Kall vintermorgon

Red ut på Tollan tidigt imorse i 16,5 minusgrader :) Det var riktigt kallt, men ändå väldigt mysigt! Solen var på väg upp och himlen var jättevacker. Såhär såg det ut :)

Kram Emma

En shopaholics bekännelser

Nu för en liten stund sen såg jag på filmen, en shopaholics bekännelser. En riktigt bra och framförallt rolig film som fick mig att börja tänka lite på min ekonomi. Jag vill börja spara till någonting! Jag har alltid haft någonting att spara till och nu har jag helt plötsligt inte det. Jag måste börja spara till någonting.. Kram Emma


Födelsedagsfika

I eftermiddags var vi på födelsedagsfika för att fira pappa och min systers flickvän Saras födelsedagar :) Det bjöds på smörgåstårta som Marre själv gjort + bullar och tårta till fika :) Det var riktigt trevligt! En rolig sak som hände var att Jimmys (min låtsasbror) son började gråta lite smått och då fick Casper fnatt och började skälla! Han som aldrig skäller. Han blev så himla orolig :) Sen när Marre gick runt med lilla Mille i famnen så följde Casper dem med blicken och började gnälla, sötpojken. Sen fick han lukta på Mille litegrann och till och med slicka honom lite på kinden och då blev han helt till sig :) Det märks verkligen att de har "Nannydog" genen i kroppen. Det var precis som att han ville ta hand om bebisen så den inte skulle vara ledsen :) Lite roligt att se faktiskt :)
Han är så snäll med alla, vår lilla hund :) Kram Emma

Musse löshoppar!

Idag löshoppade vi lilla Musse :) Han var superduktig och löshoppade 150! Rev det en gång, och nästa gång hoppade han jättehögt över. Fast då hade vi sänkt hindret till 130 så han inte skulle bli rädd :) Här kommer videon från hans språng på 150. Sen även två bilder på honom som togs idag!
Fina fina Musse :) Kram Emma

Morgontrött!

God morgon :) nu ska jag strax kliva upp ur sängen för att åka iväg och ta hand om hästarna :) Löshoppning av Musse och kanske även en liten ridtur på Tollan :) i eftermiddag bär det av hem till pappa för att fira honom i förskott + min systers flickvän Sara i efterskott :) det ska bli en rolig dag, tråkigt bara att helgen går så fort jämt! Ha en trevlig dag. Kram Emma


Tatuering

Jag är sugen på att tatuera mig igen! Skulle vilja tatuera ett porträtt av Casper någonstans på kroppen, men vet inte riktigt vart någonstans. Eller så skulle jag vilja göra tre fjärilar i olika färger någonstans :) Det här fotot skulle jag vilja göra en tatuering av iallafall, om jag skulle göra ett porträtt av Casper :)
Så himla vacker han är! Min fina prins :) Kram Emma

Spekulant nr 6

Det ringde en tjej på Musse lite tidigare idag :) Hon bodde i Kiruna och hade ett eget stall. Letade nu efter en ny unghäst eftersom hennes 4 åring blivit utdömd. Tävlade 130cm klasser på sin andra häst som hon har :) Låter bra tycker jag :) Hon skulle flyga ner till Stockholm i veckan och provrida Musse då, om hennes sambo kunde ta hand om de hästar hon hade hemma, under tiden :) Nu hoppas vi på detta!
Fina fina Musse :) Kram Emma

Heldag i stallet

Imorse åkte jag till stallet vid halv 11 tiden och var inte hemma förrän vid kvartöver 5. Först fixade jag lite i stallet innan jag och Gabi red ut en sväng med hästarna. Musse fick vila för han var så himlans trött igår när jag red :) Tänkte han skulle få löshoppa lite imorgon så vi får en ny bra löshoppningsvideo på honom eftersom den gamla blev raderad..
Sen tvättade jag lindor, benskydd, schabrak, ländtäcke och vanliga täcken i tvättmaskinen i stallet :) Medans det låg i tvätten så putsade jag alla mina lädersaker. Dvs. grimmor, träns, hjälptyglar, sadelgjordar och sadel. Var sen tvungen att åka hem med alla nytvättade saker till mamma och Fredde för att hänga dom på tork i deras garage :) Känner mig riktigt duktig :)
Nu ligger vi i soffan och slappar framför gladiatorerna :) hoppas ni får en trevlig lördagskväll! Kram Emma

Träning + mejl

Träningen för Helena igår kväll gick jättebra. Tollan var lite stressig och stark i början men det släppte allt eftersom lektionen pågick. De sista 20 minuterna gick det jättebra och Tollan var alldeles mjuk och fin i både traven och galoppen. Varför kan hon inte alltid vara så? Jag ville aldrig sluta rida, så fin var hon i slutet :)

Hur som helst, en kille ifrån England har mejlat mig angående Musse. Han verkar vilja ha honom.. Men hur går man tillväga med sånt här? Känns lite skrämmande tycker jag. Får nog ta och ringa Daniel i eftermiddag och höra med honom vad han tycker. Men nu måste jag gå ut och vara rastvakt till de små barnen! hoppas ni får en bra dag. Vi hörs ikväll!

Kram Emma


Blir så trött!

Nu ringde tjejen som för andra gången provred Musse i söndags. Hon säger att han var jättefin och att tränaren tyckte att han var jättefin och att hon mest vill rida dressyr men även hoppa lite. Provrider Musse två gånger och är helt lyrisk varje gång hon är här. Sen ringer hon idag och säger att hon kände sig osäker på honom i hoppningen, när hon dessutom la honom fel tre gånger på ett 60 cm hinder som han gladeligen hoppade ändå!
För det första ville hon ju mest rida dressyr. Ta det lugnt och lär känna honom innan du börjar hoppa mer eller låt någon lite mer rutinerad hoppa honom tills han blir mer rutinerad inom hoppningen. Vill hon ha en häst som är jättefin, super i dressyr och hoppning, ja då får hon nog betala lite mer för hästen + kanske leta efter en lite äldre läromästare och inte en 5 årig hopphäst. Ursh så arg jag blev nu!
Hur som helst så har vi sänkt priset på honom nu. Vi har varken tid eller råd att ha två hästar, så är det bara..
Nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng :) Hoppas att morgondagen blir en bättre dag!
Kram Emma
image description

Inbrott

Påväg till jobbet fick jag ett samtal av Calle, någon hade brutit sig in i hans firmabil inatt och snott verktyg för närmare 20.000kr!! Idioter folk är alltså! Blir så arg. Menmen, just nu är jag på rast med Jessica på jobbet. Hon har precis köpt en korv som hon ska äta till lunch :) vi hörs lite senare! Kram Emma


Hemma :)

Nu har vi precis promenerat lite med Casper och lagt oss bekvämt i soffan:) väntar bara på att suburgatory ska börja nu, så blir allt finemang :) mötet på Märsta Ridklubb gick bra, vi fick lite nödvändig info inför det nya tävlingsåret. Men nu ska jag kolla tv! Ha en trevlig kväll :) Kram Emma


Tävlingsryttarmöte

Nu sitter jag och Calle i bilen och är påväg till Märsta Ridklubbs tävlingsryttarmöte :) är egentligen alldeles för trött för att ens orka åka dit, men jag måste så får helt enkelt åka dit ändå :) vi hörs senare! Kram Emma


Mail och matlagning

Jag lagade en jättegod middag alldeles nyss :) Det blev kyckling + champinjoner med en curry/vitlök/basilika sås och ris :) Väldigt gott! Sen satte jag mig vid datorn och skickade iväg ett par mejl till Märsta Ridklubb och frågade om de skulle kunna sponsra inför Sm i år igen. Hoppas hoppas! Och sen var jag tvungen att mejla styrelsen angående vår uteplats som de flesta i föreningen vill bygga ut :) Men nu tänker jag bänka mig framför tv:n och halv 8 hos mig. Ha en trevlig kväll nu! Kram Emma

Ridtur+provridning

Red ut i snön med Tollan idag :) vi galopptränade på grusvägarna som var helt fulla av snö! Så mysigt :) sen kom en tjej och provred Musse för andra gången. Allt gick jättebra och hon verkar verkligen tycka om honom. Så vi får hoppas att allt går vägen denna gång :) bjuder på en bild på Tollan från när vi var ute och red imorse:) Kram Emma


Snö!

Var nyss ute på kvällspromenad med Calle och de två små hundarna. Och snön bara vräkte ner! Riktigt mysigt :) hoppas ni har en lyckad lördagskväll! Kram Emma


Lux Z

Dethär är en av hingstarna som jag vill betäcka Tollan med! Så himla fin! Han ligger 1:a bland hopphingstarna och 2:a bland gångartshingstarna :) Så himla fin! Så är han pappa till Tornesch också, som jag tycker om så mycket! :) Längtar tills Tollan kan få små fölbebisar :)
Se och njut! Kram Emma

Hjärta av Guld

Jag och min kära mamma har bestämt oss för hur vi ska göra med hästarna. Och nu ska jag inte vela kring vilken häst jag ska ha längre, hur mycket jag än lockas till det. Vi har bestämt oss för att behålla Tollan. Precis som vi slutar med att bestämma alla gånger vi velar kring beslutet. En fin unghäst kan vi köpa när som helst.

"En underbar hopphäst med ett hjärta av guld och en vilja av stål hittar man inte överallt. En häst som föralltid kommer att vara min bästa vän och göra allt för att jag ska vara glad. En häst som aldrig stannar på hinder, som alltid ställer upp och aldrig gör mig besviken. En häst som uppfyllt mina drömmar och får mig lycklig gång på gång. En häst som i framtiden kommer att ge oss de finaste fölbebisar någon kan få. Såna hästar växer inte på träd. Därför ska vi behålla, vårda och vara rädd om vår finaste lilla Thonia, föralltid."



Hur dum har jag varit som ens funderat på att sälja dig? Det skulle aldrig gå. Det förstår jag ju nu.
Kram Emma

Mysfredag

Igår var min fina vän Alexandra här och åt middag med mig och Calle. Det blev fajitas och sen en kladdkaka med vaniljglass till efterrätt :) det var kul att få träffa henne igen, speciellt eftersom det var så längesen vi sågs :) men nu är det en ny dag och jag ska ta med mig Calle ut på en långpromenad med hundarna innan det bär av till stallet:) kram Emma


Livet är svårt

Livet är svårt. Känns som det är meningen att det ska vara så? Igår hoppade jag båda hästarna och de skötte sig utmärkt och hoppade super, båda två. Beslutsångesten steg just till en heelt annan nivå.

Tollan: Hon är 12 år och tävlar redan på elitnivå och går stadigt i de klasserna. Stannar aldrig, hoppar vad man än styr på. Ger en ett super självförtroende! Dock är hon inte jättekul att rida till vardags, då hon är en ren hopphäst. Lite stel och tråkig i dressyr arbetet. Man kan ta föl på henne vilket har varit mitt mål helatiden, men jag vet inte om vi kommer ha råd med det heller i framtiden.

Musse: Han är 5 år, har framtiden för sig. Super rolig att rida dressyr och hoppning på. Hade kunnat låta Marcus matcha honom för de olika championaten osv. Så kan jag tävla hoppning och dressyr på de nivåer jag vill. Träna för dressyrtränare tex skulle vara jättekul på honom. Man skulle egentligen kunna ha honom tills han är 12 år typ och sälja då och köpa en 4-5 åring igen sen.

Min hjärna säger, vi behåller Musse och säljer Tollan. Det är det man tjänar mest på och det som är rimligast. Men mitt hjärta säger, jag älskar ju Tollan. Hon är min vän och har ställt upp för mig i vått och torrt. Får dåligt samvete av att ens tänka tanken. Hennes värde går ju inte ens att mäta i pengar. Hon har ju ett hjärta av Guld. Så, hur gör man? När man i ett års tid har försökt komma fram till ett beslut. Och när man väl gör det så vet man inte ens om det är helt rätt? Jag håller på att tappa förståndet. Dethär är inte kul längre. Kan inte jag bara få vinna på lotto? Kram Emma


Uppkäftiga barn

Sitter på min rast nu och kom att tänka på hur otrevligt det är med barn som är uppkäftiga mot de vuxna och använder ett fult språk. Försöker lista ut varför vissa barn tar till sig olater medan andra inte gör det? Är det pga saker de hör hemma, att de vill slå sig fria från strikta regler eller att de bara vill imponera på sina kompisar? Denhär frågan ställer jag mig varje dag på jobbet. Frågan är hur man hittar en lösning? Kram Emma


Matvägran

Sitter nu och äter frukost och Casper matvägrar som vanligt. Han har såna perioder då han bara vägrar att äta. Jättejobbigt eftersom jag tycker han skulle behöva lägga på sig lite:p matvägrar era djur ibland? Kram Emma


Jerringpriset

Rolf-Göran Bengtsson vann ju Jerringpriset på idrottsgalan igår. Det var helt rätt och så himla underbart tycker jag :) så häftigt att hela ridsportsverige röstade som galningar så att han skulle vinna :) men så finns det ju dem som inte tycker att ridsporten är en sport. Att det bara är att hoppa upp på hästen så sköter den allt jobb, alltså inte svårt alls! Vilka idioter!! Hästsport är fan mer sport än skidåkning och orientering tycker jag! Dessutom behöver inte sport inkludera en boll som sparkas eller kastas omkring överallt. Tycker de som inte förstår sig på hästsporten borde testa att hoppa en bana. Känner mig lika kränkt som när jag var liten och killarna sa till mig att de tyckte om att äta hästkött bara för att jävlas. Ursh för elaka och avundsjuka människor :) nu ska jag kolla på suburgatory. Vi hörs! Kram Emma


Stallmorgon

Idag var det en tidig morgon i stallet igen. Hästarna fick nya skor + broddar på fötterna, så nu ser de jättefina ut :) Tollan fick gå ett lite lättare dressyrpass med fokus på sidvärtsrörelser och galoppfattningar från halt :) blev så glad också för jag såg idag att hon hade gått upp lite i vikt nu :) fina hästen! Men nu måste jag skynda mig till jobbet:) kram Emma


Bästa kompisarna

Här ligger Casper och Stjärna och gosar i soffan :) Casper är Stjärnas bästa vän, men jag tror nog ändå att Ester är Caspers absoluta favorit. Även om han såklart tycker om sin lilla svarta vän väldigt mycket också! :)
Kram Emma

Veliga spekulanter

Nu har tjejen som provred Musse förra helgen ringt tillbaka igen. Hon vill prova honom på söndag :) Så nu får vi hoppas att hon inte ringer och avbokar, som hon gjorde förra gången. Det tar på krafterna att hoppas och sen bara få allt hopp bortkastat helatiden. Fina Musse gick förresten jättebra idag! Han var såå mjuk och fin :) Bjuder på lite bilder på honom :)
Kram Emma

Fixardags!

Idag köpte vi nya tavelramar och sen ramade vi in våra 6 foton som vi köpte i Egypten :) en kille där fotade oss både tillsammans och enskilt på stranden och det blev riktigt fina kort! Nu är de upphängda ovanför vår säng och det blev så himla fint! Två korgar att lägga vantar, mössor och halsdukar i har vi också köpt idag. Och dessa ligger på vår hatthylla :) men nu ska jag sova. Vi hörs imorgon!

 

 

Kram Emma


Syster 27 år!

I onsdags fyllde min kära syster 27 år. Gammal hon börjar bli! Känns lite konstigt faktiskt. Ser henne fortfarande som 22 år typ :) idag så åkte vi iallafall till henne och hennes tjej Sara på lite försenat födelsedagsfika :) mycket trevligt att få se hur de bor nu också :) i veckan ska vi dit på middag för Calle ska fixa lite el hos dom, får se vilken dag det blir :) Hoppas ni hade en trevlig dag :) Kram Emma


Kiropraktorn

Idag har kiropraktorn behandlat båda hästarna! Musse såg fin ut men satt fast pyttelite i ländrygg/bäcken och i ena bogen. Och Tollan satt fast ganska mycket i ländrygg/bäcken + i armbågar och nacke. När Kicki hade knäckt lite här och var så satte hon i akupunktur nålar på hästarna. Tollan blev jättearg och ville både bitas och sparkas. Så dethär var nog väldigt behövligt, speciellt för henne :) så imorgon hoppas jag på två hästar som är superfina att rida :)


Bus i skogen

En liten filmsnutt från när Casper och Stjärna lekte idag i skogen :)    
Visst är dom söta? :) Kram Emma

Finaste hunden

Han älskar verkligen att gosa, vår lilla hund. Han sover tätt intill oss både i sängen och i soffan. Och har han väl bestämt sig så hoppar han INTE ner :) Envis och söt som socker, går inte att motstå honom den lilla piraten :) Pratade förresten med Rosemary, Caspers uppfödare häromdagen och hon sa att det inte går att se ännu om Heffa är dräktig. Så vi får hoppas att det blir några valpar över huvud taget och att hon tjockar på sig snart :) Kram Emma

Slappardag

Gud vad jag älskar såna här slappardagar :) Vaknade imorse och mådde sjukt illa. Förstod knappt hur jag skulle orka åka till stallet. Men illamåendet försvann efter att vi hade varit i stallet i ungefär en halvtimme, så det var bra :) Sen longerade Calle Tollan lite medans jag red Musse och båda hästarna kändes och såg jättefina ut :) Sen har vi varit och veckohandlat lite mat, ätit en urgod middag och promenerat en långis med hundarna. Nu har vi bänkat oss i soffan och ska kolla på gladiatorerna som börjar strax :) Hoppas ni får en mysig kväll! Kram Emma

Utgång :)

Igår kväll var jag ute och dansade med min kära vän Linnea :) först åkte vi till tegel men vi kände inte att vi ens ville gå in där för det såg så tomt ut, så Calle körde oss till trekronor i Vallentuna istället. Inte världens största ställe, men vi kunde dansa hur mycket som helst iallafall :) så det var kul! :) nu ska vi åka iväg till stallet och sen åka till arninge och veckohandla :) ha det så bra, kram Emma


Utbildning

Ni som känner mig vet att jag under flera års tid har haft en dröm om att starta ett eget hunddagis. Ett hunddagis med möjligheter utöver det vanliga! Men framförallt en plats där jag kan jobba och trivas med det jag gör och dessutom ta med mig min hund till varje dag. Jag har många drömmar och dethär är en av dem. Jag har så många ideér och tankar kring detta och nu har en möjlighet uppstått för mig och jag har nu råd att gå en sån här utbildning. På hundens hus i Stockholm anordnar de hunddagisutbildningar och dessa verkar vara riktigt bra. Så nu är frågan, ska jag gå denhär utbildningen eller inte? Vad tycker ni? Kram Emma

20 månader

Idag blev vår lilla Casper 20 månader gammal :) Det känns som den där sommarkvällen i juli då vi hämtade hem honom, inte alls var alls längesen. Jag kommer ihåg hur jag satt med honom i knäet, invirad i hans orangea filt som han fått med sig. Och när vi kom hem så tyckte han att golven var jätteläskiga att gå på, så vi gick ut och lät honom springa runt på gräsmattan. Han såg verkligen ut som en liten vit korv som sprang omkring i gräset, så söt! Världens finaste hund är han. Vår lilla Casper <3
Dethär var ifrån i fredags kväll när jag och Calle hade varit hemma hos pappa och Marre för att visa upp vår fina plutt och äta lite god middag :)
Här är lilla skrutten 9 veckor gammal. Så himla fin! <3

Provridningen

Hon som provred Musse sent igårkväll tyckte om honom jättemycket och ska komma och provrida honom igen på söndag :) Så nu får vi hoppas att hon vill ha honom efter det :) För det var trots allt hon som kändes bäst av de tre som har provridit honom hittills :)
image description
Lilla fina Qumulus<3

Shopping + spekulant

Idag var vi i stallet på morgonen i kylan. Hästarna gick bra och var fina att rida! Sen bar det av till Täby Centrum med Linnea för att köpa present till min kära syster som fyller 27 år på onsdag :) sen ringde min mamma och sa att en tjej ska komma och provrida Musse imorgon :) hon lät jättebra när mamma pratade med henne i telefonen tydligen, så nu får vi hoppas på det bästa! Nu ska vi laga lite fläskfilé + pommes och mumsig sallad till det :) ha en trevlig lördagskväll! Kram Emma


Bilar + kvällsmys

Idag sålde min kära låtsaspappa Audin åt oss! Är så tacksam för all hjälp att annonsera ut den på blocket samt visandet av bilen :) Nu ska vi bara lyckas sälja lilla Musse till ett bra hem också inom en snar framtid. Håll tummarna för det :) Sent i eftermiddags åkte vi iväg och åt thaimat tillsammans med Calles ena syster och hennes kille och sen kollade vi på The voice Sverige tillsammans. Nu ligger vi dock helt utslagna i soffan och ska strax gå och sova. Är sjukt sugen på att gå ut och dansa, men är alldeles för trött för det. Så det får bli att sova istället :) Vi hörs imorgon. Kram Emma

Mysig morgonpromenad :)

Idag gick vi upp tidigt och låg och slappade framför tv:n en stund innan vi gick ut på en långpromenad med hundarna:) jag fotade dem lite, så här ska ni få se! Kram Emma


75 års kalas!

Precis kommit hem efter att ha firat Freddes mamma på 75 års dagen. Det var roligt att sitta och äta mat med dem, även om det inte var så många i vår ålder där. Men det kändes bra att fira Freddes mamma lite på hennes dag, eftersom hon alltid firar oss när vi fyller år och sådär :) Sen fick vi träffa Fredde lite också så det var roligt :) Hoppas ni får en bra start på långhelgen! Kram Emma

Flyttar igen

På nyårsafton sa vi upp vår boxplats på Upprätta. Jag känner att jag inte orkar ha fodringar på helgerna. De lyckas alltid bli så att jag får fodringar på precis de dagar då det är tävlingar med hästarna eller utställningar med hundarna. Eller om någon bjuder mig till någon rolig grej, så kan inte jag följa med. Därför att jag har fodringen. Och det suger. Sen känns det lite tråkigt att inte ha någon ridbana att rida på också. Så därför har vi bestämt oss för att flytta till Söderby igen. Vi stod ju där för ungefär 4-5 år sen. Och då hade vi stått där i 6 år när vi flyttade. Så jag hoppas att allt ska bli bra :) Kram Emma

Intresset är stort!

Idag har två stycken ringt på Musse. En av dom brukar tävla mot mig på sina hästar och kommer för att provrida honom redan på onsdag. Känns bra att det är ett sånt intresse över Musse. Då kanske han kan bli såld till ett bra hem inom en snar framtid iallafall :)
Söta lilla Musse. Hoppas vi hittar ett bra hem till dig där du får all tid du förtjänar<3
Kram Emma

Hoppning!

Idag var det ingen Daniel träning på Ekerö som det vanligtvis är varannan måndag. Daniel hade fått förhinder och därför flyttades träningen till på lördag istället. Därför bestämde vi oss för att hoppa lite själva så vi iallafall fick hoppa litegrann denhär måndagen. Vi satte fram en studs och en 5.5:a. Tollan var jättestel och jobbig i början, men sen när vi började hoppa så lossnade hon mer och mer. Tillslut var hon riktigt kvick i benen igenom hela studsen och när vi gjorde om 5.5:an till en kombination med räcke-oxer så höjde vi oxern successivt. Tillslut var den 150cm hög och tredje gången vi hoppade så bara flöööög hon över. Min fina lilla häst. GUD VAD JAG ÄLSKAR DIG! Så himla underbar.

Denhär bilden älskar jag. Tollan ser så himla biffig ut. Sådär som hon BARA gör på sommaren. Måste få henne sådär snart igen :) Kram Emma

Trött...

Vi hade ju väldigt trevligt igår på vårt nyårsfirande. Men vi kom hem ganska sent, ungefär vid halv 4 på morgonen och sen vid 7 tiden skulle vi vara i stallet och fodra hästarna. Så vi har inte fått så mycket sömn inatt... Men eftermiddagen har bestått av tv tittande och godis ätande så nu känner jag mig lite piggare iallafall :) hoppas ni får en trevlig kväll. Vi hörs! Kram Emma


Mål år 2012

Mina mål i hästväg år 2012 är följande. Att rida inomhus Sm och få en bättre placering än förra gången. Att Tollan ska debutera 150cm hoppning med mig eller annan ryttare. Att hon ska bli lydigare på marken. Att vi tillsammans ska starta minst 1 dressyrtävling under årets gång. Hoppas att vi uppnår alla dessa mål tillsammans :)