Dressyr på en torsdag!

Herregud så fin hon var på dressyrpasset idag. Jättefina tempoväxlingar, halter och sidvärtsrörelser i alla gångarter. Hade en så himla bra känsla! Hon var liksom "ett" helatiden och kändes inte som två delar. Kroppen var enad på något vis :) och hon var inte alls stark eller hängig i handen. Så himla fin och dyr var hon idag ;) Nu är jag på föreläsning i skolan mellan 15-17 :) 




Min onsdag!

Började dagen med att rida ut på Tollan med Casper i släptåg :) vi hade en väldans mysig ridtur på ängarna och fokuserade mycket på rundning runt skänklarna och sidvärtsrörelser i traven samt rakriktning och accepterande av bettet i galoppen. Superfin var hon idag :) så skönt efter gårdagens träning där hon var lite tjafsig :) 




Mellan 12-18:30 har jag läst massa kurslitteratur.. Det var den dagen det :) nu står Calle och lagar middag och sen blir det eventuellt en långpromenad med hundarna innan paradise hotel ;) kram på er! 




Renoverings resultat!

Har knappt hunnit blogga något för jag har så mkt att läsa i skolan just nu. Men vi är iallafall klara med i stort sett all renovering och möblering i lägenheten nu. Så nu börjar det se ut som ett riktigt hem :) såhär såg vår fotovägg ut som vi fixade i sovrummet här om dagen :) 





Helena Schiller träning!

Idag var det Helena träning. Tollan var suuuperfin i början och lyssnade riktigt bra. Sen tror jag en kombination av att hon blev lite trött och att jag är lite ringrostig gjorde att hon började tjafsa i munnen och hålla på. Så en bana blev lite kaosig och sen fick jag säga till henne på skarpen och sen hoppade hon sista banan jättefint. Så nu ska jag tänka på allt bra som var idag och bara träna träna träna så att hon blir precis lika lydig i hoppningen som hon nu är i markarbetet, om inte bättre! Hon är ju ändå väldigt fin min lilla pärla, trots att hon är lite knasig ibland <3 bjuder på en bild från igår och en bild på banskissen :) 




Freeeedag!

Plugg, dressyrpass på en pigg Tollan och shopping till lägenheten har stått på schemat idag. Idag kom även vår tv bänk så den har Calle monterat och den är så fin så :) såhär ser vårt köksbord ut förresten! Så skönt att kunna laga sin egen mat efter 2 veckor utan kök :) godnatt! 



Stallmys, plugg och fix!

Idag har dagen bestått av en mysig uteritt med Tollan och Casper. Sen blev det plugg ett par timmar, och när Calle kom hem så packade vi hans bil och släp med skräp och körde iväg till tippen. På kvällen kom vårt köksbord, så vi har monterat ihop det och fixat lite andra småsaker. Snart är det sovdags :) tänk att nu är i stort sett allt i lägenheten klart! Bara lite småsaker kvar och lite saker att packa upp, så är vi färdig installerade här sen. Tror vi kommer trivas superbra, även om det inte riktigt känns som vi bor här ännu :) 





Onsdag 22 januari

Idag fick Tollan longeras med pessoa selen på morgonen. Hon såg riktigt mjuk och spänstig ut idag. Kul! Mitt på dagen hade jag min första föreläsning i kursen "sociala relationer i förskolan" och även i termin 4 :) Det ska bli en grymt rolig kurs! 

På kvällen har Calle fixat det sista med elen i köket och vi har även packat in alla grejer i köket :) hallen och lilla rummet har vi även pysslat lite i :) imorgon blir det att åka till tippen och slänga allt skräp och även fortsätta packa upp saker :) jag bjuder på en bild på vårt fina kök sålänge, som snart är helt klart :) 






Skön start på veckan!

Idag har jag ridit ut på en lite trött Tollan, som ändå kändes rätt fin trots lite träningsvärk :) sen kom min klasskamrat Josefin över och vi gick en timmes promenad med hundarna, och åt sen en väldans mumsig semla :) på kvällen har jag putsat kaklet i köket, monterat byrålåda och hjälpt pappa att sätta upp vår fläkt i köket. Calle tapetserade hallen hela kvällen och det blev sååå snyggt :) börjar se ett slut på renoveringen nu ;) 






Helena Schiller kurs!

Andra kursdagen för Helena Schiller i söndags gick jättebra. Bra övningar på en taggad Tollan :) här är fina Tollan och jag innan träningen + bild på banskissen! 






Jobb, markarbete och renovering

Igår var det jobb 8-13 och sen markarbete för Helena Schiller vid 14:30. Tollan var pigg som tusan och kändes superfin och på alerten. Kul! När jag kom hem så fortsatte Calle att lägga fog på klinkern i hallen och på kaklet i köket. Medan jag spacklade, slipade och målade det lilla rummet. Imorgon ska det tapetseras en fondvägg där och sen är det rummet klart. Köket blir nog klart inom de närmsta dagarna också. Här kommer banskissen från dagens övningar! Godnatt :)  

Skönt! 

Klippning :)

Idag fick Tollan sin vilodag. Jag åkte bara till stallet och fixade det vanliga + klippte henne :) hon blev väldigt fin, dock så hade hon så tjock och smutsig päls så i ljumskar och sånt så var pälsen svår att få bort. Ska försöka finslipa lite såna detaljer imorgon :) här kommer en lite halvkass före och efter bild :) 






Gästrum och kök!

Idag efter stallet så slipade + målade jag vitt på två väggar i gästrummet. Sen gick jag ut på en timmes promenad med hundarna. Skönt! På eftermiddagen kom Calles äldsta syster + man över och hjälpte oss lite med köket. Senare på kvällen kom även min pappa över och hjälpte till! Nu sitter alla överskåp uppe och ena bänkskivan är monterad. När alla hade åkt hem så tapetserade jag och Calle resterande två väggar i gästrummet, så nu är det rummet också klart!! Skönt att äntligen börja kunna se slutet på renoveringen :) imorgon hoppas jag på att vi kommer långt med köket och att jag lyckas skriva klart och skicka in min tenta! Men nu ska jag sova. Godnatt :) 




Stallmorgon!

Börjar dagen på bästa sätt :) 





Renoverar bärta!

Idag har jag ridit ut en sväng på Tollan på förmiddagen. Hon var pigg och glad och kändes riktigt fin. Mysigt att få rida ut i lite snö och pulsa! Sen blev det att åka hemåt och gå en timmes promenad i solen med de små hundarna :) 



Vid 14 tiden levererades det nya köket :)  därefter tog jag en liten pluggtimme och skrev på tentan. När Calle kom hem kom också pappa över och de två jobbade med köket medan jag monterade sängstommen (med lite hjälp från dem såklart)... Nu ska vi sova första natten i vårt nya och riktiga sovrum. Imorgon är sista skoldagen för höstterminen och den här kursen, så nu ska jag sova :) godnatt! 




Slut på hoppvilan!

Har glömt att berätta! Igår fick Tollan gå lite galopp och travbommar + hoppa ett litet kryss på rakt spår. Hon var såååå lycklig och hoppade väldigt luftigt över det lilla lilla krysset. Gulle hästen! Imorgon blir det nog att rida ut och pulsa i snön :) 



Renoverings söndag!

Nu har vi bott i lägenheten ett par dagar och det börjar hända lite grejer! Idag har vi målat klart vardagsrummet och tapetserat och målat klart sovrummet. Men vi har även rivit kakel i köket och golv i hallen + kört ett stoooort lass med grejer till tippen. Nu är jag helt slut! Tack Gabis fina mamma och pappa som fixade Tollan idag när jag hade det lite hetsigt :) här kommer en bild på sovrummet! 



Moving day!!!

Idag skrev vi på de sista papprena och har nu helt officiellt flyttat in i vår nya lägenhet i Vallentuna :) Idag har vi flyttat alla våra saker och så har det spacklats i kök/vardagsrum och i hallen. Imorgon ska det gamla köket rivas ut och det ska även målas vitt i kök/vardagsrum och förhoppningsvis tapetseras i hallen, om vi hittar nån fin tapet :) äntligen händer det lite grejer! Godnatt 




Tisdag 7 januari!

Börjar dagen med att vakna upp förkyld och tjock i halsen. Inte så kul! Men dagen blev desto bättre när Tollan kändes som en miljon på dagens ridpass. Finaste hästen ❤️




Lööööördag

Idag har jag jobbat, ridit Bläsen och Connie och bara slappat. På kvällen kollade vi på filmen Dagboken, den är bara såå himla fin. Jag grinade såklart, som alltid ;) sen gick vi en 45 minuters promenad med alla hundarna efter det. Super skönt väder att promenera i. Precis lagom kyligt och ingen blåst :) 

Skickar en extra styrkekram till en kvinna i stallet, som idag fick säga farväl till sin fina häst, för att han hade brutit benet i hagen :'( så himla sorgligt.. Vila i frid Havreman <3 

Godnatt! 




Fredag :)

Tollan red jag imorse innan jobbet och hon fick sig ett lugnt joggingpass i ridhuset. 30 min, varav 12 minuter trav och 2 minuter galopp innehöll det :) nästa vecka ska vi utöka det ytterligare litegrann! Nu jobbar jag 9:30-13:30 på minisats, och sen blir det att åka en sväng till Valla och rida Connie och Bläsen :) Sen blir det fredagsmys för hela slanten. Dock ett nyttigt sådant ;) idag är det dessutom 1 vecka kvar tills vi flyttar och det ska firas ordentligt. Nu är det inte långt kvar :) bjuder på en bild på min tokiga häst när hon dricker ur vattenpölarna i hagen. Knas häst ;) Trevlig helg på er! 



Nyårsdagen!

Kvällen igår var underbar! Gabi, Martin och Johanna hade fixat lyxig trerätters middag och det var underbart gott. Gästerna som var där var trevliga också ;) Vi kom inte i säng förrän strax efter 02 så därför sov jag till 11:30 och sen bar det iväg till Valla för att rida Connie och Bläsen. Sen åkte jag vidare till Tollan som var pigg och glad och fick longeras lite idag :) är så kul att hon går i form utan inspänning nuförtiden, när man longerar ;) haha sen blev det en 9 km promenad och därefter pizza middag med Calle. De märktes dock att de var fler som ville äta pizza idag, då vi fick vänta i över en timme på vår mat. Sjukt! Hoppas erat nyårsfirande var bra, nu ska jag sova för imorgon börjar all hets om igen ;) Godnatt! 





Nyårslöften och mål!

Mina nyårslöften för år 2014 är följande: 

*Att tro på mig själv 
*Att inte jämföra mig med andra
*Att vara mer hälsosam och äta nyttigt 
*Fortsätta med träningen minst 2 ggr/vecka
*Bara göra sånt som gör mig glad och lycklig 

Hästmål för år 2014 är följande: 

*Fler placeringar i 130, 140, 145 klasser
*Bli mer stadig i 140 klasser
*Starta minst en nationell 150
*Starta minst en LB, LA dressyr
*Våga chansa mer på tävling

Personliga mål för 2014 är följande: 

*Fixa iordning allt i vårat nya hem
*Åka på lite fler resor/äventyr
*Spara pengar 
* Att kunna ta det lugnt och slappa ibland
*Att motionera och träna mer med våra små hundar 
*Att umgås mer med familj och vänner