Mussemus

Igår hade Johanna (Musses nya ägare) & Musse hopptränat för första gången tillsammans :) Han hade varit lite spänd och nervös men hade hoppat jättefint och blivit mer avslappnad mot slutet :) Riktigt kul att de trivs så bra tillsammans :)
Söta rara Musse. Du är så värd ett bra och kärleksfullt hem <3

Jobb + stallmys

Idag på jobbet har vi klippt och klistrat i tidningar, målat ansiktsmålningar och bakat pizza :) Vissa barn och fröknar åkte också iväg och åkte skridskor i Vallentuna ishall en stund efter lunch :) Pizzan blev iallafall jättegod! Ska göra den till mig och Calle imorgon fast med lite mer saker på :) Vi hade ju bara ost och skinka på idag eftersom våra barn är så kräsna :)
Efter jobbet åkte jag till stallet och klippte Tollan + fixade man och svans litegrann. Så nu är hon väldigt tjusig! Dock så hann jag inte rida innan hundträningen började i ridhuset, eftersom klippningen tog så lång tid...Men nu är hon iallafall jättesnygg inför SM nästa vecka :) Så det känns bra! Nu kollar vi på Sveriges Mästerkock och ska strax gå och sova. Vi hörs imorgon :)
Kram Emma

Rödtottarna

Dethär fotot är taget på Casper och Heffas bebisar när de är 11 dagar gamla :) och imorgon blir de hela två veckor! Gud vad tiden går fort :) snart får vi träffa dom :)


Bad & kloklippning

Igår fick Casper bli lite tillfixad inför lördagens utställning i Sollentuna. Bad och kloklippning stod på schemat, vilket Casper fullkomligt hatar! Såhär gjorde han när jag tog fram schampo flaskan :)


Sportlov

Nu är det sportlov på jobbet och idag har vi målat ansiktsmålningar, kollat på Tzatsiki, morsan och polisen samt spelat massor av spel :) Några av de hästintresserade småtjejerna fick dessutom se lite bilder och videos på datorn, på mig och Tollan när vi tävlar :) Ikväll skulle det ha varit möte på Märsta Ridklubb för de som vill vara med i laget i år, men det var för få anmälda så de ställde in. Vilket var ganska skönt eftersom jag känner mig ganska sliten! Nu har vi iallafall precis ätit middag och ska strax gå kvällspromenaden med hundarna. Vi hörs!
image description
Kram Emma

Soliga söndag

Idag gick vi upp tidigt jag och Calle, sen åkte vi iväg till Täby centrum en liten sväng. Köpte en doppresent till Mille och Calle bytte storlek på tröjan han fick av mig på alla hjärtans dag :) Sen åkte vi hem och jag åkte iväg till stallet. Gick ut på en promenad i 45 minuter med Gabi och hennes mamma. Hade Tollan i ena handen och Casper i den andra och det var så mysigt ute i solen! Eftermiddagen har spenderats framför tv:n och världscupen i hoppning :) En riktig mys söndag :) Provade förresten att ge Casper färskfoder idag och det tyckte han om jättemycket! Ska försöka ge honom lite sån mat nu en kort tid så han går upp lite i vikt :) Men nu ska jag mysa med mina pojkar! Kram Emma

Sorg

Efter träningen idag så åkte jag iväg till Calles syster + man där det bjöds på lunch :) Calle var redan där och jobbade med el grejer på deras hus som de håller på att bygga på för fullt :) Stannade där ett par timmar och sen åkte jag iväg och hämtade hundarna hos mamma och så bar det av hemåt :)
På vägen hem började jag tänka på Ester igen och tårarna bara flödade. Ringde till mamma och pratade av mig lite, eftersom allt alltid känns bättre efter jag har pratat av mig lite med henne. Vi diskuterade varför det känns så himla himla jobbigt med Esters bortgång och varför jag har kommit över de andra djurens bortgång så mycket fortare. Visserligen har det bara gått två dagar än så länge, men kan inte minnas att det har varit såhär jobbigt med någon annan hund! Vi kom fram till att det måste vara för att Ester var så ung, speciell och egen. Det är en bild som förföljer mig helatiden. Så fort jag ser en schäfer, en plats som påminner om Ester eller hör en sorglig låt så ser jag denhär bilden framför mig.
"Ester står på tomten, tillsammans med sin bästa hundkompis Elvis och viftar på svansen, gör små konstiga ljud och hoppar och studsar för hon vill att jag ska komma fram och hälsa. Sen när jag hälsar på henne så pussar hon mina händer och skuttar runt i små cirklar samtidigt som hon nafsar lite lekfullt på Elvis"
Fina hund. Saknar dig något enormt. Även fast du var knasig så tycker jag du var den allra bästa. Tack för alla fina stunder jag fick med dig. Tack för att du hamnade just hos oss. Tack för att du var just som du var, för hade du varit annorlunda så hade du inte varit våran Ester. Rest in peace, världens finaste Schäfer.



Miridocs Ester<3

Fredag

Idag efter jobbet så åkte jag direkt till stallet och myste lite med Tollan :) Red barbacka i ungefär 20 minuter, ett väldigt lugnt ridpass med mycket sidvärtsrörelser, mest för att hon inte ska vara så stel på träningen imorgon :) sen åkte jag iväg med Calle och veckohandlade en kortis :) kvällen har varit mysig, men snart ska jag sova så att jag orkar med morgondagens alla äventyr! Kram Emma


Helena träning

Igår hade jag markarbetsträning för Helena Schiller. Det var nästan bara galoppövningar och Tollan kändes jättefin :) Hon var väldigt spänstig i alla språng samt över bommarna. Dock var hon lite väl stark och spänd i hals, nacke och bog i början. Det släppte mer och mer mot slutet och då började jag få mer kontakt med bakbenen på henne. När lektionen var slut galopperade jag av henne och då kände man verkligen skillnaden i galoppen jämfört med när vi började lektionen :) sen när jag travade av så längde hon ut steget riktigt ordentligt och sökte sig neråt. Så även om lektionen inte gick toppenbra, så blev det bra mot slutet :) så idag ska jag bara rida lite lugnt så att hon är laddad imorgon när vi ska ha hoppträning med Helena :) lägger in banskissen här så får ni se vad vi gjorde :) såg att min vän Gabi hade gjort det på sin blogg, så härmar henne lite :) vi hörs ikväll! Kram Emma


Rip Ester

Idag fick vår finaste lilla schäfer Ester somna in. Hon var vår egen uppfödning och i år skulle hon ha fyllt 4 år. Det känns väldigt jobbigt med tanke på att hon var så ung, och dessutom så kärleksfull mot oss. Hon var världens underbaraste mot familjen, men extremt osäker, på sin vakt och näst intill agressiv mot främmande människor. Här om dagen hade hon gjort utfall mot ett barn, och mamma vågar längre inte riskera att någon blir biten. Hon var dålig mentalt och mådde förmodligen inte bra själv av att vara såhär orolig. Så även om dethär känns skitjobbigt och jag inte kan sluta gråta, så vet jag innerst inne att hon mår bra nu. Att hon har träffat Irma, Falco och även sin mamma Manique. Och att de nu springer på de gröna ängarna tillsammans och mår hur bra som helst av varandras sällskap.

Du kommer alltid att äga en stor del av mitt hjärta.
Jag älskar dig Ester.

Cupcakes

Idag kom Gabi förbi mig efter att vi hade jobbat färdigt på skolan :) Hon skulle hjälpa mig att baka cupcakes, som råkar vara hennes område av expertis! Tyckte de blev helt okej för att vara första gången jag gör frosting :)

Kram Emma


Hamre video

Här kommer videon från 130cm rundan. Hon var så fin min lilla skrutt :)
Kram Emma

Tävling i Hamre

Igår var jag, mamma och Gabi iväg med lilla Tollan för årets första tävling :) 130cm klassen gick hur bra som helst, men tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen. Tollan var spänstig, lydig och hoppade så himla fint! Jag var super nöjd :) 140:n gick helt okej. Hade 3 ner, första rivningen kom på första hindret för att jag hade alldeles för dåligt tryck, andra rivningen kom på andra hindret för att hon blev spänd efter första rivningen. Sen hoppade hon två linjer jättefint och så skulle jag trycka fram henne till sjunde hindret och då lyssnade hon inte alls på skänkeln så vi kom lite för stort och räckte inte över.. Så vi klarade alla svåra saker men det skulle behövts lite mer tryck i galoppen på övriga hinder. Egentligen hade jag inte velat hoppa någon mer klass, men var ändå tvungen att rida 140:n för att ha en runda i kroppen innan Sm och öva upp styrkan i hennes små ben :) så allt som allt är jag ändå super nöjd med dagen :) Kram Emma

 


lördag

Idag har jag haft en såndär riktig mysdag med min älskling :) Vi började morgonen med en långpromenad i snön med hundarna och sen bar det av till stallet för min del. Red Tollan en stund i ridhuset och fixade sen allt tills imorgon, då vi ska till Hamre och tävla årets första tävling :) Väl hemma åkte vi iväg och köpte lite saker på granngården, innan vi åkte vidare till ica kvantum och handlade mat :) Nu ligger vi bara och myser i soffan framför melodifestivalen och så ska vi fortsätta även denna kväll :) Kram Emma

Äntligen fredag

Nu är det äntligen fredag kväll och vi får ha det mysigt och gosigt i soffan framför tv:n :) Jobbveckan har varit bra men slutade lite jobbigt. En elev sprang in i mig och mitt pekfinger, som böjdes helt bakåt. Hörde när det knakade till och det gjorde ont så in i bomben. Började till och med gråta utav smärtan. Visste inte vart jag skulle ta vägen, så ont gjorde det. Så nu har eleverna sett mig gråta också :) Shit happens! Mitt finger känns iallafall helt okej nu. Även om det är lite ömt och dunkar emellanåt. Hoppas det går över tills på söndag då vi ska tävla årets första tävling :) Hämtade ut min klänning idag också, som jag beställde förra helgen :) Jättefin var den och den passade jättebra också :) Jättekul! Men nu ska jag mysa vidare med Calle, Casper och lilla Stjärna som är här och sover över idag :) Ha en trevlig kväll! Kram Emma

Irritation

Jag får snart ett utbrott. Mina inlägg jag gör från blogg.se appen går inte att kommentera! Varför är det så? Så sjukt irriterande. Vet inte hur jag ska göra för att det ska fungera. För det är ju inga problem med inläggen jag skriver på datorn..

Grattis mamma

Idag fyller världens bästa mamma år. Nämligen min mamma :) Hon fick två fina tröjor imorse i present av mig och ikväll ska hon ut och dansa med vänner :) hoppas hennes dag blir jättebra :) grattis ännu en gång, fina mamma :)


Pappa Casper

Nu har min lilla Casper blivit pappa till 6 st underbara små valpar. Det blev 3 st hanar och 3 st tikar :) eventuellt ploppar det ut någon mer :) men de är helt perfekta!

 


Musse har flyttat

Nu är lilla Musse inte längre i våran ägo. Det har varit riktigt jobbigt att lämna ifrån sig honom. Speciellt eftersom jag egentligen inte ville sälja honom. Tycker om honom så himla mycket, han är så himla go i sättet och så himla rolig att rida! Tidsbrist och även brist på pengar gjorde att vi inte längre kunde ha honom kvar. Det är dyrt att ha en häst, två hästar likaså. Men det känns ändå som vi har gjort rätt beslut. Han har hamnat hos en jättegullig familj som kommer ta hand om honom så himla bra! Och de bor så nära som i Huddinge så vi kan hälsa på honom när vi vill :) Fina fina Musse, jag vet att det här beslutet är rätt även om det känns jättejobbigt just nu och jag bara inte kan sluta gråta, bara av tanken på dig. Kommer alltid att älska dig, min svara lilla skönhet<3
image description
Kram Emma

alla hjärtans dag

Denhär dagen har varit en underbar dag :) Imorse när jag var i stallet var Tollan jättefin att rida idag igen. Underbara häst! Sen åkte mamma och besiktigade Musse på Mälarkliniken och han gick igenom besiktningen. Så imorgon åker han till sitt nya hem i Huddinge :) Känns sorgligt och bra på samma gång. Men familjen verkar jättegullig och det känns som han kommer att få det jättebra hos dem. Så får försöka tänka positivt :) Sen jobbade jag en stund och när jag kom hem möttes jag av dethär :)
Calle gav mig geléhjärtan, en bukett rosor, ett iphone skal
och ett jättefint halsband som jag bara älskar!
Så kort sagt har alla hjärtans dag år 2012 varit
helt underbar. Hoppas er dag har varit minst lika bra :)
Kram Emma

Måndag

Imorse red jag Tollan i ungefär 30 minuter i ridhuset. Hon kändes hur fin som helst och var jättemjuk i kroppen. Det märktes att markarbetet förra veckan har gjort susen :) Hon är underbar att rida när hon känns såhär, så min morgon och vecka startade verkligen bra :) Sen när jag kom till jobbet fick jag träffa alla mina underbara små elever igen och speciellt tjejerna var så glada att se mig igen efter en veckas sjukdom :) Nu ligger jag i soffan och myser med Calle och Casper och så ska vi fortsätta resten av kvällen! Kram Emma

Beräknad födseldag

Idag är det beräknad födseldag för Casper och Heffas små valpar :) Så nu är det inte långt kvar! Hoppas de små pluppar ut snart :)

Dethär var ifrån i fredags kväll när jag och Calle hade varit hemma hos pappa och Marre för att visa upp vår fina plutt och äta lite god middag :)

 

Söta lilla Casper som valp :)

Kram Emma


Söndagsmys

Idag åkte jag till stallet tidigt på morgonen och promenerade en stund med Tollan + red Musse ett kort och mjukgörande pass i ridhuset. Sen väntade jag på veterinären en stund, som skulle vaccinera Musse idag :) Efter det bar det av till Täby centrum för att köpa en alla hjärtans dag present till Calle och en födelsedagspresent till mamma :) Nu myser vi lite i soffan innan det är dags att promenera ner till pappa och Marre som ska bjuda oss på middag ikväll :) Vi hörs lite senare! Kram Emma

Shopaholic

Nu har jag varit i shoppartagen igen. Har precis beställt denhär fina lilla klänningen från Nelly.com efter lite råd från Gabi. Så om jag är ful i den är det alltså hennes fel :) Men jag tycker iallafall att den är jättesnygg så hoppas den blir bra med ett par fina skor till :)

I veckan ska jag hämta den på posten! Hoppas den passar :)
Men nu måste jag sova, Godnatt.
Kram Emma

Helena Schiller

Helena träningen gick hur bra som helst! Vi fick rida massor av relaterade avstånd med allt från 4-6 galoppsprång mellan hindren, och fick även hoppa en kombination. Tollan kändes jättestark i början av ridpasset men lossnade sen mer och mer efter lite bomövningar i både trav och galopp under uppvärmningen. När vi skulle hoppa bana fick jag rida banan på både 70cm och 90cm för att öva lydnaden och lägga volter där hon inte lyssnade utan bara ville rusa iväg. Sen fick jag hoppa en bana på 130cm, som jag har på film här nedan. Där var hon superfin, men inte lika fin som i rundan efter :)

Och här nedan har ni andra rundan på 140cm :) Fina fina Thonia :)
Nu får min lilla mamma kolla extra noga hur duktiga vi var när hon inte var med :)
Kram Emma

Kronsäters Casper

Här kommer lite fler bilder på min söta lilla skrutt :)

Kram Emma

Foton a la Gabi

Idag red jag Tollan en kort stund ute i solen på vår "gräsbana" :) Gabi passade på att fota oss lite och det blev massa fina foton, bland annat dessa två :)

Sen fick även Casper bli fotad lite innan dess också :)

21 månader gammal nu, världens finaste lilla hund.
Tack bästa Gabi för de fina korten :)
Kram Emma

Giftermål

Idag när jag hade varit ute med Casper så gick jag och kollade i vår brevlåda om det hade kommit någon post. Och i brevlådan låg det ett litet kuvert som jag tog ut därifrån. Jag tänkte genast att det var en inbjudan till dop eller något eftersom två av våra familjemedlemmar nyligen har fått barn. Men när jag öppnade kuvertet så var det ett foto där i på Calles syster och fästman stående i fina kläder. Och vid sidan av stod det att de hade gift sig igår! Så himla kul! Jag blev så glatt överraskad att jag var tvungen att ringa Calle direkt och berätta :) Kram Emma

Revenge

Har precis kollat på ännu ett avsnitt av Revenge. En serie som precis har börjat sändas men som jag är helt förälskad i! Så himla spännande och lite småläskig emellanåt. Känns så kul att ha hittat en bra serie att följa igen. Desperate Housewives och Greys anatomy börjar ju bli lite uttjatade :) Nu ska jag bara fixa lite smågrejer och sen är det dags att sova. Min vecka som sjukling har gått ganska fort, men börjar nu lida mot sitt slut. Idag känner jag mig faktiskt pigg i huvudet men fortfarande snorig, så stannar hemma imorgon också. Så att jag ska vara helt utvilad, frisk och kry tills på måndag :) Godnatt! Kram Emma

Störande

Min blogg ser lite konstig ut just nu. Så störande! Men så får det vara ett tag.. orkar inte fixa med den mer nu. Måste få headern mer till höger men vet inte hur jag ska göra.. Så om någon vet, hjälp mig! Måste gå ut och rasta Casper nu. Vi hörs! Kram Emma

Musse update

Hon som provred Musse igår igen, ringde idag och meddelade att hon ville ha honom :) Så på tisdag kl. 10:00 har vi besiktningstid på Mälarkliniken. Håll tummarna nu för att allt går vägen!
Fina fina Musse :)

Cometstaff Cucoloris

Tänkte passa på att lägga in lite fina bilder på Caspers pappa Cometstaff Cucoloris, "Orville". De är så himla lika varandra, speciellt på vissa bilder :)
Hoppas Casper blir pappa till en liten kille nästa vecka som
är lik honom med, vore så himla kul!
Kram Emma

Update

Nu ska jag uppdatera lite för er få som läser min lilla blogg :) Hon som provred Musse i fredags la ett bud igår och hon som provade honom i söndags ska provrida honom imorgon igen :) Så då får vi hoppas att allt går bra! Vi har i vilket fall som helst bokat en veterinärtid den 22:a för besiktning på Brunmåla :) Hoppas han kan bli såld innan den sista februari, eftersom vi bara har stallplats fram till den 1 mars.. Håll tummarna :)
kram Emma

1 vecka kvar!

Igår var det 1 vecka kvar tills Casper och Heffas bebisar är beräknade att födas :) Måndagen den 13 februari är alltså ett väldigt speciellt datum :) Det är nog inte så många bebisar därinne, men vi hoppas på några små och fina iallafall :) Kram Emma
image description

Sjukling

Började känna av igår under visningen av Musse att jag börjat få lite ont i halsen. Vilket resulterade i att jag vaknade vid halv 2 inatt och inte kunde svälja. Det sved så himla mycket i halsen att jag dessutom inte kunde somna om förrän vid 3 tiden.. Så himla typiskt! Speciellt eftersom jag skulle vara vikarie för min kära kollega idag som skulle iväg på utbildning med jobbet. Menmen, blir man sjuk så blir man, inte så mycket jag kan göra åt. Nu blir det bara att kurera sig och bli frisk. Ungefär som jag och Casper gör på bilderna nedan :) Kram Emma


Provridningar :)

God morgon :) visningen med Musse igår gick jättebra. Han hoppade bättre än någonsin :) en gång fick jag tom svänga undan honom från hindret för att han bara ville hoppa även fast jag lagt honom helt fel och högerbogen var ute och flög :) lite pinsamt men det var ju mitt fel så får försöka glömma bort det även om jag alltid är så jäkla självkritisk:) så nu får vi se om/när de som provridit i helgen hör av sig :) Kram Emma


Härliga söndag

Idag har vi haft en såndär riktigt härlig dag! Sov ut till 10 ungefär då jag vaknade av mig själv för första gången på länge :) Sen låg vi och kollade på tv fram till 12 ungefär och åkte sen till Täby Centrum så Calle kunde klippa sig och jag kunde köpa ett par jeans :) När vi kom hem gick vi ut på en timmes promenad med Casper så han fick busa och hoppa i snön litegrann :) Nu ligger vi i soffan och vilar upp oss lite, för snart måste vi åka till stallet och fixa med hästarna + visa Musse för en spekulant. Vi hörs lite senare eller imorgon :)
Kram Emma

Mysdag och kväll

När jag vaknade imorse så åkte jag direkt till stallet :) mamma hade redan mockat åt hästarna + gjort mat åt dem när jag kom dit. Fina lilla mamma :) så då red jag och Gabi ut på direkten istället. Hon på Tollan och jag på Musse :) Musse skötte sig exemplariskt! Riktigt duktig var han, speciellt för att inte ha ridits ut på ett litet tag nu :) Gabi red Tollan jättebra också och hon var så fin så när vi galopperade ute i skogen :) nu ligger vi bara här i soffan och myser jag, Calle och Casper. Och så ska vi fortsätta resten av kvällen :)

Gabi och Tollan

Fina Musse och jag

Casper och hans lördagsgodis

 

Ha en mysig lördagskväll! Kram på er :)


Tjejkväll :)

Sitter hemma hos Bea, min kollega och vi + några tjejer till ska strax gå ut och dansa :) ska bli kul! Men jag måste erkänna att jag saknar min sambo och lilla hund ganska mycket. Ha en trevlig kväll! Kram Emma


Provridning Musse :)

Idag provred tjejen från Kiruna Musse. Allt gick bra och hon verkade väldigt intresserad och började diskutera pris osv. Med mamma :) men jag tar inte ut något i förskott med tanke på hur det har gått tidigare.. Hon skulle dock hem och prata med sin man innan hon gav ett svar. På söndag kommer nästa tjej och provrider:) vi hörs! Kram Emma


Tjafs

Idag känner jag mig riktigt matt! Dagen började riktigt bra och var jättemysig. Gabi kom och jobbade på mitt jobb idag :) Sen slutade den med lite missförstånd och knas på jobbet, som inte alls var mitt fel men som ändå gjorde mig upprörd. Och när jag väl kommer till stallet så är det tjafs där med.. Blir tokig på sånt här ibland! Tur att jag har fina kollegor att prata med på jobbet och fina Gabi att prata med i stallet :) kram Emma