Sista september!

Idag har jag haft en ledig dag. Den har spenderats med att läsa lite kurslitteratur. Därefter blev det ett dressyrpass på en trött Tollan och sen 7km löpning + magträning på sats. Första gången jag sprungit så långt så det kändes bra :) och idag sprayade jag på mig min nya bodymist spray som jag fick av min vän Camilla i födelsedagspresent. Just love it! Den luktar sååå gott :) ni bara måste köpa den :) såhär ser den ut :) 



Och så var denna helgen över..

Idag har min dag endast bestått av jobb, och så en kort sväng till Täby centrum med lite lunch och shopping med älsklingen. Calle var snäll och tog hand om Tollan idag så hon fick vila. Men det gjorde inte så mycket för igår fick hon sig ett en timme långt dressyrpass med mycket roliga och jobbiga övningar. Fokuserade på rakriktning och sidvärtsrörelser i traven + rakriktning och förvänd galopp i galoppen. Red även mycket tempoväxlingar i alla gångarter :) riktigt jobbigt var det men väldigt givande! Märkte att jag fick henne jämn i bägge tyglarna och hon kändes väldigt bra på slutet. Kul att testa en ny typ av ridning :) Men nu är det sovdags! Imorgon väntar första dagen på en hektisk vecka :) 


Stall, jobb och skooola!

Tollan fick ha vilodag idag, så jag var bara i stallet på morgonen och fixade o myste. Har precis jobbat ett kort pass på sats 9:30-11:30 och strax bär det av för en eftermiddag i skolan :) trevlig helg peeps! 



Effektiva Emma ;)

Idag red jag ut en sväng med Tollan och Casper på förmiddagen. Tollan kändes väldigt mjuk och pigg idag. Måste ha varit kylan som gjorde henne så pigg och glad :) hade varit minusgrader i stallet inatt hörde jag. Burr! Sen blev det skola mellan 13-16, där vi just nu håller på med musik. Inte riktigt min "cup of tea" men det funkar bra ändå :) Därefter blev det 6km löpning + rumpa och mage träning på gymmet. En effektiv och härlig dag! 


Testat ny tränare!

Idag testade jag att träna för Niclas Haking. Han var väldigt noggrann och bra tycker jag! Han kom med väldigt mycket bra tips. Det som han tyckte var viktigast för mig att öva på var, att ha Tollan rak och fram till bettet på båda tyglarna + att inte "hjälpa" henne när det är träning. Väldigt vettiga saker! Detdär med att inte hjälpa henne har jag hört förrut, och att hon ska vara rak vet jag om. Men det är ingen direkt som tjatat på mig om det förrut (förutom mamma dårå). Så jag ska verkligen öva på att rakställa och försöka få både Tollan och mig själv att bli lika jämn i båda sidor, så att vi kan vara raka. Då hoppar hon så mycket bättre! Känns kul att äntligen få någonting konkret att arbeta med. Jag är taggad och motiverad nu :) 


Deppdag..

Idag red jag lite dressyr på Tollan på förmiddagen. Hon kändes lite stel men annars fin :) det var en som ringde på hennes annons mitt i ridpasset så de blev ett litet avbrott där, men förutom det så kändes hon mjuk och fin när jag avslutade henne :) sen blev det plugg i ett par timmar och en långpromenad på kvällen :) vi deltog även i en budgivning hela dagen idag på en superfin lägenhet. Tyvärr så förlorade vi budgivningen för någon timme sen. Lite tråkigt! Så känner mig aningens deppig nu.. Hoppas det dyker upp något annat hem till oss snart..tills dess ska jag tänka såhär ;) Nu ska jag sova! Godnatt :)



Presenter på en söndag ;)

Igår fick jag förresten dessa saker i present av min fine man. Promenadskor, löparstrumpor och en hållare till telefonen som man kan ha när man tränar och vill lyssna på musik. Gulliga Calle <3 



Hets måndag!

Idag har jag haft skola på fm. Sen ridit ut en sväng på Tollan på em och hon kändes väldigt fin! Sen åkte jag och hämtade ut mitt nya körkort, som för övrigt blev jätte snyggt! Inte ofta man känner så ;) sen åkte vi iväg på förhandsvisning på en mycket spännande lägenhet. Vi tyckte om den väldigt mycket och är nu med i budgivningen. Jag håller tummarna för att vi får den! På kvällen åkte vi till sats i Sollentuna och tränade. Jag var med på ett dans pass som heter bodyjam, och Calle tränade lite allmänt under tiden som jag dansade tillsammans med Mikaela :) nu är jag heelt slut och ska sova.. Denhär dagen har gått i ett ;) godnatt! 



Tävling i Enköping :)

Idag åkte vi till Enköping och skulle rida en 135cm klass. Jag hade målet att rida med mer tryck och bättre tempo än jag hade igår. Fokuserade på det så mycket att jag glömde banan och hoppade fel hinder. Hoppade 6:an istället för nummer 3 och sen fortsatte jag resten av banan.. Ingen avbröt min ritt så jag fortsatte helt enkelt ;) Tollan hoppade felfritt och kändes väldigt fin och med på noterna, men jag som pilot styrde fel.. så irriterande! Men kul att Tollan kändes fin iallafall :) Kan tillägga att jag aldrig någonsin har ridit fel väg förrut ;) så nån gång ska väl vara den första :) haha
 

Nu har jag bestämt mig..

Nu har jag gjort det tuffa beslutet att sälja min fina pärla till häst. Hon är en helt fantastisk individ på alla sätt och har lärt mig så otroligt mycket. Men nu tycker jag att det är någon annans tur att få njuta av allt bra hon har kvar att ge. Själv vill jag köpa en 5-6 åring med mycket kapacitet, men det kommer vi inte att göra förrän Tollan är såld. Det får ta den tid det tar, men det är superviktigt för mig att hon kommer till ett jättebra hem. Här är annonsen :)häst
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=756021&inriktning=7&typ=5#.Uj8ldeQ9CPs.facebook

Tvåa med elitlaget!

Tvåa med Strömsholms elitlag idag på Årsta runsten! I laget red Maria Håkansson, jag, Daniel Svensson och Marcus Westergren. Vi slutade på 4 fel, men var snabbaste fyrfelarna så det räckte långt ändå :) Bra avslut på en fin dag :)


Mysig fredag i stallet :)

Idag red jag ut en sväng på min pärla mitt på dagen. Hon kändes riktigt fin i handen och väldigt luftig på stegen :) känns så skönt att veta att tandläkaren tagit bort det som stört henne :) Imorgon blir det först jobb 8-12 på sats och sen bär det av till tävling på Runsten :) hoppas ni har en härlig fredagskväll! 


Trim, plugg och tvätt!

Idag började jag dagen med att trimma lilla Tollan, som kändes väldigt fin efter tandläkarbesöket. Kul! Men ibland är hon dock lite lat så då får man påminna henne lite om att vara på alerten ;) men annars kändes det superbra! Sen blev det lite pluggande i 2-3 timmar och därefter tvättade och skrubbade jag transporten så den blev skinande ren och fin :) Bjuder på en bild på mig och min mys tjej :) 


BE körkort, löpning och middag med en fin vän :)

Idag klarade jag uppkörningen och fick därmed BE körkort :) äntligen! Blev så jäkla glad! Ännu några vuxenpoäng trillade ner i kassan ;) fixade sen hos Tollan lite senare på dagen, som fick ha vilodag idag. Sen åkte jag och tränade med Calle och Chloe. Jag sprang 6km och tränade lite rygg+mage :) och på kvällen kom Camilla och åt middag och efterrätt med mig ute i svinninge :) en mycket bra dag med andra ord! Hoppas er dag också har varit bra :) kram 



Tandläkare och bildskapande!

Idag var jag i stallet och trimmade Tollan på morgonen innan skolan. Hon kändes fin! Sen åkte jag till skolan och hade min sista bildlektion i denhär kursen, det var kul! Vi fick en väldans rolig uppgift, att illustrera evolutionen med olika sorters material. Blev skitbra! På eftermiddagen tog mamma in Tollan till tandläkaren som fick raspa hennes tänder lite. Skönt att de hittade lite taggar att raspa bort eftersom jag har känt att hon gnisslar lite tänder och hugger tag i bettet ibland :) nu är det sovdags! Godnatt :) 

Plugg och stallmys

Läsande i kurslitteratur. Stallfix och ett härligt dressyrpass + packning av släpet och pluggande inför BE uppkörningen.. :) nu sovdags! 



Min 21 årsdag :)

Idag är det min 21 årsdag och det har vi firat minsann. Igår åkte vi till hotell havsbaden i grisslehamn där vi gick på spa och badade bubbelpool, och jag fick två olika massage behandlingar och sen en 3 rätters middag på det. Supermysigt! Vi sov över och idag på morgonen blev det frukost buffe och därefter lite fortsatt badande i bubbelpoolen. Sen en ansiktsbehandling för mig och en massage för Calle, sen åkte vi hemåt! 

Då kom vi hem till mamsen där jag fick en parfym, en tävlingsskjorta och ett par chaps :) jättefina saker! sen åt vi lite lunch på Vapiano i Täby centrum och väl där hittade jag mig även ett par nya löpardojjor :) så fina! På kvällen blev det middag hos pappa och Marre. Många av våra gäster hade blivit sjuka men 7 personer fick vi iallafall ihop :) vi åt revbensspjäll med massa goda tillbehör till middag och sen marres goda morotskaka till efterrätt :) på detta lilla firande fick jag två presentkort på H&M och en shaker som man kan ha när man tränar :) 

Väl "hemma" i svinninge fikade vi lite med Calles syster och man, mysigt! Och rätt som det var så kom Cissi in med ett paket till mig. Det var massor av olika roliga nagellack!! Så kul :) men nu är jag helt slut efter denna underbara helg så jag måste bara sova. Stort tack till Gabi som tagit hand om Tollan idag. min fina vän! och ett stort tack till min älskade man som skämt bort mig så denna helgen <3 Meen Imorgon väntar en ny vecka och massa plugg, så nu måste jag sova. Godnatt <3 




Stall, backning och grisslehamn :)

Idag har vi pysslat om Tollan på morgonen. Hon fick ha vilodag och verkade vara väldigt nöjd med det! Sen har jag lånat mammas bil och övat på att backa konbanan med den och släpet :) vilket gick väldigt bra! har ju uppkörning nästa vecka ;) Men nu sitter vi i bilen och är påväg till Grisslehamn :) Vi ska fira min födelsedag lite i förväg (fyller imorgon) och bara ha det mysigt! hoppas ni får en trevlig dag :) 


Bild och hästmys!

Igår bestod dagen av bildlektioner och sen en avkopplande uteritt på Tollan på kvällen. Idag fixade jag stallet på morgonen istället. Red lite dressyr och Tollan kändes superfin! Red mycket skänkelvikningar, öppna, sluta, ökningar, minskningar och byten. Kul! Just nu sitter jag hemma hos mamma och laddar för ännu en dag fullt av målande och kladdande i skolan. Jag är taggad :) hoppas ni får en toppenbra fredag :) 



Markarbete, löpning och plugg!

Idag började jag dagen i stallet. Tollan fick gå ett enkelt markarbetspass med lite upphöjda travbommar på volt och två sockerbitshinder med 18m mellan sig. I traven fick hon gå hyfsat rakt över bommarna till en början, för att sen övergå i öppna på den delen av volten där det inte fanns några bommar. Och ju mjukare hon blev desto mer ställde jag henne inåt över bommarna. Gjorde likadant i bägge varven! Sen blev det att galoppera över sockerbitshindren. Varierade mellan att rida på 5 och 6 steg och idag var det riktigt svårt! På slutet blev Tollan dock väldigt fin och kändes jättemjuk och fin. Men det tog sisådär 45 min att komma till den känslan ;) så kan det vara ibland! 


Sen blev det att åka i ilfart till Sats. Där mötte jag upp Chloe och vi sprang 6km tillsammans. Idag sprang jag på 38.02 vilket är 11 sekunder snabbare än sist. Det tar sig! 

Åkte sen hem och lagade lite mat, gick en 4km promenad med hundarna och pluggade inför BE korts uppkörningen i nästa vecka :) Sen blev det myskväll med älsklingen som bjöd på en mycket god middag: Lax med sky, varma grönsaker och quinoa :) godnatt mina vänner!! 



Skola, stall och Vapiano :)

Idag hade jag min sista drama lektion mellan 9-12. Den var sjukt kul! Vi fick spela upp två pjäser och alla hade såå kul :) älskar min nya klass! 

Sen blev det en mysig uteritt med Tollan och Casper på ängarna. Vi galopperade mycket så Tollan skulle mjukna upp sig i sin stela kropp. Men även så att Casper skulle få springa av sig, efter att ha suttit stilla hela dagen :) På slutet kändes Tollan riktigt fin!

Sen avslutades dagen med lite BE körkorts pluggande, och därefter middag på Vapiano med min fina barndomsvän och brudtärna Alexandra :) Nu är det sovdags! Godnatt :)




Söndags bestyr!

Idag har jag varit i stallet på morgonen. Sen jobbat 9:30-13. Därefter sprungit 6km plus tränat lite mage på gymmet. Sen blev det jobb 14:45-18:30 igen och sen hem till Svinninge för tacomys med Calle och två av hans systrar :) Nu är det sovdags! Hoppas er helg har varit lika bra som min :)


Bröllop :)

Idag gifte sig min fina svägerska. Alltså Calles äldsta syster. Så vackert och mysigt! Men nu är det godnatt :)


Löööördag :)

Morgonmys i stallet på förmiddagen :) nu mot svägerskans bröllop :)


Fredag :)

Idag hoppade jag och mamsen på förmiddagen. Tollan var superfin! Först fick hon gå lite studsarbete samt en övning med bom-kryss-bom, där vi höjde krysset lite allt eftersom. Sen ändrades kryss serien om till en bom-oxer övning där oxern var ganska bred. Tillslut var den väl 140cm hög också :) tänkte mycket på att hon skulle få hoppa med egen kraft utan att jag skulle hjälpa till så mycket. Gick riktigt bra!

Sen gjorde vi om studsserien till ett räcke och så övade jag omhoppningssvängar en stund på räcket och la sedan till oxern att öva snabba svängar på :) Tollan var superfin idag och kändes riktigt kvick i benen, så det var kul!

Sen åkte jag och mamma till Täby centrum och shoppade litegrann :) så mysigt! Och nu har vi suttit hela kvällen och ätit middag och myst med pappa och Marre. Gud så jag saknar Vallentuna!! Men nu ska jag prata vidare, ha en trevlig kväll!


Drama och stallmys!

Började dagen med skola mellan 9-12:30. Dramalektion nummer två stod på schemat. Gud så roligt det är! man tror knappt att det är sant när man får leka roliga lekar på skoltid :) just nu känns min utbildning så himla rätt för mig!

Sen åkte jag iväg till stallet och idag fick Tollan gå ett 40 minuters dressyrpass. Fokuserade mycket på att ha henne framme för skänkeln, då hon lätt blir lite trög och hängandes i handen ibland. Varierade med lite sidvärtsrörelser, serpentiner och tempoväxlingar i traven. I galoppen red jag mycket byten och tempoväxlingar och då vaknade hon till! På slutet kändes hon riktigt fin :) imorgon ska hon få skutta litegrann över några små hinder :) Men nu är det sovdags!


Drama och löpning :)

Har haft dramalektion mellan 9-12. Sjukt kul! Sen blev det 6km löpning på sats med min kära vän Chloe. Så jäkla härligt och svettigt! Nu kom jag precis fram till stallet, dags för lite mys med min prinsessa <3


Stall, skola och solskenspromenad!

Började dagen med stallmys och uteritt på min pärla. Hon kändes superfin! Sen blev det lite skola mellan 14-17 och därefter en mysig 4km promenad med hundarna i solnedgången. Men nu är det sovdags :) godnatt!


Massage tid :)

Tollan kändes riktigt fin idag när jag red! Jag red visserligen bara i 25 minuter, för att känna på henne lite efter massagen, men ändå! Sjukt bra kändes hon :) I en timme och 10 minuter stod Hanna och knådade på min lilla häst. Lite vardagslyx för min fina prinsessa :) känns bra att unna henne lite sånt också :) bjuder på en bild på min andra lilla prinsessa :) Men nu är det sovdags! Imorgon är en ny dag. Godnatt!


Skolstart!

Idag började jag skolan igen efter ett härligt och 3 månader långt sommarlov. Vi ska ha en jätterolig estetisk kurs som innehåller mycket dans, drama, bild och musik så det ska bli jättekul! Men nu är jag snart i stallet. Tollan ska få lite massage idag av en tjej som utbildar sig till massör, sen blir det ridning och insläpp av hästarna :)


Eftermiddagsträning!

Idag på eftermiddagen tränade jag på Sats med min kära vän Chloe. Hon har skaffat gymkort där och jag har ju gymkort genom jobbet så då passade vi på att sammanstråla medan Calle körde styrketräning. Vi sprang 6km på löpbandet och tränade sen lite mage och bål övningar i typ 15 min. Nu är jag heeelt slut i kroppen. Men Gud så kul det var att träna. Har aldrig sprungit 6km i ett streck förrut, utan att stanna så det var grymt kul :) men nu är det sovdags, för imorgon är det den första skoldagen på år 2 på min utbildning :) godnatt!


Utställning Solvalla

Idag har vi varit på utställning på Solvalla. Casper visades av Calle, skötte sig super och kom 3:a! Kiara fick excellent och superfin kritik. Men blev oplacerad! Vi är nöjda med dagen!

Tollan fick vila idag och hon verkade nöjd med det :) nu ska vi iväg till gymmet och träna lite! Vi hörs! :)