Grundkursen i vardagslydnad igår

Hej på er!

Jag sitter just nu på Beijer och ska jobba fram tills kl. 18.00 ikväll :) Sen bär det av till stallet, vilket jag ser fram emot extra mycket just idag eftersom jag inte var i stallet igår :)

Grundkursen i vardagslydnad igår gick jättebra och var faktiskt det roligaste kurstillfället hittills! Vi fick öva på "gnagmöten" med hundar ifrån den andra gruppen. Dvs. att man matar hunden med riktigt gott godis samtidigt som man möter en hund så att mötet blir trevligt och inte ryckigt/skälligt/jobbigt :) Casper skötte sig jättebra även om han tyckte att marken luktade väääldigt gott helatiden, och bara ville springa med nosen i backen :)

Sen fick vi göra kontaktövningar/följsamhetsövningar där man skulle visa en godis eller leksak för hunden och sen gömma den bakom ryggen. Då skulle hunden ge en ögonkontakt och då skulle man belöna det :) Sen byggde vi på övningen och backade när vi fick ögonkontakt, och då skulle hunden följa oss när vi backade :) Sen belönade vi med godis, leksak eller beröm samtidigt som vi gjorde "godissnurren" :) Casper var underbart duktig!

Efter detta övade vi på störningar, och då skulle man sätta hunden ner, säga vänta och samtidigt kasta iväg en liten godis :) Då skulle hunden sitta stilla och inte springa fram till godisen även fast man hoppade omkring, sa massa konstiga ljud eller störde hunden på något vis :) Dethär har vi övat på massor med Casper så han var såklart jätteduktig :)

Men nu ska jag gå iväg och äta lunch! Vi hörs lite senare!

/Emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback