THONIA V.S


Tollan och jag i Elitlaget för Märsta Ridklubb i Hamre år 2010. Jag bara ÄLSKAR denhär bilden<3

YES! ÄNTLIGEN :D

Äntligen! Har jag lyckats skapa mig en header med foton av det som ligger mig varmt om hjärtat, men med lite hjälp av Johanna på jobbet då också förstås :) Är så stolt över mig själv, med tanke på att data och IT inte riktigt är min grej :) haha.. Nu ska bara själva arkivet sitta på rätt plats också, ursäkta röran folket :)

puss&kram

SÅ FINA DJUR JAG HAR :D

<----Tollan <--FlippanbettetCasper hungrig :)Casper sover :)<3

FÖR UNG FÖR ATT KUNNA

Det är en sak jag vill göra, men är på tok för ung för. Det finns många som har klarat av det, och jag vet att jag också skulle det. Jag längtar något kopiöst och vill bara att min tid ska komma, men tiden bara kryper fram och jag blir alldeles rastlös. Jag vet många som tycker jag är knäpp som tycker som jag gör, men dethär ligger mig varmt om hjärtat och jag vet att jag kommer bli den bästa på dethär när min tid väl kommer. Men tills dess, så är det bara att vänta, även om det tar emot i hjärtat.<3

IDAG ÄR DET FREDAG!

Idag är det fredag vilket innebär att:

1. Man får äta godis&chips utan att känna skuldkänslor.
2. Man kan kolla på film och vara uppe lite längre (även om man ska jobba dagen efter)
3. Man kan spendera mycket tid med nära och kära :D

ÄLSKAR fredagar.

Glömde förresten att lägga upp bilder på Tollan och mig från i förrgår när vi red i gräshagen, kommer nog in någon gång under helgen. Försökte också fixa med min bloggs tema igår men de gick åt helvete (kanske därför den såg helt knas ut när ni kikade in), så jag återgick till det gamla tråkiga. Ska se om det kanske går att fixa idag istället eller om jag behöver kalla in förstärkning :)

Idag jobbar jag till 18:00 så det är ett tag kvar tills jag får gå hem, men annars är det bara idag och imorgon kvar på mitt sommarjobbsschema :)

Ne, nu ska ja försöka fixa till bakgrunden på min blogg :D

puss&kram

SNART HEMGÅNG!

Slutar om nästan exakt 1 timme, sen bär det av till stallet.. Efter det ska jag och älsklingen hem och lägga oss i sängen och kolla tv o äta gott :) Kanske även gå en liten promenad med lilla Casper också :)

<3

LYCKA!

Åh vad glad jag blev nu. En på jobbet frågade om jag ville byta jobbtid och börja 07:00 istället för 07:30 imorrn, riktigt jävla glad blev jag när hon frågade :) så imorrn kommer jag sluta 30 minuter tidigare, alltså 15:45, gud vad skönt! :D

Men idag slutar jag 18:00 så det kommer bli en sen kväll för mig, eftersom jag, Calle och Casper ska dra till stallet direkt efter :) hehe

puss och kram!

JAG ÄLSKAR DIG...

Älskling! Du är mitt allt och jag älskar dig så mycket, och även om vi har både med och motgångar tillsammans så bara avgudar jag dig och vill leva med dig för resten av mitt liv. Du är underbar, Vacker och Gudomligt snygg. Kan inte förstå hur jag kunnat haft sån tur och fått nån så fin som du.


Du är perfekt och jag älskar dig<3

Casper 11 veckor!




NAVELPIERCING..

I fredags sa jag Byebye Farewell till min navelpiercing.. hade haft den i 2,5 år och orkade helt enkelt inte längre. Och jag visste ju att den skulle växa igen fort, men inte så pass fort som den gjorde! helt sjukt ju. Idag är den lixom helt igenvuxen och var igår också. Självklart tar väl hela läkningsprocessen lite längre tid än så men jag skulle aldrig kunna trycka igenom en piercing längre. Lite sorgligt men känns bra att ha tagit ur den nu, för känns så jobbigt att behöva tänka på den helatiden, typ när man har ridbyxor på sig och vara orolig för att fastna i den.. usch..

Min föredetta stallkompis hade en piercing i naveln förrut, och hon berättade att hon och hennes pojkvän hade kittlats och busats och så hade han fastnat med tröjan i hennes navelpiercing eller något och ryckt till så piercingen tog sig ut genom huden.. då fick jag mig en tankeställare och insåg att det kanske räcker medhål i öronen och näsan :) haha

så jag säger nu R.I.P till min Navelpiercing<3 hehe

VAD HEMSKT!

Läste på aftonbladet imorse att en buss hade frontalkrockat med en personbil på en motorväg i Piteå, bilen hade på nått sätt kommit över på fel sida av vägen. Och hela alltet slutade med att båda föräldrarna i personbilen dog, samt deras ena 5 åriga dotter, de andra 2 döttrarna överlevde, 1 respektive 10 år gamla.

Så himla hemskt, förstå den lilla 1 åringen som inte ens kommer minnas hur personligheterna på föräldrarna var, eller ens komma ihåg ngonting som de gjort tillsammans, förstå vilket tomrum. Och tänk den lilla 10 åriga flickan, jag hoppas innerligt att de hamnar hos samma "foster" eller gudfamilj.. För annars blir de ju helt ensamma, och har förlorat hela sin närmaste familj, men bor de tillsammans har de ju iallafall varandra :) Stackars små flickor..

Jag tänker på er...
<3

SÅ FINA:)

Idag var jag, Calle och Casper på middag hos pappa.. Beccan (min syster) och hennes flickvän kom förbi, det var första gången jag träffade flickvännen Sara och de passade verkligen jättebra ihop. Är så glad för min systers skull och tycker det är underbart att hon har träffat en så himla trevlig tjej :D Nu ska jag lägga mej och kolla på TV tillsammans med älsklingen, för imorrn väntar första dan på en 6 dagars jobbvecka :D

puss!


Casper 11 veckor!

Idag är Casper 11 veckor gammal :D Vägde honom också idag och han väger 5,5 kg och är 27 cm i mankhöjd :D Staffordshire bullterrier hanen får bli tom 41 cm hög och väga tom 17 kg så vi har en bit kvar :)

puss!

ORO OCH SHOPPING :D

Hej Alla!
Känner mej lite orolig över en sak idag.. så därför ska jag och pojkvännen åka till Täby centrum för att dämpa oron med lite shopping :) får se vad jag tar med mej hem sen :)

<3

Casper 9.5 vecka gammal<3


Casper efter en kort promenad när han var 9,5 vecka gammal :)

MYSKVÄLL MED ÄLSKLINGEN<3

Satt nyss och kollade på en jättesorglig film på Kanal 5 med älsklingen, en tjej dog i cancer och jag grät som en liten tönt.. tom efter det att filmen tagit slut :P haha men nu ligger vi här och kollar på Men in black och äter lakrits nappar och tutti frutti godis :D MUMS :D

<3

2 VECKOR GAMMAL :)

Glömde ju skriva det också! Idag är min blogg hela 2 veckor gammal :D Grattis bloggen :D<3

MÖDRAR OCH MORMÖDRAR :D

Det känns som alla yngre människor jag känner eller känner till får bebisar just nu :) det är som något slags babyboom i Sverige känns det som :) haha Mammas ena väninna ska bli mormor vilken dag som helst, hennes dotter är 19 år, Så coolt tycker jag :) sen har mamma en annan väninna som hon pratade med för första gången på några veckor igår, som då berättade att hennes äldsta dotter skulle ha fött barn för ungefär en vecka sen, men har gått massa dagar över tiden :) Den dottern är väl ungefär 24-25 år någonstans :) Älskar verkligen människor som prioriterar att få familj före allt annat :) Självklart ska man ha jobb och eget boende tycker jag, och man borde väl kanske vara i någon form av ett fast förhållande, men fan, gud vad coolt det är att vara ung/yngre förälder! :)

Sen pratade jag med min barndomsvän igår som jag inte pratat med på läänge :( och vi diskuterade hur vi ville att våra liv skulle fortlöpa eller vad man säger :P och båda vi två vill ha familj så tidigt som möjligt, men det enda kravet först är fast jobb, egen lägenhet, ett förhållande samt körkort :D låter som en bra plan tycker jag :) Var så himla skönt att prata av sig med någon som ser saker likadant som jag gör, utan att döma mig om vi skulle tycka olika :)

Sen är det ju ganska kul att alla börjar få bebisar, det känns då verkligen som man börjar bli äldre :) Jag menar, när man var 11 år var det ju fortfarande ens föräldrar och kompisarnas föräldrar som fick barn.. Tänk så saker och ting kan ändras med tiden :) 

Sen har jag också 3 stycken kusinbarn, En av dem är 3 år tror jag, den andra borde väl vara 2 år och sen har jag en som föddes nu i Juni 2010 :) Älskar bebisar! Så söta och knubbiga och goa :) Men sen läste jag också en statistik över tonårsgraviditeter i Sverige, och det hade ökat med säkert 200 stycken på ett år! Får väl hoppas då bara att alla inte gör abort, men det känns det inte som med tanke på hur många man känner till som faktiskt väljer att behålla. Sen tror jag att just pga att så många unga väljer att behålla sina barn istället för att göra abort, så väljer omvärlden att acceptera mer. Iallafall i Sverige så känns det som de flesta accepterar tonårsgraviditeter hyfsat bra nuförtiden :) Vilket jag tycker är underbart! Planerar ju kanske inte direkt att få barn i tonåren, men jag vill definitivt vara mamma vid 21-23 års ålder någonstans :) och det tycker jag är helt acceptabelt så länge man gjort det man vill göra innan som inneburit att man inte kan ha ett barn :)

Oj, vilket långt inlägg.. kände bara att jag behövde skriva av mig :)

PussPuss!

KALL MORGON..

Dagen började med att min klocka ringde klockan 05:15 och blev sen satt på snoose till 06:05.. sen gick jag upp, ut och kissade Casper, och gav honom sen mat :) Tänkte efter det vara lite duktig och gå ut på en promenad med honom såhär tidigt på morgonen, och öva lite på att gå lös med honom..(vilket vi gjorde igår och han var super duktig). Så jag gick iväg till skogen och märkte hur otroligt kyligt det var, det märks verkligen att de varmaste dagarna är över.. tror ändå att de va 15-16 grader, men jag bokstavligen frös ändå :( Usch! Gillar inte tanken på att det snart är vinter igen.. Men vi får hoppas att det blir en långdragen höst istället, för den tycker jag om, ifall det inte regnar för mycket förstås :)

Men, för att återkomma till det viktiga! Casper skötte sig exemplariskt! Mamma har sagt åt mig att varje gång han stannar någonstans och luktar, så ska jag springa ifrån honom och ropa "Casper hit"! och sen när han kommer till mig så ska han få en godis :) och han har verkligen börjat fatta dethär! så duktig liten plutt :) men kändes dock lite jobbigt att lämna honom där hemma med mamma när jag skulle åka till jobbet.. Började ju 07:30 idag :)

Juste, jag laddade över lite bilder på Casper från telefonen igår, men la bara upp dem på Facebook och glömde lägga in dom på bloggen :S så jag ska göra det ikväll när jag kommit hem ifrån stallet tänkte jag :)

Puss!


DU ÄR MITT ALLT<3

Älskling, du är mitt allt.. Även om jag inte alltid visar att jag uppskattar dig så gör jag det så otroligt mycket. Du är det finaste jag har och jag skulle aldrig vilja leva ett liv utan dig. Igentligen är det så sjukt att vi är så otroligt lika eftersom vi träffades på ett så udda ställe.. men ibland när jag tänker efter så är det just det som förde oss samman. Jag kände på något sätt att jag var tvungen att prata med dig, och på den vägen är det.

Många frågar, "Hur länge tror du att det håller med Calle"? Många tror att det vi har inte är något som kommer hålla en längre tid.. men jag VET att det kommer hålla förevigt. För utan dig är jag ingenting, du är den som jag går upp för på morgonen, den som jag blir lycklig av att träffa, och det är därför jag blir irriterad när folk ifrågasätter oss.. och hur länge jag tror att det kommer vara vi.. för om jag trodde att någon annan var rätt för mig så skulle jag aldrig vara med Calle, men nu är det inte så..

För Calle är just den som jag blir lycklig av att leva med, och som jag avgudar mer än något annat, och som får mig att aldrig tvivla på att riktig KÄRLEK exsisterar och fjärilar i magen likaså.. så därför vill jag bara säga en sak till dig min älskade lilla Carl-Henrik, 

JAG ÄLSKAR DIG MEST AV ALLT I HELA VÄRLDEN<3

LOVELY!

Lovely! Bara två dagar kvar och sen är det helg.. så himla skönt! fast jag har morgonfodringen på lördag så lär nog inte få sova så mycket.. först skulle vi ha åkt direkt efter jobbet på fredag till ett meeting i Gislaved-Anderstorp.. men efter Näset så kände vi inte riktigt att vi skulle skynda på i 140 bara för att försöka kvala till SM. Så vi struntade i det och satsar på att tävla kringklasserna på SM i Sthlm´s FRK istället, då vi troligen tävlar 135 som högst :)

Sen får vi se i Tierp helgen efter om vi kanske anmäler oss till en eller två 140 där istället :) Vill verkligen försöka kvala till Young Rider SM nästa år.. men det är så jävla högt! Inomhus SM för Young Rider går först i 140 och sen i 145.. medan Utomhus SM går i 140, 145 och 150!! Så sjukt högt.. menmen.. ja får väl försöka öva under hösten så kanske det löser sig med iallafall inomhus SM.. skulle vara så oerhört kul om ja kunde få rida SM iallafall 1 gång i mitt liv :) men sen har jag också ett annat problem.. Södertälje har Elittävlingar i vecka 45 tror jag det var.. men jag som Junior får inte åka om jag inte har placering i 135 eller högre.. så det har jag också ingefär 16 veckor på mig att fixa.. menmen, det ska nog gå.. Hoppas jag... :D

Ha det så bra så länge!


HÄRLIGT :D

Efter att jag slutat jobba idag klockan 18:00 så behöver jag inte åka till stallet för min lilla mamma kunde mocka och göra mat åt Tollan så jag bara kunde kila hem direkt ;) Gud vad glad jag blev när hon sa det! :D så när jag kommer hem ska jag äta lite mat, och sen ta en liten promenad med Casper och "öva" lite på att gå i koppel :D Vi ska ju åka på en sommarträff hos Caspers uppfödare den 7 Augusti och jag kände att det kunde vara lämpligt att han iallafall är hyfsat bra på att gå i koppel då :P hehe För "sitt" det kan han ju redan :D *stolt*

Och även om han är otroligt söt när han är 10 veckor gammal så kan jag inte låta bli att längta tills han blir lite större och vi kan hitta på massa roliga saker tillsammans, istället för att bara gå på massa kisspauser varannan timme, haha :D Juste! kommer också in lite bilder snart på Casper, han han ju vuxit iallafall litegrann sen de förra fotot :)

Nä, nu måste jag gå! Vi hörs snart!<3


GOD MORGON:)

Efter jobbet igårkväll så åkte jag, Calle och Casper direkt till stallet :) det var enormt skönt och avslappnande att få motionera lite efter en hel dag av jobb och av att bara ha suttit ner på en stol och stirrat in i en datorskärm :)

Tollan gick inte så jättebra till en början, tror hon fortfarande hade lite träningsverk efter helgen, så idag onsdag ska hon få vila, gå i hagen och bara bli ompysslad :D Idag tänkte jag faktiskt lägga ner lite extra tid på Casper, han måste trots allt öva lite mer på att gå i koppel, den lille busen :) Men imorse gick det faktiskt oväntat bra på promenaden, han strävade inte emot så himla mycket iallafall :D haha

Börjar också fundera på om man kanske borde anmäla sig till någon form av valpkurs snart, så Casper inte blir något olydigt kräk i slutändan :P måste bara hitta någon bra klubb att ansluta mig till.. vet bara inte vilken :P hehe Men igårkväll när jag tog ut Casper för sin sista "kissning" så kom han faktiskt till mej hela 2 ggr när jag ropade :) Han börjar lära sig iallafall:)




DÅ SITTER MAN HÄR IGEN!

Då sitter man här på jobbet igen, vetandes att det är 10 dagar av jobb kvar... orkar inte mer nu.. vill bara ha mina 2 veckor av ledighet nu innan skolan börjar..känns också lite skumt att jag vill börja skolan.. men antar att det är för att ja vill bli av med det sista året nu.. Börjar kännas lite drygt att gå i skolan när typ alla ens vänner, pojkvännen o släktingar typ redan har gått ut skolan.. visst finns det några stackare kvar som inte är klara, men de är inte många det! :D

menmen, nu väntar 9 timmars jobb.. :D


VILKEN HEKTISK DAG!

Idag har jag hetsat runt som en liten jävel, först till körlektionen som var mellan 10:00 och 12:00.. sen hem och äta, och sen till stallet för att raka hästen, rida och packa saker inför imorgon då vi åker till Sundsvall och tävlar i tre härliga dagar :) men en härlig dag, det har det varit! :)

HÄRLIGT:)

Nyss kommit hem ifrån den första av 20 körlektioner... Läraren var jättebra och jag fick massa bra tips :) Var också för drygt en kvart sen i kvarterspoolen hos min pojkvän Calle, de va såå mysigt att få svalka sig lite i den 33 gradiga värmen :D Toppenskönt!

hejdå!

TOLLAN<3

Söta lilla Tollan i det tidigare stallet Hagby..

NYSS HEMKOMMEN FRÅN STALLET!

Nu har jag, Calle och Casper nyss kommit hem ifrån Stallet och morgonfodringen. Tollan fick ta det lite lugnt idag efter hoppträningen igår som gick jättebra :) men senare idag väntar en 4 timmars halkkörning, som jag är jätte nervös över! :( Hoppas det går bra iallafall :D

Hejrå!

NU SKA VI IVÄG!

Ne, nu ska vi först iväg till stallet för att ta in Tollan en snabbis så hon får duscha en kalldusch i värmen och sen äta lite lunch. Sen bär det av hem till Calles syster och svåger för att fika lite födelsedagsfika! :)

Hejrå!

Fina lilla Casper<3


Dethär var från i fredags, när jag och Calle var hemma hos pappa och Marre på middag :)

VARMT OCH SKÖNT :)

Hej igen! Blev inga inlägg igår, ja va i stallet hela dagen och vi högtryckade och gjorde rent och fint där inför sommaren. Så strax ska det målas oxå! men idag ligger jag för tillfället ute och solar på altanen och läser en skvallertidning o fullkomligt trycker i mig glass :P haha mys! om någon timme ska vi ta med oss Casper och åka iväg till Calles syster Cissi och hennes kille Micke, som fyller år.. tror närmare bestämt 36 år?, om jag inte har helt fel.. haha

Ha en superskön dag! Nu ska jag ut och sola igen :D

ByeBye<3

VILL BARA HEM...

Guud vad jag läängtar till helg, till att äta, till att få åka hem från denhär platsen och träffa underbara pojkvännen o min lilla vovvi! Jag kanske låter gnällig men vill bara ååka hem, har trots allt suttit på jobbet sen 9:15 imorse, känner mej ganska sliten.. haha men nu är det bara 1 timme kvar.. the countdown has begun!
<3

JOBB JOBB JOBB...

Nu har jag bara 3 timmar kvar på jobbet och det känns skönt på ett konstigt sätt, jag har varit här i 6 timmar redan och nu är det bara 1/3 kvar :) Yippie! Jag slutar 18:00 och då ska Calle (min pojkvän) hämta mig och ha med sig Casper, så ska vi åka direkt till stallet för att ta hand om Tollan lite snabbt, sen bär det av till pappsen och hans sambo som ska bjuda på middag och dessutom få se Casper för första gången :) Ska bli spännande, menmen, alla har tyckt om honom än så länge så jag är inte direkt orolig över "the first meeting" dem emellan :) hehe

Adios Amigos!

HALLÅ I STUGAN...

Hej! Eftersom dethär är första inlägget tänkte jag berätta lite om vad jag är för någon person :) Jag är en barnkär djurälskande liten tjej som lever livet tillsammans med min pojkvän. Vi har varit tillsammans i snart 1 år och 7 månader, och jag fullkomligt ÄLSKAR denna underbara människa :)

I måndags den 5 Juli 2010 köpte jag en liten Staffordshire Bullterrier valp vid namn Casper som är 8 veckor gammal och tänkt att vara vår alldeles egna hund. Med honom ska vi gå på diverse kurser, utställningar och hundträffar och ha väldans roligt med på vägen. Kommer komma in bilder på honom snart!

Men vi har också sen tidigare en 2 årig Schäfer tik som är vår egen uppfödning och heter Ester :D Kommer även att lägga in lite bilder på henne sen också.

Men förutom dessa underbara djur har jag också världens finaste lilla totto häst som heter Thonia v.s och kallas för Tollan. Vi tävlar i hoppning och har precis lyckats ta oss upp på 140 nivå. Hon har varit i vår ägo i lite mer än
1 ½ år nu.

Sen har jag då skilda föräldrar men bor bara hos min mamma, och pojkvän då såklart! Han planerar att flytta hemifrån inom ett år och då kommer ju jag såklart följa med :) Vi har varit tillsammans i snart 1 år och 7 månader och jag ÄLSKAR honom verkligen över allt annat :)

Sen börjar jag ju också 3:e året på den Samhällsekonomiska linjen på Cybergymnasiet i höst och kommer även skriva om mina studier och allt annat knas som har med skolan att göra!

Adios Amigos!