Förmiddag i Gottröra!

Nu på förmiddagen har jag, mamma och Liam varit iväg och pysslat om Tollan lite. Idag har bland annat veterinären varit där och gett henne en abortvirus spruta. Tollan verkade må bra men var tyvärr tjock i alla fyra benen.. Vi tror det beror på att hon går barfota nu, och hagen är ganska djupt lerig. Så hon har nog stått med sina ömma fötter i leran hela dagarna, och då mumsat mat ifrån matboxen som står i den värsta geggan... Såå nu fick hon byta till en annan hage idag som inte är lerig. Så hoppas vi att svullnaden gått ner till imorrn! Hatar att inte ha henne nära mig så man kan kolla till henne varje dag. Men förhoppningsvis går tiden fortare än man tror, så att hon snart kan va nära mig igen. Finaste lilla pärlan. 




Underbara höstdag!

Idag var vi på BVC igen och kollade hur lilla prinsen hade vuxit. Idag vägde han 3275 gram, var 52cm lång och hade nästan 37cm i huvudomfång. Så skönt att han växer som han ska! Efter nästa vecka ska vi börja ta besöken lite mer sällan. Eftersom vi ser nu att han går upp så himla bra i vikt. 

Efter BVC besöket gick jag på en långpromenad i den underbara höstsolen med fina Linn och hennes lilla Leah. Mysigt att få sällskap på promenaden idag igen :) under kvällen har jag och Calle fixat lite med inbjudningarna till Liams dop. Så spännande och så overkligt! Men nu ska jag mysa vidare med mina sovande pojkar och djur. Trevlig kväll! 






Foto shoot

Igår kväll kom bilderna från vår lilla photo shoot som vi hade förra veckan. Bilderna blev superfina och vi är mer än nöjda :) kommer vara så skoj att ha i framtiden, så man alltid kan minnas hur liten vår lilla pojke faktiskt var en gång. 









Walk and Girl talk

Eftermiddagen spenderades med min gamla klasskompis Johanna och hennes 4 månader gamla son. Han vägde mer än dubbelt så mycket som Liam, så vår lilla pojke såg ut som en liten groda i jämförelse med Johannas fina grabb. Längtar tills Liam börjat växa på sig lite. Hoppas det inte är allt för långt borta :) 

Vi gick en promenad och satt sen och pratade en stund hemma hos oss, innan det var dags för henne att åka hem. Mysigt! Det är roligt att umgås med någon som är lite i samma situation i livet som en själv. Och som dessutom är i ungefär samma ålder. Men nu ska jag mysa vidare med mina fina pojkar. Trevlig kväll! 





Viktresa!

Min viktresa fortsätter i sakta mak ner mot min målvikt. Vid förra invägningen låg min vikt på 63.3 kg och gick dagarna därefter upp till 63.6 kg. Men nu imorse stod vikten på 63.2 kg och verkar därmed ha börjat gå åt rätt håll igen. Väldigt trevligt! 

Har fortsatt med ägg och frukt frukost, lunch utan kolhydrater och mellis i form av kvarg och frukt. Därefter middag med lite kolhydrater och sen kanske lite nötter eller en frukt till kvällsmellis. Har även börjat med lite egna övningar som man kan göra hemma för att stärka rumpa och lår. Tempot på promenaderna har jag försökt öka litegrann också. Så nästa vecka hoppas jag vara nere på 62 kg! Bara att fortsätta kämpa så ska det nog gå det med :) 




Täby c!

Idag på förmiddagen var jag iväg en snabbis till Täby centrum med Calle och Liam. Vi köpte lite kläder till Liam i storlek 56-62, så han han lite att växa i. Så blev det även en blus till mig, som lite belöning för min viktnedgång. Sen hittade vi lite presenter till Liam's kusiner Elvin och Tage också :) En ettårs present och en välkommen till världen present :)

Byxor från Lindex och Åhléns


Strumpor och vantar 


Två bodys från Åhléns


Fin tröja från Lindex 


Mysig overall från Lindex


Fin blus från Lindex till mig själv 


Paketen till småkusinerna får ni inte se, för då blir det ju ingen överraskning för dem ju ;) 


En lyckans lördag

Gud så skönt det var med en rask promenad på alldeles regnblöta vägar. Mysigt också att få gå i lite halvmörk miljö, när solen nästan gått ner helt. Idag pratade vi lite extra om allt vi varit med om de senaste veckorna. Så skönt att bara promenera och prata, så avkopplande! Sjukt vad allt kan förändras till det bättre egentligen, på så kort tid och så himla snabbt. Det var även vad som hände Calles syster med familj tidigt imorse. Vi var ju egentligen beräknade med en vecka mellan varandra, hon och jag. Men Liam föddes ju sju veckor tidigare än deras lilla son som föddes idag. Trots det så är de lika långa och det skiljer bara 300 gram mellan dem i vikt. Lite häftigt tycker jag! Liam har liksom vuxit till normalvikt utanför magen och deras son inuti. Coolt! Nu längtar vi tills vi får träffa Liam's nya lilla kusin och Calles tredje lilla systerson :) 

Men just nu sitter jag och matar lillemannen medan Calle lagar tacos till oss. Eftersom vi har vår ätardag idag ska vi testa de nya bröden stand and stuff, så får vi se om de är så bra som de verkar ;) sen blir det lördagsmys för hela slanten! 

Lånad bild från Google, på tacobrödet. 




Förmiddag hos Tollan <3

Förmiddagen har bjudit på lördagsmys hos Tollan. Hon har verkligen börjat bli lite rundare om magen nu. Dock mest åt sidorna och inte så mycket nedåt :) Ska bli spännande att se när hon börjar bli riktigt rund om magen. Nu ska jag försöka ge mig ut på dagens powerwalk. Har dock ingen motivation alls när det är så dåligt väder. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet och börja gå ;) 




BVC!

Vid lunchtid idag var vi iväg till BVC. Då vägde Liam 3090 gram, var 51 cm lång och hade 36 cm i huvudomfång :) åkte hem och myste en stund och sen gav vi oss ut i regnet på en 50 min lång PW. Nu ska vi med gott samvete mysa ner oss i soffan, hela lilla familjen. Trevlig helg! 




Dagens vikt!

Nu går det verkligen åt rätt håll. Målet på 60 kg känns inte längre så långt borta. Bara 3.3 kg kvar nu! Det gäller att verkligen orka vara envis och inte stoppa i sig massa onyttigt. På lördagar får jag köpa EN onyttig sak till kvällsmyset och kanske äta nån sås till middagen. Men that's it! Då kan man köpa det man varit sugen på hela veckan, utan att gå upp massor i vikt! Det gör även att jag orkar hålla mig ifrån onyttigheter i veckorna. Sen tror jag att mina powerwalks varje dag har gjort sitt också. Sååå ni som vill gå ner i vikt, kör hårt! Det är så värt det när kilona börjar rasa :) 




Mysiga torsdag!

Idag tog vi det lugnt hela förmiddagen. Jag hade extrem yrsel och kände mig skakig. Så var tvungen att äta lite extra innan vi kunde ge oss ut på promenad. Tror detta var resultatet av för lite kolhydrater och för mycket amning. Lillskrutten åt som en tok inatt och jag glömde kolhydraterna till middagen igår. Aja baja till mig! 

Idag blev promenaden endast 4km lång och tog ca 40 min. Efter det skulle vi nämligen iväg och äta lite lunch och ha filmmys med min mamma, så var tvungen att skynda mig lite. Vi såg på "100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann". En ganska konstig film, men som ändå var rätt skön att slötitta på. Älskar att umgås med min fina mamma. Är så glad att jag har henne! Hon betyder så otroligt mycket för mig, och jag skulle faktiskt inte klara mig utan henne❤️

Bjuder på en mysig bild på hundarna från igår kväll. 



 



Studio fotografering!

Idag på kvällen var vi iväg på studio fotografering i hägernäs. Det var hos en jättegullig tjej som hade ett relativt nystartat företag. Hon heter Emma Schödin och är verkligen att rekommendera! Trevlig, proffsig och väldigt tillmötesgående :) Det var skoj att bli fotad av henne, för man kände sig väldigt bekväm helatiden. Vi tog både familjebilder, enskilda bilder på Liam samt bilder på mig och Liam och på Calle och Liam. Ska bli så roligt att se resultatet! 

Idag kan jag dock bara bjuda på en gullig liten bild på lilleman från min mobilkamera. Han har äntligen börjat förstå dethär med nappen och hur den funkar. Och han är helt bedårande söt när han sitter och snuttar på den. Förstår inte hur man kan vara så perfekt. Tror inte det finns något såhär fint barn någonstans i hela världen. Liam är det absolut vackraste jag någonsin har sett. Är helt förtrollad av denhär lilla varelsen. Obeskrivlig kärlek! 




Farmors födelsedag!

Efter min promenad gick jag iväg till min lilla farmors lägenhet. Hon fyller 86 år idag, så jag tittade förbi en snabbis och hade det trevligt en stund. Känner mig sjukt nöjd över att jag inte åt en enda sak hemma hos farmor. Kunde stå emot diverse bakelser, chips och godis utan problem. Och då har man kommit långt! Farmor var jätte fascinerad av Liam och verkade tycka att det var jättemysigt när hon fick hålla honom en stund. Gulliga lilla farmor<3   




Ett steg närmare!

Har precis kommit hem från mödravården. Idag var det efterkontroll och allt såg bra ut, förutom att jag fortfarande hade lite protein i urinen. Så jag ska tillbaka nästa vecka och ta lite prover och bara kolla så allt är okej. Mitt blodtryck var förresten 95/60. När det var som högst i slutet på graviditeten hade jag typ 160/110. Sjukt vilken skillnad det blivit! 

Idag stod vågen förresten på 63.7 kg, vilket innebär att jag nu har 3.7 kg kvar till min målvikt. Totalt har jag gått ner 15.3 kg :) Det ska jag fira med att ge mig ut på en timmes powerwalk. Ha en bra dag! 




21 oktober!

Dagen började med en 45 minuters powerwalk och sen lite lunch häng med Linn och Leah. Sen åkte jag och mamma till Tollan en sväng och myste. Fina lilla hästen <3 


Och idag fyller min älskade man 24 år. Det firades med lite middag med några från hans sida av familjen. Min mamma var med en stund innan dess och umgicks också. Mycket trevligt! 


Men nu ska vi sova, mina fina pojkar och jag. Godnatt! 


Ny hårfärg!

Igår bestämde jag mig för att fixa håret inför hösten. Och eftersom det är så sjukt dyrt att gå till frisören helatiden, så fixade jag håret på Calle och tvärtom. Jag färgade lite mörkare brunt och det blev faktiskt riktigt bra! Dock är det sjukt ovant nu såhär i början. Men jag tänkte att under hösten är det skönt att vara lite mörkare, och sen kunna bli lite ljusare när våren kommer. 

Får se om jag kanske färgar i någon ljusare brun nyans framöver, ifall detta känns för mörkt. Men just nu känns de rätt bra! Eventuellt får jag fylla i med lite mer färg där lite ljusare slingor kommer fram, men jag får se. Tycker det kan se lite coolt ut också :) såhär blev förändringen iallafall! 

Till vänster är min gamla färg och till höger är den nya. Som för övrigt ser mycket mörkare ut på bild än vad den faktiskt är :) 


Och såhär ser det ut framifrån. Lite suddig bild, men man ser ju helheten iallafall :) 


Vad tycks? 




Pulled pork!

Igår lagade jag och Calle pulled pork för första gången. Vi ville göra en nyttig version från scratch, som var utan färdig barbecuesås. Såhär var receptet! 

Pulled pork

Ca 1 kg benfri fläskkarré 
Chilipulver
Paprikapulver
Grillkrydda med bbq smak
Spiskummin 
Peppar
Salt 
Två gula lökar
4 vitlöksklyftor
600 gram passerade tomater 
Oxfond 

Såsen gjorde vi först och hade i så mycket av varje krydda så det passade vår smak. Men det blev mellan 1/2 och 1 matsked per krydda. Sen kryddade vi köttet med bbq grillkryddan och chilipulver. Därefter hällde vi över såsen över fläskkarrén, som vi lagt ner i en kastrull. Sen var det bara att lägga på locket och ställa in långt ner i ugnen på 125 grader. Efter 6-7 timmar var den klar och då tog vi en gaffel och rev sönder köttet. Sen rörde vi runt allt så det blandades med såsen. Därefter serverade vi pulled pork med basmatiris. Sjukt gott och enkelt! Testa vetja :) 










Söndagsbestyr

I förmiddags kom Camilla över och gick en långpromenad med mig, Liam och hundarna. Mycket trevligt att få prata av sig lite med min fina vän. På eftermiddagen firade vi min plastbrorsa (eller vad man nu ska kalla det) som fyllde år i torsdags. Trevligt även det! Men nu ska vi mysa ner oss i soffan. Trevlig kväll! 




Våra hundar i ett nötskal!

Så himla rolig! Påminner om våra hundar så himla mycket!





Lördag!

Igår kväll ville Liam inte somna, utan han ville bara äta helatiden. Till och från i två och en halv timme höll han på. Tillslut vid 01:30 hittade han ro och kunde somna. Han åt en gång till vid 06 och sen sov vi till 10:30. Skönt! 

När Calle kom hem från gymmet åkte vi och pysslade om Tollan. Blir så lycklig av denna hästen. Världens finaste är hon. Rid abstinensen är stor nu och ingen längtar nog mer än jag efter att få rida. Men snart så! 

Väl hemma gick vi en långpromenad med hundarna. Måste ju promenera minst en timme varje dag nu när jag försöker gå ner i vikt. Och idag när vikten gått ner till 64.1 kg så kände jag mig mer motiverad också. Vädret var sådär ruggigt härligt, och löven prasslade sådär som de bara gör på hösten. Mys! Hoppas eran lördag varit bra! 







BVC och kompismys!

Idag var vi på BVC igen och lilleman har verkligen vuxit på sig sen i måndags. Nu vägde han 2.885 gram, var 50 cm lång och hade 35.1 cm i huvudomfång :) vi ska tillbaka om en vecka och då har han förhoppningsvis passerat 3 kg :)

På kvällen kom Alexandra över och åt middag, kollade idol och myste med oss och lilla Liam. Mycket trevligt! 

Bjuder er på en liten familje selfie från imorse. Min fina lilla familj <3








Minnestavla

Har gjort en fin minnestavla till Liam. En tavla så man ska minnas hur liten han en gång var. Och sen kunna se tillbaka på den tiden med glädje och bara minnas allt precis så som det var. Är så lätt att glömma annars. På tavlan finns allt från den minsta prematurblöjan till Liam's små fotavtryck och hans ID band. Men även banden med våra gemensamma nummer, som kopplade oss samman de första dygnen. Och så all information om dagen då Liam föddes. Allt från datum, tid, vikt, längd, namn och hur mycket för tidigt han faktiskt föddes. Finaste prinsen <3 


Har täckt över hans personnummer och sen även skrivit till längden i efterhand. Men annars ser tavlan ut precis så som det är tänkt :) 





Shopping!

Idag började vi dagen med en långpromenad på grusvägarna i strax under 1 1/2 timme. Lite mer än 6 km gick vi och hundarna var såå glada över att få springa lösa och busa :) Vi gick någon kilometer längre idag än jag brukar, så jag hoppas att vikten minskar ytterligare lite till snart. 

Efter lunchen åkte vi iväg till arninge och uträttade en massa ärenden. Vi stannade till på stadium, öob, h&m, Apoteket, rusta och granngården. Jag köpte lite ögonbrynsfärg, en höstjacka, vantar till Liam och mig, en filt, en tavelram och tre små ljuslyktor. Calle hittade ett par skor, en höstjacka, en vitlökspress ;) sen blev de lite annat smått och gott också! Tänkte dela med mig av mina bästa inköp :) 

Nya jackan från h&m 


Läderhandskar från stadium 


Ljuslyktor från rusta 


Vantar till Liam 


Nu ska jag fixa lite med en tavla som jag tror kommer bli väldigt fin och personlig. Ni får se senare! Trevlig kväll! 








Helt färdigbakad!

Idag var vår fina lilla Liam beräknad att födas. Men på lördag blir han istället 6 veckor gammal. Våran fina prins! Nu räknas han verkligen som en helt fullgången bebis. Känns på ett sätt lite konstigt, att dagen vi längtat efter under hela året är här nu. Men vi fick ju vår fina gåva för längesen :) 




Promenad, stallmys och middag!

Idag har jag hunnit med en långpromenad på förmiddagen, mys med Tollan på eftermiddagen och middag hos mamma på kvällen. En rolig dag som har gått i ett! 

En annan rolig sak! Idag märkte både jag, mamma och Calle att Liam har blivit mycket starkare i nacken. Han orkar hålla huvudet i styr mycket mer än vad han kunde tidigare. Plus att han är mycket mer vaken nu och vill vara med och titta. Skoj att det börjar hända lite i utvecklingen nu :) 

Mys vid brasan hemma hos mamma 


Världens sötaste lilla pojke 


Världens finaste mamma och min fina lilla son. Är så glad att jag har er! Finaste ni <3 






Kärleken till sitt barn

Alla som fått barn säger alltid att man inte kan förklara för nån hur man känner för sitt barn. Det bandet man får med sitt barn, och den kärlek man känner för sitt barn säger alla är så svår att sätta ord på. Jag har alltid undrat hur den känslan känns, och nu vet jag. Den är helt underbar och ljuvlig. Känslan av att ha någonting som är bara mitt och Calles, en del av oss som gör oss till en egen liten familj.

All kärlek jag känner för dig min fina lilla son, den går verkligen inte att förklara eller ens sätta ord på. Jag älskar att vara mamma och allt som där hör till. Det är bättre än jag kunnat hoppas på, även om det stundtals är väldigt krävande. Jag hoppas bara kunna vara en så bra förälder till dig, som mina föräldrar varit mot mig. Och att finnas där och stötta dig i ditt liv, precis så som min mamma alltid peppat och stöttat mig. Jag kommer göra allt för att du ska vara trygg och lycklig, min fina lilla pojke <3 






BVC besök!

Idag har vi varit hos BVC för första gången. Det man gjorde där var ju i stort sett samma saker som hemsjukvården gjorde. Det vill säga väga, mäta och prata allmänna frågor :) men det känns ändå skönt att komma igång med allt sånt som hör vardagen till. Siffrorna var ganska likvärdiga som vid utskrivningen i fredags, men vikten hade ökat till 2735 gram. Äntligen väger han över 2.7 kg! Känns jättebra att han gått upp så bra över helgen, eftersom förra veckans viktuppgång gick lite segt i och med borttagandet av sonden. Nu ligger hela gänget och myser i soffan och väntar på att Calle ska komma hem. För då ska vi ge oss ut på en powerwalk :) 






Middag hos morfar!

Idag åt vi söndagsmiddag med hela familjen, hos min pappa och hans sambo Marre. Det bjöds på taco buffe och sen en gräddtårta till efterrätt. Mycket gott! Gräddtårtan var baserad på det recept som vann utmaningen i Dessertmästarna i senaste avsnittet. Så idag blev det lite av en onyttig kväll. Men det är okej, ibland måste man kunna sväva ut lite :) Liam sov igenom hela besöket och skötte sig exemplariskt, trots små busiga kusiner som skrek och busade hejvilt i bakgrunden ;) Tänk att nästa år kan han busa med dom istället. Känns lite sjukt att han kommer bli så stor tillslut :) 

Mamma och bebis 


Gräddtårtan 


Morfar och Liam 






Smal och slank!

Idag vägde jag 64.5 kg och har 4.5 kg kvar till målvikten. Och visst börjar jag se lite slank ut? Det tycker jag och jag gillar'e! Kläderna köpte jag igår i Täby centrum och jag gillar dem skarpt :) 




Shopping!

Idag var vi även i Täby centrum en sväng. Förutom att lilleman blev hysteriskt hungrig där på slutet, så gick det jättebra att vara där med honom. Jag köpte massor av bra saker, eftersom mina vanliga icke gravidkläder var spårlöst borta. 

Det blev lite allt möjligt från H&M, MQ och Gina Tricot. Här kommer några av favoriterna från dagens shopping! 







Sol och serier

Idag lördag säger jag, fast jag menar igår. Eftersom det nu har blivit söndag. Dock har jag inte gått och lagt mig än, så för mig är det fortfarande lördag. Jag och Calle har iallafall kollat ikapp massa avsnitt i serien Revenge idag, och gud så bra den är! Helt sjukt spännande helatiden. Nu måste vi dock vänta tills nästa avsnitt kommer ut på tv innan vi kan se mer. Can't wait!! 

Under förmiddagen gick vi en långpromenad i det underbara vädret. Vi har även börjat med en ny filosofi och vardagsträning med våra små hundar. Den tränade vi på idag! Det går i stort sett ut på att sätta bättre gränser för hur de får bete sig. Vi kan liksom inte alltid se dom som våra kompisar, utan måste bli lite mer stränga med reglerna hemma. Så nu har vi börjat träningslägret. De får inte dra i kopplet, morra åt andra hundar eller försöka jaga saker med små hjul på på promenaden. Och så ska de bli tillsagda på skarpen om de får för sig att hoppa på folk som de inte ska hoppa på. Bjuder personen ifråga in till hoppandet är det en sak, men att bara hoppa utan förvarning är det vi vill få bort. Puts väck ska dessa muppiga beteenden! Vi har alltid försökt få bort det, men nu ska vi vara riktigt konsekventa. Belöna rätt beteende och ge tillsägelser vid fel beteende. Det är vår nya filosofi! 

Jag har så svårt för att va tillräckligt bestämd när de är så himla gulliga. Mina små ligister <3 





Utskrivning och hörseltest

Efter våran mysiga morgonpromenad i höstvädret så åkte vi iväg till BB Sophia. Idag skulle Liam skrivas ut från hemsjukvården och sen göra ett hörseltest efter det. Allt såg jättefint ut och han fick godkänt på alla punkter. Så skönt! Nu vägde han 2674 gram och var 49,5 cm lång. Stora killen! 






En regnig torsdag!

Idag fick jag sova ända till 10, med matpauser vid 01, 05 och 8:30. Men ändå såå himla skönt med lite fler timmars sömn :) undra om man någonsin vänjer sig vid att behöva gå upp mitt i natten, flera gånger per natt. 

Calle var ledig idag så efter han hade tränat åkte vi iväg en sväng och pysslade om Tollan. Saknar verkligen ridningen så mycket! Längtar tills jag kan börja rida igen, men framförallt tills jag har nära till stallet igen. Men det är ju ett tag kvar ;) hon gör mig så himla glad och lycklig denhär hästen. Konstigt att man kan bli så upprymd över att få pyssla om ett djur en liten stund :) 



Mitt under vistelsen hos Tollan så bestämde sig en av kattungarna för att hoppa upp på hennes rygg. Hon blev minst sagt chockad och skuttade runt där i stallgången, och försökte bli av med dendär lilla gula saken. Han är verkligen orädd för att vara så liten! 





Vård, info och Zlatan!

Igår kom BVC över samtidigt som hemsjukvården. Först vägdes Liam till 2660 gram, vilket är en liten uppgång på 30 gram sen i måndags. Dock ses det lilla som positivt nu när vi precis tagit sonden. Detta eftersom det kan göra att de till och med inte går upp något alls när sonden tagits bort. Huvudomfånget hade även ökat med ytterligare en cm till 34.5 cm. Så nu jäklar växer han! 


Sen åkte hemsjukvården hem och BVC fortsatte informera om allt sånt som alla andra föräldrar får veta vid hembesöken, sisådär en vecka efter att de fött barn. Kvinnan som jag och Liam ska gå till verkar toppenbra och vi klickade verkligen. Så de känns super! Alltid skönt att få bra kontakt och känna förtroende för någon man ska gå till så ofta. 

På eftermiddagen gick jag och Liam ut på en promenad med hundarna. Och sen när Calle kom hem från jobbet så fortsatte mysandet i soffan igen. Vi kollade bland annat på Zlatans dokumentär, som var grym! Måste se fortsättningen på måndag också. Vilken inspirationskälla han är! Man ska verkligen göra precis det som gör en lycklig i livet, oavsett vad. Och man ska kämpa för det man vill, precis alltid. Ganska skönt för mig att få sån inspiration, speciellt eftersom jag har så många saker i mitt liv som jag vill uppnå. Och efter att ha sett denhär dokumentären insåg jag att allt är möjligt bara man vill, bara man kämpar och ger sig fan på att det ska gå vägen :) 






Bajs och kiss

Tänkte dela med mig av lite komisk information såhär mitt i natten. Satt och matade Liam och var precis färdig, när han la av världens brakare i blöjan. Blev lite lättad eftersom han varit trög i magen det senaste dygnet, pga hans järntillskott som han får nu. Går iväg för att byta blöjan innan vi ska gå och lägga oss igen. Hinner knappt ta av blöjan förrän han kissar ner hela skötbädden och golvet. Suckar lite lätt och torkar sen upp det. Hinner precis torka upp allt och så bajsar han världens fontänbajs, återigen över hela skötbädden, över halva golvet och i min hand... Och det var inte lite heller. Så det var bara till att torka igen. Är precis färdig, och så kör han samma bajsfontän en gång till.... Alltså vafaaan!! Pallar inte!! Sen blev han ju hungrig direkt såklart. Det är verkligen inte glamoröst dethär småbarnslivet.. Haha Tur att han är gullig dendär lilla skiten ;) 



Dags att bli smal!

Idag är det ju som sagt en månad sen jag förlöstes med kejsarsnitt. Svullnaden har börjat lägga sig, och tejpen vid snittet har börjat lossna mer och mer. Meeen det jag tänkte dela med mig av idag, är min viktnedgång. 

På en månad har jag gått ner 13.4 kg. Och nu har jag 5.6 kg kvar till min målvikt. Sen kan det hända att jag går upp något kilo när jag lägger på mig lite muskler. Men just nu är det bara fokus på att förlora fett från kroppen :) 

Den här veckan kör jag ägg och frukt till frukost. Sen mat utan grädde till lunch och middag, med kolhydrater till ett av målen. Till det andra målet äter jag lite extra sallad istället, för att kompensera lite. Utöver detta äter jag ett till två mellanmål om dagen, som består av lite fettsnål kvarg och frukt. Ibland kan ett mellanmål bestå av nån näve cashewnötter eller två. Sen äter jag bara precis till jag blir lite mätt. Tar inte två portioner utan endast en lagom stor portion. Ska variera mig lite från vecka till vecka, men just denhär veckan tänker jag göra på dethär sättet. Och såhär ser jag ut nu! 


Såhär såg min frukost ut imorse. Två ägg, ett äpple, ett päron och en kiwi. Rätt tråkigt, men ändå enkelt och gott. 









Liam 1 månad <3

Idag blir våran lilla prins Liam 1 månad gammal. Tänk att inatt är det en månad sen jag låg därinne i operationssalen och hörde honom skrika för första gången. Vi älskar dig så oerhört mycket! Våran lilla fina pojke<3

Idag var hemsjukvårdaren Sara här och plockade bort sonden på Liam. Sen fick han bli vägd och nu var vikten 2630 gram. Tydligen kan vikten stå stilla lite precis när man tagit bort sonden. Så vi får se om han gått upp något på onsdag när de ska väga igen :) 


Casper hälsar försiktigt på sin "lillebror" :) 


Såhär arg blev Liam när de skulle ta bort tejpen som hållt fast sonden. Han kan verkligen skrika högt, denna lilla sparv. 


Och lika fort blir han såhär nöjd igen :) 


Fina lilla grodan ❤️


Hälsat på min prinsessa!

Idag åkte vi iväg en sväng och pysslade om Tollan uppe i Gottröra. Hon verkade trivas bra och gick nu i en hage med 4-5 andra kompisar. Jag saknar ridningen såå himla mycket! Men så fort jag känner mig helt bra efter operationen och så, då jäklar ska jag rida :) Det har jag bestämt mig för! 


Tollan och två av hennes nya kompisar. Längst till vänster är Sofies häst Marylin. Det var hon som tipsade oss om att ställa Tollan på dethär stallet. Hennes häst är beräknad att föla nån månad efter Tollan har jag för mig :) 




Kanelbullens dag!

Mitt på dagen kom Calles äldsta syster Linda över till oss. Vi åt lunch och gick sen iväg på en långpromenad. Dock fick vi avbryta den snabbt, för lilleman bestämde sig för att kaskadspy rakt ut över hela sig. Vi gick hem och bytte om eftersom vi hade typ 2 minuter hem. Och sen fortsatte vi vår promenad igen :) 

På kvällen åkte vi iväg till min mamma en sväng. Hon håller på och målar om i köket, så Calle skulle hjälpa henne att plocka ner en lampa bland annat. Sen bjöd mamsen oss på lasagne, vilket var väldigt gott! Vi fuskade till det lite idag med en varsin kanelbulle och lite lasagne. Men imorrn blir det nyttigt igen! Såhär såg jag och Liam ut dagen till ära. De fina kläderna har mamma och Fredde gett Liam i present :) 






4 veckor idag!

Tänk att idag blir vår lilla groda 4 veckor gammal. Vi ser fram emot såå mycket att se honom växa och utvecklas. Jag funderar mycket på hur hans utseende kommer utvecklas och hur hans röst kommer låta. Fantastiskt egentligen, att få lära känna en helt ny liten människa. Här kommer en dagens outfit på lillskrutten. Kläderna fick han i present av pappa och Marre :)  




En bra fredag!

God morgon! Lilleman äter som en liten shetlandsponny och hade gått upp massor i vikt idag igen. Nu väger han 2570 gram och har därmed passerat 2.5 kg! Det är verkligen en riktig milstolpe för oss, med tanke på att han vägde under 2kg när han föddes :) Nu har även sonden minskats till 10ml/mål och på måndag är målet att den ska tas bort helt! Så himla fantastiskt!! Så sjukvårdaren trodde att de blir utskrivning i slutet på nästa vecka :) fredagen kunde inte ha startat bättre! 




Svartsjuk rödtott

Våran lilla Kiara är nog lite svartsjuk på familjens lilla nytillskott. Idag hade hon åstadkommit dethär när vi kom hem... ;) 


Och såhär såg hon ut här om dagen när hon ville gosa med mig och Liam väldigt gärna ;) 




Nytt stall!

Idag har vi flyttat Tollan till hennes nya hem i Gottröra. Där kommer hon att få bo tills fölet kommer, i slutet på mars nästa år. Troligen får hon fortsätta gå där ett tag till därefter, men det är så långt kvar så det kan vi klura på lite till. 

Hur som helst så verkar allt jättebra i dethär stallet. Varje hage har en egen liten ligghall där de kan gå under tak om det är dåligt väder. Och stallet är jättefräscht och fint! Ägaren verkar också vara väldigt ordningssam och har hållt på med avel i 30 års tid, så hon har mycket erfarenhet! Att hon sen har ett väldigt bra rykte är ju ytterligare ett stort plus :) hoppas verkligen att dethär blir bra, och att Tollan kommer trivas som fisken i vattnet. Känns ju lite jobbigt att ha henne så långt borta. Men jag får försöka tänka att det bara är för en kort tid i livet <3 




Onsdags besök!

Idag vägde lilleman 2460 gram vilket innebär att han gått upp 500 gram över födelsevikten. Så sonden kunde minskas ytterligare litegrann. Fortsätter han gå upp såhär bra i vikt så kommer sonden kunna tas bort i nästa vecka. Så håll tummarna! Sen mättes huvudomfånget, som hade ökat ytterligare en centimeter, till 33,5 cm. Han växer och frodas, vår lilla prins <3 


Sen kom en tjej från mitt sommarjobb över och hängde med mig och Liam i ett par timmar. Väldigt trevligt! Känns alltid roligt när man lär känna någon som man klickar väldigt bra med :) hoppas ni får en trevlig kväll! 

Presenter

Titta vilken fin skjorta i form av en body som Liam fick av Ellen igår :) jättegullig tyckte vi! 




God morgon!

Jag och Liam har precis klivit upp ut sängen och nu ska jag äta frukost. Igår hade vi en jobbig början på natten, för Liam bara skrek och vi visste inte riktigt vad han ville. Vi testade med allt och tillslut fick vi ge honom ännu ett mål mat, trots att han precis hade ätit massor. Då blev han lugn och kunde komma till ro :) så nu är han en sånhär glad och utvilad filur!