Nybörjar Agility 1

Idag var det ju som sagt dags för min och Caspers första Agility kurs tillsammans. Det var stockholms hundungdom som anordnade kursen i Kista. Först var Casper lite muttrig och gillade inte att vi skulle sitta i ett trångt rum med massa andra hundar som stirrade på honom. Men alla fick presentera sig och vi fick veta hur saker och ting skulle gå till på dagens lektion. Och under tiden matade jag honom med köttbullar, så tillslut slappnade han av mer och mer och verkade tycka att det var helt okej med massa främmande hundar runt omkring :) Sen gick vi ut och började lektionen på riktigt! 
 
Först fick vi hoppa små enkelhinder och lägga godis i en skål på andra sidan hindret. För att de skulle vilja springa till godiset och på så vis hoppa över hindret med egen vilja. Sen la vi till ett till hinder så det blev på samma sätt men med två hinder i följd. Casper sprang först lite fort för att han bara ville äta godis, så då rev han typ 2 gånger. Men sen förstod han att man skulle lyfta på tassarna och hoppade jättefint och högt över många gånger! Sen fick vi testa på tunneln. Vi la en godisskål med godis i, i andra änden av tunneln och så skulle hundarna springa igenom och få belöning direkt. Casper ääälskade tunneln och ville bara springa igenom heelatiden. Knas vovve! Kiara fick också testa detta men hon var lite mer skeptisk och tyckte den var väldigt konstig. Sen smög hon igenom väääldigt försiktigt. Gulle grisen! Sen fick vi testa lite slalom. Vi fick lära oss att hundarna alltid skulle springa till höger om första stolpen. Och sen fick vi lära oss lite teknik kring hur man bäst lär hundarna slalom. Casper var lite ivrig först, men blev sen bättre och bättre på att vänta och tänka efter. Då gjorde han slalomen jättefint! 
 
Sen fick vi testa på lite alla möjliga hinder som vi ville testa. Så vi testade en längre tunnel, en hög ramp och en lite längre men lägre ramp. Eller vad man nu ska kalla det :) Casper var superduktig på allt och tyckte det var jättekul! Han skötte sig också över förväntan, trots många andra spralliga hundar runt omkring och blev mer och mer avslappnad ju längre lektionen gick. Tillslut kände jag nästan att han hade kunnat vara lös utan att springa fram till någon annan hund, för att han var så lyhörd. Så det kändes bra! Här kommer lite videos som visar precis vilken naturbegåvning min lilla vita hund är ;) 
 
 
 
 
Visst är han duktig? vår lilla prins.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback