandra sen vi var ungefär 9 år och jag hade hästen uppstallad hemma hos hennes mamma :) Vi gick i samma klass i högstadiet, och gled också isär i slutet av 9:an. För ungefär 2,5 år sen tog vi upp kontakten igen, och jag känner att jag inte klarar mig utan denna tjej. Även om vi stundtals är väldigt olika, så är hon ändå snäll och otroligt rolig att umgås med :)

Lotta- Är som en storasyster för mig och vi har alltid jätteroligt tillsammans :) Vi har kännt varandra i kanske 4,5 år men nu står vi inte längre i samma stall och kontakten oss emellan har blivit sämre :( men det händer ändå ibland att hon kommer och tittar när jag tävlar :) Älskar denna flicka, hon gör mig jätte glad och hjälpte mig igenom svåra tider för några år sen :)

Men min absolut bästa vän är faktiskt Calle, min pojkvän som jag älskar över allt annat. Han ställer alltid upp för mig, tröstar mig när jag är ledsen och är alltid kärleksfull mot mig :) Han betyder verkligen allt för mig och just för att vi kan prata om precis vad som helst på denna jord, så är han också den mest betydelsefulla vän jag någonsin har haft :)

Puss på er mina vänner!

Panik!

Hejhej :)

Jag hade morgonfodringen i stallet, och ungefär vid kvart i 7 tiden så slutade min telefon att fungera, panik! Min telefon är typ mitt allt, inte riktigt men nästan.

Så nu har min telefon inte fungerat på ett par timmar och jag sitter och väntar på min vän Linnea, som strax ska komma hit och följa med mig till ungdomsmottagningen :) Jag ska hämta ut recept på nya p-piller eftersom mina snart tar slut :)

Sen ska jag tillbaka till stallet och ta in hästarna :) Men jag har redan fixat allt + ridit Tollan så jag behöver inte göra något annat än just det :)

Vi hörs senare!


Dag 06 Min dag

Klockan ringde kl 07:15, jag gick upp och klädde på mig samt åt frukost:) sen tog jag en liten promenad med Casper o Ester innan jag åkte till stallet vid 8 tiden:) väl i stallet släppte jag ut 8 hästar, mockade, gjorde mat och red Tollan i lite mer än en timme:) sen vid 12 tiden rakade vi Musse och badade honom:) vid kl 14 var jag hemma igen, jag åt lite lunch och gick sen och la mig i sängen för att vila:) jag ligger fortfarande kvar i sängen men ska strax gå upp för att gå en timmes promenad med Calle, Ester och Casper :) sen blire middag och tv tittande:) ikväll börjar ju första programmet familjen annorlunda för terminen:) såhär såg min dag ut!

Dag 05 Vad är kärlek?

Kärlek, vad är det igentligen för något? För mig är det en känsla som uppstår när du träffar någon du tycker om, någon som står dig nära :) Kärlek är inte samma sak som förtjusning anser jag, just eftersom förtjusning kan utvecklas till kärlek när man lär känna något sådär in på djupet :)

Kärlek för mig är det man känner för sina föräldrar och syskon, men även för sin respektive. Som i mitt fall är min pojkvän :) Mina djur utsöndrar kärlek och det är också det jag känner för dem :)

Så slutligen anser jag att kärlek är det jag känner för folk jag bryr mig om, och som jag vill ska behandlas väl av alla de möter :) Kärleken jag känner för min pojkvän är helt annorlunda mot den jag känner för min mamma, även om de kan värderas lika :)

Kärlek är underbart, speciellt när det pirrar sådär härligt i magen som när man är nykär..

Godnatt på er

Sats :)

Hejhej :)

Idag har jag jobbat på Sats från 10:00-13:00 och sen från 15:15-18:00 :) Och nu är jag äntligen hemma och ska strax åka till stallet för att kvällsfodra och hälsa lite på mina söta hästar :)

Idag fixade jag också ett Sats-kort så jag kan träna när jag vill på Sats i Täby :) Men måste bara vänta tills chefen jobbar så vi kan registrera det :) Sen tänkte jag börja träna lite klasser och sånt :)

Jag är riktigt taggad, och nu ska jag börja jobba på beachbodyn för sommaren 2011 ;) haha men igentligen handlar det faktiskt bara om att jag vill ha en frisk kropp, vara nöjd med mig själv och må bra!

God kväll på er!

Helt slut :)

Hejhej :)

Nu är jag fullkomligt utmattad efter min och Calles promenad ute i snön :) Vi har pulsat omkring i massa snö i säkert 2 timmar och nu är mina ben helt bortdomnade :) Hundarna blev också trötta och nu ligger båda två och sover sött framför tv:n :)

Jag och Calle ska lägga oss och kolla på en film och slappa resten av dagen, mamma verkar ha blivit helt ridtokig och ska ta hand om Tollan idag + rida henne för 4:e dagen i rad :) Hon är så snäll och hjälpsam min mamma :)

Nu ropar Calle på mig :) 

vi kanske hörs senare.. eller så hörs vi imorgon.

Kram!


Dag 04 Det här åt jag idag

Idag har jag ätit följande :)

Frukost: Vanilj + kanel yoghurt med start flingor + extra russin och ett glas apelsin/mandarin/äppel juice :)

Mellanmål: Fruktsallad

Lunch: Chicken mcnuggets meny på Mcdonalds med cheddardipp, pommes och coca-cola :)

Middag: Köttfärssås och spaghetti, med morötter i :)