Rådmansö

Idag har vi varit en snabbis på Rådmansö och tävlat. Skulle först ha hoppat en 140cm, men mamma skulle jobba ikväll så vi fick ändra till en 130cm som gick lite tidigare på dagen istället. Men, sen tänkte vi också att det vore bra för Tollan att endast gå en 130cm idag. Så vi kunde gå in helt kravlöst och bara ha kul! Tollan hoppade riktigt bra, men på ett hinder i omhoppningen fick jag inte riktigt tillbaka henne så mycket som det krävs, så hon blev liiite på bogarna och rev då ett räcke, men annars var hon superduperfin! Såklart tråkigt att inte vara dubbelnolla, men så är det ibland! Här kommer iallafall videon på vår runda, som jag är mycket nöjd med :) 
 
 
 

Klipp, hopp och jobb!

Idag fick Tollan bli klippt och därefter red jag ett 35 minuters markarbetspass på henne. Hade plockat fram fem stycken upphöjda travbommar, en bom-kryss-bom på volt + en oxer som låg snett igenom. Tollan var lite spänd och stel först men kom loss efter en stunds jobbande. Gabi hjälpte mig att höja oxern lite och även att göra om bom-kryss-bom övningen så att krysset blev till ett 1m räcke istället. Bästa Gabi!


Onsdaaaag :)

Körde BE körkorts lektion imorse. Det gick så bra att läraren tyckte det räckte bra med endast dagens lektion innan uppkörningen :) sjukt glad över det! Sen blev det jobb 9:30-13 och därefter bar det av till stallet för lite uteritt och mys med Tollan :) och nu är jag påväg till jobbet igen för jobbpass nummer två som pågår mellan 17-20. Längtar tills ikväll då jag får lägga mig i sängen och kolla på tv :) ha det så bra!


Deppardagen!

Förlorade en lägenhet, tjafsade med enidiotisk hundägare och hittade feting spindeln på väggen. Denna dagen började bajs dåligt, och blev titulerad - deppardagen. Den slutade dock bättre med lite mys hos mamma, lite uppmjukande dressyr på Tollan och en god grillad middag i Svinninge med Calles syster + man :) Men nu ska jag sova, imorgon väntar massor av äventyr! Godnatt :)


Kärlek <3

Min fina häst och min fina man. Älskar er!! <3


Perfekt start på dagen!

En rejäl sovmorgon och en powerwalk senare så är jag nu påväg till stallet. Solen skiner och jag är glad :)


Härliga söndag :)

Gårdagens kräftskiva och utekväll med några av de gamla kollegorna från vallatorp var grymt rolig :) dock ledde det till en mycket trött Emma som sov till 11 imorse.. ;) Sen myste vi med Tollan i stallet och därefter tränade vi lite agility med hundarna i Upplands Väsby. Casper var grymt duktig idag och Kiara fick testa på att hoppa lite hinder för första gången. Hon var såklart duktig hon med :) sen blev det middagsmys hos Calles ena syster + man och son :) det var trevligt! Har precis kollat klart på Pretty woman och är sådär nostalgisk. Men nu är det sovdags! Godnatt :)


Lördagsmys!

Lördagsmys och kräftskiva med gamla kollegorna :)


Äntligen fredag!

Utsläpp av hästar och lite fix med Tollan är avklarat. Nu mot jobbet för jobb till 13:30 :)


Onsdag 21 augusti

Idag efter jobbet så åkte jag iväg till stallet. Tollan fick jogga lite i alla gångarter ute på ängarna i ca 40 min. Hon kändes lite stel i början men mjuknade sen till och blev riktigt mjuk och fin! Ville typ inte sluta rida, så fin var hon. Casper följde med oss på ridturen och han hittade en liten "boots" som han bar med sig hela rundan. Gulle grisen! På kvällen blev det lite nyttig matlagning och sen kollade jag sammandraget från EM i Herning på tv. Nu är jag tok inspirerad igen! Men nu är det sovdags. Godnatt :)


Jobb, träning och stallmöte

Idag började jag dagen med lite jobb på minisats och sen bar det iväg till stallet. Idag stod hoppträning för Helena Schiller på schemat :) Jag testade att rida utan bakbensskydd, med pelhambett och i Leas Hoffsteiner sadel. Precis en sån sadel som jag har beställt. Bästa sadeln alltså! Tollan hoppade som en gud! Runda och fina språng och rev bara ett hinder på hela träningen. Varför kan hon inte vara såhär fin jämt? Älskar när hon är såhär, min fina och underbara Thonia <3

På kvällen blev det stallmöte och sen bjöds det på middag och efterrätt. Det var mysigt! Nu är jag sjukligt trött och ska lägga mig och sova. Imorgon väntar jobb på minisats igen :) Godnatt!


Ny vecka, nya tag :)

Jobb ett par timmar på förmiddagen och stallmys ett par timmar på eftermiddagen. Tollan fick gå ett 45 minuters dressyrpass och kändes lite trött men annars mycket fin. Eftermiddagen bjöd på mys med min älskade man <3 bjuder på en bild på min kompis ekorren som kom och hälsade på i stallet förra veckan ;) men nu är det sovdags, godnatt!


Söndag :)

Myste lite hemma hos mamma efter hotellfrukosten. Sen blev det stallet i ett par timmar och en mysig uteritt på det :) på eftermiddagen åt vi middag med pappa och Marre. Mysigt! Nu ska vi smida lite planer, sen är det sovdags :)


Frukostbuffe :)

Nu har vi ätit en grymt god hotellfrukost buffé på såstaholm. Jag har ätit alldeles för mycket. Men gud vilket bra sätt att börja söndagen på :)


Lördagsinfo!

Idag hade jag utsläpp i stallet på morgonen. Tollan fick ha sin vilodag och fick bli lite ompysslad och sen gå ut och mysa i hagen :) Sen uträttade vi lite små ärenden och därefter blev det en tur till Täby centrum med våra hyresvärdar ;) Calles syster Cissi och hennes man + son, mycket trevligt! Min fina Calle köpte två par fina jeans till mig på JC, äntligen har jag två par snygga jeans. Love it! Nu blir det att vila och surfa lite på datorn. Sen en långpromenad med hundarna :)

Och bästa nyheten på dagen var ändå från min lilla mamma, som varit i Eskilstuna på utställning med Stjärna. Stjärna blev bästa öppenklass tik och 3:e bästa tik och fick sitt första cert!! 2 till så blir hon champion :D såå kul!


Videos från Tierp!

Här kommer videon från dagens 130cm klass där vi kom 5:a :) 
 
 
Och här är videon från dagens 140cm klass där vi fick 4 fel. Men tydligen så var det 8 fel ;) hehe
 
 
 

Tävling i Tierp!

Idag har vi varit och tävlat i Tierp hela dagen :) Red först en 130cm där vi var felfria och kom 5:a av ungefär 100 starter. Superkul! Red sen en 140cm för att pressa henne lite extra. Vi brukar ju aldrig rida två klasser på samma dag. Då rev hon sista i grunden, men var förutom det jättefin. Och efteråt fick vi veta att en skålla hade lösts ut på ett annat hinder. Detta utan att bommen rullat av, och då räknas de ju som 4 fel till, så slutresultatet blev 8 fel istället.. Men jag väljer att säga 4 fel ;) hon kändes i vilket fall jättefin i bägge klasserna :) Nu åker vi hemåt!


Torsdagsfix!

Idag har jag myst i stallet och fixat iordning inför morgondagen. Longerat Tollan och putsat alla saker + packat allt inför morgondagens tävling. Idag har jag bokat två stycken körlektioner och uppkörning för BE körkortet också. Hann med att öva och backa lite med släpet i stallet också. Det gick väldigt bra måste jag säga :) speciellt med tanke på att jag typ inte har backat med släp mer än 5 gånger, någonsin.. Och nu på kvällen har jag jobbat, mellan 16:30-20:00 så strax slutar jag! Hoppas ni har haft en bra dag :)


Ny bil!!

Idag har vi hämtat vår nya bil!! En Volkswagen passat, årsmodell -11. Den har diesel, fyrhjulsdrift, dragkrok och automatisk växellåda + massa andra små finesser. Superfin är den! Nu ska jag bara klara uppkörningen på BE körkortet, så kan jag köra våran bil och släpet till tävlingar och träningar :)


Första veckodagen :)

Idag blev det en lång sovmorgon, sen lite lugnt tv tittande och därefter en en timme lång powerwalk med hundarna i solen. Åt lite lunch och åkte sen ut till stallet! Tollan fick hoppas lite inför fredagens tävling i Tierp och kändes jättebra. Vi red en 4 studs och 6-7 galoppsprång snett igenom till ett räcke. Sen genom kortsidan och därefter över en oxer och sen snett igenom 5-6 steg till ett räcke. På sista distansen fick jag dock lägga lite volter ibland, för hon bara tog bettet och ville köra sitt eget race. Men hon hoppade bra idag och lyssnade annars bra på mig, så det var kul! Red utan bakbensskydd, har testat det ett par gånger nu och hon hoppar väldigt mycket bättre utan dem. Så tänkte testa att tävla utan bakbensskydd på fredag. Ska försöka ladda upp en film från idag inom de närmaste dagarna. Men nu ska jag sova. Är så jäkla trött! Godnatt :)


Göteborg :)

Gårdagen i Göteborg var sjukt rolig. Började med att åka tåg mellan 5:30-10:15 ungefär, för det var lite förseningar. Sen fick vi lyssna på ett tal av sats VD och därefter sprang alla en 1.5 km löprunda i Göteborgs stad. Alla hade orangea sats tröjor på sig så det blev rätt häftigt! Sen vare lunch och vi minglade runt och plockade på oss lite gratis saker :) därefter kom det bästa! Vi testade på BODYJAM, som pågick i en timme och är en slags street/hiphop dans. Såå jäkla roligt, så det har jag bestämt mig för att börja på :) har ju velat börja på streetdance aslänge och så fick jag testa på detta och blev heeelt kär! Sen fick vi gå på lite föreläsningar och något till pass, som jag dock inte orkade fullfölja för jag var så trött i kroppen efter dansen och löprundan.

Sen gick vi och fixade oss och därefter blev det mingel och prisutdelning, sen en trerätters middag och live akt, som för övrigt var sjukt bra! Därefter dansade vi en bra stund och vid 01 tiden ville vi gå vidare. Dock var typ allt abonnerat för way out west konserten så vi fick inte komma in.. Så då drog jag och min rumskompis till Burger king istället och köpte mat. Sen åkte vi hem och somnade bums. En sjukt lyckad dag! Och jag fullkomligt älskar Göteborg. Så underbar stad!!

Imorse avnjöt vi bästa hotellfrukosten och nu sitter vi på tåget. Rullar väl in på centralen vid 14 tiden, så är snart hemma. Hoppas sista timmen går fort :) Saknar min man och våra små vovvar!


Plan inför hösten :)

Jag har suttit och funderat lite, här i tåget under tågfärden. Har kollat på massor av videoklipp från när jag och Tollan har tävlat och har bestämt mig för att revidera min plan litegrann. Från och med nästa vecka börjar ju höstterminens tävlingar och jag vill ha en ny och fräsch plan. En plan där jag och Tollan kan pushas litegrann och få utmaningar, men ändå kunna lyckas få bra resultat. Därav ser min plan ut såhär resten av året :)

Mina mål hösten/vintern 2013:

*Felfria rundor tom 145 klasser
*Placeringar tom 145 klasser
*Ev. Starta någon 150 om det finns möjlighet.
*våga utmana mig själv, rida snabbare och snävare än var jag brukar göra.
*sluta vara så nervös och ha roligt!
*sluta jämföra mig med andra
*sluta bry mig om vad andra tycker och tänker.

Bring it on hösten. Jag är redo!


Mot Göteborg!

Sitter just nu på tåget mot Göteborg, för idag är det sats inspirationsdagen där nere :) ska bli roligt!


Äntligen fredag

Idag har jag ridit dressyr på prinsessan, som kändes superfin. Sen blev det lite jobb på sats och därefter åkte jag till Täby centrum och mötte upp Calle, och så strosade vi runt där en stund. Sen avslutade vi med att åka och kolla lite bilar. Vi hittade en riktigt fin som vi får hämta på tisdag!! Längtar :)


Teorin godkänd!

Skam den som ger sig. Idag klarade jag BE körkorts teorin!!! Är så jäkla glad :)


Dressyrpass :)

Precis ridit ett 45 minuters dressyrpass på Tollan. Studsarbetet igår gjorde susen, för hon kändes väldigt loss och fin :) Nu bär det av hem till Mami och lämna hundar och sen bär det av till stora staden med Gabi :)


Middagsmys i Viggbyholm :)

För en stund sen kom jag hem från mina kära vänner i Viggbyholm. Jag fick se Petras lägenhet för första gången.
:) Och sen åt jag, Petra och Bea middag där. Det bjöds på tacos och sen lite glass och bär till efterrätt. Så trevligt att mysa med mina fina tjejer i ett par timmar. Nu ska jag dock sova, för imorgon är det en stor dag :) godnatt!


Studsarbete

Idag har jag och Gabi hoppat massor av studs med våra små hästar. Tollan kändes lite stark och springig hela passet igenom. Men allt eftersom så mjuknade hon i kroppen och kändes väldigt ridbar iallafall. På slutet märkte man dock att mjölksyran kom krypandes, för då orkade hon inte riktigt anstränga sig på de lägre hindren i serierna. Men i en av serierna gjorde mamma en liten oxer i slutet, som låg på kanske 120cm med trångt avstånd fram till den. På den oxern stampade hon ifrån och var riktigt fin varje gång. Man märkte att hon verkligen blev trött av en halvtimmes intensivt studsande. Så ska helt klart göra detta mer med Tollan, för hon behöver det verkligen :) såhär såg våra övningar ut :)


Uteritt och middagsmys

Red ut runt granby med Gabi och Scilla, på eftermiddagen. Sen blev det middagsmys hos pappa och Marre direkt efter det. Väldigt trevligt! Har saknat dem <3 Nu är det dock sovdags. Godnatt!


Härlig start på dagen :)

Tog sovmorgon, pluggade BE korts teori och åkte sen iväg till lille Bläsen. Han fick mysa i skogen i 35 minuter och kändes superfin :) nu bär det av mot Tollan!


Plugg och jogg

BE körkortsplugg och löptur såhär på eftermiddagen. Sprang bara 3.8 km men jag är heeelt slut! Fick sitta ner ett bra tag efter för jag var så yr i huvudet.. Usch!


Måndag och stallmys

Mysig förmiddag i stallet. Kiara och Casper fick följa med på en ridtur ner till ängarna. De var helt slut efteråt :) Det var första gången Kiara följde med utan Calle så ibland försökte hon vända hem och såg då ut att leta efter honom. Gullan! Men jag fick med mig båda vovvarna hela ridturen, så det var bra! Nu bär det av hemåt :)


Sista semesterdagen

Dagen har bjudit på morgonmys och uteritt i stallet. Tollan kändes pigg och på topp! Sen åkte vi och kollade på lite bilar och därefter gick vi iväg till hundbadet här i närheten med hundarna. Casper badade som bara den medan Kiara var lite mer av en badkruka :) nu ska vi grilla med Calles syster och familj och bara mysa, för imorrn är Calles semester slut..


Häng i Uppsala

Hade stallet imorse och Tollan fick ha vilodag idag. Vid 11 tiden var vi framme i Knutby och har varit här hela dagen. Mycket sol, bad och promenader med hundarna. Strax ska vi äta middag med Calles familj. Kram på er!!


Jobb, stallmys och sadelshopping :)

Idag började dagen i kaos när batteriet till vår bil hade gått sönder.. fick låna en annan bil av calles syster så att jag kom iväg till jobbet för att jobba ett par timmar. Sen blev det att åka till valla för att rida en snabb ridtur på Bläsen. Han fick galoppera lite på galoppbanan och kändes riktigt fin idag. Roligt! Blev dock en väldigt snabb tur eftersom de hade en kille där som skulle stoppa om Bläsens sadel. Men det gjorde inte så mycket :)
 
Sen åkte vi vidare till Tollan och jag red ut i en timme runt Granby tillsammans med Gabi och Scilla. Min fina fina man mockade och gjorde maten + fyllde vatten i hagen medans vi red. Gulle killen <3 Jag red i den underbara Hoffsteiner sadeln. Ååh vad den är underbar!! Känns helt sviktande, mjuk och underbar att rida i. Älskar den! Nu har jag precis beställt min egen och ska vänta och vänta och vänta några långa veckor tills jag får hem den. Längtar! 
 
Sen blev det ett dopp i pappas pool och lite solande i någon timme innan det bar av hemåt igen. På vägen inhandlade vi även ett nytt batteri så nu fungerar bilen som den ska igen. Skönt! Nu ska jag skynda mig iväg på en kvällsprommis med hundarna. Sen blir det filmmys med älsklingen resten av kvällen <3 
 
 
 
 
 

Middag i den stora staden

Ikväll har jag och Calle kollat in min fina vän Alexandras nya lilla lägenhet på St:Eriksplan. Sen har vi haft middagsmys och ätit tapas på Caliente tapas bar. Därefter strosade vi runt i stan och satte oss sen på ett fik och åt lite efterrätt och bara pratade. Min underbara och fina Alexandra. Världens bästa vän <3


Provridning i hoffsteiner sadel

Idag på förmiddagen kom vår vän Lea ut till stallet. Hon hade med sig ett par sadlar av märket hoffsteiner. Det är en fransk sadel som hon har huvudansvaret för, när det gäller försäljning i de nordiska länderna. Jag testade 3 sadlar men den sadeln jag fastnade för mest hade bara en sadelkåpa, olika nyanser av brunt läder med vita sömmar och en snygg hoffsteiner logga på sig. Den var så gudomligt skön att rida i!! Jag bara älskar den. Så nu har vi beställt en sådan sadel! Skulle ni vara intresserade eller vet någon som är intresserad av att köpa en sådan sadel så är det bara att ni hör av er till mig. Här kommer en bild på den fantastiska sadeln!!