Funderingarnas dygn

Herregud vilken dag dethär har varit. Blandade känslor och mycket funderingar under natten har iallafall lett till att vi nu tagit ett beslut. Jag hittade ju mitt höstschema igår på nätet, och har efter många om och men kommit fram till hur jag ska göra med skolan. Kursen verkar jätterolig, men det spelar ingen roll när det är så mycket schemalagda lektioner och uppgifter som är obligatoriska. Med ett fullspäckat schema, som är tuffare än tidigare terminer + en bebis påväg så får man tänka till en extra gång. Därför har jag bestämt att det blir två terminers uppehåll från skolan och så får jag hoppa på't igen hösten 2015. Ska kontakta studievägledaren på måndag och komma fram till en plan med henne. Det jag vill fokusera på under hösten är att lära känna våran nya familjemedlem ordentligt, utan massa onödig stress runt omkring mig. Samt att vara en så bra mamma som jag bara kan till våran lilla son. Och det känns faktiskt väldigt bra att vi tillsammans kommit fram till dethär beslutet. Även om jag många gånger vill tro att jag klarar av allt och lite till, så är det ibland bra att inse att dygnet faktiskt bara har 24 timmar. 

Bjuder här på en bild från barnrummets ena sida. Nu börjar det bli lite mer klart, men det saknas fortfarande lite tavlor, någon vägglampa och lite krimskrams för att få lite mer myskänsla. Men det kommer så småningom ❤️




Onsdag 30 juli

Idag jobbade jag heldag på sats. Sen bjöds det på middag hos mamma och Fredde. Vi firade hans födelsedag i förskott och det var både gott och trevligt :) under kvällen har jag även kollat upp lite scheman osv. rörande höstens skola. Ska fundera lite till och se hur jag bestämmer mig för att göra. Att våga eller inte våga, det är frågan ;) 




Stallmys, bad och middag!

På förmiddagen svängde vi förbi stallet och fixade med vattnet i hagen + pysslade om Tollan lite. Hon såg ut att må bra! Sen bar det av till skavlöten en sväng, där vi solade och badade i 3 timmar ungefär. Skönt! 


Sen drog Calle med mig till gymmet igen. Även idag blev det 30 min på crosstrainern, men med lite mer motstånd. Sen körde jag lite benövningar, armhävningar och så lite triceps övningar med Calle. Sjukt roligt! På kvällen åt vi middag hos våra nyfunna vänner Linn och Robin + deras dotter Leah. Mycket trevligt var det! Skönt att kunna promenera dit man är bjuden på middag, och inte behöva ta bilen jämt :) men nu ska vi sova, imorrn väntar jobb för min del. Godnatt! 

Besök hos bm!

Började dagen med ett tidigt besök hos barnmorskan. Vi fick lyssna på bebis hjärta som slog 136 slag/minut. Sen mätte hon även min livmoder som hade vuxit från 22cm till 26cm på drygt 4 veckor. Följde alltså kurvan bra! Därefter vägde jag mig och fick veta att jag nu har gått upp ca 11 kg. Hoppas att min träning 3-4 dagar i veckan ska göra att jag inte rusar upp för mycket i vikt de sista veckorna nu. Om inte annat kanske det är lättare att få tillbaka sin kropp till ursprungligt resultat om man är lite mer tränad innan. Det är något jag har fått för mig iallafall ;) idag är det dessutom bara 79 dagar kvar till BF! Känns som de bara kommer säga swish, och så har vi vår bebis här hos oss ❤️








Måndag 28 juli!

Nu har den sista semester veckan börjat :) vi började med att bara slappa och ta det lugnt i soffan ungefär till lunch tid. Sen åkte vi iväg till Viggbyholm och ett hundbad som finns där. Casper blev överlycklig och simmade som värsta lilla fisken. Kiara strosade mest runt i strandkanten, precis så långt ut så hon slapp simma. Den lilla latmasken ;) 


På eftermiddagen drog Calle med mig till Sats i Täby centrum. Jag har ju inte tränat på ett bra tag, så jag tänkte att nu får det fasiken vara dags. Så idag körde jag 30 min på crosstrainern, det blev ca 4.5 km. Sen hängde jag på Calle på lite rygg och biceps övningar. Och sen körde jag lite olika ben övningar själv. Sjukt roligt! Så från nu ska jag försöka träna 3-4 dagar i veckan :) nu har vi precis fixat oss och ska strax iväg och hämta upp Camilla och Slava. Sen bär det av till Vaxholm för lite middagsmys! 




Ensambarn

Hoppas ni har det bra i värmen. Det har jag och det njuts i fulla drag. Sol och bad är det enda som står på mitt schema, och är typ det enda jag kan göra om dagarna för att inte dö av värmeslag. Idag var Calle iväg med sin syster + familj (som bor hos oss några dagar) och firade sin mormor som fyllde 90 år, och under tiden har jag solat och badat med mina barndomsvänner Camilla och Alexandra. Super mysigt! 

Ibland märker man verkligen tydligt av att jag är ett ensambarn. Jag är i ett sånt behov av lugn och ro under vissa tider av dygnet. Speciellt nu när jag känner mig trött och svullen och knappt kan sova på nätterna. Utan det lugnet blir jag grinig och surig och det är inte alls sån jag är. Tror att jag pga att jag just alltid varit utan helsyskon (som bor med mig varje dag) har svårt att tolerera mycket liv och kaos i min vardagliga miljö. Och därför var det särskilt skönt att komma ifrån idag, och bara umgås med mina vänner och ta det lugnt. Nu har jag laddat batterierna och känner mig lite mer tillfreds med mig själv. Det är okej att inte vara på topp jämt.  

Sitter just nu i sommarhagen och tittar ut över ängarna. Vattnet håller på att fyllas på i badkaren och hästarna står och viftar bort flugor i kvällssolen. En sån här kväll ensam tillsammans med mina djur behövde jag. 






Vecka 29!

Vecka 29, trimester 3 och sjunde månaden har vi gått in i nu :) 70 % av graviditeten har gått och det är 83 dagar kvar till BF :) en annan mindre rolig sak som sker pga just graviditeten och värmen, är mina fötters förändring i utseende.. kolla på mina mycket svullna fötter, de ser just nu ut som två paddlar ;) inte så himla charmigt men, thats life! här kommer dagens magbild! 



Underbara sommar!

Idag har vi badat som galningar igen. Över 30 grader varmt idag också och helt underbart väder. Jag fullkomligt älskar denhär värmen! Vattenmelon och jordgubbar kombinerat med bad och sol är ingen dålig kombo :) nu har vi precis grillat och ska strax ut på en kvällspromenad :) 




Tropisk hetta ;)

Idag har det varit 30 grader varmt, vindstilla och strålande sol i Vallentuna. Så då passade vi på att åka iväg till pappa och Marre för att bada. En helt underbar dag! 





Strandhäng och fixande!

Började dagen med en snabbvisit hos Tollan, som såg ut att må mycket bra :) sen bar det av mot rösjöbadet för en heldags mys vid stranden, trodde vi. Men efter tre timmar täcktes himlen av moln och de kom en störtskur, så då var det bara att åka hem igen ;) men några timmars sol och bad fick vi! 



Sen åkte vi hem och tog det lugnt och fixade lite här hemma. Jag fixade iordning ett litet collage av alla lillkillens ultraljudsbilder. Och Calle köpte en fin bäddsoffa på blocket. Alltid trevligt att hitta fina begagnade saker! Så nu har barnrummet en bäddsoffa, som eventuella gäster kan sova över i om de skulle vilja eller behöva :) på kvällen åt jag middag och hade det trevligt med mina gamla kollegor Petra och Bea. Alltid roligt att ses när det gått sisådär två månader sen sist, då har man mycket kul att prata om :) 





Söndag 20 juli

Idag har jag jobbat på minisats på förmiddagen med härliga Isabel. Tiden går så fort när man jobbar med någon rolig :) sen gick vi en timmes promenad med hundarna, och passade på att stanna till hemma hos pappa och prata en liten stund. Sen bar det av till Täbban för att leta bikini till mig eftersom den jag köpte för två veckor sen har gått sönder. Hittade en blommig som passade bra, så den fick det bli! Ska försöka hitta en svart bikini överdel som jag kan ha till min svarta bikini underdel också. Men det får bli en annan dags projekt! På kvällen åt vi pulled pork hos Camilla och Slava, och sen blev det jordgubbar och glass till efterrätt. Mycket trevligt! 





Lugn och skön dag!

Idag har vi haft en väldigt lugn och skön dag. Var hos Tollan på förmiddagen och sen beställde jag och Calle lite saker till bebis. Det blev en åkpåse till vagnen och en skötbädd :) sen har vi hunnit med att handla lite mat och gå en timmes promenad med hundarna. En skön dag helt enkelt! Nu är vi påväg till Gabi's kolonistuga för att fira hennes födelsedag i förskott. Hoppas vi får en solig kväll utan regn! Kram på er :) 




Vecka 28!

Idag gick jag in i vecka 28, och magen blir bara större och större. Bara under de senaste dagarna märker man att det har hänt mycket. Häftigt är också att varje gång som Calle klappar på magen så kommer det en liten spark. Precis som om lilla L vet om att det är pappa som pratar <3 Den här veckan står det även följande i gravid appen :) 





Hästmys och poolhäng

Började morgonen med en liten tur till stallet. Fick fylla båda badkaren med vatten, pyssla lite med Tollan och kolla till hennes rinnande ögon igen. Snälla Elli lånade ut en flughuva till Tollan igår, så idag såg hennes ögon inte alls lika svullna och kletiga ut. Mycket bra! Tollan har förresten blivit en riktig liten vildhäst efter lite drygt 3 veckor på dygnet runt bete. Idag ville hon knappt gå ifrån sin lilla flock när jag skulle borsta och spraya flugmedel och så. Kul att hon trivs! Idag verkade det även som att Tollan hittat en ny kompis. Skoj! Hon och Ronya stod och myste som bara den, de små sötnosarna.



På eftermiddagen åkte jag iväg till pappa och la mig i en solstol vid poolen. Det är rätt skönt att kunna sola och bada utan att behöva ha massa publik, så som det blir på typ en sandstrand. Även om det såklart också har sin speciella charm ;) 


ikväll kommer Calles gravida storasyster och hennes man på middag hos oss. Vi ska grilla och äta på uteplatsen, som Calle har slipat och tvättat. Så nu ser den helt sprillans ny ut :) det ska bli super trevligt! 

Svullna fötter...

Alltså på riktigt!? Mina fötter ser ut som jag vet inte vad. Typ som shreks fötter kanske? Bara den gröna nyansen som saknas. Alla mina skor känns för små, och det gör ont att gå pga svullnaden. Inte okej! Det är bara att gå i flip flops till  jobbet då.. 


Torsdag 17 juli

Igår bjöd dagen på jobb och långpromenad. Och idag blir det något snarlikt. Har just nu rast så passar på att sitta i solen en stund innan det är dags att åka tillbaka till jobbet. Dock tycks solen försvinna varje gång jag vill vistas utomhus... Calle började även att slipa altanen idag, riktigt fint blir det! De som bodde här innan verkar mest ha oljat över all smuts, så nu när man får bort skiten så ser träet riktigt nytt och fräscht ut! Härligt när det händer lite grejer här hemma :) 


Nästa månad ska vi fixa i ordning det sista till lillkillens rum också. Ska försöka hitta lite fina tavlor och sånt att pynta till väggarna lite med. Och så kanske nån blomma eller något att ställa i fönstret :) det kommer nog bli superfint! Men nu ska jag tvinga med mig mannen och de tre små hundarna på en promenad i solen. Trevlig eftermiddag på er! 

Tisdag 15 juli!

Långpromenad, fix på tomten och med fotoväggen inomhus, middagsmys och så kvällshäng i stallet har den här dagen bestått av. En skön dag! Hade dock önskat lite mer sol så man kunde åka iväg och sola o bada. Men vi får hoppas att de kommer i slutet av veckan, på någon av mina lediga dagar ;) 







Tollan verkar iallafall stormtrivas med sin nya roll som beteshäst ;) varje gång jag kommer upp till hagen så står hon och myser med sina kompisar. Så härligt att se! Dock har flugorna varit lite för eländiga i hennes ögon så jag har fått vara lite eländig jag med, och smörja in hennes ögon med tonvis av flugmedel. Så idag såg det iallafall lite bättre ut :) blir det inte bättre får jag åka iväg och köpa en flughuva! Men jag hoppas på att slippa det pga att hon så lätt får skav av såna... Men nu ska jag gå och lägga mig, imorgon består större delen av dagen av jobb, så då måste jag vara utvilad :) godnatt! 

En fullspäckad dag!

Idag har vi hunnit med mycket! Långpromenad med hundarna i skogen, en sväng förbi Tollan, fix på tomten + städat badrummet och dammsugit lägenheten. Men slutligen så hämtade vi upp Alexandra i Mörby och åkte vi till Täby centrum för att fixa lite småsaker. Därefter hann vi även med en tur till Rusta för inhandling av lite tavelramar bland annat. Resultatet kommer imorgon!! Kvällen bestod sen av grillmiddag och mys med Alex, Calle och hundarna. Älskar att umgås med min fina Alexandra. Som jag har saknat henne, min fina barndomsvän ❤️ 




Att fira jul i värmen :)

Idag hände en helt underbar sak!! Min pappa och hans sambo köpte en resa till Teneriffa, till alla oss i närmaste familjen :) vi ska vara borta över julen och kommer då att fira julen utomlands i värmen. Mysigt! Hotellet ser också helt fantastiskt ut, så man kan ju inte annat än att längta tok mycket :) ska bli så himla roligt! Här kommer två bilder av hotellet som jag hittade på apollos hemsida :) visst ser det härligt ut? 





Borta bra, hemma bäst!

Idag på eftermiddagen kom vi hem från Sundsvall. Vi har haft 4 mycket härliga dagar tillsammans med Calle och hans familj! Hoppas på att det inte är allt för långt kvar tills vi ses igen :) när vi kom hem fixade vi med lite papper till försäkringskassan, badade hundarna och tvättade lite. Sen åkte vi och handlade mat och därefter blev det en mysig promenad i kvällssolen med våra fina hundar. Som jag har saknat dom!! Mina små älsklingar <3 nu blir det fruktmys och film i någon timme till, innan det är sovdags :) 




40 års kalas!

Idag bjöd dagen på bad på himlabadet under förmiddagen. Vi fick ta hand om lille Victor, och så åkte Calles ena syster + man och son med också :) de var trevligt! sen började kalasandet för Micke som fyllde 40 år idag :) det blev lunch, sen lite utsiktskoll från södra berget, därefter middag på en mysig restaurang och sen lite femkamp på kvällen. Mitt lag vann så det var skoj :) En trevlig dag, trots lite för mycket hormoner som sprutade hejvilt från en gravid Emma ;) men så kan det vara ibland! Här kommer lite bilder från dagen :) 





Vecka 27!

Idag gick vi in i vecka 27. Känns som det kommer vara vecka 30 innan man ens hunnit blinka! Men jag gillar't! Det här är lite vad som händer den här veckan :) bebis vikt kommer gå över 1 kg också. Det känns ju som en liten milstolpe bara det :) 





Freaky friday!

Idag började vi dagen med lite shopping i Birsta köpcentrum. Vi hittade två par byxor och en tjocktröja till bebis, och Calle hittade en skjorta och ett par supersnygga shorts till sig :) såhär såg lillkillens kläder ut :) 

 
Och såhär såg min outfit ut på förmiddagen. Hade på mig en klänning jag fått utav min lilla mamma. Superfin och somrig! 


På eftermiddagen tog vi det lugnt en stund hemma hos Calles syster. Sen åkte vi iväg och badade med Calles pappa och ena syster + son. Idag åkte vi inte till en strand utan det blev till Himlabadets utomhusbad. Mysigt! På kvällen grillade och myste vi med nästan hela Calles familj. Calle har för övrigt blivit lilla 1,5 åringen Victors idol. Han går runt och ropar "Cajjee" hela tiden. Så söt! Han tycker verkligen om sin morbror och det är bara så gulligt :) 


Nu ska vi sova så vi är utvilade till morgondagens stora 40 års kalas :) godnatt! 


Strandhäng!

Idag har vi ätit hotellfrukost på hotellet och sen gav vi oss iväg på äventyr. Vi åkte till Alnön och tranviken först. Där solade vi en stund på förmiddagen, och sen åt vi lite lunch i restaurangen som fanns där. Efter lunchen åkte vi vidare till en annan strand som var lite lugnare och mindre. Den hette bänkåsviken och var väldigt mysig! Nu ska vi strax plocka ihop och åka tillbaka till hotellet. Ikväll blir det middagsmys med Calles syskon :) 




What a view!

Efter att vi grillat hamburgare så åkte vi en sväng till södra bergets topp. Där kunde man se ut över hela Sundsvall. Magiskt vackert, speciellt i solnedgången :) sen åkte vi tillbaka till huset och åt rökta räkor med aioli och så jordgubbar såklart. Väldigt gott! Men nu ska vi sova :) godnatt! 




Sommardag i Sundsvall!

Imorse åkte vi iväg till Sundsvall för att hälsa på Calles två systrar och deras familjer. Vi började med att luncha i stan och åkte sen ut mot den ena systerns landställe i Skatan. Vi tog en tur ut med båten och badade i havet. Sen åkte vi in till land och satt och solade en stund medan Calles systerson lekte i sanden. Nu är vi påväg tillbaka till syster nummer två med familj, där vi ska ha grillmys ikväll :) Det här har varit en helt underbar sommardag med 29-30 grader varmt och strålande sol. Hoppas ni haft det bra också! 





100 dagar kvar!

Hundra dagar kvar till beräknat födelsedatum. Jag hinner inte riktigt med känner jag ;) hoppas resten av tiden går lika fort! ❤️





Casper ❤️

Titta vilken fin bild från agility debuten :) världens vackraste lilla vit ❤️ 




Underbar start på veckan!

Igår släppte vi ihop Tollan och Fenomeen med 4st nya ston, i en större hage med mycket mer gräs :) ihopsläppet och första natten har gått bra, och Tollan såg mycket nöjd ut när jag kom och tittade till henne imorse :) hon ska nu få gå i denhär hagen i juli och augusti på dygnet runt bete. Så himla skönt att slippa mocka eller stödfodra och hålla på ;) här är en bild på Tollan och hennes kompisar. Hon står längst till vänster :) 


Sen åkte vi iväg och solade och badade i ett par timmar hemma hos pappa och Marre. Väldigt skönt eftersom det var typ 28 grader varmt ute idag! 


På kvällen kom min tjejkompis Linn, hennes kille Robin och deras dotter Leah över och grillade med oss. Supermysigt! Vi fick då chansen att inviga våra nya utemöbler eftersom det var så perfekt väder ute :) 


Hoppas eran dag varit lika trevlig som våran! 


Agility i Gränna 2014

Nu har Calle och Casper debuterat i agility. I första klassen var det nybörjarklass utan slalom och det gick över förväntan :) förutom två förbi springningar och ett hopp åt fel håll så gick de super! Casper fokuserade helt på vad Calle sa och var jätte duktig. Första gången de gick rakt in på en okänd bana och plan och det var roligt att se hur bra de samarbetade :) Andra klassen var lite svårare och med slalom, där blev både Calle och Casper lite virriga i bollen av den snurriga banan. Men de tog sig igenom den och hade väldigt roligt! Vilket var det viktigaste :) nu vet vi lite mer hur nybörjar tävlingarna går till, så nu kan vi öva ännu mer innan vi anmäler oss till vår nästa start :) tror verkligen att dethär är Caspers grej :) fina killen! nu sitter vi iallafall i bilen och är påväg hem. Borta bra men hemma bäst <3 




Rasspecialen i Gränna 2014

Idag har vi ställt ut Kiara och Stjärna på rasspecialen. Det var totalt 88st anmälda bland öppen klass tikarna. Vilket är sjukt mycket! Ca 40 st fick excellent och båda våra tjejer fick ett varsitt excellent. I konkurrensen blev de dock oplacerade, men vi är nöjda ändå. Såå roligt att ringträningen gett sånt resultat :) nu har vi vilat, för jag fick sån jäkla foglossning av allt stående. Men nu ska vi försöka bege oss ner och bada :) 




Roadtrip neråt landet!

Imorse började vi vår lilla roadtrip neråt landet. Först åkte vi till min fina mormor och hennes hund Bianca. Det blev lite fika, promenad och mys i solen :) 



Nu är vi påväg tillbaka till Gränna igen, där helgen ska spenderas. Imorrn är det rasspecial utställning och på söndag är det agility :) hoppas er helg blir lika trevlig som vår :) 

Vecka 26!

Idag går vi in i vecka 26 :) Och man märker att bebis blir större därinne för det sparkar runt väldigt mycket just nu. Roligt! Vägde mig i helgen när jag jobbade och nu har jag gått upp 7kg. Hoppas så innerligt att inte gå upp mer än 15 kg totalt :) jobbigt är bara att jag fått mer foglossning nu den senaste veckan. Ibland om jag ansträngt mig för mycket så strålar det så mycket i skinkan att jag knappt kan gå, sitta eller stå upp. Hemskt! Får se till att ta det lite lugnare framöver helt enkelt :) 


Och såhär ser jag ut denna veckan ;) det slog mig nu att jag har exakt samma tröja som på förra veckans gravidfoto ;) 




Mysig torsdag!

Idag har jag åkt runt och uträttat lite ärenden på förmiddagen, sen blev det en tur till stallet. Jag red ut en sväng med hundarna som sällskap och trots flugorna så var det riktigt mysigt! Tollan kändes lite trött men verkade ändå njuta av ridturen :) resten av dagen har vi grillat hamburgare, färgat mitt hår, städat i lägenheten och packat inför Gränna! 

Såhär ser jag numera ut i håret! Blev väldigt nöjd faktiskt :) 

Och såhär ser det ut i vår soffa just nu :) kvällsmys framför prison break :)




Semesterns start!

Här hemma njuts det av semestern i fulla drag! Igår hade vi en slappardag, åkte sen och hoppade lite agility med Casper, som var sjukt taggad och jätte duktig :) Tollan fick trava lite bommar och skutta lite över ett sockerbitshinder. Mest för att få henne lite lösgjord och igenom jobbad i kroppen. På slutet var hon superfin! 

Idag har vi varit hos barnmorskan och lyssnat på bebis hjärta, gjort första mätningen av livmodern och tagit lite blodprov. Allt såg bra ut och jag fick beskedet att minska min dagliga dos med järntabletter från 2 st till 1 st om dagen. Skönt! Tollan fick ridas ut lite kravlöst idag och bara ha det mysigt. Hon njuter också av semestern och verkar tycka om att gå på bete dygnet runt! På kvällen så åkte vi och tränade lite ringträning med Kiara vid Täby galopp. Hon var såå duktig! Fick massor av bra tips inför helgens rasspecial också. Skoj!