Casper:)

Casper på tomten och busar när det hade kommit massa snö:)



Bilderna är ganska suddiga men tyckte bilderna var så himla gulliga för Casper ser så ynklig ut, så var tvungen att lägga ut bilderna på honom:)

Mamma och jag i snöovädret:)



Mamma och jag i snöovädret:) Det var efter en lång ridtur i skogen förra veckan:)

Hejhej:)

Hejhej :)

Jag började morgonen med att vakna kl. 8:30 och sen äta lite frukost och gå en 50 minuters promenad med Casper :) Det var riktigt mysigt men jag fick klä på mig ordentligt för att inte frysa. Och Casper sprang på 3 ben ibland för att han frös så om fötterna :) 

Just nu sitter jag i skolan på svenska c lektionen och håller på och bestämmer ett tema på våran tidning vi ska skriva i ett grupparbete :) Temat blev kärlek-saker som ligger oss varmt om hjärtat och tidningen ska heta Guldberghinds nöjesnytt :)

Ikväll ska jag lägga ut lite bilder på när jag och mamma red ut på Musse och Tollan i förra veckan :) Riktigt fina bilder på oss fyra!

Vi har dessutom börjat fundera på om Musses vintervila redan ska ha börjat, först tänkte vi att den skulle ha börjat nästa måndag den 6 December, men den börjar nog den 26 November istället tror vi, men vi har inte riktigt diskuterat klart på den fronten ännu, just eftersom vi skulle vilja löshoppa honom lite innan vi ställer av honom:)

Idag är det 7 månader kvar tills jag och älsklingen flyttar hemifrån, som jag längtar :)

Provjobb på sats!

Idag har jag varit och provjobbat på sats! Ska börja extrajobba lite där framöver:) mitt jobb kommer vara att ta hand om barn mellan 3 månader och 10 år medans deras föräldrar tränar:) Det var riktigt roligt, så jag hoppas verkligen att jag får många tider så jag kan passa små gulliga barn ofta framöver:) nu sitter vi och kollar på idol, eller iallafall jag för Calle bara somnar helatiden:) kram på er!

Grattis Chloe!

Grattis säger jag till en av mina bästa vänner Chloe, som fick en lillebror igår:) är så glad för hennes skull<3

Snökaos!

Halloj :)

Har nog bestämt mig nu. Ska söka till Sophiahemmets sjuksköterskeutbildning och hoppas på att jag kommer in hösten 2011. Annars jobbar jag nog ett tag och tar det som det kommer. Vilket jag är superdålig på med tanke på att jag vill planera varenda litet steg i mitt liv. Sålänge folk stöttar mig och jag känner att jag kan leva livet på mitt sätt, så blir det nog bra. Men alltid ska det vara något som stoppar mig.

Mamma var snäll nog att vilja hjälpa mig så jag inte behöver ta studielån, för det är det sista jag vill göra! Tror nog att allt ska ordna sig tillslut. Och skulle det visa sig att dethär inte är rätt väg att gå, då kan man faktiskt hoppa av eller rentav tacka nej till platsen om man skulle komma in. Det finns alltid en väg ut ur knipan om man säger så.

Nog pratat om det för något år eller så.. haha nej riktigt så illa är det inte men nästan :) Idag red iallafall jag och mamma ut på Musse&Tollan och det bara yrde snö överallt men varken Musse eller Tollan brydde sig ett skit utan tyckte bara det var asroligt att komma ut och röra på sig. Det skulle då ha vart Tollan som kanske frös en aning, men det gör hon nästan alltid vintertid så det var inget ovanligt med det :) När vi kom hem gick jag en 40 minuters promenad med Casper i snöovädret och han älskar verkligen snö! Helt tokig blir han och bara springer omkring och studsar överallt :) Nu är han trött och bara sover..

Imorgon är det skola som gäller och jag känner mig aningens otaggad. Efter skolan blir det uteritt med mamma igen, eftersom vi inte vågar oss ut på vägarna när de varnar för snöstorm ute..

Imorgon kväll ska vi på årets första julbord, Jag, Calle, Mamma, Fredde och hans föräldrar. Jag hoppas på mycket god mat och ska proppa i mig så mycket jag bara kan av julens alla godheter :)

Ikväll blir det vit choklad och greys anatomy för min del. Älsklingen jobbar kväll så man vet aldrig när han kommer hem...


Snart julafton och snöstorm väntar...

Hej mina vänner!

Sitter här i sängen och ska strax borsta tänderna och åka till stallet. Har ju utsläpp i stallet på onsdagar :) Efter det är planen att mamma och jag ska rida ut med Tollan&Musse i busvädret :) Har hemstudiedag idag så stallet först och skolan lite senare idag :)

Kom alldeles nyss att tänka på att snart är det julafton, om exakt en månad faktiskt! Helt sjukt att tiden har gått så himla fort, dethär året har bara flugit iväg! Tänkte göra en liten summering av vad som har hänt mig under år 2010:)

År 2010 en liten summering..

+Jag startade bloggen
+Calle tog studenten
+Calle fick lärlingsplats som elektriker
+Calle köpte en jättefin bil
+Vi var med på en valpkurs
+Jag tog körkort
+Jag köpte hondan av Calle
+Vi köpte en lägenhet
+Jag debuterade 140cm utomhus
+Jag fick min första placering i 140cm
+Jag kvalade till SM för unga ryttare
+Vi köpte Musse<3
+Jag kom på att jag vill plugga till barnmorska om några år
+Jag kom fram till en bra plan med mitt liv
+Jag och Calle har varit tillsammans i 2 år <3(den 15 december)
+Jag återupptog kontakten med en mycket god barndomsvän
+Jag köpte Casper<3

-Jag har varit ledsen
-Jag har varit förvirrad
-Jag har längtat
-Jag har funderat
-Jag har planerat
-Jag har varit stressad

Och nu har jag kommit fram till att 2010 kanske var ett av de bästa åren jag har varit med om i mitt liv. Det har hänt så många roliga saker och jag hoppas att nästa år kommer bli minst lika roligt. Då väntar ju inflyttning i lägenheten, studenten, heltidsjobb och kanske ännu fler överraskningar som man inte har en aning om nu...

Men nu vet jag iallafall lite mer om hur mitt liv kommer vara upplagt efter studenten, det som har stressat mig så mycket den senaste tiden kanske bara klarnar upp sig nästa år, vem vet...?

Kram på er mina vänner och ta det försiktigt i snöovädret! 

1 månad kvar till jullovet :D

Idag är det bara 1 månad kvar tills mitt allra sista jullov börjar :) Så himla underbart! På jullovet ska jag verkligen göra så många roliga saker, men även lite mindre roliga också..

Jag ska jobba, umgås med älskling+vänner+familj, shoppa,  jobba, gå långa härliga promenader med Casper & rida massor på tollan och trimma henne under vintern :) Musse ska ju ha vintervila från 1 december-31 januari så han ska vi inte rida alls i jul men 1 februari sätter vi igång igen! :)

På morgonen har jag hunnit vara i stallet och släppa ut hästarna samt mocka och göra mat till dem :) Gick även en liten promenad med Casper i den nylagda snön och han fullkomligt älskade det! Här kommer lite bilder :)



På den näst sista bilden är det faktiskt Tollan som man ser i hagen i bakgrunden :)




Wow "buffers" cup:)

Idag var vi på wow cupen och det är som en lagtävling där man är 5 st med i laget och har ett ekipage med på varje höjd fr.o.m. 80cm-120cm.

Vårat lag hade två felfria och det krävdes 4 för att gå vidare till omhoppning, så det gjorde inte vi.. Men jag tävlade 120cm och var en av de felfria så det var iallafall något positivt:) Tollan hoppade jättebra och var väldigt pigg och hoppade jättespänstigt:)

nu ligger vi och kollar på kick-ass filmen och det är verkligen en riktigt skum film! Ska fortsätta kolla nu så jag kanske fattar hälften av vad den handlar om iallafall. Vi hörs!

Här kommer en bild på Calle och Tollan från den dagen när vi hade åkt själva till ridhuset :)



Här var de påklädda och klara och redo för hemfärden :) Älskar er finingar!

Inredningsval+Globen

Godmorgon :) sitter på tåget påväg till skolan och det är riktigt kyligt ute:) igår var jag + Calle på inredningsmöte med inredaren för lägenheten:) vi bestämde alla vitvaror + tapeter och sånt som kommer finnas i lägenheten:) jag längtar så himla mycket nu! 30 juni är det inflyttning, så långt kvar och jag vill flytta nu:) sen på eftermiddan åkte jag o Calle till ridhuset med Tollan, utan mamma, och det var jag som körde:D och när vi kom hem därifrån beställde vi biljetter till morgonföreställningen på söndagen till Globen horse show:) vi fick till och med platser på A läktaren:) underbart:) nu ska ja fortsätta läsa lite bloggar innan det är dags att kliva av tåget:) ha en bra dag:)

Pluggplan?

Jag sitter här framför Tv:n med en tallrik korvstroganoff & ris och zappar runt bland kanalerna :)

Har under en längre tid kännt mig förvirrad nu men idag började mitt liv och min framtid klarna upp sig litegrann för mig kände jag.

Jag har på något vis alltid sagt att:

-NEJ, jag ska inte plugga på universitet
-Jag ska starta eget
-Jag ska ha många djur
-Jag ska ha ett roligt jobb

Men nu börjar jag inse att det är ganska så omöjligt att jobba med det man tycker är allra roligast, som i mitt fall är bebisar, ifall man inte pluggar på universitet först. Jag vill ju nämligen bli barnmorska så ska först plugga 3 år till sjuksköterska och sen jobba ungefär 2 år som det för att sen plugga vidare 1,5 år till barnmorska. Jag tycker att den tråkigaste delen verkar vara den första där man ska plugga till sjuksköterska, men det måste jag ju göra om jag tillslut ska kunna jobba med mitt drömyrke...

Så nu har jag velat från att först tänka att jag ska ta några års paus innan jag pluggar, till att ta ett års paus innan, till att börja plugga direkt och har nu bestämt mig för följande. Jag ska göra högskoleprovet i vår och söka till sjuksköterskeprogrammet som börjar hösten 2011. Ska söka till skolor i Stockholm och distansutbildningar på andra platser. Och sen om jag skulle komma in så ska jag överväga då ifall jag vill börja eller inte. Men ansöka ska jag göra iallafall. Måste också hitta ett extrajobb ifall jag börjar på universitet, och om ja inte kommer in eller väljer att jobba ett år istället så ska jag hitta ett heltidsjobb :)

Sen om jag känner att jag behöver ta ett pausår medans jag pluggar av någon anledning, ja då gör jag det :)

Det bästa är också att en av mina bästa vänner Linnéa också vill bli barnmorska, undersköterska eller sjuksköterska :) Så vi kommer lixom följa varandra :) 

Nu vill jag bara ta studenten så att mitt riktiga liv kan börja någon gång :D Vill klara mig själv och leva för mina egna pengar, längtar tills det blir så.

Gud vilket långt inlägg det blev, men det var skönt att få skriva av sig lite, har ju som sagt kännt lite ångest de senaste dagarna pga just alla de val jag vill göra snart i mitt liv:)Såhär ser min plan ut just nu iallafall, men jag lär säkert ångra mig tusen gånger innan jag kommer dit :) Det är ju lite så jag funkar ;)

Kram på er:)


Kallt väder..

Idag är det jättekallt väder ute och jag har huvudvärk.. Först skulle jag och mamma ha ridit ut på Musse och Tollan igen men det blir inte så eftersom mamma var tvungen att sova lite innan jobbet.

Så nu är jag i valet och kvalet ifall jag ska rida Tollan eller låta henne vila.. Det ska ju bli snöstorm i helgen så man kanske inte är så himla taggad på att rida då.. Men jag orkar verkligen inte, mår inte helt hundra som sagt..

+ att det skulle va skitskönt å bara spendera en eftermiddag med min lilla vovve, och ta en promenad med honom i skogen:)

Har lite smått ångest kan man väl säga...

Uteritt+ högtidstal till älsklingen :)

Idag red jag och mamma ut på Musse och Tollan. Det var riktigt mysigt och ridvägen var precis perfekt att rida på :) Musse var riktigt busig idag och bockade tom litegrann när mamma och Tollan galopperade förbi ;) haha

Fick förresten Mvg på mitt högtidstal som var skrivet till Calle :) Så roligt, med tanke på att ja var så himla nervös innan :) Här kommer det :)

Högtidstal tillägnat min älskling<3

Det var första dagen i gymnasiet och jag satt och pratade med Syo konsulenten Sandra på hennes kontor. Utanför rummet vi satt i såg jag dig för första gången. Du satt där med dina två vänner och jag blev alldeles varm inombords och visste inte riktigt vart min blick skulle vila någonstans. Redan då visste jag att du inte var som alla andra, du var något speciellt, något man fastnar för vid första anblick. Under veckorna som gick observerade jag varje steg du tog, för mig var du som en diamant som aldrig slutade glittra. Jag kunde stirra på dig dag ut och dag in i flera veckor utan att tröttna, du var unik på något sätt.

Tiden gick och du blev det enda jag pratade om och jag kunde aldrig få bort ditt utseende från min näthinna. Men eftersom jag inte visste så mycket om dig så fick du heta Ebbe i min värld, och det var också det enda namn jag kände till tills skolkatalogen kom. 

I flera veckor försökte jag ta mod till mig men vågade aldrig gå fram till dig. Jag fortsatte med mitt konstanta stirrande, viskande och hade ångesten vilandes över mina axlar. Jag upptäckte att vi bodde väldigt nära varandra och började genast åka samma buss som dig på morgnarna. Och varje dag var det du som stod där på busshållplatsen klockan 7 på morgonen. Tillslut var det bara en vecka kvar tills jullovet skulle börja och jag kände att nu är det dags. Det var måndag den 15 december 2008 klockan 7 på morgonen precis som alla andra gånger, och jag började känna lite smått panik över att inte få träffa dig på flera veckor. Jag tog mod till mig och när jag såg dig där på busshållplatsen så gick jag fram och frågade efter ditt nummer.

Vi bytte några ord och återgick sen till vår egen vardag. Dagarna gick men tillslut fick jag ett telefonsamtal. Från mitt ögongodis sen många veckor tillbaks och hjärtat började sakta men säkert slå hårdare och hårdare innanför min bröstkorg. Du frågade om jag ville komma ut på en promenad och det ville jag ju såklart. Men istället för att rusa ut direkt så ville jag göra mig fin först och tänkte inte på att det var 10 minusgrader ute och att lilla Ebbe kanske frös en aning.

Från den dagen var det du och jag som vandrade hand i hand. Du fick mig att känna mig speciell och jag insåg ganska snart att du var den rätta för mig. Många har frågat sig hur jag kan tro att du är den enda för mig, som jag alltid kommer att leva med för resten av mitt liv. Men det har aldrig varit en fråga för mig, utan snarare en självklarhet. Från den första stunden jag såg dig har jag alltid vetat att det var dig jag ville ha. Det var ödet som drog oss samman och det är precis så det ska vara. Och att folk numera träffar sin själsfrände vid 16 års ålder är saker som jag upplever är självklara. För det gjorde jag med dig och det är också det bästa som har hänt mig.

Du är omtänksam, kärleksfull, givmild och otroligt snäll. Jag älskar den du är och hela din personlighet. Jag vet att du skulle göra vad som helst för min skull och snart firar vi 2 år tillsammans. Det känns ganska overkligt med tanke på att du en gång i tiden faktiskt bara var en främling för mig. Du var en slags önskan som jag aldrig trodde skulle slå in.

Jag älskar dig och ser fram emot ett underbart liv tillsammans med dig i många år framöver, för jag vet att det kommer vara du och jag tillsammans för alltid.


Var det inte lite fint? Det tycker jag. Calle verkade tycka om det också och det är ju viktigast av allt :)


Körkort 2 månader :)

Idag har jag haft körkort i 2 månader förresten! Glömde säga det förrut :D

Qumulus och Casper :)

Lilla Qumulus "Musse" i spolspiltan :)



Lilla Casper ser ut som en liten diva när vi tittar på TV :)




Ber om ursäkt för den oerhört kassa bildkvalitén!


Högtidstal..

Idag har jag redovisning av ett högtidstal i skolan. Är så sjukt nervös, hatar att prata inför folk (iaf när det gäller redovisningar)... Men ska vara duktig och prata på även om det känns jobbigt, ska ju trots allt prata om min käraste:)<3

Årets första lussebullar:)

Idag bakade jag och älsklingen årets första lussebullar :) Vi skulle först ha ätit sushi också men orkade inte åka iväg och köpa det idag så vi tar det nån annan dag i veckan istället :D

Men lussebullar blev det, 32 st för att vara exakt och de blev jättegoda :) Litegrann för att fira våran dag tillsammans :D

Imorgon ska jag hålla i ett högtidstal på svenskan, och det har jag skrivit till min älskling<3 kan lägga upp det på bloggen imorgon så ni får se vad jag har skrivit till honom :) Om det nu är någon överhuvudtaget som läser min blogg :) haha

Har inte orkat lägga upp bilder på länge nu, men lovar att göra det imorgon :)

puss&kram på er folket!



Supergoda lussebullar blev det, med lite Oboy till blev det dessutom pricken över i:et :D

1år&11månader<3

Idag har jag och min älskade Carl-Henrik varit tillsammans i 1år &11månader:) är ganska sjukt igentligen tycker jag, med tanke på att han bara var en kille i skolan för lite mer än 2 år sen:) och nu älskar jag honom mer än allt annat på hela jorden<3

Och om bara 1 månad har vi varit tillsammans i 2 år och då ska vi fira med en mysig middag på restaurang och kanske lite bio efter det:) kram på er i regnrusket!<3

Jag älskar dig<3



Du är mitt allt<3



Ber återigen om ursäkt för kass bildkvalité.. haha min kamera är sämst!

Blossa glögg & bounty hunter

Nu har vi varit och tagit in hästarna och Tollan frös som bara den medan Musse verkade ganska nöjd även om det blåste och yrde snö överallt:) Nu har vi hyrt filmen bounty hunter och sitter här och dricker lingon glögg:) riktigt gott faktiskt och nu längtar jag till julen riktigt mycket!:) kram på er & ha en mysig tisdagskväll såhär i ovädret:)

Casper 6 månader :)

Idag är lilla söta Casper hela 6 månader gammal :) Tänk vad fort tiden går :) Har redan haft honom i 4 månader, vilket känns som mycket längre än vad det är :) haha.

Idag är det också 7 månader kvar tills jag tar studenten!!! Yippie! Längtar som en tok :) Dock går tiden så väldans långsamt och jag känner inte för att gå i skolan längre, men det är bara att bita i det sura äpplet och köra på.

Nu har ju trots allt nedräkningen till jullovet börjat, och dit är det 31 skoldagar kvar :)

Hoppas det går fort :) Vill ha år 2011 nu, händer ju massa roliga grejer då :D

Nä, nu ska jag göra mig iordning för skolan, har möte med min handledare kl. 11:30. Såkallat utvecklingssamtal, usch säger jag bara...

Ha en bra dag allihopa!



Casper 8 veckor gammal :)

Ridhuset :)

Idag var mamma och jag i det stora ridhuset på Täby ryttarcenter igen :) Men idag fick Cory och Musse åka med, vilket gick jättebra :D Musse skrapade bara litegrann med frambenet i transporten på vägen dit men stod annars helt stilla :)

Väl framme hoppade vi lite småhinder med båda två, och Musse var väldigt orolig i munnen i början. Men efter att jag hade ridit i ca 10 minuter så slappnade han av mer och mer och tillslut var han riktigt fin i handen. Man märker också att han känner sig mer hemma i ridhus, han är inte alls lika tittig o busig där :) Cory var lite stel men mycket mjukare än vanligt! Han fick hoppa lite studsarbete för att bli ännu mjukare, och det gick bra :)

Cory blev även klippt idag :D

Och för några dagar sen vägde vi Casper och ha väger nu 15 kg! Vägde bara 4 kg när vi hämtade honom den 8 Juli :)

Musse i ridhuset, fina lilla bebishästen :)




Cory i ridhuset :)



Tollan på tävlingen i Hamre :)



Casper på tävlingen i Hamre & hemma i mitt rum<3



Han har blivit stor nu lilla Casper. Ska snart lägga in en bild och jämföra hur stor han var vid 8 veckors ålder med hur stor han är nu :) Man kan inte annat än skratta när man ser hur fort vår lilla plutt har vuxit :D<3

1 timme av jobb & sen stallet :)

Nu är det bara en timme kvar tills jag får sluta, och då ska jag bara hem en snabbis och äta och sen bär det av till stallet och mina fina hästar :)

Ikväll ska jag och älsklingen köpa vindruvor och lite annat smått&gott och bara mysa framför Idol med våran lille gulleplutt till hund :) 

Jag älskar er mina små pojkar<3

Jobb 7:30-16:15

Idag jobbar jag mellan 7:30 och 16:15, det ska bli riktigt skönt att få in lite extra pengar nästa månad :) Även om de inte hinner bli julklappspengar så är de bra att ha ändå.

Juste! Min mamma klarade BE-körkorts teorin igår :) Min duktiga mamma :D Grattis <3

Efter jobbet ska ja åka till stallet o fixa lite inför imorrn, då ja ska tävla min näst sista tävling för året i Hamre :)

Nu ska jag återgå till arbetet!

puss&kram

Svar på kommentarer :)

Marre: Tack så mycket! Ska bli jätteroligt :) Känns som man är lite närmre själva målet då :)

Chloé: Yes box. Nu är det nära vännen min. Snart kan du komma på filmkvällar när du vill:D

puss&kram

Täby centrum med Linnea:)

Idag tog jag först en sovmorgon till klockan 9 o åkte sen en sväng till stallet:) efter det bar det av till Täby centrum för att träffa Linnea o även hämta ut mitt studiebidrag:-) Jag och Linnea har alltid skitkul ihop och är på många sätt väldigt lika:) Det är trevligt med en vän man kan dela lika tankar med o lita på till hundra procent:) nu sitter ja o mamma o kollar på grannfejden o strax kommer älsklingen hit från kvällsjobbet:D puss på er sålänge!<3

Inredning i lägenheten!

Idag fick Calle reda på att vi ska på möte angående inredningen i vår lägenhet den 18 November :) Jag längtar! Vi kommer få det så himla fint :D Kommer verkligen kännas som man kliver in i vuxenlivet när man flyttar hemifrån :) Den personen jag kommer sakna mest är förmodligen min mamma :) Men det är ju inte direkt så att jag aldrig kommer att träffa henne mer, även om det kanske kommer kännas så just då :)

Jag älskar ju min lilla mamma<3 Hon är ju faktiskt världens bästa mamma, det finns ingen som hon<3

3 November onsdag

Just nu sitter jag på jobbet och det känns faktiskt ganska bra :) Lite tråkigt att jag är den enda extra anställda som är här men, man kan ju inte alltid få som man vill.

Slutar kl.18:00 och sen ska jag bara hem och äta för att sen åka med mamma till det enorma ridhuset igen :D Tror att Sophie kanske ska följa med med Cory också :) Musse ska longeras lite av mamma idag så han får stanna hemma när vi åker till ridhuset :)

Måste bara få skryta lite om vår duktiga treåring Musse också! Igår var han ju superduktig när vi hoppade :) gick tom på tygeln i trav o lite i galopp :D Men de är riktigt svårt att ställa till höger tycker han :) Sen imorse blev han skodd o hovslagaren trodde han hade hämtat fel häst ur boxen för han var så himla snäll att sko. Duktiga lilla Musseluss :)

Börjar bli lite småförälskad i även honom :)

Idag är det också 2 veckor sen jag tankade min lilla Honda o den är inte ens nere i halvtank ännu, helt galet! Ekonomisk bil eller vad? :D I like it!

Nä, nu ska jag återgå till jobbet :) kram på er!