Onsdagshets

Vi gick en mysig promenad med hundarna idag på Djurgården på förmiddagen. Sen åt vi en mjukglass och njöt av solen! Därefter åkte vi till Täby centrum och Calle klippte sig på Wallens. Det blev riktigt bra! Sen blev de lunchmys på Valla Thai och därefter uteritt på en väldigt glad liten ponni. Nu är vi påväg till Tollan och ska mysa med henne lite. Hörs sen!


Morgonmys

Ridit ett 40 minuters dressyrpass nu på morgonen. Tollan kändes hur fin som helst! Bästa sättet att börja dagen på. Älskade underbara häst! Nu blir det jobb i ett par timmar på sats. Hej svejs!


Måndag :)

Idag började vi morgonen med en lång sovmorgon. Sen en timmes promenad i duggregnet, tillsammans med hundarna. Därefter åkte jag till Bläsen och red honom lite uppmjukande på ridbanan en sväng. Sen åkte vi vidare till Tollan och red först ut ett varv runt ängarna. Sen blev det en halvtimmes trimmande i ridhuset också efter det. Hon kändes stel först men blev sen riktigt fin! Nu ska vi hem och mysa ner oss i soffan :)


Summering av helgen :)

Som jag tidigare har nämnt ett antal gånger, så var vi ju på SM i banhoppning i helgen. Igår åkte jag och mamma tillbaka till tävlingarna för att kolla på SM finalerna och det var riktigt spännande, roligt och lärorikt! Nu är jag peppad som tusan och vill träna massor för att nå nya mål och höjder. Igår så vann en bekant till oss som heter Johanna Hurtig junior SM, hon gjorde tre superfina felfria rundor och var välförtjänt sitt sm guld! Så fantastiskt så jag började gråta. Ung ryttare guldet vann Victoria Wallenstam och Senior guldet vann Elin Jansson på fina Duchesse van de Zuuthoeve. Bjuder på en bild på juniorernas prisutdelning :)
 
 
Andra saker som hänt i helgen har med vårat boende att göra. I fredags skrevs pappren och den nya ägaren av lägenheten flyttade in. Så nu har vi inte längre något eget boende som vi äger på pappret. Lite läskigt men också spännande att snart ha en egen bostad att flytta in i :) Ett nytt kapitel i våra liv på något vis! Nu ska vi ut på en promenad med hundarna och sen väntar hästmys resten av dagen. Bjuder på en bild på min fina prinsessa från igår. Hon är så vacker <3
 
 
 
 

Videos från Sundbyholm!

Här kommer videofilmerna från 140cm klasserna jag valde att hoppa istället för SM kval och eventuell final. Har fortfarande ångest över att mitt sista SM som ung ryttare gick så fruktansvärt dåligt. Men det är bara att släppa det och gå vidare. Dessa rundorna var väldigt fina och jag hade lika gärna kunnat vara felfri i bägge två för hon kändes så himla fin. Först kommer videon från 140cm klassen i fredags :) 
 
 
  
 
Och här kommer videon från 140cm klassen i lördags, där jag var två utanför placering :)
 

2:a 140cm Sundbyholm

Ett nedslag i omhoppningen i 140 idag. Tollan var superduperfin!! Video kommer imorgon :)


Sundbyholm och SM

Igår kom vi till Eskilstuna och Sundbyholms anläggning. Vi kom hit eftersom det är utomhus SM denhär helgen och första kvalet gick igår. Med facit i hand skulle Tollan ha gått en förklass i onsdags också, för igår var hon superspänd, stark och rev massor i kvalet som gick i 140cm. Superbesviken och arg så bestämde jag mig för att stryka mig från 145cm kvalet idag och istället rida en 140cm. Det kändes liksom onödigt att hoppa högre idag när jag hade en så dålig känsla igår. Men min nya plan visade sig vara en mycket bra plan. För idag i 140:n så fick jag ett fjuttigt litet pet på ett räcke, på en bana med 13 språng, och hon var sååå himla fin! Tråkigt att hon inte kunde varit såhär fin igår bara. Och nu är mitt sista YR SM över. Shit happens! Imorgon rider vi i varje fall en 140cm klass igen och sen åker vi hem. Hoppas på en felfri runda då :) Godnatt på er!


Härliga tisdag!

Började morgonen med utsläpp av hästarna. Dock hade jag tagit fel på dag, för min utsläppsdag var imorgon.. Så kan det gå :) sen red jag ett en timme långt dressyrpass. Red de vanliga övningarna med serpentiner och sidvärtsrörelser i traven och förvänd galopp, volter samt byten i galoppen. Tollan kändes jättefin men blev lite vild i galoppombytena ibland. Fick göra halt ett par gånger för att få henne att lyssna och inte dra iväg, men sen lyssnade hon riktigt bra och gjorde ett par lugna byten. Överlag en riktigt bra känsla! Sen åkte jag och Calle till stan och myste på Djurgårdsbrunns värdshus. Vi åt lite lunch och bara hade det trevligt :) Nu är vi påväg till min vän Gabi's kolonistuga för att fira att hon fyller hela 27 år!! Vi hörs senare! Kram


Uteritt och flytt

Imorse red jag ut en sväng runt ängarna, på Tollan. Hon kändes pigg och fräsch och verkade väldigt glad! Sen skyndade jag hem så vi skulle hinna packa alla saker och köra iväg några flyttlass till vårt tillfälliga boende hos Calles syster i Åkersberga. På kvällen åt vi middag hos dem och för någon timma sen kom vi hem. Nu ligger vi helt utslagna i vår ekande tomma lägenhet och ska lägga oss och sova. Hoppas eran dag har varit bra! Bjuder på en fin bild på mig ifrån Turkiet resan :) Godnatt.. 
 
 

Första dagen at home..

Idag har jag inte gjort mycket alls. Tog förmiddagen till att vila upp mig och mysa med Casper i soffan. På eftermiddagen åkte jag iväg till stallet och fixade med Tollan + hade insläppet. Idag hoppade jag Tollan litegrann inför SM nästa vecka och hon kändes riktigt fin! Hoppade "klockan" på ena volten. Det vill säga fyra stycken små sockerbitshinder som ligger på en volt. Varje bom ligger alltså vid klockans siffror 12, 3, 6, 9. Alltså ganska så jämt fördelade på volten. Jag varierade mellan att rida på 4,5 och 6 steg mellan de små hindren och fokuserade på att runda runt innerskänkeln utan att bogen gled ut på yttersidan. Lite klurigare i högervarvet men tillslut gick det riktigt bra i båda varven efter lite tragglande. Sen hoppade jag ett sockerbitshinder med 21 m till en oxer. Varierade höjden och vände sedan på det så jag red oxer till sockerbitshinder istället. Tog kanske 6 språng på 140cm på oxern och hon kändes riktigt fin och på alerten! Imorgon ska vi rida ut och bara lufsa lite lugnt. Och sen ska jag bara hålla henne mjuk och fräsch tills på onsdag, då vi åker till SM!


Sista dagen i Turkiet!


Turkiet och Grekland dag 5 :)

Idag åkte vi iväg på äventyr! En buss hämtade oss utanför hotellet och körde oss till Bodrums hamn. Väl i Bodrum så tog vi båten över till den Grekiska ön Kos. Det var inte riktigt som vi hade tänkt oss på Kos, men vi försökte njuta så bra vi kunde ändå. Vi hamnade nämligen mitt i en svensk bartender utbildning, bland massa 18 åriga fulla ungdomar och dunka dunka musik. Inte riktigt vår grej så därför blev vår vistelse på Kos strand inte riktigt som vi tänkt oss ;) haha men vi gjorde det bästa av situationen och hade det mysigt ändå :) vi var "hemma" i Bitez igen vid 20 tiden och hade då varit borta i väldigt många timmar. Vi gjorde då iordning oss och gick iväg för att äta hos våran favvo servitör. Supergod middag fick vi + lite drinkar på stranden efter det. Super mysigt och gott. Nu sitter jag och myser med min kompis Pelle Svanslös. Som tydligen är en flicka och heter Shakira.. ;) snart är det sovdags! Bilder kommer någon annan dag, för just nu krånglar uppladdningen :) Kram


Turkiet dag 4 :)

Idag har vi solat och badat massor. Fick bästa platserna på stranden, precis bredvid havet, så vi har njutit massor. På kvällen fixade vi oss och tog en dolmus (minibuss) in till Bodrum stad. Det låg vid en hamn och var massor av shopping på en lång gata som påminde om drottninggatan. Vi hade ju dock en restaurang vid namn windmill som mål med vårat åkande, och den låg ju i Gumbet och inte i Bodrum. Så vi fick ta en ny dolmus och åka dit istället, efter typ en timmes letande.. ;) väl i Gumbet hittade vi restaurangen väldigt fort och beställde in mat på stört. Nachos till förrätt, paella åt jag och någon kött tallrik åt Calle. Super gott! Det blev några strawberry daquiris också. Mums! Tog en taxi hem, vilket var väldigt smidigt. Och nu ska vi sova! Imorgon väntar äventyr tidigt. Vi ska iväg på heldagsutflykt till Kos! Hoppas ni har haft en bra dag :)


Bild från gårdagen:)


Turkiet dag 3 :)

Denna dag har varit precis lika underbar som de andra dagarna. Sol, bad och mycket god mat! Men idag är en lite speciell dag ändå, för idag har vi varit gifta i 1 månad. Och så har vi varit tillsammans i 4 år och 7 månader !! Tiden har gått så sjukt fort! Till middag åt vi friterad bläckfisk till förrätt och sen åt jag tortellini som smakade litegrann som pasta alfredo, för er som vet vad det är. Super gott! Och Calle åt nån mexikansk kötträtt. Sen blev det mys på stranden, precis vid vattnet med en drink i handen. Älskar denna platsen och jag älskar min man! <3


Turkiet dag 2 :)

Idag har dagen bjudit på sol, bad och massor av god mat och goda drinkar. Vi hittade en riktigt mysig restaurang på kvällen, där vi åt middag. Sen satte vi oss vid stranden och drack lite drinkar och bara myste i någon timme. Jag bara älskar dethär stället! Och juste! idag träffade vi på en liten valp, som kan ha varit 5-6 månader gammal. Den kom fram och ville hälsa så vi pratade lite med den. Sen ville den leka med mig hela tiden och hoppade upp och försökte nafsa tag i min kjol som fladdrade i vinden! Haha så himla gullig var den. Såg ut lite som en Border Collie korsning. Men när jag sa till den så slutade den, alltid något ;) Men denna lilla vovve fick mig att tänka på våra små hundar där hemma. Kan inte låta bli att tänka på dem och sakna dem mycket <3 även om jag vet att de har det jättebra med mamma <3 Nu ska vi gå och sova. Man blir helt slut av att sola dagarna i ända ;) godnatt!


Turkiet :)


Turkiet dag ett :)

Igår eftermiddag åkte vi iväg till Turkiet på vår lilla smekmånadsresa :) Vi bor på ett litet mysigt hotell i Bodrum, längs med kusten. Vi började dagen med hotellfrukost och sen har vi solat, badat och ätit gott, om vartannat. Idag var det hela 36 grader i skuggan och så sjukligt varmt så vi fick bada var 10:e minut ett tag. Men så himla skönt! Och stranden ligger typ 3m från hotellet så det är riktigt lyxigt! i havet var det ungefär 25 grader och i poolen ungefär 34 grader, riktigt skönt. På kvällen gick vi en promenad på någon kilometer längs med strandpromenaden, så mysigt. Det är verkligen vackert här! Nu ska jag iväg och spela lite kort. Kraaaam


Stallmorgon och hoppning

Idag hade jag utsläppet i stallet på morgonen, men det var inte så många hästar som skulle släppas ut så det var skönt. Sen hjälpte Calle mig att plocka fram lite hinder och så hoppade jag Tollan litegrann i ridhuset. Hon kändes så himla fin idag! Pigg och glad, väldigt mjuk i sidorna och riktigt alert. Förstår inte vad som har hänt med henne, men hon känns som hon är i riktig toppform nu. Det är så himla kul!
 
 
Jag testade att hoppa utan martingal och utan bakbensskydd idag och då blev hon väldigt pigg och spänstig. Ibland la jag i lite för mycket tryck, för så har jag fått rida nu på senaste tiden eftersom hon varit så trög. Och då flög hon iväg som en liten katapult, så då kom det ett nedslag. Tror hon rev 3 gånger totalt och alla rivningar var pga att jag satte för mycket tryck. Men när jag hittade flytet, höll i och höll om utan att stressa på, så hoppade hon riktigt riktigt bra. Känns jättebra inför utomhus SM som är om två veckor :) Här kommer två videos från dagens hoppning! 
 
 

Underbar morgon, jobb och chill i soffan

Idag var vi i stallet strax efter klockan sex. Vid klockan sju satt jag på hästryggen och då tog jag med mig Calle och hundarna ner till ängarna för lite morgonmys. Vi stötte bland annat på en fin liten räv, som hade fångat lite frukost till sig själv :) Casper följde med mig det första varvet runt ängen och upptäckte inte räven, som tur var ;) Sen red jag vidare själv och bara njöt av den helt underbara morgonen. Solen sken och allt var bara sådär underbart härligt! Älskar morgonritter! Tollan kändes riktigt fin och avspänd i traven. I galoppen var hon också riktigt fin och pigg! Så jag bestämde mig för att göra galoppombyten i varje sväng. De första fem bytena var klockrena! Jätte roligt! Sen blev hon lite vild och försökte dra iväg så fort det kom en kurva, för hon tyckte det var så roligt. Men jag avslutade med några rena och lagom lugna byten iallafall. Superduktig Tollan idag! Bästa starten på dagen <3

 

Sen blev det jobb 9:30-13:30 på minisats och därefter mys i soffan och fixande med bloggen tillsammans med älsklingen. Strax ska jag laga lite middag till oss. Köttfärssås och spaghetti med en god sallad till det, är det som står på menyn :) Om en liten stund ska vi börja packa inför imorgon, då vi åker till Turkiet!! Och så ska jag försöka hinna med en löprunda också. Ha en trevlig kväll!


Jobb, shopping och ridning!

Idag blev jag först inringd att jobba mellan 9:30-13:30 på minisats. Sen åkte jag och Calle till Täby centrum och åt lunch och därefter köpte vi lite saker vi behöver inför resan till Turkiet. Jag köpte en bikini, en klänning, leggings och ett par flipflop. Calle köpte två linnen, en t-shirt, ett par sandaler och ett par badbrallor. Mycket nöjda med våra inköp! Sen åkte vi iväg till wow hästkraft som givit mig ett alldeles för stort täcke till Tollan i premie från Vallentunas tävling. Och dessutom hade jag redan precis ett sånt täcke, så det täcket bytte jag ut mot ett par gråa Pikeur ridbyxor istället :) sen åkte vi vidare till stallet och jag red ett en timme långt dressyrpass på Tollan. Hon kändes väldigt mjuk men var lite tung i handen i början. Men efter lite serpentiner och skänkelvikningar kändes hon riktigt fin! Och galoppen kändes väldigt bra idag. Hon svarade bra för skänkeln och var väldigt fin i handen och gjorde fina byten. Kul! Nu ska vi snart hoppa i säng. Imorgon väntar en tidig morgon i stallet. Godnatt!


Härliga dag!

Var i stallet vid 6 imorse och fixade med Tollan. Red ett 45 minuters dressyrpass på utebanan med det vanliga upplägget, och hon kändes lite trött men fin. Sen jobbade jag 9:30-13 på sats och därefter blev det sol och bad hos papi och Marre. Sen en 5km löptur med Camilla i spåret och därefter mysig grillmiddag med min fina mamma. En helt underbar dag! Godnatt :)


Badhundarna :)

Här kommer lite videos från när hundarna simmade i Gränna. Casper var nog den som hade roligast, trots att han alltid har varit väldigt rädd för vatten :) Hoppas han har kommit över sin rädsla nu! Kiara simmade för första gången och var lite skeptisk men gick ändå med på att simma och var riktigt duktig på det :) 
 
 
 
 
Om ni undrar vem det är som skriker och gör massa konstiga ljud i bakgrunden. Så är det bara
Stjärna som väldigt gärna vill bada, när Calle filmar ;) haha Fick tyvärr inte med någonting på film från när hon badade, men hon tyckte som sagt också att det var väldigt roligt :)

Måndag och ny vecka!

Idag tog jag sovmorgon till 10:30 och sen tog vi bilen till Rindö. Där tog vi en promenad med hundarna och gick iväg till ett radhus som Calles mamma och hennes sambo äger, men försöker sälja. Det var ett väldigt fint och mysigt område, men det ligger ju liite långt bort.. Sen åt vi lunch på Rindö krog, och därefter tog vi färjan över till Vaxholm och köpte mjukglass, som vi avnjöt på kajkanten. Träffade även på en av mina gamla elever från vallatorp. Riktigt kul! På eftermiddagen bar det av till stallet för insläpp och lite annat fix och trix. Sen red jag ut en sväng på ängarna och Calle följde med me hundarna. Casper sprang med ett helt varv runt ängen och hade sin pinne med sig i munnen hela vägen. Att han fick lite svårt att andas då brydde han sig inte om ;) haha Tollan kändes annars väldigt mjuk och fin, så det var kul! Nu ska vi mysa lite. Kram på er!


Söndag eftermiddag/kväll :)

Idag när vi hade kommit hem åkte vi iväg en sväng till min pappa och hans sambo Marre och badade i deras pool. Det var 28 grader varmt och typ den varmaste dagen på hela sommaren, så det var verkligen skönt att kunna sola och bada lite :) Sen åkte vi iväg och handlade mat och därefter grillade vi och åt mysmiddag. Sen blev det kvällsmys i form av räkor och vitlök/örter färskost inlindad i prosciuttio skinka. Nu ska vi sooova! Godnatt :) 
 
 
 
 

Helgen i Gränna :)

Gud vilken mysig helg vi har haft! I fredags runt lunchtid åkte vi iväg till Gränna. Det var en lite kylig kväll men vi hade väldigt trevligt ändå med lite middag på hamnkrogen och mingel runt på campingen efter det :) 
 
Dagen därefter var det den stora dagen. 2013 års rasspecial med över 350 staffar anmälda, och därmed också anmälningsrekord! Casper visades i öppenklass hanar och fick very good. Han var inte riktigt på humör och visade tydligt att han inte tyckte att det var roligt alls, så därav fick han lite dålig utstrålning och därmed också ett dåligt resultat. Men det gör inte så mycket, för nu har vi bestämt oss för att testa lite mer agility och lydnad och sånt med honom, som han tycker är roligt. För det är ju trots allt det viktigaste :)
 
Kiara visades sen i juniorklass tikar och fick excellent! Hon var såå himla duktig. Domaren gav väldigt fin kritik och tyckte att hon var väldigt fin, men hade lite stora och lätta öron i proportion till hennes huvud. Domaren skrev dock att hon trodde att huvudet med tiden skulle växa ikapp öronen ;) Av 53 juniortikar så fick ca 25 st excellent och Kiara var en av dom, så det får man ju vara nöjd med :) Kiaras kullsyster kom dessutom 4:a i den klassen :) 
 
Stjärna fick även hon excellent med superfin kritik, men blev oplacerad. Men hon var en av 19 tikar som fick excellent i en klass med 69 öppenklass tikar. Så det var ju mycket bra! Även Stjärnas syster och mamma som hälsade på ända från Holland, fick excellent :)
 
Efter en väldigt lång dag så gick vi iväg och badade med hundarna vid stranden. Alla hundarna badade gladeligen, till och med Casper som annars brukar avsky att bada, tyckte faktiskt att det var riktigt roligt :) Därefter blev det pizza till middag och sen häng med trevliga hundmänniskor som vi lärt känna via utställningar. 
 
Imorse gick vi upp tidigt och kollade på agilityn, som bland annat Stjärnas mamma var med och tävlade i :)
 
 
 
 
 
 Caspers pappa Orville :)
 
Kiaras kullsyster Nova :) 
 
 
Stjärna och hennes mamma Jill :)
 
 
Oldcrossguns uppfödargrupp ända från Holland. Kom på en 2:a plats! 
 
 
Och Kronsäters uppfödargrupp kom 3:a :) Kiara var vääldigt väldigt trött vid dethär laget ;) 
 
 
Sen fick alla våra hundar ta sig ett svalkande dopp :)
 
 
En superhärlig dag !! 
 
 
 
 
 

Fredags hoppning :)

Imorse var vi i stallet och Calle hjälpte mig med lite markarbete/hoppning på Tollan. Värmde upp i i 5 min i trav och galopp på långa tyglar och sen gick jag över på bomövningarna. Först travade jag över upphöjda cavaletti på volt i båda varven, sen över upphöjda galoppbommar på volt i båda varven. Därefter gjorde vi om övningen till ett litet sockerbitshinder som gick snett igenom, med 18m fram till en oxer. Det blev 4 galoppsprång lite framåt eftersom sockerbitshindret var så lågt. Hoppade övningen 4 gånger och oxern låg på 140cm sista gången. Tollan bara flög över och var så jäkla fin! Sen sänkte vi oxern till 120cm och övade omhoppningssvängar. Tollan tyckte det var jättekul och trampade till och med om en gång. Riktigt roligt att hon var så pigg och på hugget idag. Det var det längesen hon var :) Nu sitter vi i bilen och är påväg till Gränna, där vi ska vara hela helgen. Kram på er!


Jobb och löptur!

Jobbade 16:30-19 på minisats, och tog sen en 5km löptur på kvällen i Täby kyrkby spåret. Riktigt svettigt och avkopplande! Nu ska jag äta en sen middag, duscha och bada lite hundar :) för imorgon åker vi till Gränna på hundaktiviteter och blir borta hela helgen. Ska bli jätteskoj! Såhär snygg var jag efter min löptur. Det bokstavligen rann svett om mig ;) 

 

 


Jobb och Largo :)

Nu har jag jobbat det första passet för dagen och hunnit med ett markarbetspass på en timme på Largo. På jobbet var det sjukt mycket barn och lite småkaosigt, men jag och Regina skötte det bra ;) Largo kändes lite trög i början men piggnade sen till och blev mjuk och fin. Red ungefär samma övningar som i måndags. Kände idag att jag hade hittat knapparna väldigt bra och visste exakt hur jag skulle lägga honom på hinder samt rida honom i övrigt. Kul! Nu har jag precis ätit en tidig middag och ska strax åka iväg och jobba mitt andra pass för dagen. Dvs. 16:30-19. Sen hoppas jag att jag orkar mig ut på en löptur, men jag får se hur det blir med den saken.. Bjuder på en gullig bild på Kiara och hennes syskon från när de var små :) Kram


Uppe med tuppen!

God morgon! Jag och Calle var i stallet vid 6:30 imorse för att hinna fixa Tollan, longera henne och ha utsläpp innan jobbet. Tollan var pigg och glad idag och såg fräsch ut :) Det märks verkligen stor skillnad på henne när jag är där på morgonen, jämfört med på kvällen. På eftermiddagen/kvällen är hon mycket slöare och tröttare rent allmänt. Men idag var hon pigg! Nu ska jag jobba 9:30-13:30 på minisats. Vi hörs senare under dagen!


Mysmorgon!

Hade en mysig morgon i stallet med hela min lilla familj. Red Granby rundan med Tollan som skötte sig helt exemplariskt och var riktigt fin idag! Calle gick med oss i ett jäkla PW tempo och hundarna fick springa lösa större delen av rundan. Nu är de helt slut och sover tungt i soffan. Jag har dock vilat ett par timmar nu och känner mig laddad för jobb 16:30-20. Ha en trevlig kväll! 


Idag är ingen vanlig dag ;)

Grattis på 1 års dagen min fina lilla tjej!


Lunchmys och teoriprov!

Efter stallet åkte jag iväg och åt lunch på Pizza Hut vid Klarabergsviadukten med Calle. Supergott med pizza, även om det inte är så nyttigt ;) Calle skulle iallafall hålla mig sällskap idag och vara moraliskt stöd när jag skrev teoriprov för BE-kort på eftermiddagen. Jag var jättenervös till en början men sen blev jag lugnare och bestämde mig för att bara göra mitt bästa. Detta prov kändes mycket bättre än förra gången då jag skrev, men tyvärr blev jag inte godkänd ändå! Jag var 6 poäng ifrån att få godkänt, alltså fick jag 38 poäng och 44 poäng är godkänt, vilket är rätt så nära ändå. Tror mest att felen var slarvfel eller att jag var för noggrann och överanalyserade frågorna. För jag kände inte att någon fråga var särskilt svår, eller att de var en sån typ av fråga som jag inte skulle fixa. Så just nu känner jag lite för att ge upp hela tanken om ett BE-körkort men jag vill ändå inte ge upp när jag nu har bestämt mig för att fixa det. Så därför har jag bokat en ny tid om ett par veckor. Jag ska fanimej klara detdär jäkla teoriprovet innan sommaren är slut! Det har jag bestämt mig för ;) Den som vill, den kan, eller hur hette det nu igen? Nu ska jag promenera lite med hundarna innan det är dags för en löptur med Camilla i Täby kyrkby spåret :) Kram! 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass!

Imorse var jag i stallet och tog hand om Tollan. Hon var riktigt på tårna idag och ville bara ut i hagen. Hon ville absolut inte stanna kvar i stallet och vänta på att jag skulle bli klar med alla praktiska saker såsom mockning, mat, vatten osv. Knäppa lilla häst! Vissa dagar är hon lugn som en ko och andra dagar kan hon bara inte stå stilla en sekund. Sen fixade jag iallafall iordning henne och red ett 50 minuters dressyrpass i stora ridhuset. Började med uppvärmning i 5-10 minuter i trav och galopp, på långa tyglar. Och oj så pigg hon var, bara gasade på som bara den. Jag brukar värma upp på detta sätt, dels för att lättare märka om hon skulle vara ofräsch men även för att hon lättare kommer igång i kroppen då eftersom hon är lite äldre och stelare nu. Började sen med att rida loss henne i skritten. Red därefter lite serpentiner, öppnor/slutor, skänkelvikningar, halter och ryggningar i traven. Superfin var hon! Därefter blev det galopp på rakt spår och volter. Övade på ökningar/minskningar på långsidan, samt en halt lite då och då på mitten av långsidan, vid bokstaven B eller E. Allt detta skötte hon exemplariskt! Hon var en riktig fröjd att rida idag :) 
 
 
 
 

Måndags eftermiddag :)

Eftermiddagen fortsatte med att göra lite mockning, mat och vatten till Tollan. Sen hjälptes jag och Calle åt med insläppet och sen fick Tollan fick bli lite ompysslad. Därefter bar det iväg på en mysig tur runt ängarna! Tollan kändes pigg och på hugget idag och vi övade på det vanliga, dvs. halter, avsaktningar/igångsättningar samt byten i svängarna. Och såklart att hon inte skulle slå med huvudet och hugga tag i bettet i mina olika små övningar. Det gick stundtals superbra och stundtals var det lite mer kämpigt. Men det kan ju ha att göra med träningsvärk från gårdagen också, så jag känner mig ändå nöjd med min prinsessa<3 Sen skyndade vi hem för att fixa iordning oss och sen åkte vi iväg till Gabis koloni stuga. Där vankades det grillning med Johanna och Tobbe, Gabi och Martin samt Gabis päron :) Det var mycket mysigt och väldigt gott! Nu är vi dock hemma i sängen och ska sova en skön natts sömn. Imorgon väntar nya äventyr! Godnatt :)
 
 
Visst är hon vacker min fina prinsessa <3
 
 
 

Dagens markarbetspass på Largo!

Idag red jag en fin liten häst som heter Largo, på eftermiddagen. Han står i samma stall som lilla ponnyn Blaze som jag brukar rida lite då och då. Idag och på torsdag ska jag hoppa/markarbeta honom litegrann eftersom hans  ägare är bortrest. Och så kanske det blir lite mer av det i höst om jag har tur! Första gången jag testade honom var det väldigt ovant och det tog ett tag innan jag hittade alla knapparna. Men idag när jag fick rida från starten av ridpasset så gick det riktigt bra. Tror att det ibland blir så att man lyssnar på alla människors ideer. Jag menar såna där "gör så och inte så, för min häst är så" ideer. Det gör mig bara förvirrad, men när jag får göra som jag tror blir bäst och lita på min egen känsla, då brukar det bli superbra. Sagt och gjort så red jag på känslan och gud så mycket bättre det gick. Hittade en lugn och behaglig takt, utan att han blev stark eller studsig. Kunde dessutom lägga om benen utan att han gick i taket, och jag kunde hoppa hinder med balansen i behåll. Largo hoppar nämligen med väldigt mycket rygg så ibland tror man att man ska flyga av, trots att hindren bara är 60cm... haha jag är ju dessutom van vid lilla Tollan som inte överhoppar sig i onödan ;) Men här kommer en liten video på den fina prinsen Largo och vår lilla bana från dagens markarbete :)
 

Pluggar trots sommarlov..

Tog sovmorgon till kl. 9. Välbehövligt! Sen satte jag mig och åt frukost + pluggade lite BE körkorts teori. Provet närmar sig med stormsteg... Men jag har klarat två stycken slutprovstest nu så jag hoppas att jag klarar det riktiga testet också :) Nu ska jag ut på en powerwalk!